banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 13:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 216 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Avg 2012, 07:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
apokalipto je napisao:
Posto zivim u jednoj Bosnjackoj sredini poznajem pomalo obicaje Bosnjaka npr ako Bosnjak ozeni Srpkinju ili Hrvaticu i prevede na islam to je velika stvar to ustvari od braka stvara jos vecu stvar jer su doveli jos jednog u svoje "redove" a kad Bosnjakinja se uda za Srbina ili Hrvata eee brate onda popizde to prica carsija danima/mjesecima to bude velika sramota a porodica cesto izvrnuta ruglu i podsmijavanju....tako da...

Meni samo nije jasno...zasto bilo ko treba prevoditi na jedno,drugo,trece...zar nije moguce da svak svoje veruje i zajedno zive?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Spoiler:
wizzy_bl je napisao:
apokalipto je napisao:
Posto zivim u jednoj Bosnjackoj sredini poznajem pomalo obicaje Bosnjaka npr ako Bosnjak ozeni Srpkinju ili Hrvaticu i prevede na islam to je velika stvar to ustvari od braka stvara jos vecu stvar jer su doveli jos jednog u svoje "redove" a kad Bosnjakinja se uda za Srbina ili Hrvata eee brate onda popizde to prica carsija danima/mjesecima to bude velika sramota a porodica cesto izvrnuta ruglu i podsmijavanju....tako da...

Meni samo nije jasno...zasto bilo ko treba prevoditi na jedno,drugo,trece...zar nije moguce da svak svoje veruje i zajedno zive?

Mi smo zaostala sredina...to se sada poslije rata pogotovo gleda hoce li preci ili nece...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Meni to stvarno izgleda smijesno....oko cega se ljudi zamaraju..mozda zato sto sam ateista i svaka mi je vjera ista (tj nisam klasicni ateista,vjerujem u boga,alaha,vanzemaljce,VISU SILU,ali ne vjerujem u crkve i verske institucije,ili nacin na koji prezentuju tu visu silu)...a sto se tice obicaja i tradicije,tu postujem pravoslavlje

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spoiler:
wizzy_bl je napisao:
Meni to stvarno izgleda smijesno....oko cega se ljudi zamaraju..mozda zato sto sam ateista i svaka mi je vjera ista (tj nisam klasicni ateista,vjerujem u boga,alaha,vanzemaljce,VISU SILU,ali ne vjerujem u crkve i verske institucije,ili nacin na koji prezentuju tu visu silu)...a sto se tice obicaja i tradicije,tu postujem pravoslavlje

Meni tu nista nije smijesno nego realnost u kojoj zivim...i koje sam solidno dobro svjestan...

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2012, 20:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Apr 2012, 20:40
Suncica_88 je napisao:
Nisam sa ovih prostora i mene zanima kako nasa okolina gleda na djecu iz mjesanog braka--tj.,sklapanje braka "cistokrvnog" sa djetotom iz "mjesanog braka"???

Jedan muž ti šalje puno pozdrava iz mješovitog braka :)

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2012, 00:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ko na to gleda magarac je :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 01:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...pa većini ne smeta, ali treba ispoštovati i ove što im smeta...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 08:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Mislim da ovo nije pitanje vecine ili manjine, vec svakog od nas ponaosob. Osoba koja misli i namjerava da udje u vezu i izrodi i odgaja djecu u istoj, ako zeli sebi i toj djeci srecu, prvo mora da bude cvrsta u svom uvjerenju i ljubavi i da bude sama prema sebi iskrena u vezi misljenja okoline. Takodje, jako bitna stvar je da se neke stvari sagledaju bez emocija i sirom otvorenih ociju, bez laganja jednog drugom i gledanja na svijet kroz ruzicaste naocale, jer prije ili poslije ruzna stvarnost i okolina zadaje udarac koji zna sve da srusi, a najvise ispastaju djeca. Treba biti svjestan da je "mijesanje" jedan extra "teg" kako vezi, tako i toj djeci, pogotovo ako ce da zive u nekoj "nasoj" sredini i treba prvo biti nacisto sam sa sobom da li si spreman to iznijeti i podnositi taj teret u buducnosti

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
U pravu si, logika kaže tako. Nekad i to puno razmišljanja te svede na neku rospiju... ali neka, "naša" je!

