banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 09:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 515 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Sep 2012, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
http://www.amazon.com/Fujifilm-FinePix- ... B006T7QSV8

Pogledaj onda ovo. Ima i noviji, skuplji.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 21:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jan 2007, 00:30
http://www.pik.ba/artikal/4023460/finepix-f660exr/
Daju i garanciju 2 godine...
Fuji je ispod 400km. Mada ne treba ocekivati sjajne rezultate nocu, posto je max. otvor blende samo 3.5, senzor je 1/2, malo veci nego kod standardnih kompakt aparata ali opet isuvise mali da bi uhvatio dovoljno svjetlosti kao dslr.

P.S.
Da li je iko kupovao u ovom fotocentru?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
a šta mislite ovo ovom aparatu?
http://www.pik.ba/artikal/4033745/finepix-s2800hd/

jeftiniji a tu je negdje što se tiče specifikacija
otvor blen de 3.1, senzor kao i kod ostalih 2,3

mislim da je jedna djevojka svoj D3100 kupila u fotocentru, pitaću. inače dosta su jeftini. onaj nikon L120 kod njih 400 maraka, a gledam u alf-omu 500 KM

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

evo da potvrdim, ova jedna djevojka što je znam kupila je svoj D3100 u foto centru. za sad koliko vidim nema nikakvih problema.
zato je vjerovatno htjela da se i ovaj aparat za koji se raspitujem kupi kod njih ali jebga nemaju trenutno

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik

Šajine taj Fuji je sigurno za klasu ispod što se tiče kvaliteta optike. Takođe ne radi se o istom tipu aparata. S2800HD je prosumer i liči na dslr (samo izgledom), onaj prethodno je nešto kao travel zoom - više kompaktniji.

Ako nećeš zuriti u pixele na 100% i taj Fuji može odraditi posao, sve zavisi šta očekuješ od aparata.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Psychonaut je napisao:
Šajine taj Fuji je sigurno za klasu ispod što se tiče kvaliteta optike. Takođe ne radi se o istom tipu aparata. S2800HD je prosumer i liči na dslr (samo izgledom), onaj prethodno je nešto kao travel zoom - više kompaktniji.

Ako nećeš zuriti u pixele na 100% i taj Fuji može odraditi posao, sve zavisi šta očekuješ od aparata.
Nisam te najbolje shvatio ovaj Fuji S2800HD od kojeg je lošiji? pošto se kačilo nekoliko linkova pa ne znam više na koji misliš :)

a fotoaparat će se koristiti najviše za fotografisanje raznih događaja po gradu. vjerujem da može poslužiti za to. pogotovo jer ima solidan zum. jedino po noći ne očekujem baš neke ekstra fotke kada se bude fotkao npr. neki koncert, ali opet trebale bi da budu bolje nego da su napravljene sa običnim idiotom

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 14:04 
Pripravnik
Pripravnik

Veliki zum neće biti od pomoći bez dobrog dnevnog svijetla (veći F broj, pomjeranje, iso = zamućene ili zrnaste fotografije)
Poredio sam S2800HD sa F660exr ... Naravno da može poslužiti, dobra stvar je što ima manuelne kontrole i vjerovatno se može izvući nešto više uz pravilnu upotrebu ...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

na dan sam i mislio, tad će zum dobro doći. vjerujem da će se većina fotki i praviti preko dana tako da mislim da će moći proći. za noć nek se malo potrudi

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 15:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nisam ljubitelj Fujifilm aparata; ja bih za taj budžet ciljao na Canon SX220 HS (review od SX230 HS, praktično isti aparat + GPS).

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Je li neko u skorije vrijeme kupovao nešto iz fotocentra?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 16:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
http://www.dpreview.com/products/compar ... _dschx200v
Za koji bi ste se od ova 3 odlucili? Postoji li u ovom cjenovnom rangu aparat s boljom kvalitetom slike?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 18:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ja bih se odlučio za FZ150, ima odličan senzor i optiku, koristio sam ga i daje odlične slike. Izašao ti je i FZ200 koji ima objektiv sa konstantnim f/2.8 otvorom blende...

Pored review-ova na Digital Photography Review (koji je jedan od najboljih sajtova ovog tipa), pročitaj i sledeće:

DCRP Panasonic Lumix DMC-FZ150 Review
DCRP Canon PowerShot SX40 HS Review
DCRP Sony Cyber-shot DSC-HX200V Review

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2012, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

исплати ли се куповати неки од та три апарата када се за те паре буквално може купити дСЛР?

