banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 20:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Forumaši iz Česme?
PostPoslato: 08 Avg 2012, 08:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Kao što naslov kaže, ima li forumaša i u Česmi?

Volio bih da odgovor bude da pa da imam kome postaviti neka pitanja.

-mod neka premjesti temu ako joj ovde nije mjesto

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 09:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ima bar jedan forumaš iz Česme, strpi se malo....Ili postavi pitanje, pa će možda neko znati i da odgovori, bez obzira na mjesto stanovanja.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 09:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Čisto sumnjam da su i Česmari upućeni ali 'ajde...

Citiraj:
Znaš li postoje li kakve aktivnosti u mjesnoj zajednici?
Bori li se iko za politički život, prosperitet i šta već ne u ovoj mahali?

Mislim, ne postoji adekvatan most, sem onog pivarskog.
Put je 0 bambija.
Kanalizacija još manje bambija.
Struja često nestaje.
Uopšteno infrastruktura je u ku*cu.
Osnovna škola tuga i žalost.
Itd, itd, vidiš na šta ciljam...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 12:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Jbg, situacija je takva kakva jeste. Par ljudi se kao nešto bavi politikom, uglavnom da ušićare koju paru i tu sve staje. Nema interesovanja za neki napredak jer te odma etiketiraju ili kao budalu koja nema nikakve šanse ili kao lopova. Par puta sam razgovarao sa predsjednikom MZ, i on se kaže da malo ko pita ili predlaže bilo šta počev od nekih sitnica pa do većih projekata. :-?
Npr, dogovori se javna rasprava na neku temu i tamo se pojavi nas par koje i ne dotiče direktno taj problem. To ti je sasvim dovoljan pokazatelj trenutne situacije.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 12:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Vama treba par "kvalitetnih" doseljenika, da vas malo trznu....U zadnjih par godina, od kada smo se u selo u kom živim doselili mi i još par porodica iz grada stvari su mrdnule sa mrtve tačke...Izganjali smo asfalt, ganja se rasvjeta, a valjda je i vodovod na vidiku....Mada vodovod najviše zavisi od vas iz Česme :P Treba da se u Česmu doseli par ljudi koji su živjeli na boljim lokacijama i koji ne žele da se pomire sa uslovima koji im se tu pružaju.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 12:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Vodu ne damo!
Hoćete da onda vraćate niz brdo otpad, e ne'š kolega! :lol:

Ma to i jeste najvažnije da se krene sa bilo čim, ali tužno je što je mnogima i trenutno stanje premija. Starosjediocima isto, oni navikli da je tako oduvjek, a doseljenici se tješe kako je bolje nego u nekim drugim naseljima. :roll:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 12:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Da, bolje im je nego na Veselom...Sada kada vam Sargas dođe organizujte se i preuzmite savjet MZ kao oni na Starčevici :)

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
mene je rotor prozivao da sam iz cesme (ili Vrbanje) ne sjecam se... iako nisam iz tih krajeva, saosjecam s vama, ALI sad vam je najbolji momenat da se organizujete, idu izbori i ako ista mozete iskamciti od vlasti onda je to u ovom periodu. Srecno!

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne radi se ništa stihijski nego polako i sistematski, osnujte nekakav odbor i sve crno na bijelo, tražite, jer ako je to organizovano i pismeno onda vas niko ne može vući za nos.
Takođe je dobra ideja iskoristiti političare u predizbornoj kampanji, nije uopšte bitno koja će stranka učiniti nešto, bitno je da učini, pa makar da riješi jedan od niz pitanja.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
_зока je napisao:
Vama treba par "kvalitetnih" doseljenika, da vas malo trznu....U zadnjih par godina, od kada smo se u selo u kom živim doselili mi i još par porodica iz grada stvari su mrdnule sa mrtve tačke...Izganjali smo asfalt, ganja se rasvjeta, a valjda je i vodovod na vidiku....Mada vodovod najviše zavisi od vas iz Česme :P Treba da se u Česmu doseli par ljudi koji su živjeli na boljim lokacijama i koji ne žele da se pomire sa uslovima koji im se tu pružaju.

Чесма је насеље које је доживјело можда и највећи % раст становништва у граду али проблем је што инфраструктура није пратила тај раст.
Пут, телефонски и електро водови су намјењени за можда 500 људи, а у Чесми живи 6000 људи.

Има у Чесми доста "угледнијих" људи али једноставно људи не маре. Јањетовић има свој плац у Чесми али и многе гузоње из власти и опозиције, куд ћеш даље. :D У том савјету МЗ се ангажују само они који гањају корист тренутно. Кад су избори за тај савјет у МЗ дође 500 људи, махом уз вербалну позивницу снсд-а и ту немаш шансе упасти. Вјерујем да је тако и у другим насељима.
Најгоре је што ти исти људи који живе у Чесми гласају управо за ове који им не дају ништа. Мост је Давидовић обећавао од кад је дошао на позицију градоначелника. Прије пар година, пред изборе су порушили дрвеће и кренули са припремним радовима, али кад прођоше избори одоше машине. :roll:

На ушћу су рекли радити Градску плажу али и то пропало. Сад само невладине праве журке тамо :D Скоро су обалу Врбање обложили каменом и то је све.

