banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 28 Avg 2012, 10:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
WinstonWolfe je napisao:
Нисам за рат, али ако га буде, на*ебали смо као жути, али не од муслимана, са њима је лако, већ би они имали помоћ савезника са свих страна.
Рата ће бити, само је питање кад. Муџахедини се спремају за друго полувријеме по овим нашим шумама.

E kako vi lijepo ubijate moral u narodu dok se oni (opravdano ili ne) busaju u prsa i ohrabruju sa druge strane ide priča kako smo najebali ako ovi iz SA krenu na nas, znači ako "njima" padne na pamet da ravnaju račune ostaje nam opcija ili da se poturčimo kao što su svojevremeno i oni učinili ili pravac skandinavija ako nas iko bude htjeo primiti. Što se tiče saveznika mislim da se varaš, Dodo kakav je takav je izgradio je veze sa značajnim ljudima i državama, ako smo 90-tih bili unapred osuđeni od MZ vjerujem da to ovog puta neće biti tako.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Šta je prijedlog? Da huškamo jedni druge?

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 10:55 
Veteran
Veteran

Htjeo sam reći da netreba kukati i unapred se osuđivati na propast.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tpojka je napisao:
Sve sam argumentovao, povezao i nacrtao. Raspravljam, pitam, odgovaram, iznosim svoje zaključke i stajališta.

Zašto raspravljaš ako ti je tema besmislena? Vidi, meni ne smeta to što ti raspravljaš. Smeta mi način na koji raspravljaš. Sa visine, odnoseći se prema onima koji nemaju isto mišljenje kao ti kao prema maloumnima, "sporima" i ljudima koji ne kopčaju niti vide pravu sliku.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ko imalo razmislja glavom zakljucice da smo u slucaju novog sukoba u poredjenom polozaju. A vidim da vecina na forumu tako i razmislja.
Gotovo sam siguran da bi pri hipotetickom proglasenju nezavisnosti u RS u roku 24 sata buknuli sukobi.
Ako pravog rata i ne bude onda bar gerilske mudzahedinske grupe ce da djeluju, pa cemo polako ali sigurno se pretvoriti u Palestinu.
A skepitak sam po pitanju odrzivosti samostalne RS. Jedino uz Srbiju a to ce se desiti nikad.

Poslednji put menjao Macr0 dana 28 Avg 2012, 11:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Ama o čemu ti više pričaš? Ako ti nešto smeta, konkretizuj problem.
Ako ti smeta način na koji branim svoje stavove (iako uviđaš da je vrlo lako moguće da ne postoji drugačija solucija za odbranu istih u datom momentu),
navedi moju rečenicu i reci "ne sviđa mi se ovo ovde što je tako i tako a mogao si reći to i to". Samo pazi na političku korektnost da ne pređe granicu integriteta ili da ne upadne u zonu agitacije.
Ni ja nikom ne govorim šta da priča.

Očekuj da ću svoje stavove uvijek braniti "sa visine"! Ne imputiraj mi kontekst jer nikog ne vrijeđam.
Zauzimanje stava čija argumentacija izgleda poput neprelaznog bedema tuđem stavu nije vrijeđanje.
Odbrana opravdavajućim dokazima katkad izgleda visoka (prim. aut.),
nikog nisam uvrijedio i ne imputiraj mi kontekst.

A ako sve ovo i dalje vidiš kao problem, e onda za to postoji druga tema "Kako da se obraćamo jedni drugima bez obzira na temu prema kojoj vodimo diskusiju".
Ako nema, ja ću otvoriti jednu u podforumu po želji.
Wrangler je napisao:
Htjeo sam reći da netreba kukati i unapred se osuđivati na propast.

