Hoću nešto da vam ispričam. Obično ovako ne tražim savjete, pa bih zamolio da me ne zezate.
U razred nam je došla nova djevojka, ne sjedim sa njom, ali iza nje. Obično sa svima volim da stvorim prijateljski odnos. Već mjesec dana od kad je krenula škola, ni sa kim se iz razreda ne druži, sama jede, ni sa kim ne priča, voli da daje neke ružne cinične upadice, nikoga ne voli, a mene najviše. Fizički je srednje lijepa, psihički rugoba.
Sebi u pauzi dok jedem u školi upalim crtić Pat & Mat i pogledam sa drugaricom jer su epizode kratke, pa stignem. Nova je to vidjela i rekla mi pred cijelim razredom da sam mentalno retardiran iz čista mira, jer to gledaju samo djeca, tako kaže. Stara kineska poslovica kaže da su za svađu uvijek potrebne 2 budale, tako da sam je "isfurao". U razredu su neki rekli da me pusti na miru i da joj nisam kriv.
Ogradio sam se od nje, i maksimalno pokušao da je ne primjećujem, kao i svi ostali. Prođe nekoliko dana, danas idem u školu, kad ona ispred na klupi plače, priđem ja, pitam šta je bilo, sjednem, ona hoće nešto da kaže, ali ništa nije rekla, uhvati me za glavu i poljubi me. Ne pušta, ne prestaje. Meni je to iskreno neočekivano bilo, ja nas nekako odvojim i odmah kao iz topa pitam šta je razlog ovoga? Kaže kako je promijenila mišljenje o meni i da joj se sviđam. Ja joj kažem kako se ona meni ne sviđa i da je tu kraj priče. Možda nije loša osoba ali meni ne odgovara i neću da budem u društvu takvih. Ona ustane sa klupe i bez progovorene riječi ode.
Nekako se ružno osjećam kad sam joj to tako direktno rekao i smatram da nisam trebao, ali sad je kraj. To sam rekao u afektu, jer je to opet osoba koja je rekla da sam retardiran, koja me izbjegavala kao i sve ljude u razredu. Ali opet mislim da sam bio pregrub i to bi na neki način ispravio. Međutim bojim se da ona to neshvati kao nekakav znak da krene naprijed jer ja ne želim ništa od toga. Želim samo da se sve zaboravi i da nastavimo gdje smo stali, da kažemo dobar dan za dobar dan i ako treba da joj recimo posudim olovku. Nikakva dalja i dublja priča, jer ne želim biti u društvu takvih osoba.
Šta mi vi predlažete da uradim? Kako na najbezbolniji način privesti sve kraju, a da joj ne dajem neke skrivene znakove jer to ne želim. Hvala