banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 05:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 06 Avg 2012, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Ma eto ja vam javim sutra realno iskustva kao novi korisnik bez laganja. Istina nisam razmaženko kojemu svaka dlaka smeta ali da se primjetiti šta je do televizija koje emituju program a šta je do provajdera.
south_family ako nije problem iz kojeg grada ti nosiš takva iskustva možda je do osoblja koje su vam štimali?

Istina ni meni neće trebat titlovi s obzirom da dobro baratam stranim jezicima. Meni bi bilo čudno da su titlovali sportski kanal :) možda si baš mislio na teletekst. Na kraju ako je to teletekst sve se to da rješiti tim što dovedeš tehničare i prijaviš kvar. Ja sam npr uporan neću kukati dok ne rješim stvar a ako nebude bilo razumjevanja da se ugovor raskinuti čujem lakše nego sa Totalom koji to uslove na 12 mjeseci. Mada mislim da nema potrebe, Elta bi samo trebala malo više paziti koji ljudi rade posao za njih jer to daje reklamu. Ako nešto sjebu i to daje odraza.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2012, 14:47
Neces se zajebat za digitalu bolja je 100 puta od analogne

http://www.youtube.com/watch?v=zZ-pJJy71Rw

Све остало је историја!

ПРАВДА ЗА СОРY-A

ИСТИНА ЗА dzonija !!! :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 16:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
To je tacno. Jedino sto je kod digitalije izbor kanala krajnje kritican. Nabili su kvantitet, naustrb kvaliteta. Ipak dok se posebno ne naplacuju paketi ne prigovaram. A do tada, neko bi se ozbiljno trebao pozabaviti najprije anketiranjem korisnika, sta to oni uopste zele kako u osnovnoj ponudi, tako i u dopunskim/tematskim paketima pa onda da neko dovoljno kvalifikovan poslozi pakete. Naravno, ovo sa paketima vazi za digitalnu ponudu. Ovo sada u digitaliji je sve nesto zbrda zdola i nista ni sa cim. :wink:
Mnogo kvalitenije je poslozena analogna shema, ali i tu ima "autorskih bisera" strucnjaka iz Elte.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drug je napisao:
To je tacno. Jedino sto je kod digitalije izbor kanala krajnje kritican. Nabili su kvantitet, naustrb kvaliteta. Ipak dok se posebno ne naplacuju paketi ne prigovaram. A do tada, neko bi se ozbiljno trebao pozabaviti najprije anketiranjem korisnika, sta to oni uopste zele kako u osnovnoj ponudi, tako i u dopunskim/tematskim paketima pa onda da neko dovoljno kvalifikovan poslozi pakete. Naravno, ovo sa paketima vazi za digitalnu ponudu. Ovo sada u digitaliji je sve nesto zbrda zdola i nista ni sa cim. :wink:
Mnogo kvalitenije je poslozena analogna shema, ali i tu ima "autorskih bisera" strucnjaka iz Elte.

Ali realno ima vise kanala i bolji su tj. da nisu poredani to je istina!!

Све остало је историја!

ПРАВДА ЗА СОРY-A

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 16:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Naravno da je ponuda bolja u odnosu na analogiju, ali je za razliku od analogije nesretno slozena. Kao sto rekoh zbrda-zdola. A da ima i u digitaliji nepotrebnih kanala, cisto zbog kvaniteta, ima.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 17:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
Raspored kanala u digitali je onako kako su oni dodani na multiplekser po frekvenciji. Kada su dodavani kanali onda se islo da sto vise kanala stane po jednoj frekvenciji. E sada sto se tice nekog normalnije rasporeda to nece biti nikakav problem, jer kad se ukljuci LCN onda ce prijemnik skenirati kanale, a na kraju izbaciti predefinisanu listu.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
Raspored kanala u digitali je onako kako su oni dodani na multiplekser po frekvenciji. Kada su dodavani kanali onda se islo da sto vise kanala stane po jednoj frekvenciji. E sada sto se tice nekog normalnije rasporeda to nece biti nikakav problem, jer kad se ukljuci LCN onda ce prijemnik skenirati kanale, a na kraju izbaciti predefinisanu listu.

