banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 14:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1971 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 99  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Sep 2012, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Dukke je napisao:
Pozdrav.

Vezano za temu, skoro sam procitao knjigu pukovnika Milovana Milutinovica-kako sam vodio medijski rat.
Bio je zaduzan za propagandno informativna djelovanja u toku rata, uglavnom ovdje u Krajini, zanimljivo mi je bilo citati pripremanje i izvodjenja nekih operacija VRS iz njegovog ugla.
Posebno operacija "Berbir" 1993 to jest napad na Gradisku i Srbac preko Save i operacija "Prsten" kod Maglaja 1993.
Ima dosta stvari vezanih i za pocetak rata, kako je sprijeceno odvozenje tehnike iz BL u Srbiju 1992 itd.

nema on pojma...sjedio u komandi gledao u fontanu ispred sadasnje narodne skupstine i sad pise knjige....sve je pobrkao....operacija kod Maglaja se zvala Tiganj a ne prsten.......nista nije sprijeceno 92...ljudi sve ostavili,samo smo pravili budale od sebe i skidali akumulatore sa letjelica....i tako lupeta MM

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 07:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Hvala na ispravci za nazive i datume.
Ljudi jos me nesto licno zanima. Zna li neko u kakvoj smo tacno situaciji bili pocetkom oktobra 95'. Konkretno na Banjaluku mislim.
Jesmo li bas bili u rasulu tamo prema Bočcu, Mrkonjicu. Nikad nisam uspio cuti nesto o tome, ni od ljudi koji su bili dole, ni preko nekog medija. Eto, bas me zanima pa kao neko ima komentar.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka

Jasta je vec bilo rasulo....linija od Cemernice preko Bocca,Aginog sela,preko Vrbasa do Surjana nije ni postojala,sami su stali,Zepacka brigada je stala u Boccu kojoj smo pomagali prije toga u ratu sa muslimanima.Na Manjaci pa sve tamo iza Bronzanog Majdana je bila druga prica.Linija je bila posjednuta,cak je bataljon vojne policije u dva navrata presao u napad i izbijao nadomak Kljuca ali je Milovanoviceva naredba oba puta bila povlacenje u rejon sela Bunarevi na Manjaci gdje je i docekan kraj rata.Pristigle su jedinice sa Koridora (2. krajiska i 16.mtbr) i linija je cvrsto zatvorena.Eto to ti je ugrubo.
Sve u svemu ,materijalno smo bili na nuli,nije bilo nicega,ni municije,ni goriva ,ni opreme,ni hrane,moral ravan nuli zbog glasova o izdaji,prodaji,predaji,jedinice iz drugih korpusa se nisu uopste upustale u borbu vec kupile sta su mogle i gulile kuci (cak su oni Vukovi sa Drine zapalili Balkanu).
Stalo se na liniji gore u visini Bunareva i tu je receno nema dalje nazad zbog odsudne odbrane Banja Luke taman da Bog otac naredi povlacenje.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 10:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Taj dio oko Bočca, Surjana i Aginog sela...moj stari je bio dole, nakon povlačenja pješke sa Demirovca. Kaže da su Hrvati mogli, da su htjeli, samo da zađu među njih i da ih pokolju, niko se ne bi branio...toliko su umorni bili...Masa ih je bila i nenaoružana jer su u povlačenju pobacali puške. Stari kaže da mu je došlo da baci i ključ od kuće koliko mu je bio težak ali pušku nije bacio.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 11:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Malo dirigovano rasulo...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Rocker je napisao:
Neko ziv iz 5MPOAP(B) ?
Ili mozda iz Zupljaninove cete sa Lipika? :)

Niko ?:(

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2012, 14:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
u Derventi je danas obilježena 20. godišnjica oslobođenja ove opštine u odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine, prenose agencije.

http://www.glassrpske.com/drustvo/panor ... 94901.html

Služen je i parastos za 608 boraca Vojske Republike Srpske iz ovog kraja koji su poginuli u posljednjem ratu.

Prvi ratni zločin na području opštine koji su počinili pripadnici vojske iz Hrvatske počinjen je u prigradskom naselju Čardak na Vaskrs 1992. kada je u jednom danu ubijeno 36 Srba.