Онај висећи мост код Витаминке је грађевински феномен. А преко моста код Инцела је забрањено камионима да прелазе јер је скоро утврђено оштећење. Ал упркос томе, градски оци га само офарбаше, пукоше нову расвјету и закрпише 2 ударне рупе и дозволише аутобусима да иду. Док се не уруши!
Са новим мостом би се у центар могло стићи за мање од 10мин аутобусом преко надвожњака код хемијске школе!
Са водом проблема има мали број људи и то на рубним дијеловима, кад се крене узбрдо.

Асфалт крпе сваких пола године и то тако што скину 20цм старог и пљуну нови асфалт.
Скоро су урадили дио улице I Крајишки пролетерски батаљон, ставили тампон и асфалт, након мјесец дана на асфалту се појавиле пукотине, било је и на ТВу мислим.
Прије пар год су раскопали сав асфалт за кабловску у једној улици, хаос.

У једној улици су скоро (прије 2-3 мјесеца) скинули асфалт и оставили онај шљунак онако 20-30 дана, људи поцркали од прашине. Ваљда им нестало пара усред рада.

Многи незнају да је Чесма одмах иза кампуса студентског, тако близу центра, али инфраструктуром јако далеко.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 18:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja sam doselio u Česmu ima jedno 2-3 mjeseca.
Doselio sam ne zato što sam gnjida i nemam para za stan/kuću u centru, već zato što sam htio da odem negdje nedaleko od grada, gdje je mirno i prije svega gdje ću moći uživati sve (ako ne sve, onda barem neke podrazumjevane) ugodnosti.

Prije izgradnje kuće, čuo sam sve priče. Naravno komšije nahvalile planove za Česmu toliko da sam mislio da ću za 10 godina opet morati da se selim. Znao sam da su to sve manje ili više laži, ali sam se nadao da je barem 10% istina.

Sad kad sam proveo ta 2-3 mjeseca stanujući ovde, i još više mjeseci tokom same izgradnje shvatio sam nešto. Nisu krivi ni političari (ni pozicija, ni opozicija), ni vremenske nepogode, ni skorašnji rat u Libiji, ni Bog, već ljudi koji čekaju da dođe neko drugi za njih nešto da uradi...

Hoćete banalan primjer? Trenutno imam 2 kuće do svoje. Zajedno sa mojom i još jednim placem činimo nekakav pravougaonik.
Jedan komšija i mi smo podijelili troškove izgradnje ograde na međi, kad je on radio svoju ogradu. Drugi komšija nije učestvovao za svoju među sa prvim komšijom.
Godinu dana kasnije, kad sam ja radio ogradu taj drugi komšija nije ušao u tal. Trebate da vidite na šta to liči. Mi smo praktično njemu ogradili pola dvorišta, ali hajde šta je tu je, ja sam se morao ograditi... (Nije problem u novcu, da se razumijemo, imam komšo para.)

Ja nisam nešto pretjerano poznata ličnost, bilo gdje. Ali to ne znači da neću gurati svoje. Naprotiv, guraću koliko mogu.

Mtelova nezvanična izjava mom (pouzdanom) izvoru:
Izvod sa kojeg bi se rješavao *** *** je pun PCM uređaja ( 67 ptp a izvod 20 parica, radi 8 PM-ova i 18 dvojnika) i na izvodu nema slobodnih parica.
Za POTS i ADSL nema mogućnosti a pogotovo za IPTV ( udaljenost 4500 m ).
Za Česmu je ove godine ( a i ranije) kandidovan projekat izgradnje pristupne mreže i ugradnja 3 vanjska MSAN-a ali je obustavljen zbog problema sa Gradom Banjaluka oko izdavanja građevinske dozvole.
Inače je taj dio grada najkritičniji oko pristupne mreže gdje na kablu od 150 parica radi 500 pretplatnika i za taj dio se mora naći rješenje sa Gradskom upravom.

Ovo je prošlogodišnja izjava. :evil3:

Znam ja još dosta stvari ali mi se ne da pisati budući da mi je izgleda sinoć pregorio strujni adapter od skenera jer je napon pao toliko nisko da mi je stolna lampa davala toliko svjetlosti koliko daje ručni sat. Struja nije nestala nego je napon bio vjerovatno na 8-9 volti ako i toliko. Majku im njihovu.

Meni ne treba ni jedan Janjetović ili bilo ko drugi.
Meni treba visokokalibarsko naoružanje. I eventualno neka sprava za mučenje.

Zaboravih na ovo: http://sdrv.ms/MjxlRU Pa do kad više majke vam vaše?

