banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 14:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jul 2012, 18:42 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
link odakle si procitao..
Piroga je napisao:
http://www.blocket.se nesto slicno mobile.de ali za svedsku.

Ako nekome treba prevod samo recite, i dosta slucajeva ima jeftiniji auta ovdje.

de kazi kako da napisem u search opciju auto, pisem bilar al samo mi dijelove izbaci..

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 20:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2012, 09:57
spavac je napisao:
link odakle si procitao..
Piroga je napisao:
http://www.blocket.se nesto slicno mobile.de ali za svedsku.

Ako nekome treba prevod samo recite, i dosta slucajeva ima jeftiniji auta ovdje.

de kazi kako da napisem u search opciju auto, pisem bilar al samo mi dijelove izbaci..

Evo prevod.

http://forumbilder.se/images/259201292727P4879.jpg

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 14:33 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
E . je napisao:
A šta mislite ko prodaje u DE auta?

Bakice, što ih u priglavcima voze do supermarketa jednom nedeljno, a inače drže u klimatizovanoj garaži, i sve su, od reda, prešle 146.000km...

umro sam od smijeha..i onda kupis auto od ovakvih medjeda.. :lol:
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MqGN2G6dMew[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Gdje si ti vidio trulog Mercedesa...

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2012, 08:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
E . je napisao:
A šta mislite ko prodaje u DE auta?

Bakice, što ih u priglavcima voze do supermarketa jednom nedeljno, a inače drže u klimatizovanoj garaži, i sve su, od reda, prešle 146.000km...

moj prvi GTI golf 16v je vozila baba samo do apotreke i imala je ozvucenje unutra ko u disku i papua od gasa je ko niklovana bila od pritiskanja ...
uvjek sam zelio da upoznam tu baku ...

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2012, 09:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Takve su bake u jEvropi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2012, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ko je sinoć bio na Kratkofilu i gledao "Mamicu", biće mu jasno što je bio takav Golf... :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 11:51 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Avg 2012, 11:39
Pozdrav svima,

nova sam na forumu i citala sam postove ali sam malo zbunjena jer ima dosta opcija da se uveze auto ( a izensko sam :):):) ) Molim vas ako ima neko da mi objasni sta trebam da uradim i kako je najlakse uvesti auto.
Zivim u Bosni (federacija) nasla sam auto u njemackoj i treba da idem da ga dovezem iduci mjesec. Kakav je procedura ako mi stari ima 90% invalidnost, da li mogu na njega registrovati auto i da li ga mogu voziti nesmetano iako stari nije prisutan u autu? (neki rekose da invalidna osoba mora uvijek biti u autu)
Obzirom da vidjoh post da se ukida carina poslije nove godine da li auto moze stojati u BIH neocarinjeno i kolko dugo? Ja cu svakako tek u drugom mjesecu pocet korsitit to auto jer trenutno nisam BiH. znaci planiram da ga uvezem i da stoji dok ne dodjem. Moram li odmah sve to obaviti ili postoji neki rok do kad moze biti neocarinjeno? Kolko dugo vaze probne table koje cu dobiti u Njemackoj?

Stari je u procesu vadnjena papira za povlasticu i ne znam koliko ce to trajati a ja treba da idem po auto.

P.S ako cu registovati na starog je li mi treba punomoc od njega da ga kupim gore ??

Unaprijed hvala :):):):)

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Radije sačekaj do nove godine, naići će i bolji i jeftiniji.

Voziti ga možeš po Bosni, možeš i preko granice na punomoć, kad je registrovan ovdje na oca.

Oko nove godine bi trevalo da se ukine carina, zoll table traju ti neće trajati preko mjesec, neocarinjen stajati može, mada nije preporučljivo.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 16:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
flower je napisao:
Pozdrav svima,

nova sam na forumu i citala sam postove ali sam malo zbunjena jer ima dosta opcija da se uveze auto ( a izensko sam :):):) ) Molim vas ako ima neko da mi objasni sta trebam da uradim i kako je najlakse uvesti auto.
Zivim u Bosni (federacija) nasla sam auto u njemackoj i treba da idem da ga dovezem iduci mjesec. Kakav je procedura ako mi stari ima 90% invalidnost, da li mogu na njega registrovati auto i da li ga mogu voziti nesmetano iako stari nije prisutan u autu? (neki rekose da invalidna osoba mora uvijek biti u autu)
Obzirom da vidjoh post da se ukida carina poslije nove godine da li auto moze stojati u BIH neocarinjeno i kolko dugo? Ja cu svakako tek u drugom mjesecu pocet korsitit to auto jer trenutno nisam BiH. znaci planiram da ga uvezem i da stoji dok ne dodjem. Moram li odmah sve to obaviti ili postoji neki rok do kad moze biti neocarinjeno? Kolko dugo vaze probne table koje cu dobiti u Njemackoj?