Više od stotinu Srba iz ovog naselja odvedeno je u logore Rabić, bivši Dom JNA i školu u Poljarima.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012, 04:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Schlager je napisao:
ma ovo sa vozom je pizdarija u odnosu sta se sve desavalo,volio bih da pomenemo neke od najzescih akcija....ja sam tada bio na vlasicu,pa ne znam tacno detalje ove akcije koju smo piminjali,kad je u najzescoj borbi prsa u prsa za jedno jutro poginulo 30-tak korpusnih vojnih policajaca i izvidjaca (i jos momaka iz drugih jedinica) kod buzima i otoke,ako se ne varam avgust ili septembar 1994?

jesi li ucestvovao u toj akciji,ili bar pouzdano cuo koje su jedinice tada izdale i slabo pokrivale krilo nasim momcima...pominjala se tada 6 sanska,kljucka i jos neke brigade,pa ni sam ne znam vise sta je tacno...

ako znas malo preciznije,napisi,da se malo prisjetimo i tih hrabrih momaka,jer osim Zlaje balije i Predica,tad je poginulo jos previse momaka...

e pao si u mojim ocima.. :D

TNS je ispod ovog tvog posta spomenuo boje, znam da je na Jajcu cini mi se 92' i te kako bilo sarenih uniformih tj razmjena boja, a isto i oko bihaca..babo spava, sramota da ga budim..

glodjansko brdo negdje oko srebrenice..srpska tv je izjavljivala kako najvise stradali civili.muslimanska tv kako su stradali vojnici, pa cak i iz srbije ih bilo...

cisto da odam slavu ovom proizvodu..
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2012, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Вијетнамски ветаран: Обучавао сам српске снајперисте
Spoiler:
Citiraj:
Вијетнамски ветаран: Обучавао сам српске снајперисте
0tweetsretweet

Равногорац, вијетнамски ветеран, Младићев сарадник, за „Новости“ прича своју епопеју (4): Сакупљао новац у Америци за организовање српске опозиције. Прошверцовао снајпере за Војску РС.

Мислио је да је његовим животним орканима и бурама дошао крај. Пожелео је породични мир, пикнике на америчким језерима са женом, читање књига и крцкање заслужене пензије. Али све му се опет преокренуло.

Милош Костић, равногорац, “вијетнамац”, амерички обавештајац, решио је крајем осамдесетих, у кући у Њу Џерсију, после свих битака, рана и ожиљака, да смањи брзину. Није успео.

Док овог октобра крцка орахе испред своје резиденције на Авали крај Београда, прича нам да је тада, у време пада комунизма, против кога се целог живота борио, добио позив да се одужи и својој отаџбини Србији.

Година 1987. од лекара његове жене Светлане Лијанг стиже језива вест. Милошева животна љубав добила је канцер.

- Напустио сам републиканску администрацију, сенат, истраживања, Институт за стратешку трговину који сам основао и окренуо сам се породици. Сам сам, на рукама носио жену и читаве дане проводио са њом. Старао сам се о наше четворо деце.

У то време, хладни рат између Америке и Русије био је завршен. Берлински зид је пао, Варшавски пакт поражен.
САТ ЗА ШЕШЕЉА
Крајем осамдесетих година, Милошу је допао у руке један дисидентски рад Војислава Шешеља.
- Видим ја да је он Србин, иако још гаји неке марксистичке погледе. Питам Косту Чавошког какав је Шешељ, чиме се бави, а он ми исприча да је одличан правник али да живи бедно у некој трошној кућици у Земуну и да једва има и за храну. Купим му тада скупоцен сат и пошаљем по Кости у Београд. Могао је од његове продаје да живи пола године. Ускоро добијем писмо од Шешеља са текстом: “Хвала Вам. Спасили сте мене и моју породицу”.

- Нисам више имао никаквих мотива за борбу. Само сам још чекао да комунистичка кула од карата падне и у Србији и да нам се врати црква, круна, слобода.

Уместо тога, у Србији се рађао нови вођа – Слободан Милошевић. У Америку су почели да пристижу српски дисиденти и опозиционари тражећи помоћ.

- Нисам могао да мирујем. Придружио сам се Сабору српског уједињења у Америци. Организовали смо округле столове, отворили смо српско питање и ставили га на дневни ред. Полувековне комунистичке лажи морале су да прекину.

Код Милоша су у САД стизали професори Коста Чавошки, Радослав Стојановић, Загорка Голубовић, Светозар Стојановић, а после њих и националисти предвођени Војиславом Шешељом. Кренуле су велике дебате у ком правцу креће Србија.

- Скупљали смо новац за стварање српске опозиције. Сви виђенији Срби из Америке су учествовали. Мене су терали чак да будем благајник и да се сав новац налази код мене. То нисам могао да прихватим. Не волим да се старам о туђем новцу.

