banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 20:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 385 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Nov 2012, 01:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
old fashion men je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Ja bih uskoro mogao biti u problemu. Naime prokleti službeni put je obavezan a ide se pogađate u lijepu njihovu i to na čak tri dana. Meni se ne ide ni na sat vremena a kamoli na 72 sata. Gledaću da vidim kako da se izvučem!

Ajde ne prdi, kad možeš živjeti u Sarajstanu, možeš otići i u HR, pa zar nisu oslobodili i onog srbijanskog turčina Sefera, koji nam sada kao prijeti da će nas po kratkom postupku i da će u BL razviti najveću zastavu armije BiH ikad, ne samo njega već svakog muslu koji je otišo do Haga.
Prema tome ili preseli u RS ili ne seri, uostalom imaš i Istočno Sarajevo u kojem možeš rentati stan, ako si se već uvalio u institucije BiH ili kako Srbi vole to pogrešno da zovu "zajednički organi" :lol:

Sarajevo kakvo god da je tolerantnije je od tzv. zapadnog Mostara hiljadu puta. Ne može se ni porediti! Živim u Sarajevu a živio sam u Mostaru! Hrvatsku neću ni pominjati. U Sarajevu se ne osjećam neprijatno. U Hrvatistanu se osjećam kao krme u Teheranu! Što se tiče rentanja stana razmišljao sam ako bih kupovao stan možda to bude i u Istočnom Sarajevu jer su stanovi dosta jeftiniji.

Mene nisu mogle zapasti čak ni zajedničke institucije! Uvijek je nečiji sinčić ili ćerkica bio preči!

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 01:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
hercegovac27 je napisao:
Gocias je napisao:
Ајде да су ми јасни разлози зашто су ослобођени (мајку му, нису их ни осудили за оно времена што су провели у затвору) али није ми јасно шта српски народ сад треба да уради? Да ли да једноставно искључимо из стварности све што се догодило, јер очигледно се догодило све најгоре или да опет тучемо главом у зид док нам не прилијепе још неку шамарчину?

Eto laoce bi najradije zaboravio kao da se ništa nije ni dogodilo.

Procitaj po neki moj post, pa onda razmisli sta si napisao.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 01:12 
Stara kuka
Stara kuka

laoce je napisao:
hercegovac27 je napisao:
laoce je napisao:
Ajde Hercegovac, nemoj dramiti - nece se nista promíjeniti - oni ce sad malo slaviti i to je to - nabijace nam rogove po medijima i forumima, porusice par spomenika, isarati ostale sa velikim U i to je otprilike to.

Lako je palamuditi iz Beča!

A ti se bas usro, jel? Eto ti nase cuvene hrabrosti. Pozivas na ubistva i slicno, a sam ne smijes pomoliti nos u Hrvatsku. Usput, nisam u Becu, ali to nije bitno. Bio sam ove godine u Krajini i icicu u Hrvatsku kad god mi to padne na pamet, ja se nemam cega bojati. A ako mi se ne bude dalo - necu nikad ici, ali nemam namjeru da se zbog politike skrivam i nesto izbjegavam.

Sve si pogrešno shvatio! Nije mene strah otići u Hrvatsku nego mi je neprijatno. Nikada nisam imao problema u Hrvatskoj još dok je krivousti bio živ ali kada sam god išao nisam se osjećao prijatno. Nikada se nisam nešto dugo ni zadržavao! Nakon ove euforije i ludila neprijatno mi je na kub.I naravno da mi se ne da ići u Split nakon svega što se dogodilo a pogotovo nakon presude. Nastojaću već nekako izbjeći odlazak! Ja takođe ne trpim ako mi neko sere i ne mogu prešutiti i gutati baš sve! Neki su možda navikli ali ja nisam niti mi pada na pamet.

Ja sam u petak nakon pročitanog članka o oslobađajućoj presudi otkazao doček Nove godine u Dubrovniku. Rekao sam da sam s njima završio i toga ću se najozbiljnije držati!

Poslednji put menjao g|e@ck dana 17 Nov 2012, 01:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 01:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pa čekaj patrioto, kad si potego do Sarajeva, mogo si potegnuti još dvije trolejbuske stanice do srpskog, em uređenije, ljepše, sve novo, prostrano, jeftinije rentanje, em srpsko.
A to da su tolerantnij od Hrvata, to okači mačku o rep, ja sa Hrvatima nemam problema, ja njega prihvatim da je ustaša, on mene da sam četnik i mirna bosna, zezamo se družimo se, a ne ko muslimani, oni bi da ti odrede šta da osjećaš, šta da misliš, za koga da navijaš, koga da voliš... pu gade mi se i oni i njihovo talibansko multietniĆarstvo.

Poslednji put menjao old fashion men dana 17 Nov 2012, 01:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 01:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
Gocias je napisao:
Ајде да су ми јасни разлози зашто су ослобођени

pa ako me sjecanje sluzi, kazne za njihove generale znace neulazak u eu...
ovako ulazi se u eu, njemci kopaju prirodna bogatstva, decki dobiju pola marke i svi srecni...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 01:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pa čekaj patrioto, kad si potego do Sarajeva, mogo si potegnuti još dvije trolejbuske stanice do srpskog, em uređenije, ljepše, sve novo, prostrano, jeftinije rentanje, em srpsko.
A to da su tolerantnij od Hrvata, to okači mačku o rep, ja sa Hrvatima nemam problema, ja njega prihvatim da je ustaša, on mene da sam četnik i mirna bosna, zezamo se družimo se, a ne ko muslimani, oni bi da ti odrede šta da osjećaš, šta da misliš, za koga da navijaš, koga da voliš... pu gade mi se i oni i njihovo talibansko multietniĆarstvo.

Neka ima vremena i za preseljenje! Ne bih se složio za Hrvate. Samo se ti druži! Niko mi ne može nametnuti kako ću se osjećati i kako ću misliti! Stavio sam to i do znanja svakome ko je god pokušao a vjeruj mi ovih s kojima se ti družiš bilo je mnogo više nego onih koje prozivaš.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 01:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Citam zadnjih par stranica i najzalosnije od svega je sto se vi medjusobno prepirete.

Развило се црно време опадања,
Набујао шљам и разврат и пороци,
Подиг'о се трули задах пропадања,
Умрли су сви хероји и пророци.
Развило се црно време опадања.

Прогледале све јазбине и канали,
На високо подигли се сутерени,
Сви подмукли, сви проклети и сви мали,
Постали су данас наши суверени.
Прогледале све јазбине и канали.

Покрадени сви храмови и ћивоти,
Исмејане све врлине и поштење,
Понижени сви гробови и животи,
Упрљано и опело и крштење.
Покрадени сви храмови и ћивоти.

Закована петвековна звона буне,
Побегао дух јединства и бог рата,
Обесисмо све празнике и трибуне,
Гојимо се од грехова и од блата.
Закована петвековна звона буне.

Од пандура створили смо великаше,
Достојанства поделише идиоти,
Лопови нам израђују богаташе,
Мрачне душе назваше се патриоти.
Од пандура створили смо великаше.

Своју мудрост расточисмо на изборе,
Своју храброст на подвале и обеде,
Будућности затровасмо све изворе,
А поразе прогласисмо за победе.
Своју мудрост расточисмо на изборе.

Место светле историје и гробова,
Васкрсли смо све пигмеје и репове,
Од несрећне браће наше, од робова,
Затворисмо своје очи и џепове.
Место светле историје и гробова

Остала нам још прашина на хартији,
К'о једина успомена на џинове,
Сад сву славу пронађосмо у партији,
Пир поруге дохватио све синове.
Остала нам још прашина на хартији.

Под срамотом живи наше поколење,
Не чују се ни протести ни јауци,
Под срамотом живи наше јавно мнење,
Нараштаји, који сишу к'о пауци.
Под срамотом живи наше поколење.

Помрчина притиснула наше дане,
Не види се јадна наша земља худа,
Ал' кад пожар подухвати на све стране,
Куда ћемо од светлости и од суда!
Помрчина притиснула наше дане.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 01:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
mandrak je napisao:
I ja sam danas jednog idiota otfikario sa liste

+1

Imam na FB jedog momka, otac Hrvat majka mu Muslimanka, od jutros likuje nas ovim vijestima i o hrvatsko-bosnjackom bratstvu u konacnom rjesenju protiv Srba. :lol:

Dok je u grupi medju narodom, fin i umjeren, kad je na internetu ili nedao Bog aa svojima, u njemu se djavo probudi.. :/

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 01:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zbog ... 47087.aspx

Eto kad se Carla sokirala

BIVŠA glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu, Carla Del Ponte, izjavila je za Dnevnik HTV-a kako je iznenađena oslobađajućom presudom hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

"Bilo je to veliko, veliko iznenađenje. Namjeravam pročitati sudsku presudu kako bih vidjela što je krenulo krivo između prvostupanjske presude i žalbe", izjavila je Del Ponte kojoj nije baš najjasnije kako je moguće da su generali prvotno osuđeni na drakonske kasne, da bi sad Žalbeno vijeće utvrdilo da su zapravo nevini čamili u zatvoru.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 01:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Evo šta kaže italijanski sudiaj koji je glasao protiv oslobađajuće presude.

