banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1484 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2012, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
gringo22 je napisao:
Jos nesto sto se tice ovoga payoneera, posto sam citao da ima nekih troskova od 25$, kada ja njima to placam, kada dobijem prvu sumu na payoneer ili kada dobijem karticu?

Годишња чланарина је 29,95 зелених папира. Вјероватно ти то скину кад добијеш довољно пара на рачуну. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2012, 16:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2011, 10:31
Registrovao sam se, poslao slike od licne, sada me zanima koliko trebam cekati za potvrdu i kako da otvorim virtuelni racun da povezem paypal?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2012, 17:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
blaf77 je napisao:
Pise negdje na paypalu da adresu mogu verifikovati samo USA citizens, tako da ne moras ni pokusavati. Za verifikaciju identiteta nisam cuo, samo za verifikaciju racuna/kartice, a to je ovo sto ti je objasnjeno.

Why is my account access limited?
Your account access has been limited for the following reason(s):
Jan 6, 2011: We noticed some new account information or changes to your account. We need more information from you.
To help confirm your identity, please send us a copy of your photo ID that shows your name and address.
LK sam skenirao i prebacio u pdf. Sad cu im poslati ponovo s napomenom da se moze zumirati. Na 300% je bas citljiva. Ne znam sta hoce. :(

To confirm your address, please send us a copy of a bill that shows your name and address. Helpful documents include a utility bill, a cell phone bill, an insurance bill, or a tuition bill.
Fazon je da sve sto nam stize postom od racuna je na ocevo ime, oni jos hoce da racun bude na ENGLESKOM.
Slao sam im i poruku gdje sam detaljno sve obrazlozio i zamolio ih da jos jednom pogledaju kopiju licne, medjutim, iskulirali su me...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2012, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Мислим да не могу да траже да рачун буде на енглеском, али МОГУ да траже неки рачун који гласи на твоје име. Дакле, једино да отвориш картични рачун у банци и онда да им скенираш и пошаљеш мјесечни извод.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Koliko ste najduze cekali kada povucete novac da vam legne na racun ?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 10:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nekoliko dana, uglavnom mnogo krace nego sto ja cekam tvoj odgovor :P

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2012, 18:01 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Nov 2012, 17:57
Ljudi treba mi pomoc, podigao sam Internet karticu NLB banke i krenuo je na Paypal prijaviti.
Pri izboru sam izabrao preko credit card a ne bankovnog racuna (bar mislim da je to prvi izbor) i sad trazi paypal code?
Sta je to i gdje to mogu naci???

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2012, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Verovatno misliš na verifikacioni kod kartice!? Pa naćeš ga na izvodu od kartice.

A što ste ''svi'' toliko zapeli za tu MasterCard karticu, kad i sa VISA karticom možete sve kao i sa Msterkardom???
Uostalom, čini mi se da MasterCard možete dobiti u Rajfajzen banci isto kao i VISA karticu.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2012, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Delicious je napisao:
Spoiler:
blaf77 je napisao:
Pise negdje na paypalu da adresu mogu verifikovati samo USA citizens, tako da ne moras ni pokusavati. Za verifikaciju identiteta nisam cuo, samo za verifikaciju racuna/kartice, a to je ovo sto ti je objasnjeno.

Jan 6, 2011: We noticed some new account information or changes to your account. We need more information from you.
To help confirm your identity, please send us a copy of your photo ID that shows your name and address.
LK sam skenirao i prebacio u pdf. Sad cu im poslati ponovo s napomenom da se moze zumirati. Na 300% je bas citljiva. Ne znam sta hoce. :(

To confirm your address, please send us a copy of a bill that shows your name and address. Helpful documents include a utility bill, a cell phone bill, an insurance bill, or a tuition bill.
Fazon je da sve sto nam stize postom od racuna je na ocevo ime, oni jos hoce da racun bude na ENGLESKOM.
Slao sam im i poruku gdje sam detaljno sve obrazlozio i zamolio ih da jos jednom pogledaju kopiju licne, medjutim, iskulirali su me...

Ja ti o ovome pricam
What is a confirmed address?
We are currently unable to confirm addresses in your country. We only mark an address as confirmed when we verify that the credit card billing and shipping address are the same.

We use automated verification methods supplied by credit card issuers or third party vendors to confirm the addresses of our customers. These verification methods are not supplied by all card issuers and as such are currently only available to customers in the US, UK and Canada.

Sellers can use the presence of a confirmed address to determine risk when considering transactions where Seller Protection may be unavailable. These types of security measures are necessary in an online environment where it is difficult to check someone's identity.
https://www.paypal.com/helpcenter/main. ... isSrch=Yes

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2012, 23:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
blaf77 je napisao:
Delicious je napisao:
Spoiler:
blaf77 je napisao:

Ja ti o ovome pricam
What is a confirmed address?
We are currently unable to confirm addresses in your country. We only mark an address as confirmed when we verify that the credit card billing and shipping address are the same.

We use automated verification methods supplied by credit card issuers or third party vendors to confirm the addresses of our customers. These verification methods are not supplied by all card issuers and as such are currently only available to customers in the US, UK and Canada.