Jedino su slozene Arene HD I ove obicne sa HR Arenom jedna do druge

Све остало је историја!

ПРАВДА ЗА СОРY-A

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa zar se nemože složiti kako želiš. Kod mene na Sony Braviji kod HR DVB-T kanala imao sam opciju da slažem kako želim. Evo danas mi spojili ovi iz Elte-Kabel iz Derventske ekipe ali su mi spojili kabal na obični uhf džek i kažu da tako mogu jer je kod mene noviji tv a kako moj stari ima Gorenje AK-30 do njega su pružili za analognu preko običnog razdjeljka. Nisam dobio nikakav reciever. I da na kraju kad su sve spojili nisu uspjeli pustiti kanale kažu sutra će oko 8 da navrate sa kolegama iz Banja Luke da to rješe. Kutiju su stavili na banderu i spojili su mi sve na kuću ali nisu bili u stanju pokrenuti programe. Inače očekujem da imam sve kanale i HD ako nebude ima da se žalim iste sekunde. Čudno mi je što su odmah sve spucali na analogni džek. Pitao sam ih može li se to spojiti preko HDMI kabla a oni kažu nemože. To sam tražio jer mi je trebala moja antena "čehinja" s kojom hvatam HR kanale koje oni neće moći zamračiti. Imam na DVB-T-u: HRT 1, HRT 2, RTL HR, RTL 2, NOVA TV, DOMA TV, KN, SBTV, CMC, Sportska Televizija, i HRT 3 i HRT 4 crni zasad. E to mi treba jer oni u Elti imaju samo HRT 1 i 2 i RTL i Novu ove ostale ništa. E sad sam prisiljen ili vaditi džekove svaki put kad budem htio gledati DVB-T ili pokušati naći neki konverter sa UHF džeka na SCART. Ima li ko kakav savjet ili šta da im kažem šta bi oni morali napraviti za mene. Inače ću za priključak da platim oko 100 KM plus dodatni troškovi na kablove i sl.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Шта рећи... :) Додатни трошкови на каблове, који коштају на пијаци пола марке метар или мање?!? Сјајни су... :) А исте такве уграђују. Иначе, не контам те шта хоћеш да спојиш поготово не ово са УХФ џека на скарт?!? И живо ме интересује, кад већ имаш све хрватске канале који мој си се акао са Елтом, осим ако ниси узео и нет, јер си могао да прођеш јефтиније а стабилније и квалитетније са Тоталом?!?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 21:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dzoni97 je napisao:

Jedino su slozene Arene HD I ove obicne sa HR Arenom jedna do druge

Cekaj malo, kod mene nisu. Kod mene je Minimax do Arenasport HD kanala, i bas sam se pitao kakva im je ovo logika da djecji kanal zamijene sportskim ili je to kod mene nesto :-?

amadeus je napisao:

To sam shvatio, iskreno se nadam da ce biti logicki slozeno. Total je recimo obje liste ( srpski i BH ) odlicno poslagao.

http://www.totaltv.tv/Ponuda/111/Raspor ... av_start=0
http://www.totaltv.tv/Ponuda/411/Raspor ... av_start=0

sinip je napisao:
И живо ме интересује, кад већ имаш све хрватске канале који мој си се акао са Елтом, осим ако ниси узео и нет, јер си могао да прођеш јефтиније а стабилније и квалитетније са Тоталом?!?

Vala bas. Sad kad kablovska ide gore, ti za 16 maraka u TOTAL tv paketu ( start + plus + bonus W + bonus H) , uz tvoj DVB-T - imas sjajnu ponudu.

http://www.totaltv.tv/Ponuda/411/Raspor ... av_start=0

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Шта рећи... :) Додатни трошкови на каблове, који коштају на пијаци пола марке метар или мање?!? Сјајни су... :) А исте такве уграђују. Иначе, не контам те шта хоћеш да спојиш поготово не ово са УХФ џека на скарт?!? И живо ме интересује, кад већ имаш све хрватске канале који мој си се акао са Елтом, осим ако ниси узео и нет, јер си могао да прођеш јефтиније а стабилније и квалитетније са Тоталом?!?

