banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 13:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Sep 2012, 18:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Koliko sam ja pročitao iz ovog članka krivi su i roditelji, kao prvo svoje dijete (naročito tako malo) nikad nebih ostavio samo a i kad su došli drugi dan i zatekli situaciju takva kakva kažu da je bila zašto nisu dijete odmah vodili kući ili išli načelniku klinike nego ga ostavili još jedan dan. Ja sam imao sličnu situaciju pre dva mjeseca i bio sam kraj djeteta non stop premda stvarno nije bilo potrebe jer je njega i liječenje kao i odnos bolničkog osoblja prema pacijentu stvarno za pohvalu ali nisam se micao iz sobe (povremeno izlazio da zapalim cigaru), osoblje se bunilo ali ja se izbečim i odbrusim i oni prećute (ko mi može zabraniti da budem pored svog djeteta) a tad sam vidio i slučajeva gdje roditelji posve malu djecu ostave na liječenju ko bicikl.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Na Infektivnom odjelu U BL su bio sa djetetom u sobi? To hoces reci?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 18:43 
Veteran
Veteran

Ne na infektivnom ali nevjerujem da su tamo toliko loši uslovi kako ovi roditelji pričaju, Ako ništa možeš "visiti" ispred klinike i obilaziti svoje dijete.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cekaj, majka (otac) ne mogu ostati sa dijetetom u sobi, ali zato dijete moze dijeliti sobu sa dvije babe... Npr.?

Sto rece Wrangler, ja bih se izbecio, a becim se za peticu.

P.S. Skitnice, laik sam, ali pa sta? Infekcija, proces inkubacije, odnos malog djeteta (bebe) i roditelja...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 18:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Klinički centar je skroz u rasulu, ali što se tiče klinike za infektivne bolesti i radiologije zaista nemam nikakve zamjerke na osoblje. Ostali uglavnom nadrkani i nervozni, a tamo su bili poprilično prijatni i pružili odgovarajući tretman.
Nisam tatin sin niti sam kome šta plaćao sem obavezne participacije, tako da nije bilo nekih razloga za poseban tretman.

I ne vidim šta je čudno u tome da niko sem pacijenata ne može biti u sobi bez obzira na starost. Pogotovo tamo gdje je povećana opasnost od kojekakvih bolesti.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
Na Infektivnom odjelu U BL su bio sa djetetom u sobi? To hoces reci?

Wrangler je napisao:
Ne na infektivnom ali nevjerujem da su tamo toliko loši uslovi kako ovi roditelji pričaju, Ako ništa možeš "visiti" ispred klinike i obilaziti svoje dijete.

Tako sam i mislila.

Na Infektivnom u BL mozes samo u vrijeme posjete, vikendom od 12-14 i radnim danom od 16-17.00 dijete posjetiti kroz prozor, na onoj terasi. Takav je propis, takva su pravila, i strogo se postuju na Infektivnom u BL. Da li je propis dobar i sasvim opravdan-to je drugo pitanje. Ali takav je kakav je. Isto tako je po propisu, kako je vec neko napisao, da se ne dozvoljava roditeljima da na Infektivnom borave sa djecom (osim u vrijeme posjeta, kroz prozor). Ako propis ne valja, treba ga mijenjati, a ne krsiti.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A po kakvom propisu bebe idu u sobu sa matorim ljudima?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
The_new_Statesman je napisao:
Cekaj, majka (otac) ne mogu ostati sa dijetetom u sobi, ali zato dijete moze dijeliti sobu sa dvije babe... Npr.?

Laik kao i svaki drugi, gresis kao i scaki drugi obican gradjanin. Dve babe su u bolnici jer su zarazene, pretpostavljam istom ili slicnom bolescu, zasto ugroziti jos nekoga (majku u ovom slucaju) i o trosku drzave leciti dva pacijenta umesto jednog. Ali ne ti bi razvalio sve i polupao, odveo dete, a kada teze oboli ili ne daj Boze umre, onda su doktori krivi. Kao sto rekoh, na infektivnim su STROGA pravila pa ti kako hoces

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@The_new_Statesman
Desava se da bude jedno jedino dijete na Odjelu. I da nema slobodnih praznih soba. Jedna sestra pokriva jednu smjenu. A ukupno ih je cetiri.
Nikakav propis uopste ne obuhvata to pitanje koje spominjes. Dakle, niti pise da je zabranjeno niti da je dozvoljeno, nije tema. A mozda bi trebalo da bude.

