banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 05:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2012, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Evo sta se radi sa imovinom nekadasnjeg giganta

Spoiler:
BANJALUKA - Iako regulacioni plan za lokaciju na kojoj se nalazi bivši privredni gigant "Čajavec" u centru Banjaluke nikada nije izrađen, kupci objekata tog preduzeća na nezakonit način uveliko grade, dograđuju i renoviraju zgrade.

Objekat u krugu "Čajavca", bez postojanja regulacionog plana, izgradio je i izvjesni Savo Ilić. On je na mjestu nekadašnje kotlovnice "Čajavca" sagradio zgradu, čije prizemlje je izdao SDS-u.

Iznad sjedišta SDS-a je još jedan sprat, tačnije stan u kojem živi Ilićeva kćerka.

Bivši radnici "Čajavca", kojima nije isplaćeno 40 plata, ogorčeni su zbog nezakonitog krčmljenja njihove imovine i nelegalne gradnje.

- Tu se pojavilo nekoliko kupaca i nakupaca koji zarađuju na našim objektima i imovini. Taj Ilić, recimo, objekat je kupio od švercera Dragana Marjanovića zvanog Glista. On je bivši taksista koji je bio kockar u Njemačkoj, a ovdje je kupio više objekata prije desetak godina. Sada ih preprodaje - kaže jedan od radnika.

On dodaje da je zgrada u kojoj je sada smještena SDS ranije bila kotlovnica "Čajavca".

Kaže da su objekti "Čajavca" po minimalnoj cijeni kupovani u vrijeme dok je na vlasti bila SDS, a da ih sada preprodaju po neuporedivo višim cijenama.

- Vlasnik firme "Sloboprom" iz Brčkog Slobodan Ćurčić vlasnik je 70 odsto objekata "Čajavca". Sad adaptira objekte uz zapadni tranzit da bi ih iznajmio drugim firmama. Tu su nekad bile zgrade galvanizacije, gornje montaže, skladišta i preciznog liva - kaže taj radnik.

Vlasnik "Sloboproma" Slobodan Ćurčić kaže da za "adaptacije i sanacije" objekata ima potrebne dozvole Administrativne službe grada i da će te objekte izdati "Konzumu", "Agrokoru", "Gorenju", "Velpromu", DM-u.

- Kupio sam te objekte, ali ništa nisam gradio. Ne postoji regulacioni plan za tu zonu, pa gabarite zgrada nisam mijenjao nego sam ih samo adaptirao - kaže Ćurčić.

Iako Ćurčić tvrdi da ništa ne gradi, svaki prolaznik može da vidi kako u krugu "Čajavca" niču i nove građevine u poslovnoj zoni koju "Sloboprom" gradi u centru Banjaluke.

U Odjeljenju za inspekcijske poslove Administrativne službe grada Banjaluka kažu da za područje "Čajavec" nema usvojenog važećeg regulacionog plana.

- Ono što radi investitor "Sloboprom" iz Lončara je sanacija i adaptacija postojećih objekata, u svrhu promjene namjene, bez odstupanja u horizontalnim i vertikalnim gabaritima. Ne radi se na izgradnji novih objekata, već se radovi izvode na osnovu izdatih lokacijskih uslova - kažu u gradskoj upravi.

Još su naveli i to koje će firme izvoditi radove na tim građevinama: "Tomić GP" i "Spark", "Omnikom", "AR komerc" i "Miljković" iz Banjaluke.

Izmjena regulacionog plana za "Čajavec" našla se na jednoj od sjednica Skupštine grada Banjaluka, ali je skinuta sa dnevnog reda i vraćena na doradu.

S obzirom na to da regulacioni plan za "Čajavec" nije usvojen, svaka gradnja u ovom kompleksu je nezakonita.
Potraživanja

Predsjednik Razvojne organizacije sindikata (ROS) "Čajavec" Bratislav Napotnik za "Glas Srpske" kaže da je sve što je tokom rata i kasnije rađeno u "Čajavcu" nezakonito.

- Ovih dana obnovićemo naša ranija potraživanja u iznosu od 250 miliona KM. Tužbe postoje, a apelacijom ćemo ići u Ustavni sud BiH - kaže Napotnik.

http://www.nezavisne.com/novosti/banjal ... 65646.html

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2012, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...pa sve je legalno!

