Stize
Skyfall konacno i preko bare, pa ga pogledah na navodno ponocnoj premijeri u cetvrtak (to sto kasnimo za ostatkom svijeta par sedmica nije bitno

).
I meni se svidjelo par stvari, od Sangaja, preko uvodne scene i uvodne pjesme, do samog kraja.
Dosta dijelova me je smorilo, pri sredini.
taksi je napisao:
Mladi Q je loš.
Podsjećanja i veličanja starih stvari koje je Bond koristio, auta i pošalice na isto su simpatične.
Bas naprotiv, Q je super.
I meni su dobre one retro stvari.
M smara (osim onih badass scena pri kraju). Ona prostitutka u Makau takodje.
Ona homoseksualna tenzija izmedju Silve i Bonda nije dovoljno razradjena.
taksi je napisao:
Šangaj u staklima i bojama, Makao u nekoj "vatri", Škotska u "ugaslim" bojama...bar je pogodio ambijent.
Ono nema veze sa Makaom, kako mi rekose ovi Azijci sa kojim sam ga gledao.
V@nja je napisao:
Daljac je napisao:
Craig je jedino što valja u novom Bondu.
Najbolji Bond poslije Konerija
Tacka
Word.
Osim gore navedenog, cudi me kako se niko nije osvrnuo na jos jednu stvar...
Ovaj Bond je doslovno kao novi Harry Potter film. Toliko elemenata su uzeli iz njega, da se tacno osjeti uticaj HP serijala. Scena sa dvorcem, Voldemort, vatrena borba, izranjanje iz jezera, onaj deda koji lici na Hagrida, bjezanje umjesto ganjanja (otkad Bond radi self-defense?), M kao McGonagall...
Upravo ovo procitah:
Citiraj:
Watching Skyfall the other night and Silva's escape from MI6 HQ I was amazed to hear the words "Silva wanted to be captured! It was all part of his plan!". Hadn't they seen the Dark Knight? Gary Oldman uttered the same sentiment about the Joker and recently the evil Loki played the same trick on The Avengers. Can't wait to see who'll fall for it next.
Sve u svemu, nije lose.