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 11 Sep 2012, 19:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni je djete lezalo ovde u AT sa majkom. Pa poredim... Isto o trosku drzave.

A doktori kao i drugi ljudi, dvojica valjaju, sestorica otaljavaju i opet dvojica koja nisu ni za dzoger voziti. Pa koji ti se posreci.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:12 
Veteran
Veteran

OK ali da je baš ovakvo stanje kakvo su prikazali roditelji čisto sumnjam, pa u takvom bi okruženju pacijenti umirali ko muve a ja baš i nisam čuo za takve slučajeve, ipak treba čuti i drugu stranu pa onda donositi zaključak.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni je djete lezalo ovde u AT sa majkom.

Na Infektivnom? Koliko je staro dijete?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Meni opet djelule normalnije da dijete bude u istoj sobi sa još jednom odraslom osobom koja ima isto oboljenje, nego samo u posebnoj sobi.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@TnS
Ti si stvarno smesan, uporedjujes austriju i BiH... Vredi li uopste komentarisati... Kada je napravljena ta bolnica zadovoljavala je (valjda) standarde tog vremena, nista od tada nije pravljeno (osim onog dela koji se gradi 100 godina pored klinickog)... Kako mislis da ima kapacitet i sve i u svakom slucaju je bolje da tako malo dete lezi sa BABOM u sobi nego samo

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Druga strana je rekla da je bila na odmoru. I da se uputi pismena prituzba :D

Sta je gluplje?

Nije infektivno jer nalazi nisu bili gotovi, ali samo u sobi, da... Dvije godine i nekoliko mjeseci...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ljudi ocigledno ne razumeju pojam infektivnog odelenja, ali dobro

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I ova bolnica je tu negdje po datumu gradnje... Ako nije starija... Ali nisu bitne zgrade koliko sekunda zdravog razuma. Niko ne trazi otkrivanje tople vode, ali jebemu misa, skini se sa tv-a i interneta i uredi propise ako su zakrzljali...

To bar ne kosta. Kao ni ljubaznost.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Wrangler je napisao:
OK ali da je baš ovakvo stanje kakvo su prikazali roditelji čisto sumnjam, pa u takvom bi okruženju pacijenti umirali ko muve a ja baš i nisam čuo za takve slučajeve, ipak treba čuti i drugu stranu pa onda donositi zaključak.

Pa znas kako...
Svi smo culi vec da ima mnogo zdravstvenih radnika kod nas na birou. I onda iz toga izvlacimo zakljucak da je to suficitarno zanimanje, kako bi rekle birokrate, tj. da zdravstvenih radnika ima previse. Ali znate sta? Ima ih previse samo ako mjerimo dzepom nase drzave. Ako se vodimo standardom iole civilizovanih drustava, onda imamo premalo zdravstvenih radnika. Znam da je potrebno oko 5x ili cak i vise zaposlenih zdravstvenih radnika kod nas da bi bio ispostovan taj neki, ni blizu savrseni, evropski standard koji se zasniva na proporciji: broj zdravstvenih radnika vs. broj stanovnika.

Hocu reci, stigli smo do para i tako toga gdje svaka prica zapne...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ljudi ocigledno ne razumeju pojam infektivnog odelenja, ali dobro

Hah... Dobro, infektivno, ono postoji samo jedna jedina infektivna bolest pa je svejedno ko s kim?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije infektivno jer nalazi nisu bili gotovi, ali samo u sobi, da... Dvije godine i nekoliko mjeseci...

Pa da, a mi ovdje pricamo o Infektivnom.

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 11 Sep 2012, 19:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]