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2012, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta je legalno sto su pokupovali hale za marku,od ljudi koji nisu vlasnici? Ko je bolje upoznat sa Cajevcom zna sta pricam.
Ni jedna hala u Cajevcu nema papire i kao takve se nisu mogle legalno prodavati.Cajevac je jos nerijesen slucaj nije utvrdjeno vlasnistvo i ne moze niko da prepise na sebe te zgrade,mogu samo da imaju obecanja od vlasti da kad se stvore uslovi za to da im bude prepisano

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2012, 15:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
ssaassaa je napisao:
Sta je legalno sto su pokupovali hale za marku,od ljudi koji nisu vlasnici? Ko je bolje upoznat sa Cajevcom zna sta pricam.
Ni jedna hala u Cajevcu nema papire i kao takve se nisu mogle legalno prodavati.Cajevac je jos nerijesen slucaj nije utvrdjeno vlasnistvo i ne moze niko da prepise na sebe te zgrade,mogu samo da imaju obecanja od vlasti da kad se stvore uslovi za to da im bude prepisano

Sta im vise treba

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2012, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nista samo mole Boga da ne bude promjene vlasti

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2012, 17:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Jan 2010, 20:49
Svacije misljenje postujem i svako bi na svoj nacin rijesio neke stvari.
Konkretno, meni je drago da se nesto radi na toj lokaciji iz najmanje 3 razloga:
1. Radnici koji tamo rade ce dobiti kakvu takvu platu za svoj rad.
2. Dosta mi je bilo gledanja u one polupane hale, razbijene prozore i zarasle ograde.
3. Zar stranci koji prolaze tranzitom moraju da gledaju nasu sramotu.
Cajevac, Univerzal (gdje sam i sam radio), Incel kao mnoga druga preduzeca su dosli u takvo stanje zahvaljujuci nama koji smo tamo radili (ili nasim roditeljima, ovo vazi za one malo mladje).
Nije bilo dovoljno pameti i mu.. (pardon bubrega) da se stane tome u kraj.
Bolje da se gradi nego da se rusi, zar nije lijepo da imamo onaj restoran "TAMARIS" u Cajevcu kome bi pozavidjeli mnogi veci gradovi. Ovo se odnosi i na onaj fakultet i na "NITES" i jos par objekata u krugu "NEKADASNJEG GIGANTA" :(

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2012, 22:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Nije to stvar lijepog ili ruznog, vec lopovluka.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 01:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
A to sto su ljudi legalno kupovali nekretnine na terenu Cajevca, to niko ne j*be 2%...
Druga stvar - da je tamo umjesto SDS-a dosao SNSD niko ne bi rijeci rekao. Serem se na takve novinare i takvo piskaranje...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 07:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A pa zato nema reg. plana... Nisu se avi ugradili :D

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 08:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
mirdza nemoj tako emotivno jos ce neko pomisliti da imas poslovni prostor u cajevcu :D

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 09:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

On ako nije pikirao na garaze ne treba ni da se javlja na temu :D

Ma kao sto je vec receno, na pravdu pozivaju NN/Glas... Ma bjaziiiiii :D

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

chils je napisao:
mirdza nemoj tako emotivno jos ce neko pomisliti da imas poslovni prostor u cajevcu :D

Nije ni iskljuceno :D
Sutra ujutro ce vjerovatno neko zapistati. Prati teme o Mastilu, Savicki i ovu ;)

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 10:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Imam tri hale i dva fakulteta u Cajevcu. Faca sam. Znam. 8)
Nerviram se jer sam upucen u detalje vezane za privatizaciju. Kupovina za 1KM, aha, moze...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 10:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Razocaran sam. :( Mislio sam da imas bar dvije radionice. Jednu sa kanalom, a drugu sa stubnom dizalicom :-( Pih...

Jedino te jos moze izvuci sadrzaj tih hala, ako je bar sjenka poznatog amerikanskog voditelja :D

Mislim da je SNSD 1999.-te ili 2000.-te tanemario neki svapski plan o podizanju Cajevca. Valjda u to vrijeme RC nije bio bas toliko staro gvozdje... Al' parcele :D

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 12:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
Bio je u NN 1999. ili 2000. god. na naslovnoj strani veliki naslov, "Siemens i Philips dolaze u Cajavec".
Sjecam se da sam te novine stavio u kavez da papagaji seru po njima... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 12:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Meni zanimljivo da tekst nije potpisao novinar već se kao izvor navodi Glas Srpske, dok na istom nema takvog teksta (bar ga nema u internet varijanti).
Ko je odgovoran za nepotpisane tekstove: glavno uredništvo?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2012, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Bilo je u pisanom izdanju na glavnoj strani, čak.

E moj Trojka, neko će pomisliti da samo lupetaš

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 09:09 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Sep 2010, 20:28
Citiraj:
Nije to stvar lijepog ili ruznog, vec lopovluka.
I lopovluk se može tolerisati ako je novac uložen u proizvodnu privredu bez koje nema ni zdravog društva.Ako svi gledaju u :wink: proizvođača(MMF)..i nema tu seksa povoljnog po potrošače ako znamo da su to dvoje jako povezani...nikada.. bez obzira ko je glava porodice

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]