Citiraj:
- Ne verujem da je pravda zadovoljena kad se krivica utvrđena presudom - koju prvostepeno veće nije olako donelo o čemu svedoči više od 1.300 stranica analize - jednim potezom preinačuje u samo nekoliko pasusa, bez pažljivog razmatranja spisa i primerenog objašnjenja - podvukao je italijanski sudija Pokar u protivnom mišljenju koje je deo konačne presude...

U podrobnoj analizi današnje presude, italijanski sudija Pokar naglašava i da se većina sudija "pretvarala" da je razmatrala sav dokazni materijal, te da je sama primenjivala pogrešne aršine u razmatranju prvostepene presude i žalbe odbrane.
Pogrešnom interpretacijom većine, Pokar naziva ključni zaključak da je "kamen temeljac" prvostepene osuđujuće presude bio nalaz da je granatiranje četiri grada u Krajini bilo nezakonito isključivo zato što su granate padale van kruga od 200 metara od pretpostavljenih legitimnih vojnih ciljeva.

Proglašavajući jednoglasno "pravilo 200 metara" neutemeljenim u dokazima, žalbeno veće je većinom glasova u današnjoj presudi utvrdilo da nema drugih dokaza da su artiljerijski napadi na gradove u Krajini bili protivpravni.
Većina sudija, nadalje je, uz protivljenje Pokara i Ađijusa, utvrdila da pošto napadi nisu bili protivpravni, nije moglo biti ni udruženog zločinačkog poduhvata koji je na njima utemeljen.

Pokar je precizirao da većina sudija, pritom, nije u obzir uzela dokaze poput transkripata sa sastanka vojno-političkog vođstva Hrvatske na Brionima, 31. jula 1995. na kojem su predsednik Tuđman i general Gotovina, planirajući operaciju Oluja, "dogovorili o zajedničkom planu da uklone srpske civile iz Krajine".

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/3535 ... -za-pravdu

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 03:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
nisam znao da to tako funkcionise, pa sigurno za osudjene srbe se moze pogledati koje sudije su vjerovale u njihovu nevinost

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 03:31 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
hercegovac27 je napisao:
Sarajevo kakvo god da je tolerantnije je od tzv. zapadnog Mostara hiljadu puta. Ne može se ni porediti! Živim u Sarajevu a živio sam u Mostaru! Hrvatsku neću ni pominjati. U Sarajevu se ne osjećam neprijatno. U Hrvatistanu se osjećam kao krme u Teheranu! Što se tiče rentanja stana razmišljao sam ako bih kupovao stan možda to bude i u Istočnom Sarajevu jer su stanovi dosta jeftiniji.

Mene nisu mogle zapasti čak ni zajedničke institucije! Uvijek je nečiji sinčić ili ćerkica bio preči!

tacno bi mogao u Hag da svjedocis u odbranu optuzenima za Dobrovoljacku ulicu..krunski dokaz.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 08:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Što se tiče rentanja stana razmišljao sam ako bih kupovao stan možda to bude i u Istočnom Sarajevu jer su stanovi dosta jeftiniji.

Ako ćeš živjeti u srpskom Sarajevu, a ne u Sarajstanu samo zato jer su stanovi jeftinij i to možda, onda jebi ga, rađe ostani tamo, neka ti djeca tamo idu u školu i uĆe o dedi Alij, neka idu na Ćasove Historije na Žuć ili u "Dobrovoljačku", da im tamo objasne ko su zli Ćetnici, a ko hrabri muĐahidi :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 08:33 
Stara kuka
Stara kuka

hercegovac27 je napisao:
Što se tiče rentanja stana razmišljao sam ako bih kupovao stan možda to bude i u Istočnom Sarajevu jer su stanovi dosta jeftiniji.

Ako ćeš živjeti u srpskom Sarajevu, a ne u Sarajstanu samo zato jer su stanovi jeftinij i to možda, onda jebi ga, rađe ostani tamo, neka ti djeca tamo idu u školu i uĆe o dedi Alij, neka idu na Ćasove Historije na Žuć ili u "Dobrovoljačku", da im tamo objasne ko su zli Ćetnici, a ko hrabri muĐahidi :roll:

Odakle ti ideja da ja imam namjeru zauvijek ovdje i ostati. Ja nemam namjeru uopšte ostati ne samo u Sarajevu nego niti u BiH. U Mostaru nemam namjeru živjeti ali stan ne bih nikada prodao. Isto bi se odnosilo i na Sarajevo nakon određenog perioda. Radije bih ga rentao (to je ipak bolja opcija). Nakon određenog perioda ja sebe vidim kao državljanina Dannyjeve domovine. Kakva BiH! Mada bih da mogu možda najradije na Island ili na Farska Ostrva. Što dalje to bolje!

