old fashion men je napisao:
Ma ova smeća od fabrika i treba pozatvarati, nači rade non stop u gubitku, iz budžeta se saniraju njihovi gubici, a što je najtragičnije ti radnici tih gubitaških firmi i regres primaju, nači ko ne može da se izbori sa konkurencijom i tržištem, mrš u tri pizde materine, pa da mi je ćaćina. Dok god neko ne pokaže muda i ne raskrsti sa tim pustim nesposobnim gubitašima nema nikome naprijed, taj rez je za političare težak, ali na kraju neminovan, stvar je što niko nema muda reći mrtvacu da je mrtav, jer i taj mrtvac raspolaže sa glasovima.
Као прво требаш сагледати зашто су јавна предузећа хронични губиташи...зашто су гомилани радници у периодима прије избора, зашто квалификован кадар није улазио у фирме, зашто ниједна систематизација није спроведена за редукцију тог вишка, зашто је Влада дигла доприносе у периоду кризе и тиме повећала терет на леђима јавних компанија...све су то питања на које сви знамо одговор и најлакше је сад рећи "ајде да их позатварамо, угасимо, одвојимо од државне касе". Е па не иде то баш тако, ко их је довео до просјачког штапа треба да их и чупа.
То вађење, да простиш "из гована" је скуп посао и ја би рекао да су те фирме жртвоване зарад власти.
Ми смо једина земља у којој је ријеч ревизора по важности у рангу са пјевањем пјесама Томе Здравковића у кафани. Још сад кад дође Шњегота умјесто Чеке, тек онда је институција ревизора "нестала".
Ја би те фирме упоредио са државним буџетом који се стално шминка од стране Владе, тако је и у фирмама нажалост!
Ima li bar jedno veliko javno preduzece osim Telekoma da nije gubitas u zadnjih 15god? Ne zadnjih 3-5, ne SDS, SNSD, PDP nego da je uopste bilo uspjesno od rata na ovamo a da nije odrzavano parama iz budzeta?