banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 23 Okt 2012, 20:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
skeva je napisao:
Danny ^_^ je napisao:
batica je napisao:
ja cu biti iskren i recici da bih prvi gledao kako da odem odavde kada bi se zakuvalo i ni malo mi ne bi smetalo da me zovu dezerterom ili bilo kakvim drugim nazivom. jednostavno po meni, poginuti za komad zemlje nema smisla. ako ne znamo zivjeti kao civilizovan narod i postovati jedni druge, odna je bolje i ne zivjeti zajedno.

U stvari svako normalan bi to uradio. :wink:

Međutim druga stvar je da neko napadne tvoj grad, tvoju porodicu itd.. Ali ne mogu vjerovati da je neko i dalje nabrijan za veliko-srpske ekspedicije po Vukovaru, Kninu, Sarajevu..

Djecak znas li ti ista o Kninu ili Sarajevu? Kakve velikosrpske ekspedicije? Sta ti znas o krajini i o ratu?... Kako te samo nije sramota pisati takve stvari?
Drzi se ti momcicu tema o filmovima, nije ovo tema za tebe, previse si stranih emisija odgledao....

htjedoh isto napisati

cuj velikosrpske ekspedicije.djecko jesi ti normalan,jel znas koliko je ljudi protjerano iz tog knina i krajine,jel znas koliko je ljudi ubijeno u sarajevu,jel znas koliko je masakriranih bilo po vukovaru.ne znas i zato bolje da se ne javljas,samo se provaljujes jebote

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
naravno da ce biti...stalo napola,ni tamo ni vamo,nedojebano....

a ti Deni........Deni,Deni hmmmmmm......

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka

Philby je napisao:
Mislio sam da se ne uključujem u raspravu, ali stvarno pun mi je ovih koji bi da se jebu a da im ne uđe.

Znamo mi da rat nikad narodu nije donio ništa dobro i da smo gotovo uvijek najviše najebali, ali što jednom reče @krol2 ako su trebale da lete glave neka budu njihove.
I opet kad bude rata niko neće ratovati što mu je volja, već da sačuva svoj i život svoje porodice umjesto da čeka da ga kolju na kućnom pragu.

upravo tako....a ovi sto bi za rs ratovali na neki drugi nacin i jos demagoski kazu kako je vole....hvala,ne treba....daleko im lijepa kuca od moje
znam takve...to su oni sto odu tamo negdje daleko,stari roditelj mu ostane u BL da ga neko drugi brani a on kaki otuda kako on zaboga bi ali.....ne moze,pacifista,razmislja svojom glavom,drugi se bogati,nije to njegov rat a u stvari.....polni organ.....i muski i zenski

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
krol2 je napisao:
Philby je napisao:
Mislio sam da se ne uključujem u raspravu, ali stvarno pun mi je ovih koji bi da se jebu a da im ne uđe.

Znamo mi da rat nikad narodu nije donio ništa dobro i da smo gotovo uvijek najviše najebali, ali što jednom reče @krol2 ako su trebale da lete glave neka budu njihove.
I opet kad bude rata niko neće ratovati što mu je volja, već da sačuva svoj i život svoje porodice umjesto da čeka da ga kolju na kućnom pragu.

upravo tako....a ovi sto bi za rs ratovali na neki drugi nacin i jos demagoski kazu kako je vole....hvala,ne treba....daleko im lijepa kuca od moje
znam takve...to su oni sto odu tamo negdje daleko,stari roditelj mu ostane u BL da ga neko drugi brani a on kaki otuda kako on zaboga bi ali.....ne moze,pacifista,razmislja svojom glavom,drugi se bogati,nije to njegov rat a u stvari.....polni organ.....i muski i zenski

ocekivao sam ovakve postove i to upravo ovakve sa opisom bez imenovanja. da to sam ja! moj otac se borio, bio ranjen. ja odrastao na prvim linijama rata, gledao svasta. gledao leseve, gledao kako ljudi bjeze, kako majke placu za svojim sinovima, kako vriste i cupaju kose i sa svoje tri godine pokusavao shvatiti zasto se to desava! zapravo, kad bih otisao iz ove zemlje, ne boj se, ne bih kakio kako bi' ali ne mogu, ne bih se pravio patriota iz neke druge zemlje. cak bih i poveo svog roditelja sasvim sigurno da ne zivi od bijedne invalidnine. a to za polni organ :lol: vjerujem da se tako dokazuje da l imas li nemas muda? :lol:

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 00:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Okt 2012, 14:24
Problem- Ako bude rata.

