Kazan007 je napisao:
Koliko ja znam istoriju i neke podatke Ahil je poginuo negdje u sedmoj godini rata a ne na kraju
Poginuo je na kraju, negdje u desetoj godini rata. Nije poginuo baš na samom kraju već pred kraj, jer je poginuo prije nego što je napravljen trojanski konj i prije nego što su Grci ušli u Troju, dakle ne onako kako je prikazano u ovom filmu.
Citiraj:
I ne svidja mi se sto se po njima rat zavrsava i cetiri pet borbi i nema prikaza niti objasnjenja u kojoj godini ratovanja se to desava!
To je samo jedna od loših stvari u filmu.
Citiraj:
MOGLO je to mnogo bolje da se odradi!
I moglo i moralo.
Medolino je napisao:
Nekako je tu film ostao nedorecen, ne zna se sta je sa ostalim likovima bilo, Helenom itd itd itd...
I poslije rata je bilo zanimljivih dešavanja, ali pošto u ovom filmu nisu prikazana zanimljiva dešavanja koja se tiču samog Trojanskog rata (čime bi film bio mnogo bolji, ispunjeniji, vjerodostojniji) nije ni čudno da nisu bar naveli (a mogli su) šta se sa pojedinim ličnostima kasnije desilo.
Što se tiče Helene ona se vratila svom voljenom mužu Menelaju. Da, voljenom, jer ona nije na Menelaja gledala kao na starkelju za kog je bila primorana da se uda, niti je na život sa njim gledala kao na ropstvo kako su autori ovog filma, po receptu iz "španskih serija", prikazali želeći da opravdaju (na pogrešan način) ono što je uradila i da u gledaocima izazovu sažaljenje. U
Odiseji Helena nakon rata u dvoru svog muža Menelaja priča o događaju kad se u toku rata Odisej prerušio i ušao u Troju te kako ga je ona prepoznala iako on to nije želio i kako je sa njim pričala. On joj je tada rekao šta Grci namjeravaju da urade a ona je prisjećajući se tog događaja rekla:
"meni se srce radovat' stalo, jer već se u meni okrenula volja vratit' se domu, i žaljah ljepoću što mi je dade Afrodita, te mene iz mile odvedoše zemlje, ćerku ostavih svoju i ložnicu svoga muža, koji je imao svega, i pametan beše i krasan."
Za sebe kaže ovo:
"...kada vi Ahejci rad mene, bestidne kuje, odoste pod grad Troju na krvavu misleći borbu"
Za one koji ne znaju Afrodita je Helenu doslovno začarala da se zaljubi u Parisa i ode sa njim, što je kasnije izazvalo Trojanski rat. Zato Helena i kaže da žali sljepoću koju joj je dala Afrodita. A Afrodita, boginja ljubavi, je to uradila jer je bila dužna Parisu i odužila mu se tako što mu je dala Helenu koja je važila za najljepšu ženu na svijetu.
Što se tiče ostalih, Agamenon se vratio u svoj dvor u Mikenu (nije poginuo kako je prikazano u filmu) da bi ga odmah ubila njegova žena Klitamnestra sa tri udarca sjekirom kad je izlazio iz kade, da bi sa ljubavnikom Egistom preuzela vlast.
Jedan od dvojice Ajanta, Ojlejev sin, vraćao se kući iz rata kad se podigla velika bura koju je poslala boginja Atena ali ga je spasio bog Posejdon i pomogao mu da dođe do stijene. Ali Ajant je bio nadmen i uzvikivao je da se sam spasio, bez pomoći bogova (kao i mnogi danas ni on nije uvidio da mu bogovi pomažu već je mislio da sve postiže samostalno), zbog toga se Posejdon razljutio i uništio stijenu na kojoj je bio Ajant nakon čega je upao u more i ugušio se.
O Odisejevom legendarnom povratku it Trojanskog rata je napisana cijela Odiseja i filmovi su o tome snimljeni. To se ne može ukratko prepričati.