banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Okt 2012, 00:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hertzog je napisao:
Bas su nedavno grci lepo docekali moju Andju, vijorile se naci... ovaj nemacke zastave svuda po Atini, ljubav se sirila na sve strane...

Bas mi je ovo palo na pamet, Grci bi, sada je ocigledno pocrkali od gladi da im nije Njemacke, pa su pravili stvari koje nemaju veze sa zdravim razumom.

S druge strane Dacic je danas s razlogom dao recku, da Srbiju komadaju oni koji su bili na strani nacista i da je vise Srbija dala zrtava za ujedinjenu Evropu, nego svi oni skupa.

Ali od Grka nisu trazili pojasnjenje, ali zato od Srbije jesu.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2012, 10:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
"Dati EU Nobelovu nagradu za mir isto je kao da se 1939. Nobelovu nagradu za mir dodijelilo Hitleru." Vedrana Rudan 8) :carica:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 16:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Okt 2012, 14:24
Nobela za Smirivanje.

Eto svijet je malo mirniji i bolji posle ove nobelove nagrade za mir sto ju dobi nasa dobra mirotvorka EU, skoro da ju nazva Mirka onako od mila.
A nije bilo lako za EU da dobije to nije nije. Trebalo je smirit i svrgnut sve te silnike, zle i surove diktatore. I jos neprestalno borit se protiv mnogobrojnih terorista.
Koliko je samo para potroseno na oruzje za to. Naravno svi znamo da Gadafi je bio jako bad guy, nije dobar bio nije, brat bratu da kaze posteno. Toliko je dugo vlado i sta je sve radio toj svojoj napacenoj zemlji boze sacuva i sakloni, jos malo pa bi imo staza ko neki evropski vladari… da ne etiketiramo nije lijepo neee ne.
I eto zahvaljuci najvise EU konacno je zavladala sloboda ,demokratija i vladavina nam prava i u tome crnom vilajetu. Eh jadni i napaceni ljudi. Dobro ima tu malo problema, samo jos da svate ti ljudi sta su dobili i da pocnu da uzivaju to. Jadnici jos su nekako osamuceni od velike radosti pa se ne znaju snaci, malo se svadjaju izmedju sebe koskaju, eto napadose i americku ambasadu, boze boze.
Nije ni cudo za oslobodjene Libijce sto lutaju i nevide bolji zivot sto se otvori tu pred njima.
Eto i mi vec 20 godina lutamo ko slijepci i nikako da pocnemo da uzivamo dobrote sto nam poklonise zapad, EU i ostali prijatelji. Ma mi smo jos dobri pogledaj te samo Irak koji su to nesnalazljivi ljudi ma to je preblago receno,ma to su jedni nezahvalni ljudi, sramota sta rade a toliko im je dato i toliko ljudi izginulo zbog njih, tj da im bude dobro.
Al sve ovo na stranu , htio sam ustvari rec jedna je velika nepravda jos prisutna na ovim prostorima i trebalo bi ju ispravit uvezi nobela pod hitno.
Sto se tice nobelove nagrade za mir, ako ima pravde a kazu da je ima onda bi trebalo da ju primjene na jos jedom svijetlom primjeru.
Jeste ,zasluzna je EU za mir boziji I ljudski naravno da je zasluzna al zasluznije je NATO.
Njega niko nece da predlozi. I sta je to eee ,, e to je sramota, to je uvreda, to je velika tuga.
Zato sledece godine svakako treba NATO da dobije nobela za mir to jest za smirivanje.
Za smirivanje nego sta.
Naravno jos vise ce biti zasluzan ako uspije i donese slobodu i Sirijskom napacenom narodu.
A oce on to oce ako ima pravde bozije a I ljudske desice se i to.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Mjesate NATO i EU i ako su iste drzave u te dvije organizacije radi se ipak o 2 razlicite stvari EU jeste uradila mnogo od ww2 pa na ovamo ako gledamo striktno Europu

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 18:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
filozof sa vrbasa je napisao:
Hertzog je napisao:
Bas su nedavno grci lepo docekali moju Andju, vijorile se naci... ovaj nemacke zastave svuda po Atini, ljubav se sirila na sve strane...