Neko je napisao nesto kao ono “Ako bude rata” bice eto to i to.
I tad cu ja ili ti uradi ovo ili ono.
Nemam ja problem sa ratom. Znamo sta je rat.
Rat je prirodna sredina za nitkove ubice i zlocince tamo su ko riba u vodi ali neka prezivjet cemo, medu ljudima bit cemo ljudi a medju psima zvijeri.

Medjutim imam problema sa sa ovim “Ako bude rata”.

Nije to ako bude rata vec kad odluci "Neko" da rata bude.

Kad odluci "Neko" da rata bude i da dodju koljaci…a taj "Neko" nisi ti nisam ja niti onaj preko nisana skojim ces ratovat ili onaj koji ce doci klati paliti i ubijat.

Ja bi da odlucim nesto za sebe i svoje dijete ako mogu. E vidis, ne mogu. To je problem i to me muci. Odlucit ce tamo neko pametniji koji zna sta je bolje za mene, koji ce reci sta da mislim.

Ko je jos iso na referendum i pito narod jeste li za rat?
Rat da molim cekiraj, rat ne cekiraj.
Nije jos niko.
I ko da pita jel se treba branit kad si napadnut jel tako. A napadnut ces biti.

Pa reci ce neko,sta je tu je branit cu sebe i svoju grudu. Pa nego sta da cemo se branit do zadnjeg ako treba.
Sve je to prosto. Ne diram nikog ko prismrdi bit ce razbucan tu smo nek se drzne neko i stvar gotova. Sta ima tu filozofirat neko i pacifirat.
Uostalom danas niko ne moze preduzet agresiju.Svijet,Evropa to nece dozvolit vise.

Posto nesmije da bude agresora nema strah od novog rata, neeema.

Ma ima u tome jedan stvar sto me brine.
Ma brine me sto se svi agresivni ratovi pretstavljaju kao odbrambeni ratovi.
Znaci, agresivnih ratova ne moze bit ali odbrambeni moze.

Eto uzmimo Vijetnam, Ameri su napali Vijetnamce jel su ih oni prvo napali njih u Tomkinskom zalivu eto morali se branit.
Hitler je napao Cehu 38 da bi odbranio Sudetske Njemce od terora i plus tome jer je bila napadnuta Njemacka karaula- prelaz od strane Ceha, i sto bi, Hitler nebi ali sta ce morao se branit.
Hrvati uz pomoc Amera napali Krajinu i istjerali Srbe govorim o Oluji naravno da bi zastitili ugrozene Hrvate.
Mlad je batica mozda se ne sjeca dogadjaja iz Krajine i zalosne sudbine Srba, grijesi on oko toga, niko ne napusti svoju kucu sto je volio to, nigdje, pa ni Srbi u Kranjini vec sto su protjerani bili.
Dalje o odbrambenim ratovima.
Ameri napali Avganistan jer su Saudici srusili blizance 9/11, e to jedino nekako ne ide u semu, odbrambenog rata priznajem ali eto oni su prikazali svijetu da se brane protiv terora koji je lansiran iz Avganistana.
I naravno kad se sve slegne sto rece jedan na forumu narod je popusio u “Odbrambenim” ratovima a politicari i ekipica naravno profitirali debelo.

I tako u krug.
To mene brine prijatelju sto se mi oko ovog grizemo i svadjamo izpaceni izigrani umorni i ozalosceni.
A neko se slatko smije,kasira I trlja ruke.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 01:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL_Dude je napisao:
Mlad je batica mozda se ne sjeca dogadjaja iz Krajine i zalosne sudbine Srba, grijesi on oko toga, niko ne napusti svoju kucu sto je volio to, nigdje, pa ni Srbi u Kranjini vec sto su protjerani bili.

iako se sa tvojim postom potpuno slazem, morma te ispraviti da nisam rekao da kucu napusta neko zato sto to voli, znam ja sta je to biti protjeran.
BL_Dude je napisao:
To mene brine prijatelju sto se mi oko ovog grizemo i svadjamo izpaceni izigrani umorni i ozalosceni.
A neko se slatko smije,kasira I trlja ruke.

mislim da je ovo poenta, spomenuo sam i ja to pa sam docekan kao neprijatelj.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 03:48 
Početnik
Početnik

Pravo na svoje misljene .

