banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 09:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Sep 2012, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Anita - ur en tonårsflickas dagbok AKA Anita: Swedish Nymphet (1973)

http://www.imdb.com/title/tt0069718/

Slika

Slika

Citiraj:
Anita is a girl of only 16 years, and while she has developed early physically, to a mature woman, she is psychologically completly ruthless. Her relationship the her parents and her friends is very poor and she is regarded with contempt by the people around her, even by the men who so ruthlessly use her. During her troubles she meets Erik, a young psychology student. Gently and carefully he begins to dispell her psychological blocks. In the course of this treatment she reveals to him some of the shocking espisodes of her previous experience and how an inner compulsion forces her into humiliating debauchery in dangerous environments.

Danas smo ovo gledali u školi, ovo nije XXX film, već je film o složenim ljudskim odnosima. Iskreno mislim da je bolje da je ovaj film ostao underground, ili da se uopšte nije trebao snimati. Neki očigledno ne razumiju drugačiju kulturu (osvrćem se na većinu reviewa na internetu koje sad čitam). Ključna stvar nisu sise, jer se zbog sisa traže neki drugi filmovi. Ključna stvar su emocije, prerana zrelost i neuklapanje u sredinu. Neuklapanje u već izrađeni ofucani šablon. Mi smo gledali isječenu verziju, ona prava je bila banovana u US. Danas ovaj film ni po čemu nije toliko "neuobičajan", ali tada na početku 70-tih je to bio tabu. U većini zemalja, ali u nekima i ne. Svaki tabu se otklanja edukacijom i međusobnom pričom.

Film ima izuzetno duboko značenje, Anita je odigrala uvjerljivo. Ovaj film preporučujem da pogledaju oni koji bi zaista željeli da vide jednu drugačiju kulturu na djelu, jedan drugačiji pristup seksualnosti. Ostali neka se klone, jer će film u protivnom jedino ishejtovati.

Vrlo dobro. 9/10

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 14:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ne, ne... Film je odlican. Ovo je cista apstrakcija filmskog izrazaja kao jezika specifikuma, iii apstrakcija umjetnickog akta uopste, de iure, predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije vlastite inferiornosti i vlastitog infalcizma, bez obzira o kojoj se vrsti supremacije na tom istom jeziku kao specifikumu radi i bez obzira na kojem nivou aspiracija mi o njemu govorili...

Nego, pogledam sinoc Intouchables i svidja mi se. Ima dobrih crnjaka. 8/10

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 14:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ma Anita je grom. I film i ona. "Komentar" se odnosio na komentar i na svedski obrazovni sistem.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Eeee, gdje Evropa a gdje smo mi. Gledaju Christinu Lindberg u školi! A mislio sam da me ništa više ne može iznenaditi. Šta još ima zanimljivo u toj Švedskoj? Šokiraj me Deni???

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Inception

Slika

Ovo je odlično! Držalo me prikovanu za stolicu cijelo vrijeme. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Sjećam se da sam se nekad okupila s društvom da gledam ovaj film... odjednom se budim, odjavna je špica, a drugarica objašnjava dvojici likova šta su zapravo gledali.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
MonaLisa je napisao:
Sjećam se da sam se nekad okupila s društvom da gledam ovaj film... odjednom se budim, odjavna je špica, a drugarica objašnjava dvojici likova šta su zapravo gledali.

Iz kojeg nivoa? :P

Mientras duermes (Sleep Tight) - 2011

http://www.imdb.com/title/tt1437358/

Slika

Psihološki triler o vrataru psihopati koji se 'hrani' tuđom nesrećom i čini sve da zagorča život ribi koju samo viđa u prolazu. Bolesno. Me gusta :P

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Contraband

http://www.imdb.com/title/tt1524137/

Nepuna dva sata odmora mozga, film za opustanje. Svidjelo mi se sto koliko god radnja bila vec vidjena nije banalizovano do kraja nego ima fin zaplet.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Melancholia (2011)- ovo definitivno nije los film. Iako sam, kao i mnogi, ocekivao od Triera jos jednu kvazi-umjetnicku nadrealnu budalastinu prepunu nejasnoca, koje sam Trier idiotski objasnjava kako nije pravio film radi publike nego radi sebe (?!), i ako niko ne konta film bas ga briga, ipak se to nije dogodilo.
Film se sastoji iz dvije price, odnosno dva dijela. Negdje oko polovine prvog dijela pade mi na pamet recenica- "Ovo je umjetnost, pa i treba da bude dosadno." Ne mogu da se sjetim odakle sam je zapamtio (mozda je Del Boy nekada rekao nesto slicno). Neko je u recenziji ovoga filma napisao da mu pocetak izgleda kao reklama za Ariel, meni iskreno cijeli prvi dio izgleda kao reklama za sise Kirsten Dunst (nisam siguran da sam joj i u jednom trenutku pogledao lice tokom tih prvih sat vremena). Dakle, prvi dio je uzasno dosadan, ali sam (kao i sva muska populacija) nagradjen scenom u kupatilu, nakon koje sam mislio da izadjem iz kina, jer sam dakle vidio ono zbog cega je ovaj film i napravljen. Da sam to tada ucinio, gadno bih se pokajao, jer ono sto je uslijedilo je bilo prelijepo (ne mislim samo na scenu "suncanja":)).
Drugi dio je, dakle, bio prelijep, napet i veoma dobar. Uveliko pojasnjava sta se desavalo u prvom, koji u tom trenutku prestaje da bude onoliko dosadan kao na prvi pogled. Portretisanje razlicith jedinki suocenih sa jednom od najgorih nocnih mora ljudske vrste- cekanjem neizbjeznog i nemoci da se ista promijeni (ovdje prikazano u ekstremnim uslovima) je uradjeno odlicno. Vizuelni dio druge price (kao i veceg dijela filma) je takodje veoma upecatljiv...
Ovo je film koji sigurno ostavlja utisak i prostora za razmisljanje (pogotovo onim gledaocima koji su sanjali, a vecina jeste, jednu od "ustaljenih" nocnih mora- smak svijeta, bilo da se radi o bljesku svjetlosti na nebu i neizdrzivoj buci koja ga prati, nakon koje ne ostaje nista, ili posmatranju vodene mase koja se postepeno povecava, dok se ceka neizbjezno...), a nama ostaje da sacekamo sljedeci Trier-ov, i vidimo da li je ovo bila samo slucajnost. Ocjena 7.5/10

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sa Larsom sam završio za vijeke vijekova i više neću gledati ni jedan njegov film. Loša kopija nekih mnogo slavnijih i boljih režisera.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
sad me malteras doveo u dilemu

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
alo vojnov, ne zaslužuje čovjek ovoliko pišanje

ja znam da ću sa zadovoljstvom pogledati svaki njegov film

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Incendies

Huh... :o Ovo nije dobro, ovo je fenomenalno...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nema šta onda, film stavljen na skidanje :D Imam visoka očekivanja, pa ćemo vidjeti.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Repulsion (1965)

Slika

Dobar, dobar.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Laurin (1989)- njemacki skoro giallo koji tematikom podsjeca na Non si sevizia un paperino, ali je dosta losiji. Ocjena 5.5/10

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Nema sta, Incendies je odlican, pogledah sinoc.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Audition (1999)

Slika

Bolesni Japanci. Đa mi se. 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 22:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
MonaLisa je napisao:

I meni je bio dosadan.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]