banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jun 2012, 16:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
nepokoreni je napisao:
Pored onolikog Jadrana oni djecu klackaju 10 dana autobusom i ništa ne vide i ne dožive....bio u Parizu 2 sata i prespavao u Barseloni vidio stadion vaoooooo!!! :confused1: Ja sam bio u CG al je bar bilo ludo i nezaboravno (ono čega se sjećam naravno :lol: )

Bio sam i ja u CG i proveo se katastrofalno. Ako si sa dobrom rajom biće ti dobro i u busu. Što se tiče ekskurzija, organizatore treba propustiti kroz sito...Svaka šuša organizuje ekskurziju pa nije ni čudo što se dešavaju ovakve stvari. Direktore koji imaju tal sa agencijama otpustiti i zabraniti im rad u struci na dvadeset godina.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2012, 17:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
DANIJEL BL je napisao:
prije 10 god se takođe išlo u grčku
bilo je ok ali moglo je i bolje
znali su u medicinskoj zavrnuti

Znali da je zavrnu kada su djaci budale, zato mi nismo hteli na te fensi destinacije da idemo nego smo izabrali CG... Znali da se direktor hoce ugraditi u te turneje pa smo bojkotovali :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2012, 22:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
Najjace od svega, kao slag na sve prevare, sofer jednog od autobusa napastvovao curci, vacario i dole i gore na silu, a kad su ga djaci skontali pobjegao i zakljucao se u bus:-)
Ove zemlje da nema trebalo bi je izmisliti:-)

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2012, 23:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Овај возач је побједник. Какава елеганција, опуштност...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XhECywzZ7nw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 06:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
vidim nastavlja se agonija,ista agencija izvarala djecu iz Mrkonjića

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/17353/%E2%80%9EBig+nec%E2%80%9C+ostavio+%C4%91ake+na+ulici!.html