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
A joj sto se oko tog pravi frka bespotrebna... Pitanje je da li uopste medju nama ima cistih Srba... Davno je to izmijesano...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ja ne vidim čemu potreba za toliko pričom? Glupo je da neko nekoga ubjeđuje u "za" i "protiv".
Ljudi odrasli u istoj sredini, govore istim jezikom, isto izgledaju, isto se ponašaju, isto šale, iste stvari ih privlače, na ista mjesta izlaze, ali imaju različitu vjeru i zbog toga bi sve prethodno trebalo da padne u vodu? :)
Da li je Srbinu bliži Musliman, Hrvat iz BH ili mu je ipak bliži Grk ili Rus?
Da li je Muslimanu bliži Srbin, Hrvat iz BH ili mu je bliži Tručin ili Arap?
Da li je Hrvatu bliži Srbin, Musliman iz BH ili mu je bliži Italijan?

Svaki koji misli da oženi djevojku druge vjere treba da kaže sebi a i da je sposoban da kaže bilo kome drugome kome bi to smetalo (iz okruženja) - ako je ne možeš prihvatiti odyebi u troskocima. Kraj.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ovog debelog krmka sam do danas volio i poštovao :angry4: a sad vidim da je prilično zalutao ili se upucava novoj srbijanskoj vlasti.

http://www.glassrpske.com/komentar/kolu ... /1314.html

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Uglavnom, čita forum i nasjek'o je Daljca :P :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Ja bih rekao da je debeli stvarno zasro motku sa ovim kvazipametovanjem jednog bivseg dzankija.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Proveo sam dobar dio mladosti u ex državi ali nisam primjetio nasilno vjenčavanje bivših bratskih naroda

Citiraj:
Ja bih rekao da je debeli stvarno zasro motku sa ovim kvazipametovanjem jednog bivseg dzankija.

Izgleda da je prešao sa teških droga na još teže(svetosavlje)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ko je ovaj masni?

Citiraj:
И тај Запад их разочарао исто као и домовина, безизгледност, безидејност, пропаст свих идеала, све их је то дочекало и лупило у главу. Остали су – сами.

Ahhh, again! :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
Danny ^_^ je napisao:
Ko je ovaj masni?

ljudi su ubijani/banovani zbog mnogo manjih stvari...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
a mene je uvjek fasciniralo kako se ljudi vole baviti tuđim životima .. e alo kao interesuješ se što je neko oženio ovu ili onu ... pa jebo te čovječe imaš li ti ikakva druga posla nego virit nekom u krevet...ako je njima dobro meni još bolje ...
mada svio ovi što napadaju autora izgledaju mi kao da nisu pročitali - razumjeli tekst ..

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
borke je napisao:
izgledaju mi kao da nisu pročitali - razumjeli tekst ..

zar ima neka druga opcija?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Ovog debelog krmka sam do danas volio i poštovao :angry4: a sad vidim da je prilično zalutao ili se upucava novoj srbijanskoj vlasti.

http://www.glassrpske.com/komentar/kolu ... /1314.html

Ja znam momka kojem su ustase ubile dedu a on je iz mjesovitog braka i danas velica Gotovinu

A ovdje se 100 % slazem sa likom ovo sam vidio svojim ocima i to u vise navrata

"Zato ću morati da analiziram svaku varijantu posebno, jer su modaliteti ponašanja u braku, drugačiji i različiti, mada je bilo i sličnosti. Hrvatice su redom i javno i tajno krštavale svoju djecu u katoličkim crkvama, a muževi Srbi su ćutali ko strine. Hrvatice su znale kako da vaspitaju dijete da bude katolik, ali Srbi su čvrsto vjerovali Partiji i nisu se miješali u ženin posao. A njen je posao bio da napravi malog Hrvata, što je u redu, s njihove tačke gledišta. U tim brakovima, u toj kombinaciji, kao i u bilo kojoj drugoj gdje je muž Srbin, gedža, mačo, konjina, uključen - djeca su bila ono što su im bile majke. Majčina strana je uvijek bila jača i djeca su zaboravila na to da su im očevi bili Srbi. Neko će reći: Kakvi su im očevi bili Srbi, takvi su i oni Srbi postali. I – u pravu je"

I jos jedna stvar sa kojom se slazem

Svi, osim Srba, govore: Nije bitno s kim ćete i kako ćete, ženite se, udavajte, ali djecu dajte – nama. I tako, i jezuitska i janičarska šema i dalje posluje, i dalje važi, ali u novom vremenu. Da ne bude kakve zabune, Srbi su krivi što su došli u poziciju u kojoj su. Nije im niko kriv. Kao što su odbacili vjeru, tako su, sistemski, godinama uništavali intelektualni potencijal vlastitog naroda, praveći negativnu selekciju. Sada smo tu gdje smo, na dnu kace.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 216 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]