banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 19:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Okt 2012, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika
Citiraj:
Rastafarijanac Benja Trojluko, koji je došao u Banjaluku sa Mauricijusa, već danima privlači pažnju mnogih Banjalučana koji žele da se upoznaju sa njim. U grad je stigao sa suprugom, Banjalučankom Sandrom. Upoznali su se na Mauricijusu, tamo živjeli nekoliko godina, a onda odlučili da dođu u grad na Vrbasu.

Za sada Benja ima samo pozitivna iskustva, a pošto se godinama bavi rege muzikom planira da se upozna i sa ovdašnjim muzičarima i približi kulturu svoje zemlje Banjalučanima.

Pozdravi iz kola

"Ovdje su svi vrlo ljubazni i predusretljivi. Svakog dana mi priđe nekoliko ljudi koji žele da se upoznaju sa mnom, pitaju me odakle sam i zašto sam ovdje i, naravno, požele mi dobrodošlicu. Čak me pozdravljaju i iz auta, ali u svakom slučaju meni je zanimljivo. Ono što bih voleo da uradim u Banjaluci je da pokušam da zajedno sa lokalnim muzičarima sviram rege muziku iz svoje zemlje i na taj način otvorim nove mogućnosti za razvoj svoje muzičke karijere - kaže Benja, i dodaje da u Banjaluci ima mnogo više mogućnosti za muzičare nego na Mauricijusu i da samo treba znati iskoristiti priliku.

Benja svira gitaru, razne nacionalne duvačke instrumente, džambe i afrički instrument tampijano, a kako kaže, i njegova jednogodišnja ćerka je uz njega pokazala zanimanje za muziku i prije nego što je progovorila, piše "Press RS".

"Od djetinjstva se bavim muzikom, prvo hip-hopom, a kasnije regeom, koji je postao sastavni dio mog života, jer supruga i ja smo rastafarijanci i rege je neizostavan. Jedva čekam priliku da ovdašnjoj publici predstavim svoj rad i upoznam ih sa muzikom Mauricijusa", objašnjava Benja.

On se osvrnuo i na razlike u kulturi i životu na Mauricijusu i BiH koje, kako kaže, i nisu velike, jer je u obje zemlje sličan sistem vrijednosti, a države su neuređene.

"Biće vam čudno, ali moram da priznam da su naše zemlje slične. I tamo i ovdje ima dosta korupcije među političarima, dok narod žudi za zapadnim načinom života i traga za pogrešnim vrijednostima. Takođe, i kod nas ima više nacija iz Afrike, Kine, Evrope i Indije, pa isto kao i u Bosni postoje netrepeljivosti između različitih etničkih grupa. Na taj način smo jako slični, mada smo u pogledu kulture veoma različiti. Recimo, ovdje ljudi poprilično piju alkohol, što kod nas nije slučaj", priča ovaj zanimljivi rastafarijanac.

Od kad je u Banjaluci, Benja nije mnogo izlazio po kafićima i klubovima, ali je jedne večeri odlučio da se malo opusti uz džez u jednom kafiću.

"Htio sam malo da upoznam noćni život ovdje i uživam u muzici, ali čim sam ušao u jedan kafić odmah su neki pijani gosti počeli da mi prilaze i da se raspituju o meni. Pričali su toliko glasno i svi uglas da nisam mogao da čujem ni svoje misli, a o muzici da ne govorim.Najzanimljivije je bilo kada me je jedan mladić upitao da li sam Srbin ili Hrvat ", kroz smijeh se prisjeća Benja.

Benja kaže da je Banjaluka za njega jedan od ljepših gradova i jako prijatna za život, najviše zbog ljudi koji su gostoljubivi i društveni. Ipak, dok nije stigao u BiH zamišljao je da se ovdje živi nekim potpuno drugačijim životom.

"Ovdje je stvarno prelijepo, ali sam pre dolaska imao potpuno drugačiju sliku kako ljudi žive ovdje i kako izgledaju. Moram priznati da se ovdašnje stanovništvo mnogo razlikuje od stanovništva zapadne Evrope, najviše po temperamentu. Ono što mi se sviđa jeste veća sloboda govora nego na Mauricijusu, gdej možemo samo da gledamo televizije koje vlast odabere i, naravno, indijski Bolivud", kaže Benja.

Njegova supruga Sandra kaže da je upoznala muža dok je kao veterinar radila na Mauricijusu za društvo za zaštitu životinja.

"Često sam odlazila u jedno malo rastafarijansko selo u kome su se okupljali muzičari sa Muricijusa, gdje sam pred povratak u Banjaluku upoznala Benja. Poslije sam se opet vratila na Mauricijus, gdje smo se našli i od tad živimo zajedno sa našom ćerkom", kaže Sandra.

