banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2004, 14:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Mar 2004, 13:15
ajsman you are a champion mate.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2004, 17:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
ajsmen je napisao:
...

Dakle, nemaš bolji odgovor...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2004, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Not now, John! je napisao:
ajsmen je napisao:
...

Dakle, nemaš bolji odgovor...

no

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2004, 01:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
....jebes ga...ja od malena gledam kako se svinja kolje,pa bi je i sam znao zaklati.ali je ne koljem....moze tako?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2004, 23:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Avg 2003, 11:01
Znam da je bio neki post gdje je sve objasnjeno ali nisam citala iz sopstvenih razloga....
Samo da pitam.....
Iz ovoga svega....da li je gresnik onaj ko jede meso?

Bilo je pitanje 'o postu'...
Mislim da je sve sasvim jasno!
Post je uzdrzavanje od jake hrane i pica za izvjesno vrijeme, radi obuzdavanja tjelesnih i gresnih sklonosti, da bi se covjeku ojacale duhovne sile i vrline.
Primjer (prvi) je bio jos u raju kada je Bog zabranio Adamu i Evi da jedu plod sa drveta poznavanje dobra i zla.

A kada postite, ne budite zalosni kao licemjeri, jer oni nacine blijeda lica svoja da ih vide ljudi gde poste...

-to znaci, da se treba postiti iz ljubavi a ne da postimo a usebi da kazemo:'' Uf, jos samo dva dana'' ili da za to vrijeme psujemo, lazemo na druge, cinimo zlo. Bez obzira na sopstveni izbor, tj. bez obzira sto covjek posti to nije post, tako reci!

Cilj posta je ociscenje tijela, jacanje volje, uzdizanje duse iznad tijela i postovanje Boga i Njegovih svetih. Post donosi ljudimo mnogobrojna dobra i od velike je koristi kako za tijelo tako i za dusu njihovu.
Posto nismo postigli, izbaceni smo iz raja. Zato da postimo da bismo ponovo usli u raj.

Najkrace receno, to je smisao posta.

Poz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2004, 19:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jan 2004, 22:32
Ја кад поп рече, постим
а кад мрс мрс

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2004, 22:27 
Pripravnik
Pripravnik

B.J. je napisao:
Znam da je bio neki post gdje je sve objasnjeno ali nisam citala iz sopstvenih razloga....
Samo da pitam.....
Iz ovoga svega....da li je gresnik onaj ko jede meso?

Bilo je pitanje 'o postu'...
Mislim da je sve sasvim jasno!
Post je uzdrzavanje od jake hrane i pica za izvjesno vrijeme, radi obuzdavanja tjelesnih i gresnih sklonosti, da bi se covjeku ojacale duhovne sile i vrline.
Primjer (prvi) je bio jos u raju kada je Bog zabranio Adamu i Evi da jedu plod sa drveta poznavanje dobra i zla.

A kada postite, ne budite zalosni kao licemjeri, jer oni nacine blijeda lica svoja da ih vide ljudi gde poste...

-to znaci, da se treba postiti iz ljubavi a ne da postimo a usebi da kazemo:'' Uf, jos samo dva dana'' ili da za to vrijeme psujemo, lazemo na druge, cinimo zlo. Bez obzira na sopstveni izbor, tj. bez obzira sto covjek posti to nije post, tako reci!

Cilj posta je ociscenje tijela, jacanje volje, uzdizanje duse iznad tijela i postovanje Boga i Njegovih svetih. Post donosi ljudimo mnogobrojna dobra i od velike je koristi kako za tijelo tako i za dusu njihovu.
Posto nismo postigli, izbaceni smo iz raja. Zato da postimo da bismo ponovo usli u raj.

Najkrace receno, to je smisao posta.

Poz

zao nam je ali ovo nema nikakve veze sa temom, tvoja licna teorija o/i tvoja religija nas isto tako ne zanima. sorry for being rude

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2004, 22:13 
Pripravnik
Pripravnik

Ne, ne, nisi ti rude, ti si samo neljubazan/na!

Poz

I ovo nije 'licna' teorija ,ovo je teorija svestenika Slobodana Vrhovca kao i Katihetskog odbora!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2004, 00:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
sve vam je ovo bezveze

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2004, 13:20 
Pripravnik
Pripravnik

B.J. je napisao:
Ne, ne, nisi ti rude, ti si samo neljubazan/na!

Poz

I ovo nije 'licna' teorija ,ovo je teorija svestenika Slobodana Vrhovca kao i Katihetskog odbora!
so who cares about it.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2004, 23:03 
Pripravnik
Pripravnik

Ufffff, :roll: ma.....niko,....ne bi ti to shvatio/la representative, nego samo ti tako nastavi,.....

Ehhhh, te ''face''!

zalosno je to! :(

Poz svima sa zdravim umom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 19:21 
Pripravnik
Pripravnik

B.J. je napisao:
Ufffff, :roll: ma.....niko,....ne bi ti to shvatio/la representative, nego samo ti tako nastavi,.....

Ehhhh, te ''face''!

zalosno je to! :(

Poz svima sa zdravim umom

jeli ovo najbolje sto mozes???

ps. Svidja mi se nacin na koji ljudi misle da su religije i ono sto imaju u glavi jedina ispravna teorija o zivotu, il uopsteno ne usudjuju se cak ni trepnuti preko njihovih granica mozdanog funkcionisanja . Jos vise mi se svidja nacin na koji nemaju dokaza o toj teoriji, niti imaju dovoljno rjeci da je opisu ili stoje iza onog sto vjeruju u... /do look at the quoted bit above, you may just realise what i'm talkng about

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
E lakše malo. Dosta sa nepotrebnim razmiricama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 22:40 
Pripravnik
Pripravnik

Eh, representative, tebi se ocigledno svadja? Pa nasao/la si pogresnu osobu; i sta ovo treba da znaci:'' Jel ovo najbolje sto mozes?''

