Nismo mi Grci
Kad spomenu Grcku samo nesto, nisam do detalja upoznat samo par stvari.
ECB ili Evropska Central Bank je jedina banka koja ne pozajmljuje novac direktno vladama zemalja clanica sto bi bilo normalno i ocekivano. O tome ko sjedi u upravnom odboru i rukovodecem tijelu ove banke to je posebna pricica za sebe…Dojce Dojce. Kako to ide, nesto kao ovako. ECB pozajmljuje novac privatim bankama po stopi od 1% ili manjoj cepa Ih brale cepa nema sta,,, dobi ga ti nisko tako majke ti ili keve ti ili mame ti pa da se svi izljubimo svuda.
Privatne banke pozajmljuju Grckoj vladi da bi finacirala svoj budzet po stopi koja je sad dostigla 20% naravno konkurencija i potraznja sine ili prikane moj,,, diktira diktira.
Koji je to dobitak i profit u startu ne treba navodit. Ogroman dio budzeta Grcka trosi na naoruzanje iako najveci joj neprijatelj Turska predlaze uzajamno kresanje budzeta to je Grcka odbila. Oruzje se kupuje znase se gdje, kupuje se u Banja Luci, Kragujevcu,Celju ili Karlovcu (ma hajde,,,, sigurno ne) i ko kasira lovu debelu od toga eeeh tu mi stani. Zna se da je Grcka armija puna nasih Miraza i Fantoma,,, naravno. Dalje, ekstremno bogati dio populcije grcke 1% ne placa poreze na bogatstvo vec pare cuva u Svicarskoj i na Kipru. Pa reces, pa i ti bi zar ne? Sta je tu lose eee da da. Pa molim vas kako bi toliko bogatsvo stekli kad bi djelili sa dangubama i neradnicima. Sve su oni to stekli teskim radom (ne kazu cijim,,dabome ) i treba to spremit na sigurno. Svica je Svica. Grcka pravoslavna crkva najveci vlasnik zemljista u Grckoj ne placa porez takodje.
Medjutim u prici se prikazuje i kaze uvijek da su najveci uzroci krize u Grckoj to sto obicni grci ne placaju porez, dalje navodi se stalno i to sto su grci lijeni, ma lijeni su brate lijeniiii (zamisli, pa zar neko moze prestic crnogorce i dalmatince,,, daj molim te). I naravno da ih treba kaznit. Ma jos to, jeste vidjeli koja sramota po ulicama sta rade. Njemci bi trebali poslat policiju, ma sta policiju….da to sredi. Jedino nasto se EU okomila u svojim mjerama ostro je kresanje djela Grckog budzeta koji je vezan za socijalno stanje stanovnistav i polozaj radnika,penzionera,zdravstva i td.
I naravno narod treba da preuzme sad dubioze privatni banaka. Kako to izvesti? Fino brate da se uzme novi kredit od EU toliko i toliko milijardi dace oni dace. Da se daju te pare privatnim bankama nije lijepo biti im duzan, nije lijepo ne ne, sramota je sramota brate. A onda narod da to otplati lijepo i kulturno.
Da narod to podjeli fino i da zna svako koliko mu je platit. Sta tu ima nejasno samo slijepac nevidi u cemu je stvar sa tim Grcima ili recimo Spancima. A kako su spanci tek lijeni,,, ali necemo sad o njima.
E ovo je sve ispricano zbog toga da mi lijepo sve to vidimo. Da vidimo kako ne treba da se radi.
Mi necemo tako ako udjemo u EU. I kod nas ce biti druga prica mi smo vrijedan i odgovoran narod. Jer cijela ova stvar je samo do naroda i nista drugo. I da se zna. Nismo mi Grci.
Poslednji put menjao BL_Dude dana 18 Okt 2012, 20:03, izmenjena samo jedanput
|