banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Avg 2012, 16:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Pa svrha svega toga je da vozac uspori jel ? Ali ako on nezna da je kamera tu nece ni usporiti ..
Ovako gledano svrha ovih kamera je da pljackaju ljude ...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 16:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
A šta je onda svrha saobraćajnog znaka koji označava ograničenje, da bude ukras pored puta?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 16:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ne, svrha je da natjera vozače da poštuju saobraćajne propise. Ista stvar je ko i sa korištenjem mobilnog telefona - kazne te 2x, treći put ćeš kupiti bluetooth slušalicu...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 16:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Raskrsnica Živojina Mišića i Petra Bojevića u Boriku ograničenje 50 ja dobijem čestitku sa kaznom od 100 KM jer sam vozio 92, piše samo kazna a nikakvi bodovi ili oduzimanje vozačke, zna li iko išta o tom ? Koliko moraš prekoračiti da dobiješ neki bod ili oduzimanje vozačke ? To je bilo pre desetak dana, zna li iko za koliko sada nastupa zastara, pre je bilo dve godine.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 16:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Vjerovatno bi te obavijestili da si dobio i kazneni bod.
A kako misliš registrovati to auto ako ne platiš kaznu?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
To je najgluplja praksa da radari i kamere budu obilježene. Kakva je onda svrha te kamere ili radara ako ti znaš gdje se on nalazi? Vozićeš prebrzo onda kad znaš da kamere nema i usporićeš na 10-ak sekundi kad si pred kamerom i poslije ćeš opet opaliti 20-30 km/h brže nego što je dozvoljeno, dakle ne služi ni čemu. To što kamere nisu obilježene nema veze sa državom, u Švajcarskoj nema obilježenih kamera recimo. Na putu od Lozane do Ženeve ima 20-ak kutija za kamere, a samo u 3-4 zaista i stoje kutije i uvijek ih prebacuju.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 16:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
U Austriji mjere prosječnu brzinu između 2 tačke... ako prekoračiš, slika :D

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tako su htjeli raditi i na onom autoputu do Beograda, uzeti neko vrijeme ispod kojeg je nemoguće preći dionicu, a da voziš relativno dozvoljenom brzinom i ako prekoračiš to vrijeme vozio si prebrzo...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
To je najgluplja praksa da radari i kamere budu obilježene. Kakva je onda svrha te kamere ili radara ako ti znaš gdje se on nalazi? Vozićeš prebrzo onda kad znaš da kamere nema i usporićeš na 10-ak sekundi kad si pred kamerom i poslije ćeš opet opaliti 20-30 km/h brže nego što je dozvoljeno, dakle ne služi ni čemu. To što kamere nisu obilježene nema veze sa državom, u Švajcarskoj nema obilježenih kamera recimo. Na putu od Lozane do Ženeve ima 20-ak kutija za kamere, a samo u 3-4 zaista i stoje kutije i uvijek ih prebacuju.

Bas zato na oko 50 m od kamere bude postavljen tronozac ...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Gdje su to sve (ili bar vecina) kamere obiljezene? Ja jos ne vidjeh te zemlje cudesa... :lol:

Preventiva je npr. postavljanje praznih kutija (koje nekad nisu prazne), tabli koje upozoravaju na kontrolu brzine (a nije moranje), policijska auta parkirana pored puta, medijsko bombardovanje, rad sa djecom...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gamer je napisao:
Panzer je napisao:

Bas zato na oko 50 m od kamere bude postavljen tronozac ...

Baš zašto? Da bi usporio na tom mjestu, a prije i poslije vozio prebrzo?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 18:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Peca je napisao:
Nije to za O,5 kmh nego za 10.5 kmh...
ima tolerancije 10, najbolje da je ogranicenje 60 a da hvata na 120...

nesoxy tu ti je ogranicenje 50 zato te uhvatila na 61, kao sto gore rekose na svim kamerama je tolerancija 10

s tim da nisu svi radari uvijek aktivni, premjestaju ih u svim regijama pa rade tipa 3 mjeseca ovdje pa premjeste negdje dr i tako... a znacete da je aktivna kada je jedna od ona dva otvora (crne rupe na kutiji) crvenkasta...crvene boje

Do 10kmh preko ogranicenja se ne placa kazna, vec samo kao usmena opomena ide.

Panzer je napisao:
Tako su htjeli raditi i na onom autoputu do Beograda, uzeti neko vrijeme ispod kojeg je nemoguće preći dionicu, a da voziš relativno dozvoljenom brzinom i ako prekoračiš to vrijeme vozio si prebrzo...

Vozim debelo preko ogranicenja, stanem na pumpi, popijem kafu, nastavim, i 'popravim' izlazno vrijeme :D

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gamer je napisao:
Da.

E super, ajmo onda umjesto radara i kamera nasumično postavljati tronošce, jeftiniji su, a izgleda i efikasniji od zakona i kazni... -_-

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

poenta price je da se ogranicenje nikad nece postovati i . Dobijes kaznu umiris se mjesec dana i poslje o5 po starom ... Kada bi stavili kazne 4000 - 5000 KM pa kad budes morao dizati kredit da platis prekoracenje brzine 10 km/h mozda cemo se onda umiriti .. Ali ovako tesko ...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 22:11 
Veteran
Veteran

Forty Two je napisao:
Vjerovatno bi te obavijestili da si dobio i kazneni bod.
A kako misliš registrovati to auto ako ne platiš kaznu?

Ako hoću da izbjegnem kaznu prepišem auto na ženu ali ako je zastara tek nakon pet god nema od toga ništa jer za pet godina trebaće mi bilo šta i kočiće me kazna ali ako je dvije da se izgurati.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
A ostavi te zena? I ode auto sa njom :D

Nego, pitanje je da li se moze prepisati auto dok se ne izmire sve obaveze, ali nisam siguran u to.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 22:56 
Veteran
Veteran

Može se prepisati a ako mi ode žena koji će mi qurac auto, nek ona ima čim u život ići a ja ću se već nekako snaći. :P

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 17:33 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
zasto non stop pisete 10km/h dozvoljeno..zar nije 10% od ogranicene brzine?

recimo u UK ima znak koji upozorava na kameru..negdje 08' il 09' je bilo prica da odrzanje znakova je skupo pa ono da se u buducnosti vise ne postavljaju..medjutim znakovi su jos uvijek na cesti, tako da ne znam da li ce doci u nekoj blizoj buducnosti da ih Englezi uklone..neko je pisao kako je to glupo postavljati znak koji te upozorava jer koja je svrha..ukoliko ti pises nekakve zalbe vezano za kaznu "zapricao sam se sa zenom pa nisam vidio kameru, upao mi mobilni u kafu, sunce mi islo u oci" drzava se obezbjedi na neki nacin i kaze "imao si znak pre kamere koji te jos upozoravao posto si i tablu za ogranicenje promasio"..

i da moze se auto prepisati sto rece Wrangler..vec sam negdje spomenu da jedan clan porodice je stvarno krupan i pojas ne moze preko njegovog tijela..kazne ne placa u vezi pojasa a auto je prepisao na dijete i sve cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 17:47 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
The_new_Statesman je napisao:
Gdje su to sve (ili bar vecina) kamere obiljezene? Ja jos ne vidjeh te zemlje cudesa... :lol:

england.. :D

Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]