banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Kakve veze islam kao religija ima sa prvim?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Isto kao i krscanstvo sa drugim :D

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
@chils
Poliandrija, u ostalim dijelovima svijeta zvana gang-bang ili bukake. :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

chils je napisao:
Evo da ne trubite samo o 4 zene i serijatu
http://en.wikipedia.org/wiki/Polyandry_in_India

Pandave, ova braca, su Draupadi osvojili na kocki, tj Bišma je, ali kad su dosli kuci njih 5 i rekli majci:" osvojili smo nesto", ona im je odgovorila na to:" uzivajte u tom skupa", iako ona nije znala sta su donijeli, tako da su oni zenu dijelili ravnopravno. kasnije je ona njima naradjala puno djece koja su sva izginula na bici na Kuruksetri, prezivjeli samo glavni likovi :)

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Citao sam negdje da u Kini zbog manjka zena nekoliko brace dijeli jednu zenu. :oops:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kako ih samo nije sramota... :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:41 
Mifko je napisao:
Isto kao i krscanstvo sa drugim :D

Islam, burke, kozmeticki salon, sramota cacina jer islam ne dozvoljava neke stvari koje je ona htjela raditi...povezi to malo...a ovo drugo nema nikakve veze sa religijom vec obicni psihopata u pitanju...mislim i ovaj prvi je psihopata za mene, samo psihopata zbog religije...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislim da je pretjerano povezivanje sa vjerom i razlog zbog kojih ljudi sve teze i teze tumace principe bilo koje vjere.
Normalno je da ces pomisliti da je ta vjera sranje, ako neko ubije dijete zbog takve stvari, ali mislim da bi se prije svega trebalo zapitati u kojoj mjeri ljudi danas praktikuju vjeru u onom smislu u kojem je i propovjedana.
Glupo mi je da se zbog neupucenosti u neke principe vjere uvijek upravo ona stavlja u prvi plan kad je nesto lose. A to nema veze sa burkama i kozmetickim salonom, cak je u islamu dopusteno i pozeljno zensko uljepsavanje, ali se znaju pravila. Fino pise da je to uradio jer je kcerka pocela raditi bez njegovog znanja, a ne zbog tog sto je to nesto sto islam brani. Inace, otkud tamo ikako kozmeticki saloni, ako su vjerom zabranjeni?

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:56 
Ne kazem da je islam los, ali recimo ovaj idiot je ubio cerku zbog tog istog islama...

Sto ne znaci da je krscanstvo bajno i sjajno, pogotovo kada se sjetimo krstaskih ratova i ostalog...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ne bih da se mijesam u raspravu, ja samo volim ovako zakuvati na temi, okaciti nesto a onda se povuci... Nastavite... :D

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 11:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nije on ubio zbog islama, nego jer misli da to tako treba, nigdje u islamu, tj kuranu, ne pise da ubijes kcerku ako hoce da radi, nigdje. To sto su ljudi maloumni i uzimaju pravu u svoje ruke to je druga stvar, isto se moze pripisati i drugim religijama i pacijentima iste vrste. Jako je ruzno sto se danas sve vise iskrivljuju pravi principi vjere, svih vjera, jer niko vise ne zivi po onim normama koje su svete knjige zadale. I kad onda neko nesto uradi lose, on se pozove na vjeru i sve je ok, bar u islamu. Kao, bog ne da da zena hoda otkrivena itd. Njima je receno da se pokrivaju iz vise razloga, ne zato da ih neko muci, ali ako ona nece, ona to ne mora.
U drzavama koje su takvog tipa, gdje je civilizacija zaostala to se vise nigdje ne gleda, svi prilagodjavaju vjeru sebi, umjesto da se oni prilagodjavaju njoj. Uzima se pravda u svoje ruke i na silu rade stvari koje se kod boga racunaju samo ako su dobrovoljne. Davno je sve izgubilo smisao, ja sam za to da se vjere ukinu i da svi budemo pokemoni... :)

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ma arapi su se civilizacijski vratili na nivo srednjeg vijeka, tako da bezveze je raspravljati o tome. I ovdje si do prije 100 godina bio domacin ako tuces zenu i nedozvoljavas joj da zucne a ako je u kom slucaju ubijes nije bitno, tvoja je zena bila, nije komsijina. Tako i kod njih, trebali bi raspravljati na kom su nivou a ne kojem se Bogu mole.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 11:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa i počela je rasprava od toga da sa takvim stanjem svijesti žele (#iako ne mogu#) da budu filmski kritičari, što isto nije problem.
Problem su ocjene i način na koji ih dodjeljuju.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
shakal je napisao:
Ne bih da se mijesam u raspravu, ja samo volim ovako zakuvati na temi, okaciti nesto a onda se povuci... Nastavite... :D

Citiraj:
Удружење Атеисти Србије тужило је патријарха Српске православне цркве Иринеја због изјава приликом недавне посете Сарајеву, које је то удружење оценило као дискриминаторске према људима који не верују у бога.

Патријарх је приликом посете Сарајеву изјавио да “нема мира код оних који немају мир с богом, који је услов за мир с другима”. Атеисти су оценили да је Иринеј на овај начин поручио да су сви они који не верују у бога, заправо људи “рата, агресије и сукоба”.

“Чак и ако на тренутак занемаримо понашање бројних великодостојника поменуте верске заједнице током сукоба које управо Сарајево памти на најгори могући начин, оваква изјава њеног челника недопустиво је дискриминаторска”, навели су Атеисти Србије. Они су на својој страници на Фејсбуку (Фацебоок) потврдили да су патријарха тужили Повереници за заштиту равноправности.

Атеисти Србије недавно су Уставном суду Србије тужили градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и тројицу одборника Скупштине града због посете бачком епископу СПЦ Иринеју (Буловићу), уз оцену да је њихова посета повреда секуларног уређења државе Србије и увреда за мултиконфесионални и мултикултурални Нови Сад.

cekamo dzelija :P
tensSa je napisao:

Sto ne znaci da je krscanstvo bajno i sjajno, pogotovo kada se sjetimo krstaskih ratova i ostalog...

za kaj pises krscanstvo umjesto hriscanstvo :P

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 12:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Hoce li ovi ateisti organizovati neku paradu ponosa ili nesto slicno, opasno su poceli da tuzavaju za sve i svasta :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 12:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
skeva je napisao:
Hoce li ovi ateisti organizovati neku paradu ponosa ili nesto slicno, opasno su poceli da tuzavaju za sve i svasta :lol:

Ateisti su nažalost danas ugrožena vrsta. Crkva i sveštenici odavno su prevršili svaku mjeru. Trebalo bi ih konačno zauzdati!

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Dobije covjek poriv da psuje sve po spisku kad vidi ovakav debilizam.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Za razliku od Parade, ova ateistička tužakanja, iako naglašena i pretjerana (vjerovatno namjerno), imaju smisla, jer se na našim prostorima popovi i hodže previše petljaju u politiku i javni život, umjesto da rade ono što im je posao, da pjevaju i pale svijeće.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Spoiler:
Slika
Meni ovo simpatično.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
shakal je napisao:
Dobije covjek poriv da psuje sve po spisku kad vidi ovakav debilizam.

Дино "Да те није Алија не би ова авлија..." Мерлин позива на некоришћење нета два дана?!? Супер, само нек то продуже на једно 2 године минимум. :D А и септембар се пише малим словом. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]