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Citiraj:
Svi koji se bave turizmom u Banjaluci znali su unaprijed da će se ovo desiti, kako sa Medicinskom školom iz Banjaluke, tako i sa svim ostalim školama u Srpskoj!
Znao je to i direktor Medicinske za njihovu ekskurziju a posle koje je konačno, nakon godina i godina prevara čitava priča izašla na vidjelo!
Direktor Medicinske je upozoren od mnogih (provjerena informacija) koji su direktoru skrenuli pažnju da je Big Nec dužan njima i mnogim drugim prevoznicima i hotelijerima preko 300000,00 KM i da nije u stanju da izvede tu ekskurziju.
Čak šta više Big Nec je izgubio licencu koju su dobili od ministarstva trgovine i turizma RS (bez valjanih dokumenata, a dobili su je preko noći!)
Dalje sekretarica ministra prosvete i kulture je punica jednom od dvojice suvlasnika Big Nec, koji su i otvorili agenciju sa ciljem da realizuju namještene ekskurzije a o čemu ne da nisu imali pojma, već njihova "agencija" nikada nije prodala niti jedan drugi aranžman!
U početku je policajac koji je suvlasnik agencije prijetio direktorima škola da će ostati bez radnog mjesta ako baš njemu ne ustupe izvođenje ekskurzije, a u prilog tome je pokazivao svoju fotografiju sa Miloradom Dodikom, pošto mu je bio u obezbjeđenju! To sve je potvrđivala pomenuta sekretarica koja bi u "dogovoreno vrijeme" pozivala direktore i svjetovala kako je Milorad Dodik tražio da se njima da na izvođenje ekskurzija!
Kasnije, kada se to pročulo počeli su sa davanjem mita i to šakom i kapom.
Bivša direktorica Banjalučke Gimnazije je svake 2 godine kupovala po 1 stan od para koje je dobijala od agencije Big-Nec. isto važi za direktore OŠ Ivo Andrić i Aleksa Šantić, i još mnoge druge.
Prošle godine je nastao pravi haos kada su pozvali direktora srednje ekonomske škole u Banjaluci, kog su dotični nazvali dan pred polazak maturanata na maturalnu ekskurziju i objasnili mu da od ekskurzije nema ništa.
Čovjek je mislio da se šale, ko veli nisu ozbiljni, objasnio im da jena svadbi i završio razgovor.
Potom su mu poslali poruku u kojoj su se objasnili da nije šala, jeste da su uzeli novac ali im je banka automatske taj novac skinula sa računa zbog raznih kredita.
Ako ne nađu novac nekako - od ekskurzije nema ništa. Kada se direktor javio odveli su ga u banku da potpiše kredit!!! što su naravno ranije pripremili, gdje je čovijek bio žirant jednom od 2ce pomenutih, koji je inače profesor fizičkog u toj istoj ekonomskoj. Direktor je tada digao ukupno 40000,00 KM a rate kredita se odbijaju sa plate tog profesora.
Ono što se ustvari desilo je sledeće:
1. agencija koja odradjuje smještaj u Španiji je nazvala lopove iz Big Nec "agencije" i upozorila ih da ukoliko ne plate račun od prošle godine slobodno ne kreću na ekskurziju. Onda su se dogovorili da pođu a da će u isto vrijeme poći i predstavnik agencije iz Španije, te da se nađu u Veroni. Do tada treba da stignu i njih 2 sa parama od kredita jer banka nije u isti dan mogla isplatiti sredstva kada su papiri potpisani, već sutradan tj. isti dan kad su đaci pošli na put.
To znamo svi koji rade u turističkim agencijama u Banjaluci i šire, u to sam se lično uvjerila.
Sve to se desilo ne samo zato što su ova 2ca lopovi, ne samo zato što je neko u ministarstvu trgovine i turizma uzeo mito da bi im izdao licencu, već na prvom mjestu zahvaljujući pohlepnim direktorima.
Danas cijena svake ekskurzije u Republici Srpskoj je uvećana između 30 i 60 % dio od te sume ide direktoru, manji dio profesorima "da bi ćutali" a jedan dio predstavlja uvećanu zaradu agencije, koja cijenu povećava pošto ima siguran posao koji u tom momentu ne zavisi od cijene već od direktora.
Treba pomenuti i direktore mašinske i ugostiteljske škole i rad agencije Star Travel, koje su preuzele veći dio poslova Big Neca, i koje godišnje okrenu preko 2000000,00 KM na ekskurzijama, beskrupulozno plaćkajući roditelje i djecu!
Njihov izgovor je kako za razliku od Big Neca sve ispoštuju, međutim treba istaći da su njihove marže na ekskurzije koje izvode čak 50% što nema nigdje na bijelom svijetu.
Njima je za razliku od Big Neca i sekretarice Milade, pokriće min. iz Mrkonjića (Tageltija) jer su i same iz Mrkonjića.
I da se vratim na Medicinsku školu.
Pohlepni direktor je sve znao!
Među tim obećane su mu pare (koje je on dobio na ruke, u kešu) pa neka sada on obešteti djecu jer je on izabrao agenciju i on je djeci garantovao izvođenje ekskurije!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Ko je ovo napisao i gdje?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Na sajtu Pressa u komentarima na vijest iznad.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, hvala. Pitala sam jer vidim da nije pravi članak koji je pisao neki novinar, pa me zanimalo ko je onda. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2012, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
heh..bilo bi smijesno da nije zalosno. Da se ova djeca nisu pobunila cutalo bi se jos dugo. Zalosno je to sto su se izvjesne agecnije zalile na gore pomenutu kofer agenciju, od inspekcije pa nadalje..
Sa odredjenim podacima se pokusalo ici i u javnost, ali je sve vjesto gurano pod tepih..jer nekome to nije odgovaralo. Danas je pocela inspekcijska akcija, sve agencije ce biti predmet kontrole.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2012, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I treba, nešto mislim da ih je većina slična ovoj, idu na podmićivanje direktora da dobiju posao, (samo jedan od banalnih primjera), bave se svim mogućim malverzacijama, neprofesionalni su potpuno. Taj spomenuti Bis tours koji se žali na ove iz Laktaša nije ništa bolji od njih, ali eto, sad su našli odličan trenutak da ocrne konkurenciju. Ima takvih primjera još puno, nažalost, i dobro je da ih neko konačno počne kontrolisati. Kad bolje razmislim, koristila sam usluge par agencija u gradu i ni jedna nije u potpunosti ispunila obećano.
Eventalno prevoz Smiljićevim autobusima, mislim da je to jedino bilo u redu. Zanemarićemo sad vozače i njihove muzičke afinitete. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2012, 07:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ja znam da me je sol azur ispostovao svaki put ,gde god da sam isao....nova agencija easy travel ne moze biti losa,jer poznajem momka koji to.vodi...ovo ostalo je sprdnja,tj eentualno za dogooriti neki aranzman u cg ili hr

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2012, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Nas su odveli u Mađarsku na Balatonsko jezero. Bili su nam obećavali hotel sa bazenom ali u stvari bazen je bio u gradu a ne u hotelu. Bili smo otišli do Budimpešte i umjesto da nas povedu skupa sa vodičem po Budimpešti objašnjavali su nam o Budimpešti u busu a onda nas odveli na kinesku pijacu. Nijansu skuplji bio je aranžman Venecija, Verona Bolonja San Marino i Rimini. Šteta što tamo nismo otišli.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2012, 03:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ja sam isao u rimini...bilo je ok

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2012, 07:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
_зока je napisao:
Direktore koji imaju tal sa agencijama otpustiti i zabraniti im rad u struci na dvadeset godina.

