banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 21:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Sep 2012, 18:58 
Citiraj:
iako to nama izgleda odvratno da neko spava s 4 zene

Kome? :D :D

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pa većini i nije baš odvratno, odvratno im je samo malo, taman toliko da mogu podnijeti :D

Pa dobro ako je u braku sa ženama koje voli i koje su mu jedina ljubav onda OK :D Malo ironije, mislim da to nikad ne može normalno funkcionisati na emotivnom planu, ali to je njihova stvar. Mislim da je nemoguće voljeti nekoliko žena istovremeno i davati im jednaku pažnju. Zato mislim da su takvi brakovi bili temeljeni na drugim osnovama, znači nije bilo zasnivano na emocijama, više su možda bile ekonomske zajednice. Oni kontaju da ne krše vjerske zakone i zato im je mirna savjest, dok iz njihovog ugla seks van braka nije po slovu islama. Brak sa četiri žene nije seks i samo seks, to je porodica i postoje mnoge obaveze prema ženama. U jednoj vezi koja nije brak možda oni ne vide smisla.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 24 Sep 2012, 19:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Hristov je napisao:
Brak sa četiri žene nije seks i samo seks

Naravno da to nije samo običan sex, to je grupni sex, po naški grupnjak.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Sta prica ovaj, ne mozes jednu zenu voljeti, a kamo li cet'ri :lol:

Poslednji put menjao shakal dana 24 Sep 2012, 19:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Njima je dozvoljeno imati onoliko zena koliko mogu uzdrzavati, ali ravnopravno, bez povlastica nekoj ljepsoj, sisatijoj ili guzatijoj :)
Jbg, zene u takvim zemljama i nemaju neku priliku da same zaradjuju jer su obicno na njivama (ako je plodna zemlja) ili po kucama rade, muskarci zaradjuju i imaju i neku duznost da ozene sto vise zena koje mogu zbrinuti.
Sasvim je normalno da se ljudi *ebu i da prave djecu, to je i kod nas dosta cesta pojava, sto je veca sirotinja imaju vise djece, tako da smatram da tu nije nista cudno sto ih ima puno, s obzirom na to u kakvim uslovima zive. Da se mene licno pita, svi bi preko 3 djece isli na kastraciju, i nasa sirotinja, i kinezi (pogotovo :D) i cigani i ostale rasplodne grupe.
Nas prosjecni seljak koji se pojavljuje na tv-u i kuka kako je sirotinja, proskisnjava krov, krepala krava, djeca nemaju sta obuti u skolu, ima najmanje 4-5 djece, da on ima 3-4 zene sracunajte malo sami, slaba sam sa matematikom :)

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Eh, pa naravno da možeš da ih voliš sve četiri, ne svaku podjednako, ali je moguće. Što bi Arape bolila neka stvar za zapadnjačku opsjednutost romantičnim mitovima o monogamiji, srodnim dušama i slično. Mada, složio bih se na neki način sa šakalom, jedna žena je sto muka, a četiri...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 19:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Muka je kod ovih nasih, trazi romantiku, provjerava FB, hoce nove cizme, galami ako si se napio, sto si bio nedostupan....
Tamo ljudi imaju dosta siromasniji zivot ali i jednostavniji; neka se ima sta jesti i piti u kuci, neka su svi zivi i zdravi i mirna Bosna. Ne zamaraju se glupostima kao i mi...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ima tu i jedan drugi momenat, naime kako će se žene podnositi međusobno. Koliko znam iz života sultana, to nije najbolje funkcionisalo, pogotovo zbog prestolonaslednika.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 19:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Drugo su bile te dvorske kuje :D ali tu se vracamo na prvi momenat, sto zivis skromnijim zivotom, trazis manje. gospodje koje su sirile noge u nadi da ce njihov potomak biti nasljednik definitivno nisu imale problema tipa; sta ce biti ako jedina krava umre, kako cemo prehraniti djecu.
Tako da mislim da u tim siromasnijim zajednicama ljubomora i nije nesto sto se istice, odrasle su u takvom svijetu i njihova jedina uloga je bila da se uda i da radjaju djecu, ostale zene su prihvatale kao nesto normalno, a ne da je muz vara.
Tako je bilo i u svim ostalim plemenima, pocev od prvobitne drustvene zajednice gdje je alfa muzijak plodio rasne zenke i sirio potomstvo.
Mislim da taj nacin zivota nije puno daleko od njihovog, iako je donekle moderan, ali je taj princip ostao isti (sve su ostalo nijanse :D).

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Hristov je napisao:
Ima tu i jedan drugi momenat, naime kako će se žene podnositi međusobno. Koliko znam iz života sultana, to nije najbolje funkcionisalo, pogotovo zbog prestolonaslednika.