Stari je u procesu vadnjena papira za povlasticu i ne znam koliko ce to trajati a ja treba da idem po auto.

P.S ako cu registovati na starog je li mi treba punomoc od njega da ga kupim gore ??

Unaprijed hvala :):):):)

imaš pm

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Flower, nemoj se muciti i sama dovoziti auto. Ja sam se tako izmucio prije mjesec-dva i rekao sam vise nikad. Buraz isto ima invalidsku punomoc. Izmucis se oko papira i putem (doduse mi smo isli odavde busom a vracali se autom) jer nam nije imao ko pomoci i pogledati auto gore. Izadje te na isto sto se tice troska kao da si platila nekome ko ima slepu i zivi od toga da ti ga doveze (oko 450 eura do 1000km udaljenosti). Bolje da sjedis i cekas auto da dodje (pa cak i da malo vise platis) nego da se mucis. Ako imas gore nekog neka pogleda auto i plati (bar kaparu) i onda nadji nekog iz BiH da ga doveze na kamionu/prikolici/labudici i rijesi sve papire da se ne mucis sa tim. Ti sto voze znaju sve cake i nemas brige
Doduse lakse je malo sto se tice papirologije jer ti ne treba EUR1 obrazac jer si vec oslobodjena placanja poreza i carine na osnovu invalidske punomoci, ali opet ima zavrzlama.
Ako se ipak odlucis sama dovoziti, evo sta te sve moze snaci:
Ako kupujes od auto kuce, obavezno trazi da ti na racunu napisu svoj EORI broj, a ako ga nemaju nemoj ni ici sa tim autom ovamo, tj. nemoj ga ni kupovati od njih jer neces ga moci odjaviti na izlazu iz EU (na granici Slovenije i Hrvatske) i zaglavices. Taj problem mozes rijesiti tako sto ces kupiti auto od privatnog lica (ili bar za auto koje kupis u auto kuci ako oni nemaju EORI broj nabaviti papir-ugovor koji se potpisuje izmedju tebe i bivseg vlasnika auta i sa tim papirom ici na granicu, jer racun od auto kuce ne vazi ako nemas EORI broj na njemu, a mnoge kuce ga nemaju. Sa tim (fiktivnim) papirom-ugovorom sa privatnim vlasnikom mozes proci bez EORI broja. Taj papir mozes i sama popuniti i potpisati, nije ga tesko naci, samo je bitno da znas ime vlasnika auta i njegovu adresu.
Odjava auta iz EU na izlazu iz Slovenije kosta oko 25-30 eura, ili 40 ako zakasnis pa dodjes na granicu poslije 22h (u tom slucaju mozes zavrsiti papire samo ako je napisana vrijednost auta na racunu ispod 3000 eura, inace moras cekati jutro i dnevnu smjenu).
Kad ga odjavis iz EU onda ti treba privremena prijava ili kako se to vec zove za provoz auta kroz Hrvatsku, a to kosta 220 kuna. Ja je nisam imao pa je carinik trazio da mu dam na kafu i tako me pustio da me ne vraca nazad na Slovenacku granicu.
Kad udjes u BiH ides na carinu i trebas naci speditersku kucu koja ce ti odraditi papire oko uvoza auta u BiH. Za to ti treba ocevo uvjerenje o ranjavanju, rjesenje o invalidnosti, potvrda da je oslobodjen carine ili kako li se vec taj dokument zove, i jos kojesta. Zavisno od toga koja je grupa invalidnosti opet moras prethodno provjeriti-za neke grupe auto mora biti prilagodjeno za invalide-mora imati komande na volanu... Provjeri da li je to neophodno za grupu invalidnosti u kojoj je tvoj otac, i to moze biti problem kad dodjes sa autom u BiH.
Sto se tice voznje auta ovde - na privremene tablice ga mozes ovde voziti manje od mjesec dana, a ako kasnije prijavis auto na carinu ide neka prijava za carinski prekrsaj protiv vlasnika.
Sto se tice privremenih tablica, ako ipak budes ti vozila auto, ptivremene tablice obavezno moraju biti crvene, da vaze 4 sedmice, nemoj slucajno kupiti zute jer te opet nece pustiti na izlazu iz Slovenije u Hrvatsku jer zute su samo za EU i vaze 2 sedmice. Zute su jeftinije a ljudi ne znaju pa se zalete i onda imaju problem na pola puta.
Punomoc za voznju ovde - kad sam prvo auto uvezao na burazovo ime nisam to znao pa sam se opekao - u saobracajnoj u napomeni pise: "Ne smije se voziti 3 godine bez placanja carine, 5 godina bez placanja poreza, ni davati drugima na upotrebu." Zbog ove napomene ne mozes dobiti od oca medjunarodnu punomoc u auto moto savezu da vozis auto preko granice. Postoji neka opcija u centru za socijalni rad da se nesto izganja ali nisam to jos pokusavao. Vozio sam ovuda auto i u pocetku kad se to gledalo malo su gnjavili, ali kako je auto ostarilo i prestalo biti zanimljivo vise nisu ni pokusavali uzeti pare na to, a i ja sam imao spreman referat kao protivnapad pa su odustajali od gnjavljenja.
Ako uz auto dobijes jos jedan set od 4 zimske gume, one moraju biti sa felugama (kompletni tockovi), jer ako su samo gume njih ne smijes uvesti i zemlju i oduzece ti ih jer je zabranjen uvoz polovnih guma, ili tako nesto, uglavnom ne daju.
Uf, ne mogu vise.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 16:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
blaf77 je napisao:
Odjava auta iz EU na izlazu iz Slovenije kosta oko 25-30 eura, ili 40 ako zakasnis pa dodjes na granicu poslije 22h (u tom slucaju mozes zavrsiti papire samo ako je napisana vrijednost auta na racunu ispod 3000 eura, inace moras cekati jutro i dnevnu smjenu).
Kad ga odjavis iz EU onda ti treba privremena prijava ili kako se to vec zove za provoz auta kroz Hrvatsku, a to kosta 220 kuna. Ja je nisam imao pa je carinik trazio da mu dam na kafu i tako me pustio da me ne vraca nazad na Slovenacku granicu.

