banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 04:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Okt 2012, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
U Banjaluci je u toku rušenje nelegalno izgrađenog objekta u blizini "Elektrokrajine" i "Toplane".

Slika
Ta lokacija je, prema regulacionom planu, predviđena za zelenu površinu i izgradnju igrališta.

Nelegalno izgrađen objekat nalazi se između Bulevara vojvode Petra Bojovića i Bulevara vojvode Živojina Mišića i rijeke Vrbas.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove u Administrativnoj službi grada Novak Petraš rekao je Srni da je građevinski inspektor grada Banjaluka u avgustu utvrdio da se na toj lokaciji izvode radovi na dogradnji postojećeg privremenog stambeno–poslovnog objekta.

Inspektor je tada, u skladu sa zakonom, donio rješenje o uklanjanju nelegalnih radova, ali investitor nije postupio prema tom nalogu, nego nastavio sa izgradnjom.

Prema Petraševim riječima, kada su prošle sve zakonom propisane procedure i kada su stečeni svi uslovi za prinudno izvršenje rješenja, investitoru je dostavljeno obavještenje da će 18. oktobra biti obavljeno prinudno uklanjanje objekta koji je građen bez građevinske dozvole.

Petraš je napomenuo da je ranije odbijen zahtjev investitora za legalicaciju izvedenih radova, jer je ta lokacija planirana za zelenu površinu i izgradnju igrališta.

"Zakon o uređenju prostora i građenju Srpske koji je na snazi od 2010. godine uveo je novi pravni institut koji se odnosi na to da je urbanističko-građevinski inspektor ovlašten i nadležan da naredi rušenje objekta i dijelova objekta i uspostavljanje prvobitnog stanja, ukoliko u kontroli utvrdi da su izvedeni radovi bez odobrenja za građenje", rekao je Petraš.

On je naglasio da je nelegalna gradnja u Banjaluci u proteklih šest do sedam godina u značajnom opadanju, jer je novi zakon predvidio efikasniju mogućnost djelovanja inspekcije.

"U to vrijeme bilo je više nelegalne gradnje, međutim kada je 2010. godine stupio na snagu novi zakon, inspektori više ne obustavljaju gradnju, nego odmah donose rješenje o uklanjanju izvedenih radova o trošku investitora, pa je registrovano daleko manje slučajeva započinjanja nelegalne gradnje", istakao je Petraš.

Rušenje nelegalno izgrađenog objekta počelo je jutros poslije 10.00 časova, a rušenje nadziru pripadnici policije.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
очигледно није довољно искеширао овима из админстарције града...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
evo gledam sa balkona......ruse brate nemilice.....

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 14:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Gdje je to tačno?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka

kod skole mupa,tacno pored kapije elektricnog,kod toplane.....
najbolje je sto su radnici i jutros nesto salovali kad sam ja krenuo na posao....ocigledno ih cova nije ozbiljno shvatio...oni sa jedne strane ruse a sa druge strane objekta radnici mirno razvlace kablove struje ahaahahaha

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 14:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kod elektrokrajine i toplane :lol:

Verovatno one barake kod parking :D

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

krol2 je napisao:
oni sa jedne strane ruse a sa druge strane objekta radnici mirno razvlace kablove struje ahaahahaha

K'o Nadrealisti :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka

Hertzog je napisao:
Kod elektrokrajine i toplane :lol:

Verovatno one barake kod parking :D

ma ispred zgrada boje breskve,kuce,uz samu kapiju elektro.....sa papirima ili bez bas je ruzno gledati kad se nova kuca rusi....
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ma kucerak pravi, ne znam sto ga diraju ovako malenog, kome ovo smeta.
Jooj, nasa posla - ma samo da je to dignem, sredice se papiri, sta mi mogu kad napravim.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 16:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Ovde nije jasno kako je necija kuca i parcela prema regulacionom planu predvidjena za zelenu površinu i izgradnju igrališta.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Valjda onda nije privatno vlasništvo, očito je bespravno sagradjena na državnom zemljištu.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka

jeste privano vlasnistvo ,ima za stari objekat privremenu dozvolu.....za zelenu povrsinu i igraliste drzava naredi uklanjanje privremenog objekta i izvrsi exproprijaciju....
cova to izdavao studentima pa se osladila lova i poceo graditi studenjak i eto ih za vrat.....