Batice. Imas svoje misljenje koje je nekad drugacije od drugih,dobro.
Ne kazem da si u pravu u potpunosti isto kao i ja.
Medjutim imas potpuno pravo da budes u krivu kao svako od nas. I ja puno puta ne razumijem nesto sto svi vide a eto meni nejasno.

Cijenim sto ne vrijedjas i ponizavas ljude kad polemises.
Nekad je vrlo bolno doticat nasu proslost, zaboli ponekad rijec recena iz neznanja nekad iz nemara.Da ne duljim.

Kritika kao “Nemoj mi prosipat foru kao ono necu ja za prljave politicare prolivat krv, dobar izgovor al nepije vodu” ili “Iz daleka pametuje i slicno”.
Ili ono “Hej jesi otkrio toplu vodu, znam ja da nam to nevalja al ko si ti da dajes ocjenu”.

To je isto necije misljenje,mozda je on u pravu, bilo kako, i taj ima pravo na svoje misljenje.
Naravno bez uvreda.
Ja to cijenim i postujem mozda i drugi pa neka kazu do njih je.
Kad pricamo o ratu moja slaba tacka su politicari, volim obicne ljude,vojnike a politicarima ne vjerujem.

Pa nemogu kritikovat obicne ljude,vojnike pa nisu oni pocinjali rat.
Dosad nigdje pa ni kod nas.
Politicari su ti koji startaju i obljavlju ratove u prvom redu.Ima tu jos bratije koja gura iza njih,,,al druga tema.
A kad su politicari glavni nosioci posla oko toga onda bi trebali da i snose najteze posledice rata,bar materijalne,svi ne samo pojedini. Pa dobro jeli tako.E svi znamo da nije tako.
Pa nije Mladic, Gotovina ili Oric mozda planirao pripremao i objavljivo (doduse nas nijedan nije objavljen) rat.
Narod i vojska ne pocinju rat.
Pa sta je tu onda sramotno rec ko iz tog rata izadje kako.
Kome je rat odnio sve a kome donio puno.
Nisi ti nista lose reko,naprotiv.

The opinion of 10,000 men is of no value if none of them know anything about the subject.
Marcus Aurelius

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 06:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Sep 2012, 18:40
batica je napisao:
ocekivao sam ovakve postove i to upravo ovakve sa opisom bez imenovanja. da to sam ja! moj otac se borio, bio ranjen. ja odrastao na prvim linijama rata, gledao svasta. gledao leseve, gledao kako ljudi bjeze, kako majke placu za svojim sinovima, kako vriste i cupaju kose i sa svoje tri godine pokusavao shvatiti zasto se to desava! zapravo, kad bih otisao iz ove zemlje, ne boj se, ne bih kakio kako bi' ali ne mogu, ne bih se pravio patriota iz neke druge zemlje. cak bih i poveo svog roditelja sasvim sigurno da ne zivi od bijedne invalidnine. a to za polni organ :lol: vjerujem da se tako dokazuje da l imas li nemas muda? :lol:

Što si ti neki inteligentan tip, imao 3 godine i sjećaš se svih tih detalja?
Svaka čast, mada medicina kaže da se djeca ne sjećaju onoga što im se desilo prije pete godine, ali eto, ti si napredan.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@1946
ne sjecam se detalja, nisam to ni rekao ali strahovi i poneka slika koje nikako ne zelim, ostanu.
ali to ne govori da sam inteligentan.

@BL_Dude mislim da je ovdje nastao problem oko mene sto je ispalo da ja kritikujem samo nas, ne naprotiv, cak mislim da je puno vise napaljenika sa muslimanske strane.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka

batica je napisao:

vjeruj mi da pojma nemam ciji post sam procitao ....vratio se dvije tri stranice i procitao ono sto sam i ocekivao da cu procitati....dva dijametralno suprotna stajalista

nisam mislio konkretno na tebe,takvih je bilo i u proslom ratu te oni i dan danas o tome drobe....imao sam ih i u siroj porodici,namjerno kazem imao jer ih vise ne brojim u familiju....

mene interesuje zasto ne odes odmah....jer vjeruj mi,rat je bio bolji.....

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@krol2 ako mi vjerujes jos uvijek nemam ni pasos, a i da ga imam nemam nikog vani niti imam uslove da zivim vani sam. istina, da mogu otisao bih jer kad vidim onog rvi u parku MS sto strajkuje gladju budem zaista bijesan.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka

preporuka:vadi saru iznenadice te rat.... :) pripremaj teren preko drine,save...

