musan topalovic-caco,sarajevski predratni kriminalac,a u ratu komanadant brdske brigade,koji je bio poznat po odvodjenju sarajevskih srba na kazane gdje ih je ubijao i bacao u provaliju...otimali,krali,svercovali,ubijali i na kraju se odmetnuli i od armije bih...kad vise alija izetbegovic nije mogao gledat sta se radi,jer njegovi i celini su bili vojska za sebe,alija naredi da se razoruzaju cacini i celini i pokrene akciju pod kodnim nazivom trebevic,negdje oktobra 1993 god...celo delalic ispadne pametan,preda se sa svojima (ubrzo nakon toga je i pusten),ali caco koji je imao komandu na bistriku glumio frajera "sta cete vi mene razoruzavat,ja sam ovo sarajevo odbranio od cetnika",i pobije 9 momaka iz vojne policije armije bih i civilne policije koji su dosli da ga hapse,,,,ne samo da ih pobije,vec neke i masakrira,odvali im udove....medjutim,malo se zajebao,jer je medju tim pobijenim bio i sin od avde hebiba...elem,stigne pojacanje,caco se preda,prvo su ga demolirali u komandi prvog korpusa u sarajevu,da je vise licio na biljku nego covjeka,i onda je takav polumrtav u vegetirajucem stanju transportovan u zatvor,gdje je "prilikom pokusaja bijega" isto vece ubijen...ali javna tajna,i to svako dijete u sarajevu zna,je da ga je ubio licno avdo hebib da osveti sina koji je poginuo ni kriv ni duzan....caco je tad sahranjen negdje bezveze,ali je poslije rata prenesen na pocasno groblje sehida,a tom prenosu kostiju je prisustvovalo skoro 10 000 ljudi...
danny,jesi zadovoljan odgovorom?