Da, nemojte me molim vas okarakterisati kao budalu, ili jos gore Miodraga :confused2:

@Andiamo a Combattere
Ako si zainteresovan da pokušamo nešto javi mi se na pm.

Ostali isto tako.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 18:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Sargas je napisao:
Znam ja još dosta stvari ali mi se ne da pisati budući da mi je izgleda sinoć pregorio strujni adapter od skenera jer je napon pao toliko nisko da mi je stolna lampa davala toliko svjetlosti koliko daje ručni sat. Struja nije nestala nego je napon bio vjerovatno na 8-9 volti ako i toliko. Majku im njihovu.

Sreća da su moji bili budni sinoć oko jedan i isključili struju jer bi nam do jutra sve pocrkalo od el. aparata...Ti padovi napona se dešavaju, jedno vrijeme je bila redovna pojava skroz dok moj stari nije j3bao mater nekome u električnom...Moj savjet ti je da napraviš sklopku kojom ćeš moći isključiti struju u kući, ako je već nemaš.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 18:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ma imam osigurače za prekidanje dovoda struje, ali zar trebam da noću ne spavam razmišljajući šta će mi pregoriti od elektronike? Halooooo! Dvadesetprvi jebeni vijek! Eeeeej! Civilizacijo!!!

Ti si iz Česme isto znači...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Па управо то, насеље које се увећало 10 пута у задњих 10 година, а инфраструктура остала готово иста.

Ја са напоном никад нисам имао проблема, нема их нико кога ја знам, али седмично се деси да нестане струје једном, па онда 10 пута дође, па нестане у року од 10 мин.

Citiraj:
Za Česmu je ove godine ( a i ranije) kandidovan projekat izgradnje pristupne mreže i ugradnja 3 vanjska MSAN-a ali je obustavljen zbog problema sa Gradom Banjaluka oko izdavanja građevinske dozvole.

Ово за парице је исто тако стари проблем и чуо сам да је лично Давидовић стопирао тај пројекат зарад једног кабловског оператера. Нисам сигуран али мислим да у Чесми има мање од 100 директних линија (на 2000 домаћинстава), немој ме држати за ријеч.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 18:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Sargas je napisao:

Ti si iz Česme isto znači...

Jok, ja sam iz komšiluka, živim na Krčmaricama.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 18:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sargas je napisao:
Mtelova nezvanična izjava mom (pouzdanom) izvoru:
Izvod sa kojeg bi se rješavao *** *** je pun PCM uređaja ( 67 ptp a izvod 20 parica, radi 8 PM-ova i 18 dvojnika) i na izvodu nema slobodnih parica.
Za POTS i ADSL nema mogućnosti a pogotovo za IPTV ( udaljenost 4500 m ).
Inače je taj dio grada najkritičniji oko pristupne mreže gdje na kablu od 150 parica radi 500 pretplatnika i za taj dio se mora naći rješenje sa Gradskom upravom.

Ovo je prošlogodišnja izjava. :evil3:

Andiamo a Combattere je napisao:
Ово за парице је исто тако стари проблем и чуо сам да је лично Давидовић стопирао тај пројекат зарад једног кабловског оператера. Нисам сигуран али мислим да у Чесми има мање од 100 директних линија (на 2000 домаћинстава), немој ме држати за ријеч.

Trebalo bi da je moj izvor pouzdan. Šta ona terminologija tačno znači - ne znam.

Ok zoka, al' se isto boriš sa strujom :D

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 18:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma da je samo sa strujom...al' najgora mi ova bezvoljnost lokalaca....jbt kada smo konačno izganjali da se pravi asfaltira put dil je bio da učestvujemo i mi sa jednim procentom. Dešavalo se da nas izbace iz dvorišta ili kuće kada smo došli da skupljamo novac. Jbt kao da put radimo nekome drugome.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

То је проблем у сваком нашем насељу :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ako vam to nešto znači suosjećam se sa vama, ne znam šta bi vam preporučio, možda da pozovete ekipu Banjalučke panorame pa da sve to snime.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qHhE4vEPihY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2012, 02:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Semaforizovan most u Česmi
srijeda, 10 oktobar 2012 11:13
7 0 G+ 0
Od danas, 10. oktobra, prelaz mosta preko
rijeke Vrbas kod „Vitaminke" u MZ Česma
regulisan je svjetlosnom saobraćajnom
signalizacijom, odnosno semaforima.
„Semafori su opremljeni i displejima, koji
vozačima pokazuju tačno vrijeme trajanja
zelenog odnosno crvenog svjetla", kažu u
Odsjeku za saobraćaj, dodajući da su još u
testnoj fazi građani pozitivno ocijenili
postavljanje semafora na navedenoj lokaciji.
Radove na semaforizaciji prelaza preko ovog
mosta, za koje je Grad izdvojio oko 43.000
KM, izvodilo je preduzeće „Telefonija
Vidaković" d.o.o. iz Doboja.

Vama u Cesmi nista ne fali, kada imate semafor od 43000 maraka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]