drug je napisao:
Nije ovdje uopste rijec o tome sta je bolje Cinestar ili TV 1000 ili sta li vec, to je potpuno promasena prica. Potpuno je nebitno ko ima od ova tri kanala bolje filmove, ko novije, ko evropsku ko americku kinematografiju. Ajde da ne rasipamo energiju na te gluposti. Ovdje se radi o necemu sasvim drugom. Cijela frka je ispala oko izbacivanja FOX-ovih kanala ( Life/Crime ), jer su se menadzmentske glavesine u Elti stisle, iako su, napominjem, iako su povecali pretplatu za cijele 2 marke. Umjesto da kabl operater opravda povecanje cijena i uvede FOX TV u ponudu, on izbacuje i postojece FOX-ove kanale. To je sustina svega, a ne kome se vise svidja Cinestar ili TV 1000 itd itd. Bespotrebno se ulazi u ovakve analize.
Poenta price je: niko u sustini nema nista protiv Cinestara ili bilo kojeg novog kanala, ali ne naustrb Fox-ovih kanala. Cak stavise, da dodam i to, da i pored raznoraznih kritika i suceljenih stavova, mislim da bismo trebali imati u Eltinoj ponudi i MGM i Cinemaniu i Cinemax, a pogotovo - HBO.
Jasno je da valjda i pticama na grani da HBO ne moze ici u osnovni paket, ali bratko, ako si kablovski operater ponudi mi i pakete, pa cu ja odluciti hocu li ga uzeti ili ne. Kao sto to rade Blic, Total, IPTV, i svaki normalna operater. Jednostavno kao dan, pobogu. A ovako, kako je sve ovo ispalo - izgleda kao ocigledna pljacka korisnika.
Ja se u nekim djelovima slazem sa tobom. Sto se tice uvodjenja paketa na elta kabel digitali. To je potrebno i morala bi elta uvesti i pakete hbo i slicno.
Cinestar kanal je bolji od fox movies jer ima bolje i novije filmove i dosta visse premiera. Kako sam citao po internetu dosta korisnika je reklo, da ima cinestar bolje filmove nego fox movies i vise premiera. Drago mi je da je tako. Sad elta je izbacila fox crime i life zbog nekih uslova isto tako aneks i jos neki operateri u federaciji. Mislim, da je tu napravio problem fox i ne operateri. Da bi samo elta izbacila crime i life onda bi bila elta kriva ali da izbaci vise operatera to vec nevjerujem da su operateri krivi. Meni je drago da ako ce cinestar zamjeniti foxove, jer konacno mozemo uzivati u kvalitetnom sadrzaju i ne samo u reprizama serija.
Ja licno nemam protiv nikoga nista, ali drug ti ocigledno najvise volis mtel i total. Svi komentari protiv elte, blica su negativni. Pretpostavljam da zbog nekih licnih zamjerki ne volis pomenute operatere. Ako bi mtel ubacio cinestar ti bi govorio dobar potez, kanali su extra i slicno. Ali samo zato sto se radi o kablovskim operaterima odmah je sve negativno. Ako vec govorimo o pljacki naroda, pljacka je kada prodajes iptv za 23 KM i 2 godine ne ubacis kanale i korisnici su pod ugovorom od 2 godine! To je pljacka korisnika. Ja nekazem elta ni aneks nisu neki operateri. Ali su bar 10 puta pravedniji do korisnika nego mtel. Da nije bilo kablovskih operatera i danas bih koristio internet od 512 za 50 KM u mtelu. Da ne pisem o pretplati telefonije u mtelu koja je 13 KM, a aneks i mtel imaju 6 KM. Nikada nisam procitao nijednu tvoju kritiku na mtel, a svima je jasno, mtel ima preskupe usluge za ono sto nudi. Ti kako hoces hvali i dalje mtel ali ljudi znaju, i to potvrdjuje da mtel naglo gubi korisnike u fiksnoj telefoniji a iptv smatra se propalom televizijom koja se koristi samo u urbanim djelovima.