banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 27 Avg 2012, 09:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Stav mu je potpuno korektan.

@Taško
Suoči se sa činjenicom da niijedna žrtva nije postala žrtva da bi sada ovde raspravljali o novim ratovima,
već da bi se gledalo kako poslije rata da se živi.
To je privilegija hrabrih. Rasprava o ratu nije!

@zaključak broj koznakoji
Najgori mir je bolji od najboljeg rata.
Dovoljno ste čuli, dovoljno sam rekao. Sad nastavite kako želite.
Овер&Оут

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 09:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
koji novi rat bolan ?

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_зока je napisao:
@Evil_Dead
Smaraš. Dosta više sa moralisanjem. Je li ti misliš da mi nismo svjesni da je rat glupost? I kada je svijest o tome rat zaustavila? Ti kad ti dođe poziv za vojsku, "da ubijaš", slobodno reci da imaš prečeg posla...Reci to i gledaj kako rat staje....

Evil Dead je u pravu. Evo ja sam dozivio to sto ti pises pa mislim da imam pravo da napisem par rijeci. Sa 19 godina mi je dosao poziv da idem u rat. I naravno morao sam. Ali srecom nisam bio puno jer se rat zavrsio nakon godinu dana.
Ali kad sam tamo dosao, raspolozenje je bilo kao i danas na forumu. Podjela na "nas" i "njih", nacionalizam kod vecine. Dzaba sto ih je Karo poslao u rat, opet su govorili za njega i bili spremni ginuti za njega. Oni koji nisu bili ratnicki raspolozeni, a takvih je bio mali broj medju kojima i ja, su bili ismijavani kao glupi, bas kao sad Evil Dead ovdje.
Po tome sam se uvjerio da narod mozda "ne zeli" rat, ali je lako povodljiv kad dodje do date situacije. Na kraju, treba li opet spominjati da su stranke na svim stranama prije rata koje su pocele rat znaci SDA, SDS i HDZ izglasane od vecine populacije.
Dakle, narod jeste protiv rata, ali kad im "vozdovi" kazu idi, oni im vjeruju da se bore za nesto vrijedno, a ne shvataju da je 90 posto te borbe za "vozdove" koji sjede u kancelariji i upravljaju. Dokaz ovoga sto pisem je kako danas zive ratni profiteri, a borci svako malo strajkuju u parku. Znamo mi svi da ljudi idu u rat sto su natjerani, ali vecina onih "natjeranih" misle da se bore za pravu stvar. Na svi stranama. A prave stvari u ratu nema mislim u globalu. Znaci problem je sto ljudi kada izbije rad budu "zagrijani" za rat, a kasnije kad vide dok se oni bore da drugi profitiraju onda se ohlade ali je vec kasno.
Tako i ovo, covjek moze biti natjeran da ide u rat, ali vec kad ga otjeraju onda ne mora podrzavati one koji su ga otjerali u njega. A vecina boraca na svim stranama je podrzavala svoje vodje jer svi su mislili "da se brane". A branili su samo guzice svojih vodja koji su ih poslali u rat. Naravno i da nisu, to bi tesko bilo prakticno promijeniti, znamo kako je u Banjaluci ugusena pobuna 16 brigade septembra 1993, za one koji se sjecaju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Jelly je napisao vrlo dobar post!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
jellyfish je napisao:
_зока je napisao:
@Evil_Dead
Smaraš. Dosta više sa moralisanjem. Je li ti misliš da mi nismo svjesni da je rat glupost? I kada je svijest o tome rat zaustavila? Ti kad ti dođe poziv za vojsku, "da ubijaš", slobodno reci da imaš prečeg posla...Reci to i gledaj kako rat staje....

Evil Dead je u pravu. Evo ja sam dozivio to sto ti pises pa mislim da imam pravo da napisem par rijeci. Sa 19 godina mi je dosao poziv da idem u rat. I naravno morao sam. Ali srecom nisam bio puno jer se rat zavrsio nakon godinu dana.
Ali kad sam tamo dosao, raspolozenje je bilo kao i danas na forumu. Podjela na "nas" i "njih", nacionalizam kod vecine. Dzaba sto ih je Karo poslao u rat, opet su govorili za njega i bili spremni ginuti za njega. Oni koji nisu bili ratnicki raspolozeni, a takvih je bio mali broj medju kojima i ja, su bili ismijavani kao glupi, bas kao sad Evil Dead ovdje.
Po tome sam se uvjerio da narod mozda "ne zeli" rat, ali je lako povodljiv kad dodje do date situacije. Na kraju, treba li opet spominjati da su stranke na svim stranama prije rata koje su pocele rat znaci SDA, SDS i HDZ izglasane od vecine populacije.
Dakle, narod jeste protiv rata, ali kad im "vozdovi" kazu idi, oni im vjeruju da se bore za nesto vrijedno, a ne shvataju da je 90 posto te borbe za "vozdove" koji sjede u kancelariji i upravljaju. Dokaz ovoga sto pisem je kako danas zive ratni profiteri, a borci svako malo strajkuju u parku. Znamo mi svi da ljudi idu u rat sto su natjerani, ali vecina onih "natjeranih" misle da se bore za pravu stvar. Na svi stranama. A prave stvari u ratu nema mislim u globalu. Znaci problem je sto ljudi kada izbije rad budu "zagrijani" za rat, a kasnije kad vide dok se oni bore da drugi profitiraju onda se ohlade ali je vec kasno.
Tako i ovo, covjek moze biti natjeran da ide u rat, ali vec kad ga otjeraju onda ne mora podrzavati one koji su ga otjerali u njega. A vecina boraca na svim stranama je podrzavala svoje vodje jer svi su mislili "da se brane". A branili su samo guzice svojih vodja koji su ih poslali u rat. Naravno i da nisu, to bi tesko bilo prakticno promijeniti, znamo kako je u Banjaluci ugusena pobuna 16 brigade septembra 1993, za one koji se sjecaju.

Masa je masa, bila i ostala. Još kad se uvuče u ljude nesigurnost, onda traže vođe i zaštitnike... Samo ja opet kažem da je sada teža situacija za početi rat, jer su stvari jasnije, imamo generalno etnički čiste teritorije i jasne "zone odgovornosti". Ovo što se političari bakću jedni s drugima, služi uglavnom za izbore. Mada ne otpisujem mogućnost ponovnog sukoba većih ili manjih razmjera, Balkan je ovo.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 13:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Rata nece biti, iz jednog jednostavnog razloga - vec su napravljene (gotovo) etnicki ciste teritorije.

Dakle -ne zbog (ne)interesa stranih zemalja za rat, ne zato sto smo mi pametniji (jer nismo), ne zbog nedostatka oruzja...vec upravo zbog vec postojece, jasne PODJELE.

Vecina Muslimana nebi imala razloga ni motiva jurisati na Doboj ili BL, vecina Srba nema motiva jurisati na Sarajevo, Tuzlu, Zenicu...Cak i oni koji su zivjeli nekada u svim navedenim gradovima, pa su protjerani - i njima se zivo JEBE za svoja bivsa ognjista -sto se vidi na projektu "odrzivog povratka".

'92 smo bili Juga u malom, potpuno izmjesani - pa kad se zakuhalo svako je svakom za vratom sjedio...i svako je "svoje" branio ili napadao...sada je ova zemlja nesto sasvim drugo - svi imaju svoje, DALEKO OD "ONIH DRUGIH"...

Npr. prica ovih nasih federalnih medija da u slucaju referenduma i otcjepljenja RS "to moze samo silom" - je cista manipulacija sirih narodnih masa. Sad da se RS otcijepi velika vecina muslimana bi se samo pocesala po mudima. jer se njihov svakodnevni zivot uopste ne bi promijenio. Ja evo prvi - jer mi se apsolutno jebe (bez uvrede) za Rudo, Visegrad, Doboj, Zvornik, itd. itd...kao i tim mjestanima za Sarajevo, naravno. To su ljudi davno "halalili" - pa da ne bi isli u rat za te, sada vec strane krajeve?? Prica za malu djecu.
Popricas sa "izbjeglicama" u svom gradu, pa vidis koliko ih interesuju mjesta porijekla - i bili u rat isli za ista...i sve jasno.

Sanse za rat ovdje po meni 0 bodova - samo ovo treba jos mirno podijeliti, pa da se i osiguramo. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
e nije tako

nama su hrvati ukrali djubrovnik a vracaju nam dva kamena skolja

a i smrdogorci treba da nam vrati herceg novi

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Dubrovnik je uvjek bio nešto posebno kroz istoriju tako da teško se može okvalifikovati kao naš!
Cak nije bio ni u sastavu Dukljanske države!