Bas mi je ovo palo na pamet, Grci bi, sada je ocigledno pocrkali od gladi da im nije Njemacke, pa su pravili stvari koje nemaju veze sa zdravim razumom.

S druge strane Dacic je danas s razlogom dao recku, da Srbiju komadaju oni koji su bili na strani nacista i da je vise Srbija dala zrtava za ujedinjenu Evropu, nego svi oni skupa.

Ali od Grka nisu trazili pojasnjenje, ali zato od Srbije jesu.

Naprotiv, Grci su oprostili dug Švabama poslije rata tj reparaciju u ime napretka, mira i sl kad su ovi bili gladni al nek su oni najgori....
Još da Mengele dobije priznanje za istraživanja u medecini, Hitler u ime tolerancije naroda i Staljin za humanizam i svi kvit....

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 19:15 
Početnik
Početnik

EU Po Mjeri Naroda Evrope.
Ne, ne mjesam NATO i EU.
Kad vec pricamo o svijetlim ciljevima i dostignucima EU.
Evropska unija od samog svog nastanka vodila se idejom o pomaganju, solidarnosti i uzajamnoj pomoci naroda u Evropi i okolini , to svi znaju eto i vrabci na grani.
U EU su najstrozije odbacivali i prezirali natjecanje i ekonomski rivalited ili pomisao na bilo kakvo potcinjavanje naroda i ekonomija malih zemalja a koje je triziste nametalo svojim zakonima,,,, sto jest jest.
Dobro znamo da osnovni cilj EU nikad nije bio ekonomski interes vec humanizam, mir i uzajamno pomaganje svih evropski naroda, zar samo ime ne kaze Evropska Ekonomska Unija, tj sve je o humanizmu, ljudskim pravima i slobodama.
Njemacka,Francuska naj snaznije clanice EU tj vlade tih zemalja i interesi koje one predstavljaju (Koji su to,to bi svi volili da znaju i ciji su) ??? u nastojanjima da prosire clanstvo uvjek su zeljele da prime druge zemlje u zajednicu i da im pomognu uklanjuci sve prepreke da te zemlje dostignu isti nivo i da im bude ravne u svakom pogledu.
Zlobni su oni koji mislite da bi one primile jednu Hrvatsku ili Srbiju ili BiH da te male zemlje budu potcinjene u bilo kom pogledu da im ne budu ravnopravne naravno i ekonomski. Pa u ostalom tu su negdje…da kazemo jednaki,,,, jel de?
Male sitne duse koje traze stalno neku zavjeru i bore se protiv evropskog zajednickog napredka srece i blagostanja potkopajvaju stalno nastojanje Njemacke da pomogne drugima da ju dostignu al nece uspjet.
Zna Njemacka da kad bi kojim slucajem pokusala da iskoristi ove koje doleze u zajednicu i kad bi pukusala da nametne igru koja bi sluzila prvenstveno njenim interesima,kapitalu i njihovoj korist, znaju oni da bi njihovi radnici,stanovnistvo, korporacije i u Njemackoj a i u Francuskuj ustale protive te nepravde. Odmah bi im prebacili kako male zemlje trebaju da budu ravnopravni sa njima i kako kolac nije pravilno podjeljen vec oni dobivaju vise i bolje nego Hrvati,Slovenci,Srbi i drugi a nebi to moglo neee ne.
Nikad to EU nebi dozvolila, ne ne , to se kosi sa njenim osnovnim principima nooooo!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad udjes u EU razvoj jedne drzave zavisi uglavnom od vlade i rukovodstva te iste drzave dakle istina ima tu i ekonomskih zavrzlama mali milion ali na kraju kako to kod nas biva svaki uspjeh je nas uspjeh svaki neuspjeh e tu je neko drugi kriv ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 05:47 
Početnik
Početnik

EU = Drzavna suverenost i ekonomska samostalnost.

Jedno ustaljeno misljenje i velika zabluda prisutna je kod mnogih.
A to je misljenje je da zemlje clanice EU a pogotovo male zemlje same mogu da planiraju svoju ekonomsku politiku i razvoj nezavisno i samostalno po ulasku u EU.
To nije tacno.
Naime vec pri pripremi za ulazak u EU zemlje clanice morale su usvojiti i uskladiti svoja zakonodavstva na taj nacin da doslovce ruse osnove samostalnosti i nezavisnosti drzava koje oce da udju u EU.