Са професором Радославом Стојановићем, Милош се знао још од Другог светског рата, па је са њим обновио пријатељство.

- У стану породице Стојановић певали смо четничке песме на крсној слави одмах после рата. Крајем осамдесетих, Раде је дошао код мене у САД па смо поново певушили исте мелодије. Једне ноћи, уз пиће, питао сам га да ме угости у Београду. Решио сам да се после пола века вратим у Србију.
ОСТАО БЕЗ ПЕНЗИЈЕ
Због учешћа у ратним сукобима у Босни и Херцеговини, Америка је Милошу Костићу одузела војну пензију. Ни то што је ратовао за САД у Кореји и Вијетнаму није могло да потре савезништво са Ратком Младићем у босанским гудурама:
– Добро је бар да ми нису залепили етикету ратног злочинца и одвели у Хаг, иако никакве злочине нисам починио. Али верујем да САД никада не би дозволиле да њихов пуковник и држављанин заврши у том суду. Американци, за разлику од Срба, воде рачуна о свом националном интересу.

У јуну 1988. године, звони телефон у дому породице Костић у Америци. Зове професор Стојановић:

- Милоше, дођи са породицом. Бићеш мој гост у Србији.

- Крећем. Резервиши ми “Метропол”!

Велику трему је имао Милош. Враћала су му се сећања на рат. Страх од комунистичке освете још га није прошао. Није веровао да се мења политичка клима у отаџбини. Али решио је.

Са болесном супругом и четворо деце кренуо је авионом за Швајцарску код ујака. Узео је рента-кар и запуцао са породицом за Југославију.

Граница између Италије и Југославије код Трста, после пола ноћи.

- Граничару ништа није јасно. Жена Кинескиња, а Светлана Костић. Четворо деце, српска имена, америчка држављанства. Пушта нас.

У Словенији узимају собу у мотелу. Купатило потопљено, доручак не служе после десет.

- Кад су чули ко смо и одакле стижемо, српске куварице одмах су нам испржиле јаја и сланину.

После доручка, покрет за Београд, трема расте.

- Сећам се, ауто-пут кроз Хрватску, рупа до рупе. Деца непрестано питају: “Јел’ ово Србија”? Појављује се Нови Београд, “Генексове” куле. Жена Светлана ми каже: “Није код вас социјализам тако бедан као у Кини”.
Возе се уз Кнеза Милоша, па десно у Булевар револуције, до “Метропола”. Заустави их полицајац због недозвољеног скретања.

- Одмах сам осетио страх. А мој син Милан излети на прозор и викне: “Чико, јеси ли ти прави српски полицајац”? И овај нас пусти.

Тада, у “Метрополу”, упознао је и Смиљу Аврамов и још неке српске интелектуалце. Рађала се енергија за удар на Милошевића. Пуцала је српска национална мисао поново на неколико делова.

- Осетио сам да нема јединства. Да је пуно сујете и испреплетаних интереса. Тресла се југословенска конструкција. Плашио сам се да Срби опет неће добро проћи.

Милош се са неком новом стрепњом вратио у Америку.

Дошле су деведесете. Девети март, Милошевић извео тенкове на народ и студенте.

- У Вашингтону ме зову на један округли сто о Југославији. Говори Медлин Олбрајт, сенатори, амбасадори, политичари из свих југословенских република. Сви се острвили на Милошевића да је великосрбин, четник… Ја узмем реч и кажем: Милошевић је једна обична бољшевичка цепаница!

Почео је крвави рат у Југославији.
После разговора са владиком Атанасијем Јефтићем у Америци, Милош, прекаљени амерички официр, решио је да крене у Босну. Да помогне Србима. Пољубио је болесну жену и децу и пошао поново у рат.

Премаскиран у католичког свештеника, са америчким пасошем, Милош је 1993. успео да из САД на српске положаје прошверцује софистициране справе за даљинско мерење мета и оптику за снајпере.

Делио је католичке крстиће по аеродромима и домогао се Мађарске. На граници са Србијом, чекали су га војници из Републике Српске.

Прво је био у невесињској бригади у Херцеговини. Све док није добио позив од Ратка Младића да одмах дође у Хан Пијесак.

- Генерал Младић дао ми је задатак да обучавам снајперисте. Тражио сам само људе који су имали искуства у спортском стрељаштву. Нису смели да пуше и пију. Обучавао сам наше најбоље снајперисте у рату у Босни. Па и оне који су били изнад Сарајева.

