Gledao sam po internetu, trazio rjesenja i dosao do zakljucka da moze biti bilo sta, a i nista. Model 1.5 dci - 2005 - problem se javio u januaru - bilo -15 , auto stajao vani - upalio iz prve ( nikad problem s paljenjem), vozio po gradu desetak minuta, krenuo na auto- put , digao polako na 120-130 i onda se pojavilo Einspritzung defect ( Injection fault) i STOP. Vozio jos malo, stao,ugasio auto, vozio polako, pa brze i opet se pojavilo isto,okrenem i nekako dodjem do kuce. Jos jednom se desilo isto, ali je isto tako bilo nekih -15. Nakon toga prosao preko 10 000 i nikad nista do danas. Danas ( +20 ,kisa) krenuo kao i obicno na auto-put, presao nekih 40 km , vozio nekih 150 kmh,pa sporije i prvo sam osjetio da ne ubrzava u petoj ( vozio oko 110kmh) , onda vratim u cetvrtu do nekih 120 kmh, pa u petu, vozio par kilometara i onda se opet pojavilo STOP i taj defekt. Stanem sa strane, ugasim auto, ponovo krenem,ide ok, do nekih 120 - opet isto,stanem ugasim, onda lagano 80 -90-100-110-120, sve ok. Digao na 130 - opet problem, stanem , ugasim, nastavim, opet do 120, udjem u grad ( naravno sa 50 kmh) , namjerno pritisnem po gasu i opet isti problem. Citao sam po internetu i ljudi prijavljuju razne uzroke za isti problem, da su isli u Renault servis i da im ni scaner ( ili kako se to vec zove) nije mogao otkriti problem - neki su morali sve izmjeniti i opet nisu rijesili problem - ima jedan izvjestaj da je greska kod kocnice, nesto sa elektronikom... Ako ima neko iskustva sa tim bilo bi mi od velike pomoci.
_________________ democraticus artis crastis individibidualis artis crastis libertas
|