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 16:36 
Majstor
Majstor

krol2 je napisao:
jeste privano vlasnistvo ,ima za stari objekat privremenu dozvolu.....za zelenu povrsinu i igraliste drzava naredi uklanjanje privremenog objekta i izvrsi exproprijaciju....
cova to izdavao studentima pa se osladila lova i poceo graditi studenjak i eto ih za vrat.....

u komunizmu su tamo negde pedesetih proglasili sve zemljiste na podruciju gradova za gradjavnisko zemljiste i uknjizili ga kao drzavnu svojinu sa pravom koristenja dok su kuce na tom zemljistu ostale u vlasnistvu,e onda je 2003 visoki predstavnik petric ili je to bio esdaun ,nebitno ,nametnuo zakon kojim se to zemljiste vraca u posjed starih vlasnika ali ne automatski vec se mora podnjeti zahtjev,u gruntovnici,sa kopijom regulacionog plana i ako tu nije predvidjeno nesto drugo ponovo uknjize zemljiste na vlasnika kuce

to znaci da je zemljiste sigurno u vlasnistvu ovog covjeka kome ruse,jer su mu to zemljiste komunisti oduzeli u procesu nacionalizacije

privremenu dozvolu mozes imati samo za montazni objekat a ne za cvrstu gradnju,ta kuca je tu ko zna koliko

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka

pa i ima dozvolu za privremeni objekat....druga stvar je sto je on ozidao,sad ce mu i to srusiti....recice privodimo zemljiste namjeni prema reg planu i to je to

mozes biti vlasnik zemlje koliko god hoces ali za opsti interes ti drzava uzme to zemljiste i plati po svojoj tarifi pa ti ganjaj pravednu nadoknadu poslije....
kad nesto ubace po reg planu,recimo kao tu igraliste i zelenu povrsinu ili auto put tamo kroz zaluzane mozes se pusiti sto si vlasnik....opsti,javni je preci od licnog interesa....

za zakon si u pravu....nametnuti zakon je ukinuo i naknadu za gradsko gradjevinsko ali su oni to sad samo prekrstili u opstini

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 17:29 
Majstor
Majstor

na zapadu je privatni posjed svetinja a u nekim zemljama imas pravo i ubiti kao u USA

ta tarifa treba da je trzisna cijena,mada kod nas sve se svede na muckanje

skoro mi prica jedan covjek dole iz sela berek kako su ljudi,njegove komsije masovno dobijali po milion ili dva za stare kucice,stalice,svinjce i par ari zemlje kad su ovi radili ekspropriaciju za auto put,ajd budimo realni koliko dole vredi zemlja i stara kuca i objekti oko nje pravljeni pre 40 god

Poslednji put menjao ozna dana 18 Okt 2012, 17:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A mozda ti taj covjek jednostavno ne govori istinu?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 17:35 
Majstor
Majstor

shakal je napisao:
A mozda ti taj covjek jednostavno ne govori istinu?

ljudi kazu ljudima je vjerovat...gde ima dima ima i vatre

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo naprijed. Sretno u zivotu sa tim stavom.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka

koliko znam,a znam,u BL je to propisano po zonama,vrijednost od do sa raznim drugim mjerilima.....privatni posjed je svagdje svetinja ali ako ti se kuca bilo gdje na svijetunadje na mjestu kud ide put,treba biti skola,bolnica ili nesto od dobra za sve ljude pozdravi se sa njom,tad se ne pita hoces neces vec moras....drzava ti da nadoknadu koju smatra da ti pripada a ti onda lijepo tuzi i sud kaze jel to postena ili ne cijena
ovaj kod mene u komsiluku je prvo pogrijesio sto nije isao na izlaganje regulacionog,pa pisao iprigovor i trazio izmjene....kad je reg potvrdjen u skupstini gotovo je,donji si

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 20:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Bome, evo kod mene bar na dva mjesta seljaci nece da daju zemlju. Eno ga, auto put usred niceg. Tako ce i ostati dok ne umre :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]