Gotovo svi zastitni mehanizmi koji postoje u drzavama se uklanjaju.
Ove mehanizme vlade zamalja su upotrebljavale prije da bi stitile svoje ekonomije i zaposlene populacije od ekonomskog podredjivanja interesima drugih ekonomija u ovom slucaju EU.
Sada se svi ti zakoni uklanjaju i prikazuju kao anarhicni, antitrzisno orjentisani protekcijonisticki itd.

To su zakoni koji se predstavljaju kao kocnice slobodnom protoku investicija, roba i kapitala.
Usvajanjem novih regulativa i normi EU a iza kojih stoji i MMF i Svjetska Banka otvaraju se neslucene mogucnosti i perspective za male zemlje, ustvari to kao da je zanjih i pravljeno.

Eto recimo samo jedan primjer, eto omogucava se firmi iz Banja Luke da kupi jedan Mercedes ili recimo brodogradilista u Francuskoj bez ikakvih preperka.
Ili na primjer jedna fabrika kao sto je Zdenka moze da kupi sve Svicarske kompanije koje proizvode sireve onda ih zatvori i prodaje svoje sireve po cijeloj evropi.
Normalno radnici koji su ostali bez posla u Svicarskoj nece biti gladni dobit ce nadoknade kao nezaposleni a poslije ce trazit drugi posao ili pridruzit se nezaposlenoj armiji u Svicarskoj ali to je njihov problem.
Normalno to je slobodno trziste podstice zdravu slobodnu konkurenciju i neogranicena ulaganja.
Svim ovim malim zemljama kao sto su naprimer Rumunija,Hrvatska,BiH ili Srbija njima se sada pruzaju po prvi put mogucnosti da svoja bogatstva jos vise uvecaju preuzimajuci kompanije, prirodne resurse i vrijednosti iz ovih velikih zemalja kao sto su Njemacka,Holandija ili Francuska.
Naravno to sve nebi bilo moguce bez EU njenih detaljnih zakona i normativa.
Pa zar neko normalan moze da bude protiv toga, pa samo slijepac nevidi prednosti i sve ove vrijednosti koje nas cekaju.

Naravno kad udje u clanstvo vladama zemalja clanica ostaje jako malo prostora za bilo kakvu znacajunu promjenu.
A sta bi da mjenjaju kad je sve postavljeno i dokazano da funkcionise na zdravim ekonomskim osnovama.
EU nedozvoljava clanicama da donesu bilo koji zakon koji mjenja stanje i postavljene odnose u ekonomiji na cijelom podrucju EU.
Ono sto ostaje vladama su mjere od marginalnog znacaja i ne uticu na ekonomsko stanje i normative koju su globalno postavljeni od strane EU.

Jedino izlazak iz EU mjenja situaciju i daje prostor za promjene.
Hej halooo, ma ko bi taj glupi potez mogao pozeljet ili pak pomislit o tome.???
Mozemo samo sanjat da nam se to dogodi mislim da udjemo.
Eeehh, ma da ne budem nepristojana za malo ne rekoh gdje.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 16:15 
Početnik
Početnik

Eto opet da se vratimo na naseg Nobela, EU i NATO.
Stvarno, zasto neki misle da nebi bilo dobro dati NATO nobela za smirivanje tj mir.
Toliko je angozovan na gasenju ratnih zarista svud po svijetu.
Moze li neko rec po cemu je EU vise zasluzna od NATO.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 16:38 
Početnik
Početnik

