banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 14:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Avg 2012, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Hristov je napisao:
Gdje to bilo?

U Köln-u.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Pussy Riot on the run: Criminal case launched against other 'punk prayer' participants
http://rt.com/news/pussy-riot-criminal- ... nched-121/

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
shakal je napisao:
Daj manite se religije ovde, imate citav pdf za palamudjenje o tome.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/338578/Ru ... -misljenju

:lol:

Ima ovdje istine. Ja kad bih protestovao protiv vlasti izabrao bih način koji će odobriti većina mojih sunarodnjaka tako da si osiguram podršku. Ove su međutim sunarodnjaci proglasili budalama i perverznjacima i distancirali se od njih, znači te cure ne interesuje mišljenje ostalih nego rade kako žele, uprkos svima. Nikakav efekat nisu postigle u Rusiji jer umjesto da se Rusi pozabave porukom koju su htjele odaslati, ljudi se bave njihovom perverzijom. Zato im ne vjerujem kad kažu da nisu htjele povrediti nečija osjećanja.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
u sssr samo gora kazna od gulaga je bila da te proglase neuracunljivim takvi ljudi nikada ne bi napustili te institucije gledao ja to na ruskom dokumentarcu

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hristov je napisao:
Ima ovdje istine. Ja kad bih protestovao protiv vlasti izabrao bih način koji će odobriti većina mojih sunarodnjaka tako da si osiguram podršku. Ove su međutim sunarodnjaci proglasili budalama i perverznjacima i distancirali se od njih,

Posto je u pitanju demokratsko drustvo onda ce vecina uvijek biti uz vlast jer je vecina izabrala tu vlast.

Dakle, ako protestujes protiv vlasti nikad neces imati podrsku vecine sunarodnika jednostavno jer je vecina sunarodnika birala i izabrala tu vlast.

Ali to ne znaci da protesti nisu opravdani ako nisu podrzani od vecine sunarodnika koji su glasali za korumpiranu vlast.

Evo ti jedan primjer kod nas. Sacica ljudi je protestovala protiv rusenja parka, ali to nije nista pomoglo jer vecina nije protestovala, jer vecina podrzava aktuelnu vlast sto je dokazala na izborima. I to je u redu, narod ima pravo da bira sta zeli pa makar to bilo i gore za njega.

Ali to ne znaci da ja koji se ne slazem sa vecinom rulje koja je glasala za skupstinsku vecinu koja rusi park nemam pravo na protest.

Tako i ovo. Ako radis nesto dobro ili lose uvijek ces naici na otpor vecine.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nasmjeshiti luzer je napisao:
@avatarx, rekoh ti da si nervozna

@sam protiv svih
Citiraj:
Ako neko nije zadovoljan trenutnom situacijom u drzavi, ima i drugih nacina da se to pokaze.

Odavno nisam vidio efektniji način. Čak je i zabavan, nekako probudi vedrinu u čovjeku.
I nisam baš siguran da je "moje mišljenje" da je ono što je patrijah rekao u redu. Patijarhov govor svojevrsan dokaz. Zašto? Pa zato što se očito koristi ustaljenim propagandnim šemama. U jednom vrlo pažljivo dramatizovanom govoru spojio je đavolje iskušavanje-dtarh vjernika, opasnost po nacionalnu sigurnost i i teoriju o uljezima oličenim u nesigurnim hrišćanima koji misle da nije pravi izbor poslati djevojke u zatvor. I to je činio sa vrlo jasnim indikacijama...neću sad precizno citirati, ne da mi se prelistavati stalno...
"srce mi se cjepa što postoje neki koji se nazivaju pravoslavnim hrišćanima a opravdavaju čin djevojaka", zapravo znači "ko ne misli kao ja, nije pravi vjernik, nije mu mjesto među nama"
"đavo nas je stavio u iskušenje u vrijeme posta" zapravi znači "ne kolebajmo se više i šaljimo cure u zatvor po kratkom postupku, one su đavolove sluge"
"oni vjeruju u moć mas medija i interneta a mi u moć molitve" zapravi znači "mi smo u pravu ne boj te se, mi se molimo, ne visimo na nekontrolisanom gnijezdu zla - internetu" mudro zaboravljajući da je nejveći mas medij, državna televizija, na njegovoj strani...ima tog još mnogo, kao vječno podgrijavanje, ne kažem neopravdane mržnje, ali ipak mržnje prema amerikancima itd... dovoljno je zasad valjda. I s kojim to ciljem radi - pa štiti Putina i sebe. Zato kažem da je njegov nastup ljigav i zao.