Ne može se život tamo posmatrati na Zapadnjački način...
Život i pogled na život je tamo drugačiji, samim time i svijest je drugačija.
Ljudi su tamo očigledo od rođenja naučeni na određeni tip života, koji kasnije iz teorije postaje praksa...Što bi jedan ne baš tako bistar i pametan forumaš rekao, nema tamo zapadnjačkih mitova o romantici

A i pitanje prestolonaslednika o običnim porodicama nema smisla.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hristov je napisao:
Pa većini i nije baš odvratno, odvratno im je samo malo, taman toliko da mogu podnijeti :D

Pa dobro ako je u braku sa ženama koje voli i koje su mu jedina ljubav onda OK :D Malo ironije, mislim da to nikad ne može normalno funkcionisati na emotivnom planu, ali to je njihova stvar. Mislim da je nemoguće voljeti nekoliko žena istovremeno i davati im jednaku pažnju. Zato mislim da su takvi brakovi bili temeljeni na drugim osnovama, znači nije bilo zasnivano na emocijama, više su možda bile ekonomske zajednice. Oni kontaju da ne krše vjerske zakone i zato im je mirna savjest, dok iz njihovog ugla seks van braka nije po slovu islama. Brak sa četiri žene nije seks i samo seks, to je porodica i postoje mnoge obaveze prema ženama. U jednoj vezi koja nije brak možda oni ne vide smisla.

Po mom misljenju Hristov, nije osnovni problem sto on ima 4 zene, nego sto se zene kupuju kao roba.
Jer da bi on mogao guziti 4 zene, tri druga muskarca moraju ostati bez zene, to jest neozenjena, a cija je jedina krivica sto nemaju dovoljno para.

Mislim da Bog nije zamislio to tako da jedan ima 4 zene, a tri ostala muskarca da nemaju ni jedne. Vec je brak zamisljen kao zajednica jednog muskarca i jedne zene. I zato mi je ra religija pored niza drugih stvari odvratna.
Pominje se i u bibliji poligamija, ali to je bilo samo u slucajevima kad nema dovoljno muskaraca, ako poginu u ratu i sl. pa da zene nebi ostale nezbrinute. Dok je u islamu zena kao roba, kupuje se i prodaje se, i zato mi se ne svidja islam, pored niza drugih stvari.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 21:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A to je kao jedini primjer u svijetu gdje se sa zenama postupa kao sa robom? Jesi cuo za africka plemena i brutalna zenska obrezivanja, po 500 djevojcica se "obreze" sa jednim ziletom,u krajnje nehigijenskim uslovima, od kojih vecina umre?
Naravno, drugaciji obicaji, tradicije, standardi. Njih niko ne proziva, malo se digla frka, bile cure kod Opre i to je to, ljudi udaraju svoj nacin zivota, boli ih cosak za vakcine i ostale zapadnjacke fazone.
Ja mislim da tu nikom nije u interesu da komsija nema zenu, a ti se sepuris sa cak 4. To je ostao uvrijezeno pravilo jos od davnina kada je bio manjak muskaraca, a kako su te zemlje i dan danas u kojekakvim "kaubojsko-indijanskim" obracunima jedni sa drugima, stalno su u manjku...

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
De bolan manite se zena, hajde da se krvimo oko religioznih fanatika jos malo :D :D

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2012, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Jos bolje, oko zenskih religioznih fanatika :) :)

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 06:01 
Ili jos bolje, oko sisatih zenskih religioznih fanatika...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pakistan: Kćerku zavezao za drvo i odrubio joj glavu
Pakistanac Ala Dita ubio je kćerku sekirom kada je saznao da je ona odlučila da prihvati posao u kozmetičkom salonu.

Dita živi u selu Gorakhpur, a uhapšen je, pošto je 32-godišnju kćerku zavezao za drvo i ubio sekirom. Otac ove žene koja ima jedno dete, koja je identifikovana samo kao Šagufta, priznao je da ju je ubio, jer je "prihvatila posao protiv njegove volje".

Istražitelji su rekli da je njegova mlađa kćerka u šoku gledala kako otac vezuje njenu sestru za drvo i hladnokrvno joj oduzima život.

"Otac ju je zavezao za drvo u šumi koja se nalazi blizu naše kuće, nakon čega je zamahnuo i odsekao joj glavu", rekla je sestra žrtve.

Dita je priznao da je ubio svoju kćerku i odveo ih do tela gdje su pronašli i sekiru kojom je počinjen ovaj stravični zločin.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:13 
I tako, nista novo u islamskom svijetu...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

U Americi punac ubio zeta jer je previse spavao. I tako, nista novo u krscanskom svijetu...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:22 
Kakve veze ima religija sa ovim drugim?

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2012, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Evo da ne trubite samo o 4 zene i serijatu
http://en.wikipedia.org/wiki/Polyandry_in_India

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]