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... z28MumlReO

Mauricijus kod Jamajke?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Boze ti sacuvaj, vidimo crnca kao da smo vidjeli Jetija :?
Napravismo od covjeka cirkusku atrakciju

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nismo valjda rasisti... Ne znam sta je tu zanimljivo.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
kad se sjetim apsloventske u Spaniji, dosta nasih cura zaustavljalo crnce da bi se slikale sa njima :D

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Nije samo sa crncima takva situacija, kad je bilo SP u raftingu vecina takmicara nije mogla disati od nasih cura, bojim se pomisliti sta bi bilo kad bi kod nas bilo SP u fudbal ili tako nekom popularnom sportu. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
O kru' ti poljubim pa oni iz BLLive kao da su retardirani. Zar je ovo toliko bitno i zanimljivo?! I s druge strane, zar je potrebna ovakva tema na forumu?! -_-

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 23:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Растафаријанство је монотеистички религиозни покрет, настао 1930-их на Јамајци. Његови припадници верују да је Хајле Селасије божја инкарнација, и познати су као растафаријанци или расте.

Овај покрет, између осталог, укључује употребу канабиса у духовне сврхе, и одбацивање западног друштва, које поистовећује са библијским Вавилоном. Растафаријанци Африку сматрају колевком човечанства, и прихватају разне друге афроцентричке социјалне и политичке ставове, нарочито учења и мишљења црначког националисте Маркуса Гарвија, којег сматрају пророком. Растафаријанство није високо организована религија. Многе расте сматрају да није уопште религија, већ "начин живота".

Назив потиче од првобитног имена Хајла Селасија - Рас Тафари Маконен; Рас на Амхарику (етиопском) или Рош на хебрејском значи Глава, и представља титулу у Етиопији; Тафари значи Стваралац А Маконен значи Анђео[тражи се извор од 06. 2011.].

До данас је овај покрет присутан у већем делу света, великим делом захваљујући утицају реге музике. Боб Марли је до данас најпознатији растафаријанац. 1997. у свету је било око милион растафаријанаца.

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A0%D0%B0 ... 0%B2%D0%BE

no wumen no kray

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2012, 23:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Прије неки дан чини ми се сједио у парку.Диго ја њему трицу,он мени узврати петицом и ћао ћао.Симпатичан лик. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
ako je ovaj tip onaj koji mislim da jeste, onda bih mu preporucio da popravi one cackalice (noge) i da malo skrati masnu kosicu...

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 00:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Не знам шта си очекивао од растамана ?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dzoint?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 00:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ili barem egzotično sjeme :)

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 00:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

koja smo mi metropola kad nam zet sa mauricijusa zauzima veci prostor u novinama
tacno se uzasavam "zatvorenosti banjalucke sredine"
:lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 01:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

meni odavno lusija kimani nije zanimljiva i moze slobodno da se vrati u daleku keniju

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 02:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mozd lik napravi dobar rege sastav, jer ne znam za vas ali meni sars nije dovoljno rege

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 02:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Imas dobrih reage sastava na balkanu, al ti izgleda gotivis ove popularne bendove :)

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 02:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Додо птице (чије име када се
преведе са португалског значи
- глупа) су били потомци
подврсте голубова које су се
населиле на Маурицијусу пре 4
милиона година. Како нису
имале природних непријатеља,
изгубиле су потребу да беже од
предатора и током еволуције
изгубиле су моћ летења.
Живеле су и гнездиле се на
земљи хранећи се воћем које
је падало са дрвећа. На острву
није било сисара, а велики број
птица живео је у густим
шумама.
Португалци, као први људи
који су крочили на тло острва,
оснивају на острву колонију
која је углавном служила
трговачким бродовима као
место за одмор на дугом путу
ка Индији. Додо, која је тежила
и до 25 килограма, била је
одличан извор свежег меса па
су их Португалци радо ловили и
уживали у укусном месу. По
одласку Португалаца, на острво
долазе Холанђани који овај пут
оснивају праву колонију и
доносе са собом домаће
животиње, укључујући свиње
па и мајмуне, а уз бродове
долазе и пацови који се
касније насељавају на острво.
Све ове животиње храниле су
се јајима птице додо, чиме су
врло брзо довеле до потпуног
изумирања ове врсте.
Последњи додо убијен је 1681.
године, што значи да је после 4
милиона година било довољно
нешто више од 150 година да
се потпуно истреби додо.
Додо се данас налази на грбу
Републике Маурицијус.

http://sr.wikipedia.org/sr/Маурицијус

toliko sam zanimljivog procitao o njegovom ostrvu da mi nije jasno sta trazi ovdje

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 07:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
dobar neki covjek.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 08:00 
nigger motherfucker
Sad ce zenke iz bl da se bitchinguju na crnacki q'''
A vb (v=vultures) ce da nabiju bele kkk kapuljace i natope ga kerozinom i zaloze na auto_putu uz povike dieee nigger,pimp,drug_dealer,mother_f'''
A ako ne onda ce zenke da postanu black_rich_bitch pa skontajte ono ''ODAKLE NJEMU PARA ZA AVION''

Run nigger run,run motherf'' run kao sto to njegovi niggeri pjevaju

edit: mozda mu se smiluju neki iz haarlem (glaamoch) pa ga ostave zivog da RADI na glaamockom polju,
A da umalo da zaboravim jel' on zna da bez preke potrebe ne zalazi u bronx (mejdan) jer tamo je pozeljno oslovljavati ljude sa nigger,ali ako mu kaze da je majmun....nek se sjeti vlade orascanina

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2012, 08:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
pomislio sam da je sletio NLO na Trg Krajine.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Poslednji put menjao angelo_gabriel dana 05 Okt 2012, 08:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 99 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]