Prije mjesec, dva sam uvozio auto iz Slovenije, odjava košta 30 €. Ovu privremenu prijavu mi niko tražio, niti sam je platio.

blaf77 je napisao:
Sto se tice privremenih tablica, ako ipak budes ti vozila auto, ptivremene tablice obavezno moraju biti crvene, da vaze 4 sedmice, nemoj slucajno kupiti zute jer te opet nece pustiti na izlazu iz Slovenije u Hrvatsku jer zute su samo za EU i vaze 2 sedmice. Zute su jeftinije a ljudi ne znaju pa se zalete i onda imaju problem na pola puta.

Ja sam uzeo žute tablice, bez problema dovezao auto i vozao ga po BL i okolini dok nisam rješio papirologiju...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Provoz kroz hrvatsku - meni spediteri rekli da treba, ali posto sam se 3 sata gnjavio za odjavu iz EU zaboravio izvaditi ovu za hrvatsku. Kad sam ulazio trazili , a kad sam nabacio na kafu objasnili sta ako zatraze na izlazu iz hrvatske.

Zute probne tablice - komsija kupio i iz slovenije se morao vracati u njemacku da kupi crvene, a htio proci jeftinije. Meni carinik trazio da mu pokazem auto da vidi tablice da nisu slucajno zute. Pitam sta ako su zute - kaze ne bi mogao proci, morao bi ici nazad po crvene.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 17:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Dakle, uvozio sam auto, nisam čuo od radnog kolege koji je čuo da je kolega od buraza tako uvezao auto...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 17:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
vi kao da uvozite nuklearni reaktor u dijelovima, dnevno mi prodje kroz ruke desetak uvoza auta i iz iskustva: prvo se malo raspitajte pa onda u kupovinu...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Angelo, koliko ti je od tih auta doslo sa zutim tablicama?

<Enter_name> je napisao:
Dakle, uvozio sam auto, nisam čuo od radnog kolege koji je čuo da je kolega od buraza tako uvezao auto...

A sta mislis sta sam ja radio? Pisem iz svog iskustva i ono sto sam cuo od covjeka kog su vratili sa granice po druge tablice.

Poslednji put menjao blaf77 dana 17 Avg 2012, 17:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mogao bi onda reći ko je u pravu, ko nije i kako zapravo jeste, a ne samo njoj na pp poslati službeni broj...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nisam carinik niti špediter da mogu tvrditi sa sigurnošću šta treba platiti da bi auto prošlo kroz Hrvatsku na izvoznim tablama, niti koje one moraju biti boje, ja samo pišem svoja iskustva, nisam plaćao nikakvih 220 kuna na ulazu u Hrvatsku, na izlazu nisu tražili nikakav papir, dovezao sam auto na žutim tablama, uredno izvršio carinjenje, auto registrovano...

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa dobro, znam ja covjeka koji je godinama vozio ... jednog naseg guzonju, i bezbroj puta isao sa njim u Zagreb, a covjek nikad u zivotu nije polozio vozacki niti je imao laznu vozacku. Ali ne kazem da ne treba imati polozen vozacki da bi se vozilo auto.
Dobro, znam - pretjerujem, ali shvatio si poentu.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ako, ako... a da li misliš da bi propustili priliku da me zaj*bavaju na bilo kojem koraku prilikom uvoza, a da za to imaju pravne osnove? Čisto sumnjam...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]