Vidiš kako može. ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Ako usijane glave ne budu isle na razbijanje BiH ili ukidanje RS-a, rata sigurno nece biti :wink:
Sta je bilo, bilo je, zato ne treba vise cackati mecku u p.... :)

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:47 
Veteran
Veteran

budala je napisao:
Ako usijane glave ne budu isle na razbijanje BiH ili ukidanje RS-a, rata sigurno nece biti :wink:
Sta je bilo, bilo je, zato ne treba vise cackati mecku u p.... :)

Neslažem se, ovakvo je stanje neodrživo, nas huškaju naši njih njihovi i jednog dana kad velike sile izgube interes za BiH i odu odavde eto ti rata ko jedan, sa druge strane ako bi RS uspjela uz neke ustupke da dobije nezavisnost tad bi već bila druga priča, znam da nije vrijeme za takvu avanturu ali treba težiti tom i graditi odnose sa državama koje bi to sutra podržale a kojih se na međunarodnoj sceni nešto pita kao što su Izrael, Kina i Rusija.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Budala je "njihov"... :)

Kad bi se podijelili/odvojili/rastali/sta god, onda vise ne bi bilo "njih" i onda bi narod trazio hljeba i posla, na obe strane.

A to ovima odozgo ne odgovara.

Lakse je cuvati fotelju pricom o odbrani od tudjina...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:51 
Veteran
Veteran

Wrangler je napisao:
i graditi odnose sa državama koje bi to sutra podržale a kojih se na međunarodnoj sceni nešto pita kao što su Izrael, Kina i Rusija.

Izrael je americki projekat.
Rusija, tesko onom kome je Rus saveznik.
Kina riza.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Macr0 je napisao:
Ako pravog rata i ne bude onda bar gerilske mudzahedinske grupe ce da djeluju, pa cemo polako ali sigurno se pretvoriti u Palestinu.

Ово може да нам се деси и овако и онако. Ваљда ћемо извући неку паметну из сарадње са Израелом, по том питању... Они су их сриктали к'о беле лале. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Macr0 je napisao:
Wrangler je napisao:
i graditi odnose sa državama koje bi to sutra podržale a kojih se na međunarodnoj sceni nešto pita kao što su Izrael, Kina i Rusija.

Izrael je americki projekat.
Rusija, tesko onom kome je Rus saveznik.
Kina riza.

Израел је амерички пројекат, а Додо је добар са Израелом. Да ли ти то нешто говори? :) А о стандардном сврставању Руса и Кинеза у банан републике неБиХ овом приликом...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:58 
Veteran
Veteran

Govori da Izreal ne moze i nece nista dok to Ameri ne aminuju. Tako da tu saradnju okaci macku o rep. A Ameri nece zrtvovati petrodolare zarad neke RS. Hoces u 100 marki?

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tpojka je napisao:
_зока je napisao:
Ne mogu prihvatiti da je tebi koji si tako nadmen po pitanju svoje inteligencije promaklo to da ovo nije tema "Da li ste za rat ili ne?".

...i pitanje "Novi rat u BiH?" su dva vezana pitanja. Ako ti neko kaže da nije za rat, logično možeš izvući zaključak da je ova tema besmislena, zar ne?

Danice, Danice... :confused3:

P.S. Mada, možda je i pametnije baviti se semantikom, heraldikom, filatelijom, filantropijom... Ima dosta tih nauka i oblasti koje vrlo lako zasjene rat, mržnju i krvoproliće?

Синко, можемо ја и ти да не будемо за рат колико год хоћемо, ако они коју могу да направе рат одлуче да ће да га буде, има да се тучемо у 16. Или мислиш да је први пут већина била за рат?
Е да, већ сам писао ово али ако мислиш да је за рат потребно двоје - у грдној си заблуди...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Macr0 je napisao:
Govori da Izreal ne moze i nece nista dok to Ameri ne aminuju. Tako da tu saradnju okaci macku o rep. A Ameri nece zrtvovati petrodolare zarad neke RS. Hoces u 100 marki?