Pa sa običnog džeka na pokušavam da spojim na SCART jer nemam još jedan obični ulaz da spojim svoju običnu antenu na koju hvatama HR DVB-T. Na Sony Bravia imam tuner pa mi netreba onaj DVB-T Box što su skoro svi koristili. E sad na taj moj jedini antentski ulaz će doći kabal od Elte pa sad moram vaditi i stavljati kad hoću da gledam HR kanale i obratno kad hoću Eltine.

Eltu sam uzeo najviše zbog Arene Sport jer obožavam Calcio (nije to jedini razlog). Kad već imaju sve 4 Arene i valjda bude još koja liga na njima to mi dođe super. Total nema Arena a ja nisam baš prelud za Englezima. Net nisam od njih uzeo već od M:Tela ali mi je bilo mrsko čekati dok oni naprave još jednu bazu da bi koristio njihov IPTV koji nema i HR Arenu Sport a Elta ima. Ovako od M:Tela imam Open duo sa bržim netom koji mi je odličan i manjom cjenom fiksne telefonske mreže (spojeno) a da uzmem open trio i kad ga osposobe onda gubim tu ekstra dobijenu brzinu sa open duom. A Eltu sam uzeo samo radi kablovske. Mi ovdje u Derventi nemamo baš puno izbora nemamo blic.net ili ti Anex još niti kakvog stranog provajdera kablovske. Na Elti ima još super kanala stranih koji mi pašu i ne zavisim puno od prevoda. Npr ako me bude previše iritiralo isključiću titlovanje i gotovo. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 22:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Proguglaj ovdje, mozda nesto nadjes sto ti treba, gdje ces stalno istekavati, ustekavati.
http://www.dual.rs/Preklopnik-Terrestrial-switch
http://www.3mzb.hr/joomla/component/pag ... Itemid,26/

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala druže pogledaću ima li takvih ovdje u blizini. Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 23:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
CopyLeft je napisao:
Eltu sam uzeo najviše zbog Arene Sport jer obožavam Calcio (nije to jedini razlog). Kad već imaju sve 4 Arene i valjda bude još koja liga na njima to mi dođe super. Total nema Arena a ja nisam baš prelud za Englezima. Net nisam od njih uzeo već od M:Tela ali mi je bilo mrsko čekati dok oni naprave još jednu bazu da bi koristio njihov IPTV koji nema i HR Arenu Sport a Elta ima. Ovako od M:Tela imam Open duo sa bržim netom koji mi je odličan i manjom cjenom fiksne telefonske mreže (spojeno) a da uzmem open trio i kad ga osposobe onda gubim tu ekstra dobijenu brzinu sa open duom. A Eltu sam uzeo samo radi kablovske. Mi ovdje u Derventi nemamo baš puno izbora nemamo blic.net ili ti Anex još niti kakvog stranog provajdera kablovske. Na Elti ima još super kanala stranih koji mi pašu i ne zavisim puno od prevoda. Npr ako me bude previše iritiralo isključiću titlovanje i gotovo. :D

За раздјелник/преклопник си већ добио линкове па баЧи поглед, а ово што ти треба од канала си могао да рјешиш и помоћу "кард шеринга" код некога ко нуди рецимо италијански "Скај" и "Ал Ђазира Спорт" и да ти очи испадну од фудбала, италијанског, шпанског, холандског итд итд... :) А имао би још гомилу канала приде. Ал ет' сад, кад не питаш. Иначе, ако ти не среде Елташи стање, ногирај их и гањај "кард шеринг".

