old fashion men je napisao:
Očito ti matematika nije jača strana, sjeti se fore sa zrncima pšenice i šahovskom tablom koja ima samo 64 polja, pri tome nemoj zanemariti činjenicu da su ljudi tog doba u brak stupali sa 16-18 godina života i da su rađali gomilu djece, uostalom kao i na našim selima sve do prije nekoliko desetaka godina, usput, dobro će ti doći informacija da je potop počeo 2370. godine pr.n.e. Eto poigraj se malo matematikom pa vidi šta je moguće, a šta nije.
Pretpostavimo da sam ja tabula rasa, dosao sam na ovaj forum i prvi put se susrecem sa tematikom, pratim diskusiju i odlucujem se za jednu od strana. Evolucionisti navode ''sumnjive'' arheoloske dokaze, spominju dinosaure, darvina, genske promjene, naucne teorije, pozivaju se na logiku. Posto kreacionisti zastupaju drugu tezu i iznose drugacije tvrdnje, a o kojima ne nalazim dokaze ovde medju postovima, odlucujem da pitam tebe, pobornika te teorije. Pitanje formulisem tvojom recenicom iznesenom par postova iznad, znaci:
Citiraj:
- Vidi, kada neko za nešto tvrdi da je staro toliko i toliko, onda to mora i nečim potkrijepiti, ne vjerovati, ne pretpostavljati, već nekom od metoda to dokazati.
Molim te mozes li potkrijepiti svoje tvrdnje o nastanku ljudske vrste pre 6000 godina, tacnije Adama od praha zemaljskog i zene mu Eve od rebra njegovoga, zatim informaciju o potopu iz 2370 godine s kojom se prvi put susrecem, a zelio bi da znam koji to arheoloski dokazi i naucne metode je dokazuju.
Isto tako ukoliko si u mogucnosti da mi sa naucne strane potkrijepis pretpostavljenu starost svemira od 6000 godina, posto kazes da si zastupnik biblijskog gledista, a biblija eto kaze da je Bog u okviru od 6 dana stvorio i covjeka a i zvijezde.
Znaci kao sto ti trazis od saucesnika u diskusiji, tacno, precizno i nedvosmisleno molim te.
Hvala