Pa super Gio, još ako si stavljao visoke uloge odlično. Vi dobri kladioničari, koji lako sklepate kvotu 2+ bi trebli igrati sistem. Ja koji sam taraba za klađenje i kralj baksuza već par dana igram sistem i bolje mi ide nego što je išlo dok sam se ''neplanski'' kladio.
Za sistem vam je potrebno da na tiket sastavite kvotu minimum 2, a preporučuje se nešto malo preko 2 (zbog kasnijeg rasta uloga). Onda odredite koji će vam biti početni ulog kad počinjete niz. Za primer ću uzeti da vam je početni ulog 10KM, a kvota 2.20. I krećemo:
1. Runda: Ulog 10KM, kvota 2.20, dobitak 22KM, u banku (štek) vraćate 10KM;
2. Runda: Ulog 12, kvota 2.20, dobitak 26.4, u banku ostavljate 12KM;
3. Runda: Ulog 14,40 kvota 2.20, dobitak 31.68, u banku ostavljate 14.4
I tako dalje idete sa ulogom čistog dobitka od predhodnog tiketa sve dok ne padnete tiket. Kad padnete tiket i prekine vam se dobitni niz, onda krećete ponovo ispočetka sa početnim ulogom.
Taj sistem sam ja ''smislio'' zaprvo preradio na osnovu ovog dole citiranog u spoileru:
neizreverbiliziran je napisao:
mandrak je napisao:
nisam shvatio jer nisi ni objasnio o cemu se radi

,nemoj misliti sto sam stavio smajli da se izrugavam ili nesto slicno.
Ma ne mislim. Evo ovako bi moglo ići.

Ja taj originalni sistem nisam baš najbolje razumeo, jer koliko vidim kvota je manja od 2 i onda se ulog smanjuje posle svake runde (po ovome kako ja radim), ali neizreverbiliziran kaže da se ulog ne smanjuje zbog akumuliranih sredstava, a ja nisam shvatio kako to akumulirana sredstva utiču na povećanje uloga. Pošto ga nisam shvatio, ja sam ga pojednostavnio i izbacio iz sistema ono što me buni (akumurirana sredstva).