Ovdje si u pravu samo ako je govor sračunat s ciljem da bude demagoški. Međutim to ne može niko znati sa sigurnošću jer mislim da bi (ovo kažem s rezervom) recimo i patrijarh Pavle rekao, bitna je percepcija onoga koji sluša. Ti to vidiš tako jer si uvjeren da je patrijarhov govor neiskren i populistički, a recimo meni koji punk prayer doživljavam kao blasfemiju itekako ima smisla, bez obzira kakva je krajnja namjera govora. Znači teološki govor pun teoloških termina, upućen vjernicima. Nešto kao poslanica. Meni je orgijanje u muzeju, punk prayer u crkvi i ono sa piladi satanizam u najizvornijem obliku.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Hristov je napisao:
Ima ovdje istine. Ja kad bih protestovao protiv vlasti izabrao bih način koji će odobriti većina mojih sunarodnjaka tako da si osiguram podršku. Ove su međutim sunarodnjaci proglasili budalama i perverznjacima i distancirali se od njih,

Posto je u pitanju demokratsko drustvo onda ce vecina uvijek biti uz vlast jer je vecina izabrala tu vlast.

Dakle, ako protestujes protiv vlasti nikad neces imati podrsku vecine sunarodnika jednostavno jer je vecina sunarodnika birala i izabrala tu vlast.

Ali to ne znaci da protesti nisu opravdani ako nisu podrzani od vecine sunarodnika koji su glasali za korumpiranu vlast.

Evo ti jedan primjer kod nas. Sacica ljudi je protestovala protiv rusenja parka, ali to nije nista pomoglo jer vecina nije protestovala, jer vecina podrzava aktuelnu vlast sto je dokazala na izborima. I to je u redu, narod ima pravo da bira sta zeli pa makar to bilo i gore za njega.

Ali to ne znaci da ja koji se ne slazem sa vecinom rulje koja je glasala za skupstinsku vecinu koja rusi park nemam pravo na protest.

Tako i ovo. Ako radis nesto dobro ili lose uvijek ces naici na otpor vecine.

Rusi nisu osudili to zbog napada na Putina nego zbog skrnavljenja svetinje. To nema veze sa demokratijom i izabranom vlasti. Joj jelly pa dokle više se mi nećemo razumijeti :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ti si pisao o podrzavanju vecine "sunarodnika" i protestovanju protiv vlasti, procitaj sta si napisao. Ja ti samo odgovaram da se to moze primijeniti i na to, a u sustini to (protesti protiv vlasti) i jeste osnova njihovog protesta.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam govorio o NAČINU protesta, znači KAKO se protestuje a ne protiv koga, pročitaj bolje :P

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Odličan članak.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Kolumne/248876/Pankom-protiv-Vikiliksa

Citiraj:
Džaba što formalno nisu odgovarale zbog "pank molitve", već zbog blasfemije, unapred je osuđen na propast svaki pokušaj da se gomila zgroženih demokrata razuveri da na delu nije tortura dirigovanog pravosuđa koja priziva zloglasne gulage.

Citiraj:
Spiska slavnih koji su stali u odbranu proskribovanih devojaka ne bi se postideo ni režiser olimpijske ceremonije. Od Pola Makartnija, Madone preko Peti Smit i Bjork, do anonimnih volontera, koji su na trgovima svojih lepih prestonica protestovali, noseći kapuljače i natpis "Sloboda za Pusi rajot". Sve se, dakle, uklapa u već dobro skrojenu sliku Putinove Rusije na Zapadu - mlade Ruskinje buntovnog duha šalju u radni logor jer su se drznule da okaljaju lik i delo ruskog diktatora.