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 01:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne znam, svako ima svoj izbor i razlicite afinitete, ali recimo ja nikad ne bih uzeo Arenusport zbog italijanske lige ili francuske lige. Vise mi se svidja to sto prenose razna regionalna takmicenja kao i medjunarodna takmicenja u kojima nastupaju klubovi iz regiona ( vaterpolo, rukomet, kosarka ), zatim NHL, i naravno najvazniji su Liga sampiona i Liga UEFA. Ali je valjda jasno da kad na kablovskoj umre Sport klub, Total ima da ode ko alva. :lol:

Sport klub je ipak Sport klub.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 03:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
moze li se negdje vidjeti svjezi spisak kanala koje je elta ubacila

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 06:59 
Veteran
Veteran

CopyLeft je napisao:

Pa sa običnog džeka na pokušavam da spojim na SCART jer nemam još jedan obični ulaz da spojim svoju običnu antenu na koju hvatama HR DVB-T. Na Sony Bravia imam tuner pa mi netreba onaj DVB-T Box što su skoro svi koristili. E sad na taj moj jedini antentski ulaz će doći kabal od Elte pa sad moram vaditi i stavljati kad hoću da gledam HR kanale i obratno kad hoću Eltine.

Tacno i zato i ne mozes pretraziti digitalne kablovske kanale, posto ti je prijemnik u zemaljskom nacinu rada da bi imao prijem DVB-T. Ukoliko ga prebacis na kablovski nacin rada, tada ces biti u mogucnosti primati DVB-C kanale, ali onda ostajes bez DVB-T programa.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 08:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@amadeus

Pa mislim da moja Sony Bravia može istovremeno prelaziti iz više modova jer on ima niz pronađenih kanala kao jedan skup ako si vidio na npr PlayStationu 3 i kaže fino Video, Picture, AV, Digital, Analog... Da su oni spojili kako Bog zapovjeda preko DVB-C kabla a ne ovog običnog antenskog ulaza da bi se pojavio još jedan niz u kome kaže fino DVB-C kanali i ispod uspravno spisak. Ako nemognem koristiti uporedo moja antenu sa DVB-T HR kanalima, mislim da bi mi rješenje bilo da spojim jedan stari DVB-T box i spičim ga na SCART i on sam po sebi ima svoj birač kanala i Bog te veselio to ću ako nenađem neki SCART konverter za antene.

Neznam koliko bi mi pomogao ovaj Spaun tar 5.
Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 10:17 
Veteran
Veteran

CopyLeft je napisao:
@amadeus

... i kaže fino Video, Picture, AV, Digital, Analog... Da su oni spojili kako Bog zapovjeda preko DVB-C kabla a ne ovog običnog antenskog ulaza da bi se pojavio još jedan niz u kome kaže fino DVB-C kanali i ispod uspravno spisak.

Kakav je to DVB-C kabl?
DVB-C programi se emituju kroz ISTU infrastrukturu kao i analogni, ISTO zauzimaju po kanalu kao i analogni, samo sto na jednom kanalu npr. sirine 8MHZ umjesto jednog analognog mozes propustiti vise digitalnih programa u zavisnosti od kompresije i bitrate-a.

Kada ti tv nudi analogno i digitalno tada ako je u tzv "AIR" modu rada on je prilagodjen za prijem DVB-T i analognih kanala, a kada je u tzv " CABLE" nacinu rada onda ima mogucnost prijema dodatnih analognih frekvencija koje se inace ne koriste za zemaljsko analogno emitovanje i mogucnost prijema DVB-C programa.

Ne tvrdim da tvoj prijemnik isto taklo radi, moguce da ima vise "tunera", ali vjerujem da 99,9% to nije slucaj.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U pravu si, ja sam mislio da se pošto je digitalna u pitanju da se može spojiti preko HDMI kabla da se što manje kvalitete gubi ili se neće ništa izgubiti i ovako? A pogledaću kakvo će biti stanje pa ti javim, ako ništa ugradiću sebi na SCART DVB-T Box koji ima svoj tuner pa ću moći bez mjenjanja i vađenja kablova imati još jedan set programa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]