Sellers can use the presence of a confirmed address to determine risk when considering transactions where Seller Protection may be unavailable. These types of security measures are necessary in an online environment where it is difficult to check someone's identity.
https://www.paypal.com/helpcenter/main. ... isSrch=Yes

Ponovo sam im slao skeniranu LK, verifikaciju adrese sam ignorisao, nisam dobio nikakav odgovor s njihove strane... :(
Dakle moram da im posaljem credit card billing ako sam dobro shvatio? Nemam kreditnu, imam VISA poklon Hypo banke. Btw. pitao sam da mi istampa izvod da vidim onaj verifikacioni kod i NEMA ga veli, a vidi se -2.84KM da je skinuto sa kartice... :(

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 10:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2011, 10:31
Samo da kazem da je stiglo obavjestenje od payoneera da su odborili karticu i da ce doci u periodu od 12-17 decembra. Kada dodje ja cu je onda povezati sa paypalom ali me zanima kako ce paypal skinuti sa payonner racuna (skine oko 2$) ako je na njemu 0$, da li ce payoneer ici u minus ili? Pozz.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 18:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
gringo22 je napisao:
Samo da kazem da je stiglo obavjestenje od payoneera da su odborili karticu i da ce doci u periodu od 12-17 decembra. Kada dodje ja cu je onda povezati sa paypalom ali me zanima kako ce paypal skinuti sa payonner racuna (skine oko 2$) ako je na njemu 0$, da li ce payoneer ici u minus ili? Pozz.

koliko ja znam paypal nije poput moneybookersa da tu mozes drzati lovu i slati lovu direktno sa svog paypal racuna,pay pal je vise posrednik tako da ne moras ostavljat debitnu ili kreditnu svuda vec samo ukucas paypal adresu,znaci tvoj paypal je vezan za tvoju karticu i pare ce ti skinuti sa kartice
ne koristim paypal dugo ,2-3 mjeseca nek me neko ispravi ako nisam u pravu

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2012, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
ozna je napisao:
gringo22 je napisao:

koliko ja znam paypal nije poput moneybookersa da tu mozes drzati lovu i slati lovu direktno sa svog paypal racuna,pay pal je vise posrednik tako da ne moras ostavljat debitnu ili kreditnu svuda vec samo ukucas paypal adresu,znaci tvoj paypal je vezan za tvoju karticu i pare ce ti skinuti sa kartice
ne koristim paypal dugo ,2-3 mjeseca nek me neko ispravi ako nisam u pravu

Nema sta ispravljati, tako je kako si naveo. Paypal je samo posrednik.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2012, 12:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2012, 13:24
Znali ko možda od vas dali se danas, dakle sada može prebaciti novac sa BiH Paypal adrese na Visa Electron debitnu karticu?

http://www.youtube.com/watch?v=1TLFrWMYAns

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2013, 04:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Narvno da može. Takođe, naravno ako si verifikovao svoj PP nalog.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Narode, jel ima nekih promjena u odnosu na ovo dole citirano? Ima li neko svjezih iskustava? Znam da cu morati cekati mjesec dana.
Pokusavam pohvatati kolike su provizije na 1050USD. Primio sam nesto za prijatelja na svoj paypal jer ga on jos nema. Na 1050 dolara paypal je skinuo 41.25$ Fee. Interesuje me da li ima fee kad prebacim sa svog paypala prijatelju na paypal kad ga otvori, i da li i koliko banka uzima kad povucem novac sa paypala na banku? Jel` jos uvijek vazi da ce nakon mjesec dana prebaciti besplatno a ako ranije to uradim da li ide 5$ naknada?
Ima li neka banka koja manje uzima od druge (Raiffeisen i Zagrebacku Unicredit mogu upotrijebiti)
Nadjoh ovaj link na kome pise da ne uzimaju sa paypala na paypal ako sam razumio.
https://www.paypal.com/ba/cgi-bin/websc ... es-outside

Forty Two je napisao:
Ne liježe automatski sa PayPala na tekući račun (odnosno karticu). Kada se plaća preko PayPala on odmah povlači pare sa računa/kartice. Međutim, kad se prima novac na PayPal taj novac stoji na vašem PayPal nalogu dok ne zatražite prenos tog novca sa PayPal naloga na račun/karticu i tu uslugu PayPal naplaćuje ili možete sačekati prvi u mjesecu kada PayPal automatski i bez naknade prenosi sva sredstva sa naloga na račun/karticu.

Frenki je napisao:
Toliko informacija a zaboravili ste reći da se pare ne mogu dici 30dana od trenutka primanja na paypal... S druge strane moneybookers ide bez cekanja. Inace za povlacenje pare paypal uzima 5$ provizije. I ono sto je jako lose jeste da sa parama koje stoje na paypalu ne mozes raditi nista, moras ih prvo prebaciti na karticu, tako ti uzmu 5$ i tek onda platiti.

dukicas je napisao:
NEMA provizije od 5$ kad čekaš da ti oni automatski pošalju pare na karticu 100%!

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zasto posaljilac nije preuzeo troskove provizije na sebe? Naravno da je najjednostavnije da taj novac skines na svoj bankovni racun. A petak nije nista kad ste vec pukli toliku proviziju.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam, valjda nije trazeno da preuzme. Nije covjek imao iskustva.
Ma nije puno petak ako je to sve, ali ne znam koliko banka nakalemi jos na to sve. I ako njemu prebacim opet ce cekati jos mjesec dana da sam podigne.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I plus ces opet platiti grdnu proviziju. Sto bi banka uzimala proviziju? Nisam siguran, ali cini mi se da meni u BiH nisu nista naplacivali.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam da banke ne uzimaju proviziju kad je u pitanju povrat novca (refund), ali ne znam kako ide kad ne neka naplata poput ove.
Mislis da ipak ima provizija sa jednog paypala na drugi?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1484 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]