banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 23:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 115  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Sep 2012, 18:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Openshot...ali moraš da pređeš na Linux.
Spoiler:
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
shakal je napisao:
Koji program da koristim kako bih uredjivao video? Tj. treba mi da isjecem odredjene dijelove samo?

A da probaš AVS Video Editor Čuo sam prilične pohvale na njegov račun. Nisam ga koristio, ali možeš probati.

Ja sam inače davno koristio VirtualDub i radio mi je posao. Ne znam koristi li to iko sad.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Hvala, ali idemo dalje sa problemima.

Vec 2-3 put u proteklih 7 dana mi se desi sa u 00:01 izgubim konekciju, pise mi "DNS server isn'r responding"... Moram resetovati modem, a jednom mi ni to nije pomoglo i nisam do ujutro imao net. Moze li se tu sta uraditi?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 07:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

m:tel praktikuje politiku da resetuje svaku nestatičku konekciju prema njima u minut poslije ponoći (osim ukoliko neko ručno modem ne resetuje u neko drugo doba dana, kad mu više odgovara, ali u svakom slučaju perioda je 24h). To nije ništa neobično, naprotiv za naše podneblje je sasvim normalno s obzirom na tehničke moći i mogućnosti lokalnih provajdera.

Ukoliko si korisnik m:tel-a, kod tebe je problem možda taj što ADSL modem iz nekog razloga nije podešen tako da vrši ponovnu konekciju. Ukoliko znaš pristupiti modemu, pod sekcijom BASIC - WAN Setting pogledaj stavku "Connection". Potrebnu je da bude "čekirana" opcija "Nailed-Up Connection".

A ako nisi korisnik m:tel-a, napiši čije usluge koristiš kako bismo mogli lakše rješavati problem.

P.S.
Uzgred, a šta kaže tehnička podrška tvog provajdera? :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 07:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dobijem mail sa sajta tipa ebay... Taj i taj ciko je kupio, to i toliko...

Kako da smanjim utrosak vremena na kucanje racuna, unos adrese kupca tipa pjeske, stanja na lageru...

Koristim Open Office... Win 7 HE...

Prelaz na na Win Pro i neki wawe paket? Ili sve to moze jednostavnije?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 08:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Wawi paket, ispravka.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 09:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:

Ukoliko si korisnik m:tel-a, kod tebe je problem možda taj što ADSL modem iz nekog razloga nije podešen tako da vrši ponovnu konekciju. Ukoliko znaš pristupiti modemu, pod sekcijom BASIC - WAN Setting pogledaj stavku "Connection". Potrebnu je da bude "čekirana" opcija "Nailed-Up Connection".

A ako nisi korisnik m:tel-a, napiši čije usluge koristiš kako bismo mogli lakše rješavati problem.

P.S.

M:tel je u pitanju, provjericu da li je cekirana ova opcija.

P.S. Dobar vic :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
da li se može odraditi printscreen, ali ne čitavog ekrana već samo jednog dijela, npr. prozor u youtube, za određenu scenu.
Riječ je o Hp lap topu, za komplet idem na fn + prt sc.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Pa kropuj sliku screen-a, a može i na ovu foru:
npr. ako je video
http://www.youtube.com/watch?v=TLK_5mPh2h4
inicialna slika je
http://i1.ytimg.com/vi/TLK_5mPh2h4/hqdefault.jpg

Ili uopšteno:

http://www.youtube.com/watch?v="kod"
http://i1.ytimg.com/vi/"kod"/hqdefault.jpg

Trebalo bi da radi za svaki video.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

uspio samo na komplikovan način. fn+alt-prt scr, pa u paint, tamo je cropujem i onda podešavam veličinu sliku koja mi paše.
Mislio sam da ima neki jednostavniji način.
Doduše uvijek mogu upotrebiti neki quick screenshot, al problem je što meni uvijek treba konkretna rezolucija tj veličina slike.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 16:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Probaj FastStone Capture.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dobar je, radio posao, trial ali snaći ću se već :D

hvala na preporuci

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

FastStone Capture je extra alat, ali naravno plaća se.
Za najosnovnije potrebe može poslužiti potpuno besplatni Capture-A-ScreenShot

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

juče sam pokupio neku glupost, koju nisam uspio izbrisati ni iz safe moda. Pošto mi svakako sistem ponekad prolupava, reinstaliraću win7. Pošto imam na dvd-u obe opcije, i 32 i 64 pitanje: jel mi dosta core2duo 2ghz i 2gb rama da to potjera?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 17:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako misliš na x64 verziju, naravno da može, ali nećeš ništa profitirati, nemaš 4+ GB RAM-a da bi imao potrebe za tim, em ćeš imati manje slobodnog RAM-a. Dakle, logičan izbor je x86 ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

da, to sam u međuvremenu izguglao. E sad još jedno pitanje dok nisam započeo. Koja je svrha ovog foldera windows.old što mi ostavi kad instaliram win7?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
To jer si instalirao Windows jedan preko drugog, a nisi odradio čistu instalaciju. Odnosno nisi prvo formatirao hard disk, pa onda instalirao ...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
m:tel praktikuje politiku da resetuje svaku nestatičku konekciju prema njima u minut poslije ponoći (osim ukoliko neko ručno modem ne resetuje u neko drugo doba dana, kad mu više odgovara, ali u svakom slučaju perioda je 24h). To nije ništa neobično, naprotiv za naše podneblje je sasvim normalno s obzirom na tehničke moći i mogućnosti lokalnih provajdera.

P.S.

Provjerio sam, cekirano je ali mi se i dalje to desava. Juce oko 22:00, danas u 19:00...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
To jer si instalirao Windows jedan preko drugog, a nisi odradio čistu instalaciju. Odnosno nisi prvo formatirao hard disk, pa onda instalirao ...

sjecam se kad sam instalirao prosli put da sam ba[ izabrao da ga formatira, ali je ipak ostalo windows.old. Nema veze moze se on i rucno obrisati.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@shakal
Onda ti ne preostaje ništa nego da ovo što sam napisao pod P.S. ne shvatiš kao vic već kao ozbiljan prijedlog za rješavanje problema. Za početak ti oni odmah mogu reći da li konekcija puca od modema prema njima ili od modema prema tvom računaru.

Ukoliko je u pitanju prvo navedeno, onda samo oni mogu riješiti problem (makar mijenjanjem modema - ni prvi ni posljednji put). Ukoliko je ipak u pitanju ovo drugo navedeno, e onda računaj da če oni insistirati da je problem do tvog računara. E sad... Može i biti, ali i ne mora jer i ovom slučaju može biti do njihovog modema. Da bi isključio tu varijantu, možeš probati neki drugi komp/laptop da skopčaš pa da vidiš hoćeš li imati problema. Ili da ovdje u jedan spoiler uradiš copy/paste log-a sa ADSL modema pa će neko nešto možda moći zaključiti na osnovu njega.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 115  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]