banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Sep 2012, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
sinip je napisao:
Мени како се чини, ако се ово не заустави, а неће, ислам је себи потписао смртну пресуду у западној цивилизацији. То што ће том приликом да изгине гомила људи док се државе западне цивилизације буду обрачунавале са будалама, то ме баш претјерано не интересује. :) Кад смо ми покушали исто, они бомбардоваше нас, ето им "хин" сад па нек виде шта ће.
Е да, ја сам политички некоректан, ако то неко до сад није примјетио, и јебено сам поносан на то.

Не можеш поредити наше муслимане са Арапима и Африканцима. Зашто? Па зато што су наши муслимани умерени у својој религији, не натурају ником то, не траже од тебе да се понашаш према њиховим правилима, и то треба поштовати.
Али овде у Африци, Француској или било где друго где су дошли арапски или афрички муслимани имамо нешто друго.
А то је да они покушавају наметнути своје законе другима. У овом случају хришћанима у Америци или Француској они хоће да заповедају шта да раде у својој властитој земљи. Е ту се јавља проблем.

Дакле, мени не смета религија појединца, кад он нешто верује, то не натура другоме, и никога не угрожава. Ако хоће нека верује у црног ђавола, то је његов проблем све док не угрожава друге физички.
Али проблем настаје кад неко покушава другом наметнути своја правила, поготово насиљем против ненасиља.

Мени неби сметало да су муслимани одговорили истом мером, па направили филм о хришћанима или атеистима. Али ми смета кад они на филм или карикатуру реагују убијањем или ратом.
Ако им већ нешто смета онда нека врате истом мером, а не овако. У супротном треба и њима вратити насиље истом мером, што каже синип сами себи скачу у стомак оваквим начином.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
jellyfish je napisao:
sinip je napisao:
Мени како се чини, ако се ово не заустави, а неће, ислам је себи потписао смртну пресуду у западној цивилизацији. То што ће том приликом да изгине гомила људи док се државе западне цивилизације буду обрачунавале са будалама, то ме баш претјерано не интересује. :) Кад смо ми покушали исто, они бомбардоваше нас, ето им "хин" сад па нек виде шта ће.
Е да, ја сам политички некоректан, ако то неко до сад није примјетио, и јебено сам поносан на то.

Не можеш поредити наше муслимане са Арапима и Африканцима. Зашто? Па зато што су наши муслимани умерени у својој религији, не натурају ником то, не траже од тебе да се понашаш према њиховим правилима, и то треба поштовати.
Али овде у Африци, Француској или било где друго где су дошли арапски или афрички муслимани имамо нешто друго.

А то је да они покушавају наметнути своје законе другима. У овом случају хришћанима у Америци или Француској они хоће да заповедају шта да раде у својој властитој земљи. Е ту се јавља проблем.

Дакле, мени не смета религија појединца, кад он нешто верује, то не натура другоме, и никога не угрожава. Ако хоће нека верује у црног ђавола, то је његов проблем све док не угрожава друге физички.
Али проблем настаје кад неко покушава другом наметнути своја правила, поготово насиљем против ненасиља.

Мени неби сметало да су муслимани одговорили истом мером, па направили филм о хришћанима или атеистима. Али ми смета кад они на филм или карикатуру реагују убијањем или ратом.
Ако им већ нешто смета онда нека врате истом мером, а не овако. У супротном треба и њима вратити насиље истом мером, што каже синип сами себи скачу у стомак оваквим начином.

Pa cijeli neredi u Francuskoj bili (vjerovatno su i sad kojekojim danima u sedmici...) zbog toga što treba poštovati zakon da je zabranjeno nositi maramu preko lica u javnim ustanovama, na fotografijama na ličnoj karti i slično?
U banku sa feredžom? :roll: :D
Da predupredim ove što ih pravdaju: pa to ima više mana nego koristi (možemo i o tome pričati, mada je minorno u slučaju nemira zbog zakona takvog kakav je sad).

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
jellyfish je napisao:

Мислим да те период од 1992 до 1995. поприлично демантује, али нема везе. :) На остало немам баш шта да додам.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ма друго је кад је био рат, то је више била политика него религија. Тад се не зна ни ко пије, ни ко плаћа. Могли би наћи мане и свим осталима у рату. Сетимо се Качавенде шта је говорио, па хрватски попови итд. Осим тога, довођени су муслимани муџахедини из арапских земаља па је и то утицало.
Доказ за то да је сад другачије је да данас можеш у Сарајеву видети цуре у минићу. Можеш додуше и оне с марамом, али нико никог не тера да носи мараму, нити ко коме брани да носи минић. Значи да није исто као у Африци и Азији.
Али то што је код нас било у рату је више политика него религија. А ово код њих у Африци и Азији је религија.