Pravimo se kao da ne znamo da suprotnost ratu nije mir vec gradjenje mira, naravno svako to zna.
Pa dobro nekad se mora i oruzjem, pa nije li i predsjednik Bush sam rekao da ga parafraziram: “Eto neki ne razumiju nas, mi ustvari kad ratujemo mi se borimo za mir”. Zna on sta prica.
Zar to NATO ne radi cijelo vrijeme. Dobro jeste da u vecini slucajeva reaguje po nemilim dogadjajima koje izazove i rezira tamo ne znam ko i ne znam kako.
Pa onda NATO mora da spasava, eto najsvijezi primjer Libije. Ali nekad on i preventivno djeluje, prije nego dodje do urnebesa on smiri ,,,,sto jest jest.
A sta je to EU smirila, dobro jest odzala je mir u Evropi poslije WW2.
Toliko puta su Francuska i Njemacka htijele da zaratuju ponovo ali EU nije dala.Ili eto zamislite sta bi se desilo sa Jugom da je bila kojim slucajem u Africi koji bi to masakr bio ili jos nedaj boze da je neko otkrijo naftu umjesto piramida dole u onoj nam zabiti eeeh brale pito bi te.
Sreca da bijasmo u Evropi pod budnim nam okom EU.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Razumijes se u materiju vise od mene pa necu puno pisati samo cu napisati par stvari kad je Grcka pala u kolaps prvo sami sebi su najodgovorniji tamo je vladao(a i sad vlada) javasluk kakva takva EU daje velike pare u tu Grcku i ne da da istupi iz te unije tu sam EU dao jedan veliki plus kazes male drzave nemogu da imaju samostalnu ekonomiju to ne znam pa ne bi da komentarisem ali eno Spanija je velika drzava pa opet kakvo je stanje tamo...

Evo uzmimo Srbiju koja nije ni clanica EU koliko je firmi koje su otvorila radna mjesta tamo sigurno velik ako drzave koje su clanice EU nisu i najveci ulagaci u Srbiji a evo sta npr kazu Dverjani i ako se slazem sa velikim djelom njihove politike sa tim da treba okrenuti EU ledja se nikako ne slazem

http://www.youtube.com/watch?v=k8I243k6jk4&feature=plcp

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 19:57 
Početnik
Početnik

Nismo mi Grci

Kad spomenu Grcku samo nesto, nisam do detalja upoznat samo par stvari.

ECB ili Evropska Central Bank je jedina banka koja ne pozajmljuje novac direktno vladama zemalja clanica sto bi bilo normalno i ocekivano. O tome ko sjedi u upravnom odboru i rukovodecem tijelu ove banke to je posebna pricica za sebe…Dojce Dojce.
Kako to ide, nesto kao ovako.
ECB pozajmljuje novac privatim bankama po stopi od 1% ili manjoj cepa Ih brale cepa nema sta,,, dobi ga ti nisko tako majke ti ili keve ti ili mame ti pa da se svi izljubimo svuda.

Privatne banke pozajmljuju Grckoj vladi da bi finacirala svoj budzet po stopi koja je sad dostigla 20% naravno konkurencija i potraznja sine ili prikane moj,,, diktira diktira.

Koji je to dobitak i profit u startu ne treba navodit.
Ogroman dio budzeta Grcka trosi na naoruzanje iako najveci joj neprijatelj Turska predlaze uzajamno kresanje budzeta to je Grcka odbila. Oruzje se kupuje znase se gdje, kupuje se u Banja Luci, Kragujevcu,Celju ili Karlovcu (ma hajde,,,, sigurno ne) i ko kasira lovu debelu od toga eeeh tu mi stani.
Zna se da je Grcka armija puna nasih Miraza i Fantoma,,, naravno.
Dalje, ekstremno bogati dio populcije grcke 1% ne placa poreze na bogatstvo vec pare cuva u Svicarskoj i na Kipru. Pa reces, pa i ti bi zar ne?
Sta je tu lose eee da da. Pa molim vas kako bi toliko bogatsvo stekli kad bi djelili sa dangubama i neradnicima.
Sve su oni to stekli teskim radom (ne kazu cijim,,dabome ) i treba to spremit na sigurno.
Svica je Svica.
Grcka pravoslavna crkva najveci vlasnik zemljista u Grckoj ne placa porez takodje.

Medjutim u prici se prikazuje i kaze uvijek da su najveci uzroci krize u Grckoj to sto obicni grci ne placaju porez, dalje navodi se stalno i to sto su grci lijeni, ma lijeni su brate lijeniiii (zamisli, pa zar neko moze prestic crnogorce i dalmatince,,, daj molim te).
I naravno da ih treba kaznit.
Ma jos to, jeste vidjeli koja sramota po ulicama sta rade. Njemci bi trebali poslat policiju, ma sta policiju….da to sredi.
Jedino nasto se EU okomila u svojim mjerama ostro je kresanje djela Grckog budzeta koji je vezan za socijalno stanje stanovnistav i polozaj radnika,penzionera,zdravstva i td.