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 13:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Filozofe forumska brigada će vratiti Dubrovnik. Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 14:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
jellyfish je napisao:
_зока je napisao:
@Evil_Dead

.
Kako vi ne kontate....Nije potrebno da krene masa....Dovoljno je dvadeset ljudi, usijanih glava, na jednoj strani i da pičvajz započne....Možeš ti sto puta biti pacifista i protiv rata ali kad ti rat dođe na kućni prag ili ćeš uzeti pušku i braniti svoje ili ćeš kleknuti i namjestiti vrat za klanje....
NFL fanatik je napisao:
Rata nece biti, iz jednog jednostavnog razloga - vec su napravljene (gotovo) etnicki ciste teritorije.

Dakle -ne zbog (ne)interesa stranih zemalja za rat, ne zato sto smo mi pametniji (jer nismo), ne zbog nedostatka oruzja...vec upravo zbog vec postojece, jasne PODJELE.

Vecina Muslimana nebi imala razloga ni motiva jurisati na Doboj ili BL, vecina Srba nema motiva jurisati na Sarajevo, Tuzlu, Zenicu...[u]
Pa baš zbog toga će rata i biti. Nemoj mi reći da je u Sarajevu raspoloženje takvo da se na Banjaluku ne gleda kao na svoje pravo koje je oteto. Ne živimo mi ovde pod kamenom, gledamo i sarajevske kanale, čitamo sarajevske novine i pratimo federalne forume....

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

NFL fanatik je napisao:

Vecina Muslimana nebi imala razloga ni motiva jurisati na Doboj ili BL, vecina Srba nema motiva jurisati na Sarajevo, Tuzlu, Zenicu...Cak i oni koji su zivjeli nekada u svim navedenim gradovima, pa su protjerani - i njima se zivo JEBE za svoja bivsa ognjista -sto se vidi na projektu "odrzivog povratka".

'92 smo bili Juga u malom, potpuno izmjesani - pa kad se zakuhalo svako je svakom za vratom sjedio...i svako je "svoje" branio ili napadao...sada je ova zemlja nesto sasvim drugo - svi imaju svoje, DALEKO OD "ONIH DRUGIH"...

Npr. prica ovih nasih federalnih medija da u slucaju referenduma i otcjepljenja RS "to moze samo silom" - je cista manipulacija sirih narodnih masa. Sad da se RS otcijepi velika vecina muslimana bi se samo pocesala po mudima. jer se njihov svakodnevni zivot uopste ne bi promijenio. Ja evo prvi - jer mi se apsolutno jebe (bez uvrede) za Rudo, Visegrad, Doboj, Zvornik, itd. itd...kao i tim mjestanima za Sarajevo, naravno. To su ljudi davno "halalili" - pa da ne bi isli u rat za te, sada vec strane krajeve?? Prica za malu djecu.
Popricas sa "izbjeglicama" u svom gradu, pa vidis koliko ih interesuju mjesta porijekla - i bili u rat isli za ista...i sve jasno.

Sanse za rat ovdje po meni 0 bodova - samo ovo treba jos mirno podijeliti, pa da se i osiguramo. :D

Ja se iskreno nadam da narod u Federaciji tako misli. Ako stvarno ne postoje ti strahovi, vidite vi ljudi lijepo kako da se smanji broj kantona ili da se da Hrvatima neki entitetčić, da vas ne muze 16 vlada i 16 miliona ljudi na državnim jaslama, a i da im smanjimo broj predizbornih priča za mazanje naroda. Pozdrav :)

Citiraj:
gledamo i sarajevske kanale, čitamo sarajevske novine i pratimo federalne forume....

Zoka, informaciju ti daje odrastao čovjek iz prve ruke. Mediji su pod kontrolom stranaka, po forumima piše besposlena omladina koja sve zna. Sigurno bi bilo nezadovoljstva određenog u Federaciji, ali to umnogome zavisi od medijske "pripreme" i kontrole.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 14:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:

Citiraj:
gledamo i sarajevske kanale, čitamo sarajevske novine i pratimo federalne forume....

Zoka, informaciju ti daje odrastao čovjek iz prve ruke. Mediji su pod kontrolom stranaka, po forumima piše besposlena omladina koja sve zna. Sigurno bi bilo nezadovoljstva određenog u Federaciji, ali to umnogome zavisi od medijske "pripreme" i kontrole.
Evo informacija iz prve ruke...Jebali mi mater u sred Sarajeva kada sam pokazao knjigu na ćirilici. BH pošta htjela da naplati 41 marku carine kupcu iz Sarajeva za vrijednost robe od 29 maraka koja je poslana iz Banjaluke. Tri odlaska u federaciju i sva tri puta pretres službenog auta "do gaća" od strane policije ne bi li nešto našli. Naravno da nisu ali "moraš ljude počastiti" sa 20 KM....