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2012, 12:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Isplati. Za te pare mozes kupiti DSLR nize klase s kit objektivom koji ima 28-84 opseg (u 35 mm jedinicama), dok ovamo dobijas puno veci raspon zooma (25-600 mm), bolji makro (takodje ne treba dodatni objektiv); da bi ovo dobio sa DSLR-om, moras dokupiti objektiv koji kosta koliko i sam aparat... DSLR ce dati bolju sliku, naravno, ali ne traze svi taj kvalitet...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2012, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ахааа тако значи :)

и само да јавим да је колега купио онај Фуџи::
http://www.pik.ba/artikal/4033745/finepix-s2800hd/

због ограничености финансијских средстава ипак се одлучило за ова јефтинији модел. по дану ради баш како треба оно за шта је купљен. нису то никакве екстра ала гала фотке, али више него солидне. по ноћи, онако... али колико пара толико музике, дефинитивно може проћи.

ево 2 ноћне чисто за примјер какве су фотке:

Spoiler:
Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2012, 13:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
<Enter_name> je napisao:
Ja bih se odlučio za FZ150, ima odličan senzor i optiku, koristio sam ga i daje odlične slike. Izašao ti je i FZ200 koji ima objektiv sa konstantnim f/2.8 otvorom blende...

Pored review-ova na Digital Photography Review (koji je jedan od najboljih sajtova ovog tipa), pročitaj i sledeće:

DCRP Panasonic Lumix DMC-FZ150 Review
DCRP Canon PowerShot SX40 HS Review
DCRP Sony Cyber-shot DSC-HX200V Review

Hvala! :)
Panasonoc je i moj favorit tako da cu ga vjerovatno pazariti oko nove godine... 150 ili 200, zavisno od finansijske situacije... :)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2012, 17:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Apr 2010, 18:38
Delicious je napisao:
http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=panasonic_dmcfz150&products=canon_sx40hs&products=sony_dschx200v
Za koji bi ste se od ova 3 odlucili? Postoji li u ovom cjenovnom rangu aparat s boljom kvalitetom slike?

Po meni Sony bez diskusije. Ali, svako ima svoje ljubavi i simpatije. Zeiss and tessar optika........valja razmisliti. Pogotovo dugoročno. Leica ima dosta dobru optiku, a razlika između ta tri ponuđena modela je u finesama. Sve zavisi od osobe koja je radila recenziju. Dali 2.7 ili 3 inča displej.....dali igra ulogu ???? brojka od 920.000 u odnosu na 200.000 i nešto nečega po displeju je nešto drugo. Otvor blende od 2.8 ili 3.5 ili 4.0 je isto nešto o čemu vrijedi razmisliti. Slažem se sa enter name..., po cijeni ovog sony-ja (primjer) možeš kupiti novo tijelo, eventualno polovan na oglasima. Objektivi.....koliko para toliko muzike. Tako da za neke lične i nezahtjevne stvari prosumer obično zadovoljava potrebe. Barem je to moje lično iskustvo. Mada, sony hx100v se ne razlikuje previše od mlađeg brata i kod eventualne kupovine vrijedi razmisliti. Opet kažem, svako ima svoju marku kojoj vjeruje i koju voli i to je subjektivna stvar. Recenzije valja pogledati i pročitati, ali treba se dobro zadubiti u "ZA" i "PROTIV" jer to su obično neke sitnice koje nama ne znače previše. Eto, to je moje mišljenje, pa ako je pomoglo drago mi je.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2012, 17:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Uglavnom se slažem sa gorenapisanim :D Zašto nisam rekao Sony već Panasonic? Prema meni, široki ugao je bitnije od tele... 25 vs 27 mm; pošto su senzori iste veličine, bolje rezultate daje senzor sa manjom rezolucijom; review na DCRP kaže: Lots of detail smudging, even at ISO 100, što se i vidi na testnim slikama; podrška za RAW format, filtere... mada, ni sa jednim navedenim modelom nećeš pogriješiti...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2012, 17:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Apr 2010, 18:38
<Enter_name> je napisao:
Uglavnom se slažem sa gorenapisanim :D Zašto nisam rekao Sony već Panasonic? Prema meni, široki ugao je bitnije od tele... 25 vs 27 mm; pošto su senzori iste veličine, bolje rezultate daje senzor sa manjom rezolucijom; review na DCRP kaže: Lots of detail smudging, even at ISO 100, što se i vidi na testnim slikama; podrška za RAW format.. mada, ni sa jednim navedenim modelom nećeš pogriješiti...

Razumijemo se :D
Konačnu ocjenu donose sitice koje nama običnim smrtnicima nisu bitne.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2012, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Prema uporednoj tabeli: Sony ako ima relativno dosta potrebe za video snimcima. Canon ako je sama potreba veća za fotografijom.
Sony ima duplo zbijenije tačke na displeju. Pretpostavljam da bi to više značilo profesionalnom fotografu koji bi u session-u gledao kakvu prepravku da radi,
a takav već ne bi postavljao ovo pitanje.
To što Canon ima manje tačaka od Panasonic-a je logično zbog veličine display-a prikazane dijagonalom. Canon i Panasonic skoro da su tu negdje sa kvalitetom ekrana.
Moj glas za Canon kao image tool i za Sony kao video tool i to za indoor.
Panasonic ima daljinski što može da bude korisno.

My 2 cents. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 515 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]