I naravno narod treba da preuzme sad dubioze privatni banaka.
Kako to izvesti?
Fino brate da se uzme novi kredit od EU toliko i toliko milijardi dace oni dace.
Da se daju te pare privatnim bankama nije lijepo biti im duzan, nije lijepo ne ne, sramota je sramota brate.
A onda narod da to otplati lijepo i kulturno.

Da narod to podjeli fino i da zna svako koliko mu je platit.
Sta tu ima nejasno samo slijepac nevidi u cemu je stvar sa tim Grcima ili recimo Spancima. A kako su spanci tek lijeni,,, ali necemo sad o njima.

E ovo je sve ispricano zbog toga da mi lijepo sve to vidimo. Da vidimo kako ne treba da se radi.

Mi necemo tako ako udjemo u EU. I kod nas ce biti druga prica mi smo vrijedan i odgovoran narod. Jer cijela ova stvar je samo do naroda i nista drugo.
I da se zna. Nismo mi Grci.

Poslednji put menjao BL_Dude dana 18 Okt 2012, 20:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2011, 20:06
no comment.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:29 
Početnik
Početnik

Al eto opet se udaljismo od teme EU i nobelova nagrada za Smirivanje oli Mir.

Sta mislite za prijedlog da NATO bude nominiran iduce godine.

Ma trudit ce se on i dokazat jos do tada,, oce oce!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 22:11 
Početnik
Početnik

Grci su divan narod.
Pazljivo citaj sta napisah,razumeces moj tekst.
Naravno da nemam nista protiv Grka mi oni, Irci, Turci, Iracani Kolumbijci Kanadjani svi smo mi isti ni po cemu se ne razlikujemo.

Razlikujemo se samo po situacijama u kojima se nalazimo i okolnostima koje uticu na nase zivote i sudbine. Na zalost vise ne gospodarimo mi sa njima koliko god se mi otimali bunili i protestvovali.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 14:54 
Početnik
Početnik

Sram Da Ga Bude.

Neko je htio uputit protest komitetu u Norveskoj. Sram da ga bude!!!.
Koga???
Sjetim se 1999, trinest godina je proslo kao tren, neko je tad bio beba neko se nije tad jos bio ni rodio.
Od tad monogi su otisli zauvijek. Nedozivjese cut i ovo.
Te 1999 dogadjaji se odijali i poslagali po tek njima znanom planu veliki igraca, naravno sve sama slucajna neminovnost.
A mi svjedoci.
Bombardovan Beograd,mostovi,vozovi,skole,bolnice….. Clanice EU Njemaca,Francuska, Italija i druge siju mir i donose…. grobnu tisinu u srcu Evrope.
Al stace moraju oni to, a sto se mora tako to bude.
Eto to je zbog neki visi ciljeva humanizma shvati ce to generacije koje dodju naucit cemo ih mi, ocemo ocemo.
Hej pa zivimo u demokratiji konacno recic ces ti, eto i Hitler je bio nominovan 1939.
Da,al on ne primi.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
S kim se el duderino grudva?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cyLdtG7KZvw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2012, 04:39 
Početnik
Početnik

Znaju Norvezani Sta Rade.

Da, da ne zaboravimo norvezani su odbili clanstvo u EU.
Ne cijene oni toliko bas zajednicu nemaju veliko misljenje o njoj.
Eh bas su glupi i nazadni ti sjevernjaci i naravno jedni od najnerazvijeni zemalja svijeta,,,malo sutra, nis od toga brale.
Al eto Nobela su dali EU eh eh!!!
I sta to znaci?
To znaci ima tu nesto, ima nesto lijepo,nesto krasno, nesto fino mirise, samo da nam neko to razjasni.
Jel mi malo teze shvatamo i volimo slicice brate sto jest jest, mislim da nam se lijepo to nacrta pa da razumije covjek. Ma kazem ti znaju oni znaju sta rade.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2012, 07:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]