СУСРЕТ СА ПАТРИЈАРХОМ ПАВЛОМ
Милош је упознао патријарха Павла, на освећењу Храма Светог Саве у Београду. Као председник Српске црквене општине у САД био је позван на ручак у Патријаршију.
- Сећам се, патријарх је, онако благ, питао мог сина Милана, “Како се зовеш”? А овај мој му из прве одговори: “Ја сам Србин и четник”. Касније, кад је долазио у Америку, патријарх је стално наше из дијаспоре питао: “Где је онај Костић и његов Србин и четник”?

Младић је Милошу одмах после обуке снајпериста наменио следећи задатак:

- Буразеру Коле, хајде да средиш мало ситуацију око Горажда.

Дали су му Поздерчеву вилу и Младић је долазио хеликоптером да га посећује.

- Помагао сам у акцијама српске војске. Са Младићем сам се сукобљавао само око четништва. Он је у души партизан, али је и Србин.

Остао је Милош у рату све док, како каже, Србија није окренула леђа својој браћи. Присуствовао је када су и Радован Караџић и Слободан Милошевић притискали Младића да одустане од Бихаћа.

- Преко тога нисам могао да пређем. Код Бихаћа су нам пресекли државу. То је за мене био велики пораз. Напустио сам ратиште и вратио сам се у Америку. Понео сам са собом само шајкачу коју ми је поклонио Радован Караџић.

Милошу умире супруга 2000. године. Деца су кренула својим путем у живот. Остао је сам. Решио је да прода раскошну викендицу на Флориди и да купи кућу на Авали. Осећао је да се ближи час када ће пожелети дефинитивно да се врати у Србију.

На трему своје куће, окружен вештачким совама које растерује птице, Милош седи и гледа Србију.

- Надам се да више никада нећу ратовати!

(Новости)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 10:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pravog junaka svi zaboravili

Mikajlo Šimšić (40) iz sela Staniševac, jedan je od preživjelih srpskih boraca koji je 1992. godine bio zarobljen sa još šest vojnika u tunelu Brodar na putu između Višegrada i Rudog. Priča o zarobljenim vojnicima dobro je poznata široj javnosti, jer je na filmsko platno prenio režiser Srđan Dragojević, snimivši film "Lepa sela lepo gore".
Slika
Junak koji je preživio pakao, borac koji je na ratištu bio do posljednjeg dana rata, invalid sa 25 gelera u tijelu, živi sa majkom Milkom iznad Dobruna kod Višegrada, bez primanja - zaboravljen od svih, pišu "Večernje novosti".

"Prošlo je 20 godina od događaja u tunelu, bio sam tamo zarobljen sa drugovima devet dana, proživjeli smo pakao, bez hrane i vode. I danas živim - ne znam kako. Nemam posao, nadničim po Srbiji. Majka prima minimalnu penziju od 159 maraka", priča Mikajlo. Ne traži ništa, samo posao, kao bivši borac Vojske Republike Srpske, kako bi nam omogućio koliko-toliko normalan život.

Mikajlo je prije desetak godina u višegradskom naselju Vučine počeo da pravi kuću, ali nema novca da je završi.
"Počeo sam da zidam od novca zarađenog u nadnici. Platio sam sve dozvole, i zato mi je bio potreban novac, pa je sada kuća nedovršena i neuseljiva", priča Mikajlo.
Premijera filma održana je u Višegradu. Ni tada se niko nije sjetio Mikajla.

- Niko me nikada nije pozvao, ni na premijeru filma, niti na neku projekciju. Mi preživjeli najbolje znamo šta se stvarno u tunelu dešavalo. U filmu je prikazano, možda, 20 odsto istine. Jedini koji je sa mnom razgovarao o tome je beogradski novinar Vanja Bulić. Došao je jednom kod mene, kada je htio da piše knjigu "Tunel". Sve sam mu ispričao, onako kako je bilo - kaže Mikajlo, koji inače, nerado govori o danima provedenim u tunelu, jer mu to budi ružne uspomene.
Tog septembra 1992. godine, sedam vojnika Treće čete Drinskog bataljona, čuvalo je most ispred tunela Brodar, pazeći da muslimanske jedinice ne pređu na desnu obalu Drine. Poslije nekoliko dana cijeli kanjon je gorio. Jedinica se povukla u tunel i tako se našla u klopci, zarobljena sa obe strane, bez mogućnosti da izađu iz tunela dugog 97 metara. Tako su proveli devet dana, pod bombama i stalnim napadima muslimanskih snaga. Milovan Lučić i Vladan Gavrilović umrli su u tunelu ranjeni od gelera, teško ranjeni Novak Arsić, ubio se pucnjem u slepočnicu, dok su Stevana Panića ubili muslimani dok je čuvao tijelo svog pobratima Milovana.
Trojica srpskih junaka Mikajlo Šimšić, Slađan Simić (kasnije poginuo) i Stanko Mećašev su poslije gubitka drugova odlučili da izađu iz tunela, po cijenu smrti i, nekim čudom, su preživjeli. Mikajlo teško prepričava strahote.

