kuga je napisao:
zepcak je napisao:
Philby je napisao:
Kasno se jebenom kajati, kaže stara kineska poslovica.
Ništa se mi ne kajemo. Viša sila je bila to, mi tu nismo ništa mogli. Kao nijedan običan čovjek u zadnjem ratu.
Hrvati, Muslimani i Srbi su se razgraničili, ostali su još samo Hrvati u enklavama u srednjoj Bosni izmješani sa Muslimanima i to je to. I to je jedino područje gdje bi moglo bit sukoba, jer u slučaju da Muslimani pokušaju dirat RS, dobit će po labrnji, jer RS od međunarodne zajednice ima podršku.
Kraj priče.
Prethodno sam napisao da gadno najebu oni koji ostanu na "suprotnoj strani" ili nekoj vrsti enklave, blokade. Uvijek je tako bilo na Balkanu.
Tako sto se tice tebe i tvog Zepca, nalazite se u gadnom sosu. U periodu 1992-1995 su vam pomagali Srbi i to ne samo sto su vam "dobacivali sve i svasta vec i zato sto su blokirali Sarajevo i promet ka Zenici ili Tuzli.
Danas to nije slucaj i ovi mogu dici gomilu na vas sto iz Sarajeva, sto iz Zenice sto iz Tuzle. Odakle im volja. A da ne pricamo o onima iz manjih sredina.
Tebi bi bilo bolje da malo pretrazis donju stranicu
http://www.posao.hrInace bi te tvoja djeca mogma proklinjati....jednog dana.
Jer kao sto rekoh na Balkanu nikad nije dobro biti tamo gdje si manjina i zatvoren. Dokazano X puta.
Put prema Zenici niste blokirali. Mundžosi iz Zenice iz Kaknja su bez problema došli pred Žepče.
Put prema Tuzli jeste bio blokiran, ali samo tako što se nije moglo preć preko Ozrena. Preko Vareša se moglo (kad je Vareš pao u jesen 93)
Srbi jesu pomagali, ali ne tokom svih ratnih godina, već samo '93. kada je pred napad za sv. Ivu (katoličkog, 24.6.) plaćeno da se iz Teslića dovuku tenkovi. Jedan forumaš na ovom forumu mi je rekao kako bi Doboj i Teslić pali da nije bilo jedne dojave iz Žepča stoga...
Lašvanska dolina (Vitez, Novi Travnik i Busovača) su bili okruženi Muslimanima sa svih strana, dakle srpske pomoći nije bilo, već samo isključivo helikopteri sa hrvatskih područja, pa su opet izdržali.
A kad navale, nek' navale - spremni smo ginut do zadnjeg. Radije to, nego da Žepče bude tursko.