Ja sinoć bio na nekoj žurci ovdje u SWE, gomila osoba 15-19 godina i u jednom trenutku se stišala muzika a meni zazvoni Bos il Hadžija refren od Zabranjenog Pušenja.
Malo kasnije dok sam žderao nešto, priđe meni neka djevojka, onako simpatična, nosi neki lančić i piše velikim slovima Irma ili Amra i dont remember sad. I počnemo mi malo da pričamo, kaže ona ti si naš, kažem ja tu smo, blizu smo, neutralno i nezainteresovano. I malo po malo, ona poče pričati o Rep Srpskoj, o Srbima, pa gomila gluposti, pa onda poče pričati kako su nju i her family istjerali iz Rep Srpske, kako treba proglasiti RBIH.. Ja i dalje neutralan kažem da nisam baš raspoložen za tu priču i da okrenemo veselije teme. A fina djevojka..Ona kaže dobro ali kao da se malo naljutila, u tom trenutku je neko zvao i rekla da će se vratiti.
Vrati se ona kasnije i pita odakle sam ja rodom. Kažem ja iz BL, kaže ona kako bi se trebao snimiti film o tome šta se desilo BL muslimanima koliko je to potresno šta li već. Ja ćutim, pijem piće i slušam šta priča. Kaže ona meni kako se zoveš da te dodam na FB, ja kad sam rekao ime i prezime ona AHAAAAAA, ona kaže a ti si... ja je prekinem i kažem glasno JESAM!

, auuuuuu

, izvini nemoj da shvatiš pogrešno ovo što sam ja rekla tebi. Ja poštujem sve nacije, ali samo Četnike ne volim.

Ja niš, ćutim i smijem se.

Ona se okrenu i valjda od sramote ode.
Do sad nisam vidio da je žensko toliko iskompleksirano i nacionalno opterećeno. Stvarno želim da budem realan i mislim da sam realan, srpskinje dijasporke koje znam ovdje ili one dole iz RS, apsolutno ne brinu oko nacionalnosti i nisu time opterećene. Vole dijasporke da istaknu odakle su, ali ovakvu retoriku još čuo nisam!
E sad moguće da sam ja naišati tako da je ova isfrustrirana izuzetak kod Bošnjana.