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 08:36 
Stara kuka
Stara kuka

spavac je napisao:
hercegovac27 je napisao:

tacno bi mogao u Hag da svjedocis u odbranu optuzenima za Dobrovoljacku ulicu..krunski dokaz.

Da si nekada živio u Mostaru znao bi o čemu govorim. Mnogo su veći fašisti i zadojeni su mržnjom koja čini mi se nije ni prestala još od 40-tih godina u odnosu na Sarajevo.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
danijell je napisao:
Evo šta kaže italijanski sudiaj koji je glasao protiv oslobađajuće presude.

Citiraj:
- Ne verujem da je pravda zadovoljena kad se krivica utvrđena presudom - koju prvostepeno veće nije olako donelo o čemu svedoči više od 1.300 stranica analize - jednim potezom preinačuje u samo nekoliko pasusa, bez pažljivog razmatranja spisa i primerenog objašnjenja - podvukao je italijanski sudija Pokar u protivnom mišljenju koje je deo konačne presude...

U podrobnoj analizi današnje presude, italijanski sudija Pokar naglašava i da se većina sudija "pretvarala" da je razmatrala sav dokazni materijal, te da je sama primenjivala pogrešne aršine u razmatranju prvostepene presude i žalbe odbrane.
Pogrešnom interpretacijom većine, Pokar naziva ključni zaključak da je "kamen temeljac" prvostepene osuđujuće presude bio nalaz da je granatiranje četiri grada u Krajini bilo nezakonito isključivo zato što su granate padale van kruga od 200 metara od pretpostavljenih legitimnih vojnih ciljeva.

Proglašavajući jednoglasno "pravilo 200 metara" neutemeljenim u dokazima, žalbeno veće je većinom glasova u današnjoj presudi utvrdilo da nema drugih dokaza da su artiljerijski napadi na gradove u Krajini bili protivpravni.
Većina sudija, nadalje je, uz protivljenje Pokara i Ađijusa, utvrdila da pošto napadi nisu bili protivpravni, nije moglo biti ni udruženog zločinačkog poduhvata koji je na njima utemeljen.

Pokar je precizirao da većina sudija, pritom, nije u obzir uzela dokaze poput transkripata sa sastanka vojno-političkog vođstva Hrvatske na Brionima, 31. jula 1995. na kojem su predsednik Tuđman i general Gotovina, planirajući operaciju Oluja, "dogovorili o zajedničkom planu da uklone srpske civile iz Krajine".

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/3535 ... -za-pravdu

Bar da neko smije iznijeti svoje misljenje, ne unaprijed napisano od strane Big Daddy-a.
Njihovo objasnjenje oslobadjajuce presude , da nije tragicno - mogla bi se snimiti dobra komedija o tome.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E ovo mi je jadno i šugavo, izraz totalne nemoći i predaje, zapalili zastavu

Slika
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/270356/Zapaljena-zastava-Hrvatske-na-protestu
Pa nisu Hrvati donjeli presudu, već sud u Hagu, tačnije Amerikanci, trebalo je spaliti njihovu zastavu, njihovu ambasadu, zastavu natoa i evropske unije, to je trebalo paliti.
Što se tiče Hrvata, njih smo trebali u ratu razguziti, trebala se Srbija organizovati i pomoći Srbe krajine, ovako su oni, kao i svaki put do sada, razguzili nas, i kao što treba čestitati pobjedu boljoj ekipi u fudbalu, tako i ja njima čestitam na potpunoj ratnoj pobjedi, a ne sad ko zadnje pizde pale zastavu Hrvatske, nači čestitati, naučiti lekciju i čekati revanš.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Nisu Hrvati donijeli presudu,al su oni protjerali,ubijali i jos se juce sladili na sve to

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa protjerivali su, ubijali i naslađivali se i prije presude pa im nismo palili zastavu sve do presude, protjerivali su nas i ubijali još žešće od 41 do 45, pa smo sa njima kolo igrali i pjevali skoro 50 godina o bratstvu i jedinstvu, trebali smo se pokazati u ratu i jebat im majku, a ne sada kukati kako je život nepravedan, pa to se valjda zna u zadnjih 5000 godina

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 17:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jeste vala...Kolju nas decenijama, a naša djeca još uvijek gledaju njihove crtiće....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 385 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]