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 12:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
cekajte malo ljudi,tema je jesmo li blizu i koliko novom ratu u bukovini i hrastovini a ne o tome ko ce se odazvat na mobilizaciju

mislim da je za srbe u rs strateski interes demilitarizacija i ukidanje oruzanih snaga bih,jer kao sto rekoh os bih ce u ratnom scenariju imati ulogu kao jna 1991,sarajevo ce imati legalnu vojnu silu koja ce moci da umarsira u sve krajeve bih pa i u rs

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
ozna je napisao:
cekajte malo ljudi,tema je jesmo li blizu i koliko novom ratu u bukovini i hrastovini a ne o tome ko ce se odazvat na mobilizaciju

mislim da je za srbe u rs strateski interes demilitarizacija i ukidanje oruzanih snaga bih,jer kao sto rekoh os bih ce u ratnom scenariju imati ulogu kao jna 1991,sarajevo ce imati legalnu vojnu silu koja ce moci da umarsira u sve krajeve bih pa i u rs

Zaboravljaš da se OSBiH sastoji iz 3 komponente! Znači opet će svako razguliti na svoju stranu.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 15:10 
Početnik
Početnik

Batice,to sto si zapamtio is rata, to su slike strave i uzasa.
Te slike ostju u sjecanju ostaju.Ja ti vjerume da pricas istinu.

Da si stri godine vidio zvijezdu kako pada ili pticu kako leti ne bi se sjecao al unakazena tijela i krvave face toga ces se sjecat, nazalost oces.
Tako kazu psihijatari sto nas lijece.
A ja im vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 16:21 
Početnik
Početnik

I ovo htio rec pa zaboravi.

Rat. Ne ponovilo se I nedaj boze da rata bude.

Medjutim poenta je ako ga bude "Netko" drugi ce odlucit ne mi.
I tako to , sto je van mojih moci zasto da se brinemo jel tako.

Bit ces napadnut i branit ces se, ustvari svi ce biti napadnuti i svi ce se branit.

E sad me pitaj kako je to moguce, kako to izvedu.E prijatelju,ja to jos nisam skuzio, moje su mogucnosti male, da kazem tu sam ogranicen ko terasa.

Mislim da tu sad dolaze oni igraci, znas oni strucnjaci: doktori nauka, akademici i naravno politicari oni to mogu objasnit.
Eee oni to mugu.Mogu mogu brale vjeruj mi.

Ja i ti i obicni ljudi smo plitki za to izvini ne vrjedjam, imat cemo i mi obicni ljudi svojih pet minuta poslije odgirat,,, krvavi.

I tako dal ce rata biti ukratko.
Niko nas nije pito ni za ovaj prosli, nece ni za ovaj.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Uvijek treba ici sa predpostavkom da ce biti rata cisto iz predostroznosti dakle odgovor je jasan a i zivimo u Bosni mslm alo 8)

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 18:27 
Početnik
Početnik

Da da, u pravu je apokalipto uvijek treba biti oprezan i predostroznost imat.
Jel vjerovatnoca je 50/50.
Ili ce da bide ili neca da bide.
To me podsjeti na Mikija M. I ono “Jeli mali povrati sinoc,,, jeste, nije. Ili jeste ili nije”.
Eh humor nastranu, znaci opet ona stara spremajmo se kao da ce sutra rat a zivimo ka da ce 100 g biti mir.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BL_Dude je napisao:
Da da, u pravu je apokalipto uvijek treba biti oprezan i predostroznost imat.
Jel vjerovatnoca je 50/50.
Ili ce da bide ili neca da bide.
To me podsjeti na Mikija M. I ono “Jeli mali povrati sinoc,,, jeste, nije. Ili jeste ili nije”.
Eh humor nastranu, znaci opet ona stara spremajmo se kao da ce sutra rat a zivimo ka da ce 100 g biti mir.

Nije 50-50 neko 100 % ce biti rata to i ptice na grani znaju sutra bi se mi ovdje pofatali za vratove samo da nas puste mir u Bosni postoji samo zato sto su tu stranci pa ne daju da se koljemo i kad bi htjeli da izbije rat ne bi trebali uopste puno da ucine dovoljno je da napuste BiH i kazu radite sta hocete to je sve

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ovo da mi ne odlucujemo oce biti rata ili ne je cista glupost narod u Bosni hoce ovakvo stanje jer je nas glavni moto nek komsiji crkne krava dabogda ni ja ne imao sta jesti....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]