Нешто занимљиво:

Спорни филм би нас наиме могао вратити у средњи век. Ево поред Саудијске Арабије чак и Русија хоће да блокира приступ целом Ју Тјуб сајту само ради овог филма:

http://www.bbc.com/news/technology-19648808

Ово је заиста смешно и жалосно у исто време :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 16:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Prije rata dolazili neki Iračani u Čajevec, u vojni pogon, i gledali malo ove naše muslimane kako piju, jedu svinjetinu, ne mole....i fino im rekli da oni nisu muslimani...Kontam da bi se sada ti Iračani iskreno oduševili bosanskim muslimanima...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Нешто занимљиво:

Спорни филм би нас наиме могао вратити у средњи век. Ево поред Саудијске Арабије чак и Русија хоће да блокира приступ целом Ју Тјуб сајту само ради овог филма:

Хе, па немој да мислиш да Русима (читај власти) не би било мило да макар на неко вријеме блокирају Јутјуб, али уопште не због овога што се потура као разлог тренутно. :P

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 17:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
The Pro Deutschland Citizens' Movement has already posted the trailer for Innocence of Muslims, which insults the prophet Muhammad, on its website.

http://www.guardian.co.uk/world/2012/se ... lamic-film

A u nekim francuskim novinama objavljena karikatura poslanika Muhameda i sada ih specijalci čuvaju. :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
jellyfish je napisao:
У супротном треба и њима вратити насиље истом мером, што каже синип сами себи скачу у стомак оваквим начином.

Ja bih u potpunosti podrzao invaziju nakon ovoga, ako bi se ista i desila.

Na stranu sad svi moguci scenariji, i na stranu to da je mozda ovo sa filmom snimano s tim ciljem (ne kazem da jeste vec ostavljam mogucnost), ali ubistvo ambasadora je jedno od najvecih krsenja medjunarodnog prava. Kako god gledali na ovu situaciju, ova vlada nije bila u stanju da sprijeci jedan takav tezak zlocin poput ubistva stranog ambasadora tako da takvu vladu i treba srusiti.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Tpojka je napisao:
Joj sinko, kako mumuljiš i kukuljiš. Nisam samo jednom pomislio da si neki 3aye8ant koji samo flejmuje ove teme zbog produžavanja rasprave u nedogled...
Hristov je napisao:
U Egiptu imam izdao fatwu kojom poziva muslimane u USA da ubiju glumce (posto ih je bilo oko 80 cini mi se, bice to pravi pokolj), znaci otvoren lov na ljude.
Hristov je napisao:
Ono sto mene trenutno najvise interesuje je recimo na koji nacin se islamsko ucenje postavlja prema ovom nasilju,

Je l' ti piшаš il' s' 3aye8avaш?
Iz vezanih citata vidim da islamsko veleposlanstvo: 1.) ne da se ne postavlja prema nasilju nego 2.)poziva na njega i izaziva ga.

Poimanje ti je u razmjerama teške patologije...

Nikakvo veleposlanstvo ne postoji, postoje samo stotine udruženja muslimana širom svijeta, čak ni u pojedinim državama nisu jedinstveni. Jedan od hljade i hiljade imama je izdao fatwu, u svoje ime, ne u ime svih muslimana svijeta, rekao sam već da muslimani nemaju više kalifa, vrhovnog vjerskog vođe, nema vrhovne instance koja bi se u ime muslimana distancirala od nasilja i osudila nasilje, tako da se stiče utisak kao da prećutno odobravaju. Ovdje postaje očigledno koliko je neophodno zastupništvo vjerskih grupacija. Nezvanično je onaj univerzitet za teološke studije u Kairu najviša instanca za tumačenje islamskog učenja, tamo svi imami gledaju da diplomiraju, Al-Azhra ili slično (Cerić je tamo studirao, Gadafi takođe), a oni se ne oglašavaju.
U Pakistanu mislim sutra neradni dan, da bi ljudi mogli ići na proteste.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
jellyfish je napisao:
У супротном треба и њима вратити насиље истом мером, што каже синип сами себи скачу у стомак оваквим начином.

Ja bih u potpunosti podrzao invaziju nakon ovoga, ako bi se ista i desila.

Na stranu sad svi moguci scenariji, i na stranu to da je mozda ovo sa filmom snimano s tim ciljem (ne kazem da jeste vec ostavljam mogucnost), ali ubistvo ambasadora je jedno od najvecih krsenja medjunarodnog prava. Kako god gledali na ovu situaciju, ova vlada nije bila u stanju da sprijeci jedan takav tezak zlocin poput ubistva stranog ambasadora tako da takvu vladu i treba srusiti.