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 14:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Isto tako ti ja mogu reci da sam proljetos sjedio i pio po vas dan sa 4-5 federalaca. Pored zivih Srbijanaca, na sve strane. Sjedili u kafani; pili veliko pivo i keslali se. I kad se pricalo o ratu, pricalo se normalno.
Tokom dana je bilo nekog skandiranja "Radovan Karadzic..." od strane nasih glava, na utakmici, sto ih je malo nasjeklo... Kasnije je po 50-60 ljudi navijalo sa obe strane normalno. (Oni vikali "Saraj'vo", a mi uletimo sa "Srpsko" :D) i na kraju se zavrsilo aplaudiranjem jedni drugima.
Sve zavisi. Majmuna ima svuda, normalne raje, nadam se, ima mnogostruko vise.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
_зока je napisao:
Rivaldinho je napisao:

Citiraj:

Evo informacija iz prve ruke...Jebali mi mater u sred Sarajeva kada sam pokazao knjigu na ćirilici. BH pošta htjela da naplati 41 marku carine kupcu iz Sarajeva za vrijednost robe od 29 maraka koja je poslana iz Banjaluke. Tri odlaska u federaciju i sva tri puta pretres službenog auta "do gaća" od strane policije ne bi li nešto našli. Naravno da nisu ali "moraš ljude počastiti" sa 20 KM....

Evo i tebi. U dvije godine dva puta godisnje po 7-10 dana u istom tom Sarajevu prodavao knjige, izmedju ostalog i gomilu njih na cirilici i nikad ni jedan jedini problem.
Sluzbenim autom bezbroj puta do Sarajeva, Mostara, Tuzle, Zenice i nikad me nisu zajebavali osim kad i jesam napravio neki prekrsaj.

Da ti ne pricam o svom privatnom zivotu i kad izadjem u Sarajevu i upoznajem se s nekim i kazem Igor i niko ne jebe 2% zasto se tako zoves.

Ti si se bas uhvatio da preuvelicavas neke stvari.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zoka, pa šta ćeš u Sarajevu koji k*, to ti velim :D Na njihovoj si teritoriji, šta bi mi ovdje da nam neko pokazuje zelenu knjigu sa ljiljanima, gledali bi ga malo... čudno. Da se kako odovojimo pa da malo prodiše ovaj narod, nit' bi se u federaciji mogli vaditi na otcjepljenje RS, nit kod nas na ukidanje, pa bi narod malo češće nekad nešto priupitao. Ovako voždovi vožduju nad stadom...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 14:54 
Administrator
Korisnikov avatar

shakal je napisao:

Ti si se bas uhvatio da preuvelicavas neke stvari.

Nisam preuveličao baš ništa nego napisao tačno onako kako mi se desilo. Iz moje firme svaki dan vozila idu kroz Federaciju i skoro svaki put kamione zaustavljaju u Jelahu (to je ono kod Doboja?) i istresaju ih iz gaća. Bio sam prisutan kada je čovjeku napisao kaznu jer nema papira o tehničkom pregledu vozila ( a papir se ne dobija već ona naljepnica na šajbi koju je imao uredno naljepljenu).
Ташко je napisao:
Sve zavisi. Majmuna ima svuda, normalne raje, nadam se, ima mnogostruko vise.
Nadam se i ja....samo, dovoljno je par majmuna da klanje počne....
Rivaldinho je napisao:
Zoka, pa šta ćeš u Sarajevu koji k*, to ti velim
Tamo više ne bi otišao svojom voljom makar nikad ne mrdnuo iz Banjaluke.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja ne znam kako onda da objasnim da me murjak na izlazu iz Tuzle pustio i oprostio mi iako sam zaboravio putni nalog i deklaracije knjiga koje prevozim... Il' je bio lud, pijan ili mu baba vuce srpsko porijeklo pa me nanjusio.

Kazem ti, bezbroj puta bio u Sarajevu i nikad ni jedan jedini problem zbog toga ko sam i sta sam.

A ne znam koliko si ti relevantan da pricas o tome ako si bio samo 2-3 puta.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 14:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Znači ne smijem napisati svoje iskustvo iz ta dva-tri puta? Ima li neki određen broj koliko puta moram biti pa da se moje mišljenje računa kao važeće?

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima. Barem 10. Do tada cuti.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 15:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Lako je tebi Shakale, dovoljno je da te vide i pomisle kako si njihov. :p

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]