Citiraj:
Ali dosta o lepim Ruskinjama, hajdemo malo na nežnog Asanža. Sudbina osnivača Vikiliksa i pored toga što je stao na rep moćnoj aždaji nikako da izazove solidarisanje svetske elite, pa ni značajnijeg dela medija.

Kolege na Zapadu su u njegovom slučaju baš "analitične". Racionalno pristupaju analizi na koje sve načine bi Asanž mogao da bude prošvercovan iz ambasade Ekadora, zemlje koja mu je dodelila azil. Da li će šmugnuti u prtljagu sa diplomatskom oznakom ili će progutati tajni napitak Džejmsa Bonda i učini se da bude nevidljiv cariniku Njenog veličanstva.

Retko ko da podseti da je optužnica za silovanje u Švedskoj protiv Australijanca na klimavim nogama i da je izvesno da će Stokholm biti samo prolazna stanica za njegovo izručenje SAD, te da je na videlo osvanula navodna Asanževa seksualna agresija tek kada je Vikiliks pustio na hiljade tajnih depeša američkih diplomata.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 15:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Članak nema veze s novinarstvom, tj. nema veze s istraživačkim novinarstvom ili onim što se zove vijest/novost. Ima veze sa vrstom novinskog teksta koji se zove komentar, a u ovom slučaju, komentar bez jasne činjenične osnove. Politička beseda, stajanje na jednu stranu, pravljenje paralala... Slično Kirilovom govoru samo manje zlonamjerno. I Putin je opet svetac, a amerikanci demoni - a isti su.
I to je vama odličan novinski tekst? Školski sastav bez informacija.
Spoiler:
I davno je dokazano da cura sa piletinom u vagini nije cura iz pussy riota, al' je fraza toliko efektna da ne žele da je se odreknu, a što je najjače " Alyokhina was in her fourth year at Moscow's Institute of Journalism and Creative Writing when she was arrested in March. She had done volunteer work with ill children and was an activist with Greenpeace Russia. She is the mother of a young child, Filipp."

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Čuj komentar bez činjenične osnove?
Da, možda za onoga ko ne vidi činjenice ni kad mu se u nos gurnu :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 18:03 
Veteran
Veteran

Komentar bez jasne činjenične osnove. Pussy riot i Asanž su nedovršeni slučajevi/gorući slučajevi. Jednina je razlika što je Asanž neprocesuiran jer je u bjekstvu. Pričati o onome što okružuje ove slučajeve kao o činjenicama je mutna voda.
Vidim šta se gura pred nos, al' to nema veze sa činjenicama. I ovaj komentar se gura pred nos.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Tri imitatora ruskog pank benda "Pusi rajot" u Nemačkoj mogli bi biti osuđeni na tri godine zatvora nakon što je katolička crkva podigla optužnice protiv njih, objavljeno je na veb sajtu thelocal.de, prenosi RIA Novosti...

Jedan muškarac u Berlinu osuđen je na devet meseci zatvora 2006. kada je poremetio službu na Dan ujedinjenja Nemačke.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/339322/Tr ... Pusi-rajot

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 23:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Katolici su se daleko gore pokazali. Ovdje direktno oni podizu optuzicu. U Rusiji je to bar radila drzava. A sto je najsmjesnije ako ih osude na tri godine ispasce smijesno jer su se rugali Rusiji, a EU ce u ovom slucaju ispasti gora od Rusije, ako ih osude.
Ne znam sta je bilo sa onima sto su presjekli krst u Ukrajini, jesu li oni dobili kakvu sankciju? Po mom misljenju oni su jos i najgori, a ne cuje se nista o njima?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2012, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2012, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Oldboy je napisao:
U Pravoslavnoj vjeri, Crkva je tijelo Hristovo,

Htio sam da napisem nesto na fazon da je od tijela ostao samo jedan organ, al' odustao...reko' da ne uvrijedim necija vjerska osjecanja.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2012, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2012, 21:37 
Veteran
Veteran

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2012, 08:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
:D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]