- Poslije događaja u tunelu ponovo sam se vratio na ratište da branim svoju državu i ostao do posljednjeg dana. Redovno sam svraćao do tunela i palio svijeću poginulim drugovima. Nadao sam se boljem životu posle rata..

Kaže da je tražio posao i da su mu stalno govorili da nema.
- Ne znam koliko ću još moći da radim za nadnicu. Iako imam 25 gelera, invaliditet mi je ispod 20 odsto, pa nemam pravo na mjesečni dodatak. Ne tražim odličja za herojstvo, niti milione, samo pristojan posao. Nadam se da će me se neko sjetiti, neko iz vlasti, da mi malo pomogne, bar da kuću završim - nada se Mikajlo.

http://www.banjalukalive.com/drustvo/pr ... avili.html

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
bem ti drzavu

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka

Da....sramota je ovo

Inace film Lepa sela lepo gore je snimljen po clanku Vanje Bulica u beogradskoj Dugi o ovom dogadjaju...ko je gledao film treba da zna da je on daaaleko ljepsa verzija od onog sto se tamo stvarno desilo....svojevremeno sam citao izjavu jednog od prezivjelih datu organima bezbjednosti po izvlacenju....

zato je ovo stvarno velika sramota za drzavu....

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
a Mikajlo je samo kap u moru.
bem ti drzavu koja ima ovakav odnos prema onima koji su bili spremni da poginu za nju!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka

nista se ne postuje pa ni to....
ja predao u opstinu kao dobijes neke pare za ordenje i tako to...
kad ono oko 200 KM na godisnjem nivou za dva ordena.....
od prvih tih para kupio crveni jastuk za sebe i kuma kad riknemo da nose ko pokojnom Brozu ispred sanduka ordenje na jastucetu a sve ostale pare svake godine dam kumu ,kupi slatkise i podijeli djeci ispred doma Rada V.........bem ti orden koji vrijedi 1o marki mjesecno,ne treba mi ni to :)

koliko ja vidim Mikajlo kupi sljive...aj bice bar rakije kad hljeba nema...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
blackrose je napisao:
a Mikajlo je samo kap u moru.
bem ti drzavu koja ima ovakav odnos prema onima koji su bili spremni da poginu za nju!

pa solunci so po beogradu prosili izmedju 2 rata toliko o nama i nasem cojstvu

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka

i ne prosili...ona skrtica Pasic nije dao kralju prebijenog dinara kad je trazio a kamoli da da soluncima :)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
крол, кад спомену то за ордење, паде ми на памет ова слика:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 0861_n.jpg

а јесмо ми стока од народа то је Боже сачувај! не знамо да цијенимо своју историју, не знамо да цијенимо и поштујемо људе који су се борили за нас. и не мислим само на овај рат него и на претходне. бем ти овакву државу. није им стало ни до чега осим до њихових џепова и стомака. а народ гладује.
добро, донекле је и народ сам крив за то, ал опет... куд отворих тему само се изнервирам од раног јутра...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka

ovo garant neki brat rus....njih kad vidim na paradi ne znam da li da se divim ili da se smijem.....svaki po 7 kila ordenja.....nema mjesta na bluzi,kace po pantalonama :)
nesto u ovom stilu
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ja prvo jebem majku kompletnoj vojsci jugoslavije na čelu sa Srbijom i svim njenim komunističkim oficirima, a onda jebem majku kompletnoj komandi VRS, jer su uopšte turcima dozvolili da se tu razmašu, a pogotovo devet dana da drže ljude u tunelu, pa to je presmješno, ali naše prokletstvo i jeste što su na čelu naše vojske sa obe strane drine bili kukavički, nesposobni, podobni i debeli komunistički utovljenici nakaradne JNA.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka

zaboravio si centralni komitet i kompletan sastav 14. kongresa SKJ.... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1971 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 99  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]