giometar je napisao:
Ako je nesto glupo, ne mora znaciti da je inteligentno
slika 1- sabiranje dva trougla - dobija se trougao , 3+(.0)=3
slika 2- sabiranje dva trougla - dobija se četvorougao , 3+(.1)=4
slika 3- sabiranje dva trougla - dobija se petougao , 3+(.2)=5
slika 4- sabiranje dva trougla - dobija se šestougao , 3+(.3)=6 ili 3+3=6
Prosto - niste učili
115 Nov 2011 - računska operacija sabiranja
27 Okt 2012 - slike na koje je sabiranje dva trougla , koji ima razlićite rezultate
Talija je napisao:
Biljanice, jesi ikad pokušao s nekim profesorom ili s nekim matematičarem da riješiš ovo što si navodio?
Jer glupo je po forumima da to dokazuješ.
Problem je jednostavan , profesori ( visokoškolovani matematičari ) se ponašaju kao popovi ( samo ono što piše u svete matematičke knjige je znanje , sve ostalo je jeres

, ima dosta primera koja pokazuju da sadašnja matematika ne može opisati svu realnost , što znači da je ograničena i da ima greške (Z÷(10^n)=? , Z÷(10^n teži ka beskonačnosti)=R (svaki realan broj je rezultata delenja dva cela broja , da su realni i racionalni brojevi jedno te isti brojevi , iracionalni brojevi ne postoje), ovo spominjen pošto sam poslao dokaz za objavu u kebrički matematički časopis ( urednik časopisa mi u objašnjenju zašto ne želi da objavi rad razlog što su napisane na hiljade knjige o iracionalnim brojevima )) ako znaš nekog matematičara pošalji ga kod mene
Ташко je napisao:
Sta je konkretno pitanje tvog zadatka.
Opisi ga rijecima. Valjda to znas.
Imaš trougao , oduzimaš nešto od trougla petouglom , koje sve mnogougle možeš dobiti ( formuliši nov skup brojeva gde je ova operacija moguća ) 3?5=a