Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17 Postovi: 2813 Lokacija: BN (Serbian Republic)
ja sam skoro uzeo maticnu asus P5K se bez procesora. Imam maticnu msi isti soc 775 ali kad sam ubacio svoj procesor intel koji radi na 3.0 GHz nije htjeo da radi na ovoj asus ploci. Sad moram uzeti i novi procesor neki dual i core2duo.Tako da je svasta moguce, najbolje bi bilo da prije davanja kesa probas taj procesor na svojoj ploci.
Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10 Postovi: 2560 Lokacija: Banja Luka
Trojka, lijepo je to što želiš svakom loncu da budeš poklopac, pardon - da pomogneš svakome, ali ne lupaj nešto o čemu očigledno ne znaš dovoljno.
Apsolutno nema nikakve veze to što je podnožje za procesor isti. To ne znači da će svaki procesor koji paše na socket 775 i da radi ako ga ubaciš na bilo koju ploču koja ima pomenuti socket. To zavisi od generacije procesora, vrste njegovog jezgra, proizvodnog procesa, revizije... A kod ploče koje od tih modela podržavaju, a koje ne. Vrlo često starije ploče čak i uz pomoć novijeg BIOS-a neće podržati neke novije procesore. U suštini, manji broj ploča (i to naravno novije proizvodnje) može da podrži sve procesore čitave serije na jednom podnožju. Ali da ne držimo predavanja sad ovdje, zato se ide na site proizvođača pa se traži CPU Support List.
S obzirom da je pomenuta ploča sad već jako stara (Intelov 946 čipset), a i s obzirom da je to model rađen za sistem integraciju u brand desktope, malo je teže pronaći na službenoj MSI Support stranici ono što treba, ali evo ukratko:
Pretpostavljam da se radi o HP Compaq dx2300 Microtower mašini, a ovdje imaš možda ono što ti treba: LINK
Onoliko koliko ja znam ta ploča će podržati maksimalno Core 2 Duo i Celeron/Pentium D procesore rađene u 65 nanometarskoj tehnologiji. Pomenuti Intel Core 2 Duo E7200 je procesor noviji od svih navedenih i rađen je u 45 nanometarskoj tehnologiji.
Dakle, odgovor glasi: NE, taj procesor neće raditi na tvojoj ploči.
Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10 Postovi: 2560 Lokacija: Banja Luka
Prvo se uloguj pa će ti se možda reći čemu služe oni uzvičnici poslije navednih procesora. Game Debate je simpatičan site za provjeriti System Requirements za neku igru (mada i tada ima dosta gluposti), ali ako se naš forumaš osloni na ovo, bojim se da će poslije procesora morati kupiti i novu ploču.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu