banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Avg 2012, 07:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Karakteristika ljudi koji malo znaju tj. misle da sve znaju a u stvari im je znanje povrsno je da skacu sa teme na temu.....
Ponavljanje fraza i floskula nacionalista i kvazilidera kojima je svako kriv osim njih ne znaci da je to istina....
Ali dobro,za tvoju informaciju,u JNA se nikada ali nikada nije spominjala mogucnost gradjanskog rata.Niti se o tome ucilo niti se za to pripremalo.Niti se to priprema i skoluje u bilo kojoj zemlji svijeta.Kada je vec do toga doslo sasvim normalno je da je svaki starjesina otisao na stranu svog naroda.Zaista ne vidim sta je u tome cudno.Da bi JNA ocuvala SFRJ nije dovoljna samo tehnika i starjesine.Moras imati i ljudstvo.A to ljudstvo su sacinjavali svi moguci narodi SFRJ.Narod su politicari odveli na put protiv SFRJ i ostanes bez vojske.Dzaba ti tenkovi i starjesine kad nema ljudstva.Lako je govoriti JNA je trebala ali cim dobijes poziv za mobilizaciju kazes nije to moj rat i sakrijes se u misiju rupu iako si i ti dio te JNA.Odziv na mobilizaciju u Srbiji je 91. bio 11%.Ili kao nesrbi ignorises taj poziv jer znas da nema konsekvence.....i tako....odosmo na stranu...slobodno otvori temu o tome da ne davimo ovde....

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 08:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Nema potrebe da otvaram temu, sve mi je jasno, a mi nikada nismo mogli i nikada nećemo naći zajednički jezik, ja sam četnički unuk, a ti kadet JNA, ja sam odgojen na jedan način, moj život je prožet drugačijim iskustvima od tvog i to je to, tu je kraj priče, ja ću ostati u svom i pri svom, a i ti također. Realno gledajući, mi smo neprijatelji još od 43', da ne kaem od 41' i nikada to nismo prestali biti, mi smo zbog poraza u ww2 izgubili i ove ratove 90-tih, ali idemo dalje, učimo na greškama i ne predajemo se, možda jednog dana ponovo pobjedimo.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 08:06 
Stara kuka
Stara kuka

Ja se ipak nadam da nismo neprijatelji iako su nam misljenja suprotstavljena......

Jer i pored toga sto sam ja pitomac tebi tako mrske JNA ja sam casno i posteno bio u ratu kao i citav niz starjesina.....i vlastitu krv prolio 2 puta iako sam partizanski unuk :)...al nebitno....sve u svemu trebalo je natjerati ono dvoje u MG da pojedu onu zastavu :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 11:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
old fashion men je napisao:
Vidi, zbog tih što su školovani u JNA, mi Srbi smo i prošli tako kako smo prošli.
Usput, zašto do kraja niste ostali vjerni zakletvi koju ste dobrovoljno dali, da ćete braniti sfrj, ustav bla bla bla do samog kraja i u toj borbi dati i život, a ne promjeniti dres i samo dati drugu zakletvu, je'l i to bio sastavni dio školovanja? Ja nikako ne mogu da razumijem Srbe koji ne mogu da priznaju, jesmo ispali smo levati, zajebo nas Tito i partija... već i dalje slijepo ponosni na sfrj, na izdajničku JNA, partiju i ostala sranja zbog kojih smo mi Srbi tu gdje jesmo :roll:

Koja je vojska bilo gdje u svijetu obučavana i pripremana za slučaj građanskog rata?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa evo u američkim filmovim kada se neka katastrofa desi u SAD, odmah se zove Nešanal Gard, koja ima dozlovu da puca u pljačkaše i u one koji krše ustav.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 16:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Pa evo u američkim filmovim kada se neka katastrofa desi u SAD, odmah se zove Nešanal Gard, koja ima dozlovu da puca u pljačkaše i u one koji krše ustav.

Fiki, pusti filmsku fikciju...bili ti pucao u nenaoružanog čovjeka koji krade u supermarketu ili slično da preživi? Ili pucao u narod koji panično bježi od nečeg? Njihova garda ti je kao nekad naša TO znači ljudi u rezervi, obični regruti a ne profesionalci.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ako mi ustav to dopušta i od popa dobijem blagoslov, a para dobra, ne bih puno razmišljao.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pa ako mi ustav to dopušta i od popa dobijem blagoslov, a para dobra, ne bih puno razmišljao.

Nedao ti bog nikada takve situacije.....da ti poture zene i djecu u prve redove a pucaju preko njih
A amere sam vidio da pucaju u crnce.....u ostale kao sto si rekao.....samo u filmovima

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 17:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To su plaćenici ili odredi smrti što navodiš, a NG su obični regrutovani građani.....a samo sociopata ubija pa ide mirno na spavanje, obični ljudi obole od PTSP samo kad vide takve gadosti....

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 17:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Ma kakvi "regrutovani građani" jesi vidio kako Ramba skenjaše. :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
krol2 je napisao:
A amere sam vidio da pucaju u crnce.....u ostale kao sto si rekao.....samo u filmovima

Kaeš samo u filmovima, ne da mi se sada kačiti klipove, ali viet faking nam preko 2 miliona, Irak polako ide ka tom broju, Afgan, nama srbima si na bombe koje su bacali na pijacu čak i šaljive poruke pisali... podcjenjujete zapadnjake, mnogo ih podcjenjujete.
Samo se sjetite kako su onu sektu u onoj štali razrokali tenkovima, uglavnom bili žene i djeca, a jedini zločin im bio verbalna izjava da ne priznaju ustav SAD itd. itd.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Wrangler je napisao:
Ma kakvi "regrutovani građani" jesi vidio kako Ramba skenjaše. :lol:

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka

old fashion men je napisao:
krol2 je napisao:

Kaeš samo u filmovima, ne da mi se sada kačiti klipove, ali viet faking nam preko 2 miliona, Irak polako ide ka tom broju, Afgan, nama srbima si na bombe koje su bacali na pijacu čak i šaljive poruke pisali... podcjenjujete zapadnjake, mnogo ih podcjenjujete.
Samo se sjetite kako su onu sektu u onoj štali razrokali tenkovima, uglavnom bili žene i djeca, a jedini zločin im bio verbalna izjava da ne priznaju ustav SAD itd. itd.

govorio sam o ubijanju na tlu Amerike,vlastitih gradjana a ne o zlocinima koje cine sirom svijeta.....

kad su se kod njih pojedine drzave pobunile izbio je gradjanski rat kao sto znas.....oni su svoju federaciju sacuvali a nasu su razbucali....moze im se

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2012, 23:39 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Avg 2012, 23:13
ima tamo svacega

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 22:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2012, 14:07
Није овај полицајац требао уопште улазити у распарву с њим.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]