Naivno slikarstvo!

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2012, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Noćna mora umjesto maturske ekskurzije

Maturanti Medicinske i Tehnološke škole iz Prijedora sa maturske ekskurzije vratili su se večeras, a umjesto u hotelu, noć su proveli u autobusu

Na matursku ekskurziju u Italiju, Francusku i Španiju u nedjelju, 9. septembra, otputovalo je 86 učenika ove škole, a sve vrijeme njihovu ekskurziju prate problemi zbog neispunjavanja ugovornih obaveza koje je agencija "Lajf turizam" preuzela kako prema učenicima, tako i prema prevozniku kojeg je angažovala.

Jedan od vozača prevoznika "Sudeks" iz Gradačca, kojeg je agencija angažovala za putovanje maturanata, rekao je večeras novinarima u Prijedoru da je agencija prevarila i prevoznika i djecu.

"Imali smo probleme tokom cijelog puta, nije se znalo gdje se ide, nama je rečeno da će nam dug od 8.500 evra biti plaćen kada djeca sve plate, iako su djeca puni iznos platila prije početka puta, svi smo imali neugodnosti", rekao je ovaj vozač.

Jedan od učenika rekao je da su svi maturanti platili po 634 KM odnosno punu cijenu prije polaska na put, a da su problemi počeli i prije puta.

"Trebalo je da krenemo u subotu u 5.00 ujutro, a krenuli smo u nedjelju u 7.00 časova. Tokom puta za razne stvari tražen nam je novac, ukupno 95 evra, a od toga nam je vraćeno po 50 evra. Čak ni pored toga nismo vidjeli većinu znamenitosti koje su bile plaćene i osnovnim iznosom, a kamoli dodatnim novcem", rekao je ovaj učenik.

On je dodao da su put kuće krenuli juče u 10.00 časova i stigli večeras iza 18.00 časova, vozeći se bez prestanka.

Direktor Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora Milenko Kosić upoznao je u petak Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, kao i prijedorsku policiju, o neregularnostima koje su se pojavile u toku maturske ekskurzije učenika ove škole.

"Odgovornost za to treba da snosi agencija koja je organizator ekskurzije. Očekujem da se agencijama poput ove u najmanju ruku zabrani organizovanje đačkih ekskurzija, kao i da budu propisno kažnjene", rekao je tada Kosić.

Kosić je večeras na platou pored gradskog stadiona u Prijedoru dočekao maturante, ali nije dao izjavu novinarima.

I vozač i učenici posvjedočili su da je vođa puta bila vlasnica agencije Maja Jaganjac i da je sve vrijeme bila sa njima, ali da je za sve probleme rekla da je odgovorno lice u agenciji njen otac, Amir Jaganjac, koji ih je napustio odmah po dolasku u Italiju, prvog dana ekskurzije.

Prema nezvaničnim informacijama, Maja Jaganjac večeras je zadržana u policiji u Kozarskoj Dubici. Na graničnoim prelazu u Kozarskoj Dubici izjave policiji davali su i učenici i vozači i profesori.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 06:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Hahhahahaha, dali 634 marke za zvrndanje, a vecina zivi od crkavice ne znam ko su veci idioti neracionalni ucenici kojima se kurac digao da idu po svijetu ili jos gluplji roditelji. Nije mi jasno da ljudi mogu biti tako glupi, masovno ih varaju a oni i dalje idu kao ovce na klanje. Ovo sto jos nemaju para a razbacuju se to je dio posebne price.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 08:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Svaki roditelj želi svom djetetu priuštiti matursku ekskurziju. Zbog toga su glupi? Pa ne možeš predvidjeti sranje unapred.
Vidim, ove godine su baš masno platili. Prethodnih godina su plaćali ispod 500KM i nije bilo nekih problema.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 09:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Naravno da su glupi, umijesto da djecu uce racionalnosti i stednji oni im daju sredstva tek tako, ne uce ih kako da se zaradi i kako da ekonomisu. I poslije se mi cudimo odakle nam ovakva armija letargicnih omladinaca koji samo cekaju da im neko nesto dadne. Sve je ovo u domenu Banovica i price "kisla mi je gloooova, a pri pokusaju vjesanja pukla je i grooona".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]