Немам 100 марака. :) А то је сасвим нормално, Оно што сам ја хтио да ти кажем је да не постоји само једна струја у некој држави па ни у САД-у. Додо је очигледно добар са некима "из Америку", колико би сад то помогло у конкретном случају, питање је за дискусију...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 17:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2011, 20:17
Ovo pitanje treba postaviti Obami i ovim evropskim kurvama. Ako se njima "digne" da se ovdje malo zapuca onda ce i da bude mada moje neko objektivno misljenje je da rata vise nece biti i to ne zato sto ovdje nema "dobrovoljaca" za isti, nego zato sto kurva evropa nece rat na svojim granicama( sto bi bilo kada hrvati 2013 udju u EU). A i u samoj BiH je neka vrsta pat pozicije. Nema tu neke premoci nijednog naroda osim mozda sto su Hrvati u nekoj manjini i nepovezani. Srbi i Bosnjaci su idalje bare bare samo sto su Bosnjaci zbijeni pa samim tim i vise homogeni. Ali puno je krvi proteklo Bosnom da bi neko bio opet spreman na reprizu i sto je najtuznije ti sto su pustili najvise krvi danas su potpuno obespravljeni. Narod je izlagan ne bitno koji. Obecavane su kule i gradovi a niko nije dobio ono sto je htio. Srbi su dobili PC ali i siromastvo i totalnu diktaturu jednog covjeka. Bosnjaci nisu dobili haman nista plus korupcija cvjeta. Hrvati slicno kao i Bosnjaci. Svi su u kur.u samo je ljudima tesko to da priznaju. Ali i dalje se sto je najcudnije ne odstupa ni milimetra od "zastite nacionalnih interesa". Doslo je vrijeme da je nacionalni interes iznad prava na egzistenciju...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 19:04 
Veteran
Veteran

RS vise nije upitna, kad smo izdrzali one pritiske u vrijeme Pedija izdrzacemo i pritiske iz SA, vise nismo u vrhu prioriteta SAD sto pokazuje i ova zajebancija oko odluke Sejdic/Finci, da se ovo desavalo pre desetak godina odavno bi nam nametnuli tu odluku i ako bi se neko pobunio bio bi smijenjen, danas RS nikome iz MZ nije upitna i na tom treba graditi politiku znaci cuvati nadleznosti i cekati bolja vremena za razlaz.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 19:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2011, 20:17
Wrangler je napisao:
RS vise nije upitna, kad smo izdrzali one pritiske u vrijeme Pedija izdrzacemo i pritiske iz SA, vise nismo u vrhu prioriteta SAD sto pokazuje i ova zajebancija oko odluke Sejdic/Finci, da se ovo desavalo pre desetak godina odavno bi nam nametnuli tu odluku i ako bi se neko pobunio bio bi smijenjen, danas RS nikome iz MZ nije upitna i na tom treba graditi politiku znaci cuvati nadleznosti i cekati bolja vremena za razlaz.

RS nikad nije bila upitna bar ne nakon 95 i Daytona. Sve ostalo je bila predstava za izbore i dugogodisnji ostanak u vlasti. RS je izraz volje jednog naroda u BiH. O njenom nastanku se raspravlja i raspravljat ce se ali ona je fakt i kao takva ce ostati sve dok to vecinski narod u istoj zeli.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 21:35 
Veteran
Veteran

Kontras je napisao:
RS nikad nije bila upitna bar ne nakon 95 i Daytona.

Istina ali kako su nam oduzimali nadležnosti do dolaska Dode vjerujem da bi nam danas samo ime ostalo ali ne ovo već u nekom drugom obliku.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Wrangler je napisao:
Istina ali kako su nam oduzimali nadležnosti do dolaska Dode vjerujem da bi nam danas samo ime ostalo ali ne ovo već u nekom drugom obliku.

Price za malu djecu. Doletova taktika za prikupljanje glasova. Oni da hoce oduzimati nadleznosti mogli bi to i preko Doleta kao sto su preko SDS-a. Samo sto je prije bio gori visoki predstavnik pa je radio sta hoce. Sad ovi visoki predstavnici pogotovo onaj Incko mlakonja, ne smije progovoriti.
Da je Pedi Esdaun sad, Dole bi davno bio smijenjen. Dakle, to nije zasluga SNSD-a toliko sto je prestalo oduzimanje nadleznosti, vec jednostavno druga taktika visokih predstavnika i medjunarodne zajednice. Mislis ti da se Doleta neko boji u svijetu i da njega neko nesto pita. Pa Karadzic je bio daleko mocniji i imao je i oruzje i sve pa su ga smijenili kad im se cefnulo. Tako da su to price za naivce da je SNSD nesto sprijecio. Jednostavno su druge politicke prilike.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]