Tacno se vidi da histerija i zelja za dokazivanjem vlada u pojedinim ljudima. Tvoja negostoljubivost, nacin na koji se obracas drugim ljudima i tvoje postovanje, dovoljno govore o tvojoj uctivosti i tvom umu.Ovo nije najbolje sto mogu,ali uvijek imam na umu da jos neko cita ove postove, ako mozes da razumijes sta zelim da kazem; nisam ni pokusala da ''budem bolja''.
Zato , kako neko napisa: Ne svadjaj se sa budalom, jer drugi nece primjetiti razliku- to je moje pravilo i toga se pridzavam, a i pametniji popusta.

Nemojte da zbog ovoga zatvarate temu, ovo je su samo bili nepotrebni komentari, koji su poceli od doticne osobe.

P.s. imam ja dosta rijeci i dokaza o ''svojoj' religiji, toliko dosta da ih ne bih mogla ovde sve ispisati, a ocigledno nemam ni kome.

Poz i molim da zanemarite sve i da nastavite sa temom, ako je nakon ovoga moguce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2004, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
OK, sad završite sa ovim.

Representative nemoj ponovo kontrirati jer ću ili zatvoriti temu ili obrisati sve vaše postove u kojima ste se natezali. Dovoljno ste rekli a nije bilo produktivno ni za vas ni za druge. Znam ja vrlo dobro da se na forumima lako uvući u nepotrebno prepucavanje (i meni se dešavalo) ali trebamo se truditi da zadržimo neki nivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2004, 23:23 
Pripravnik
Pripravnik

B.J. je napisao:
Eh, representative, tebi se ocigledno svadja? Pa nasao/la si pogresnu osobu; i sta ovo treba da znaci:'' Jel ovo najbolje sto mozes?''

Tacno se vidi da histerija i zelja za dokazivanjem vlada u pojedinim ljudima. Tvoja negostoljubivost, nacin na koji se obracas drugim ljudima i tvoje postovanje, dovoljno govore o tvojoj uctivosti i tvom umu.Ovo nije najbolje sto mogu,ali uvijek imam na umu da jos neko cita ove postove, ako mozes da razumijes sta zelim da kazem; nisam ni pokusala da ''budem bolja''.
Zato , kako neko napisa: Ne svadjaj se sa budalom, jer drugi nece primjetiti razliku- to je moje pravilo i toga se pridzavam, a i pametniji popusta.

Nemojte da zbog ovoga zatvarate temu, ovo je su samo bili nepotrebni komentari, koji su poceli od doticne osobe.

P.s. imam ja dosta rijeci i dokaza o ''svojoj' religiji, toliko dosta da ih ne bih mogla ovde sve ispisati, a ocigledno nemam ni kome.

Poz i molim da zanemarite sve i da nastavite sa temom, ako je nakon ovoga moguce.

:kermit:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2004, 23:24 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
OK, sad završite sa ovim.

Representative nemoj ponovo kontrirati jer ću ili zatvoriti temu ili obrisati sve vaše postove u kojima ste se natezali. Dovoljno ste rekli a nije bilo produktivno ni za vas ni za druge. Znam ja vrlo dobro da se na forumima lako uvući u nepotrebno prepucavanje (i meni se dešavalo) ali trebamo se truditi da zadržimo neki nivo.

O vader. Darling!!! I love you.

ps.if only

Vrh

Tema posta: Re: Vegeterijanci!!
PostPoslato: 15 Avg 2011, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Da ne spamamo crnu hroniku, a kako mi je tema jako zanimljiva, mozemo nastaviti ovdje.
Kako ja nisam strucnjak, od mene za pocetak dio sa wikipedije.

Vegetarijanci se dijele na nekoliko vrsta.
1.Vegani su najradikalniji i u potpunosti izbjegavaju životinjske proizvode, uključujući i odjeću i obuću životinjskog podrijetla i sve kemijske proizvode koji su testirani na životinjama.
2.Semivegetarijanci izbjegavaju crveno meso, a konzumiraju piletinu i ribu.
3.Ovolaktovegetarijanci jedu jaja i mliječne proizvode.
4.Laktovegetarijanci jedu mliječne proizvode.
5.Peskovegetarijanci jedu ribu.
6.Frutarijanci jedu samo plodove.
7.Fleksiterijanci prilagođavaju svoju prehranu.
8.Makrobiotičari jedu hranu prema propisima makrobiotike, može uključivati i izbjegavanje mesa iz zdravstvenih razloga, ravnomjeran unos svih namirnica, uzimanje samo onih namirnica koje su dostupne u prirodnom okolišu u kojem se osoba nalazi.

nisam ni znala da ima ovoliko podjela :oops:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
:oops:

DJECA VEGANI

Većina današnje djece hrani se na način koji će im na kraju uništiti zdravlje – ali to nije slučaj s djecom vegetarijancima.
http://www.vegan.hr/djeca_vegani.aspx

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011, 13:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sledeći put kad bude neko forumaško okupljanje kojem bude prisustvovao i nepokoreni zvaćemo i Rakun Slavka,da nepokoreni vidi kod vegetarijanca tijelo kakvo on mesožder nikad neće imati :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]