Чекај мало, ееееејјјјј, па не могу ту владу да руше они исти који су је довели на власт. :) Мислим, могу, али онда јавно признају да су се заџебали. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

До џаџа.. http://www.jutarnji.hr/www.jutarnji.hr/1054543 :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Elvis Presley je napisao:
_зока je napisao:
Producent je na uslovnoj slobodi zbog prevara i pronevjera...

Onda neka mu se sudi zbog prevara i pronevjera, a ne zbog provociranja nasilja.

Ovo sam ja napisao samo zato što si pitao kakvi kriminalci....Pa osuđeni kriminalci su i dalje kriminalci.... :D

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Hristov
Odgovoriću ti parcijalno jer debelo odskačeš od konteksta mog pitanja, a samim tim i svoje priče kojem je moje pitanje uslijedilo uslijedilo (naviknuti ste još neko i ti na ovoj temi).

Nije on to pozivao u svoje ime, već u Alahovo ime da bi se odbranio Islam od ~ne zna ni on od čega sad~. (Bonus pitanje: od čega on brani Islam?)
To što sam rekao veleposlanstvo, bilo je u prenesenom značenju poglavarstva bilo ono centralizovano ili decentralizovano.
Polovično si i odgovorio: ako ga ne osuđuju - podržavaju ga (ti isto zastupaš sličan stav u zavisnosti od razvoja situacije po sistemu "list na vjetru").
Nisi odgovorio da li podržavaš ili osuđuješ njegov pristup da pozove vjernike da budu ubice.
Mala retrospektiva:
Tpojka je napisao:
Znači zvaničnik je pozvao svu 1.5 milijardu da se odazovu akciji ubijanja ljudi?
I dalje braniš to?

Pitanj(e|a) je/su as simple as that:
Da li podržavaš stav ovog kretena koji u ime učenja/ličnosti/vjere poziva na nasilje i ubistvo?
I ako je odgovor ne:
Da li bi podržao stav bilo kojeg 'vjerskog poglavara' da u ime religije pozove na nasilje?
Hint: odgovor "da" dozvoljen za upotrebu idiotima.
sinip je napisao:
jellyfish je napisao:
Нешто занимљиво:

Хе, па немој да мислиш да Русима (читај власти) не би било мило да макар на неко вријеме блокирају Јутјуб, али уопште не због овога што се потура као разлог тренутно. :P

Mislim da im nije u cilju da izgube dobar dio glasačkog tijela. Kasno je sada za kinesku politiku cenzure.
Meni ovo najbolji dio:
Citiraj:
Google had rejected a request from the White House to remove the film, but has already blocked access to it in Libya, Egypt, Indonesia and India.

Over! Slika

Poslednji put menjao Tpojka dana 19 Sep 2012, 19:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Juče moleban za kišu,danas za peticu.

http://www.kurir-info.rs/boze-daj-nam-p ... nak-403164

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ево сад чух на дневнику да се буне у Паризу због слика голог Мухамеда у неком хумористичком листу. И шта им је уредник листа одговорио?

Па одговорио им је да нико никог не тера да чита тај лист. Ко се осећа увређеним нека не чита. То је најбољи одговор. Ко их тера да читају оно што им се не свиђа, а хтели би да забране другима да читају. Која необјективност :)

И онда кад Христов говори о неком вређању. Па ако те нешто вређа не читај то и готово. Ја кад ме нешто вређа као на пример сатанистички ритуали, то не читам или не гледам. Али ко хоће да служи сатани, Бог му је дао слободну вољу да то ради, па ко сам ја да га ограничавам. Значи има могућност избора и то је основна догма религије.

Тако и ово. Као што деца кад се играју па кад неко неког изазива више кад се љути и ови више цртају што се они више љуте. Треба да престану реаговати детињасто и решена ствар. А они не морају читати и гледати нешто што им се не свиђа, али не смеју ни ограничавати да то читају и гледају они који то хоће, као што Бог не ограничава већ је сваком дао слободну вољу и могућност избора да изабере шта жели :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
bravo dzeli to bi mogli primjeniti na forum, ja tebe uvrjedim i ne bi trebao dobiti ban jer niko vas ne tjera da to citate

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Можеш ти да изабереш шта год желиш, док год то не вријеђа Пророка (или, ко неће Илахије, има и Касиде). :) Иронија је намјерна, за оне који евентуално не контају.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Trojka, recimo ako podržavam, šta onda?

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dečko, malo si se 3aye8'o sa takvim provokacijama. :o
Da ne budem istovjetno bezobrazan i kažem "pitaj to nekog glupljeg, neću ni da se zapitam da li možeš takve naći",
odgovor na takvo pitanje će ti naplatiti dobar dio privatnih psihijatara. :confused3:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tpojka je napisao:
Da li bi podržao stav bilo kojeg 'vjerskog poglavara' da u ime religije pozove na nasilje?
Hint: odgovor "da" dozvoljen za upotrebu idiotima.

DA! :silly:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]