banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Apr 2012, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa jedino mozes za pola cijene proci sa norveskim radijatorima.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 13:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
dtkbl je napisao:
kakva su ti iskustva sa mekovima? Potrošnja, grijanje?

Meni bio majstor i "obradovao me" da bi za mojih 60m2 sad trebalo 3000 km da se uvede grijanje (el. kotao, cijevi koje će spojiti radijatore itd) i to pod uslovom da mi struja u zgradi može to podnijeti sve. Ja sam računao da bi mogao proći sa pola te cifre, ali kako stvari sada stoje moraću odustati. Plus što mi je stolarija odavno za promjenu, a to znači još toliko love :roll:

Mekove sam naslijedio od prethodnog vlasnika i mislio da mi nikad nece trebati, ali sam ih prosle zime palio jedan dan... To je premalo da bih ocijenio bilo sta, osim da brzo zagriju radijator... Mislim da su ovi cca 2kW tako da ti je to neki orijentir za potrosnju.

Sto se uvodjenja grijanja tice, ja procjenjukem troskove na 3-4.5k KM (ukljuceno uvodjenje trofazne struje). Taj novac cu tesko ikada vratiti, ali kontam da cu se barem za iste pare koje dajem Toplani, lijepo grijati.

Neko pomenu norveske radijatore, cuo sam price od dosta ljudi da je to ok, ali nisam nikada sjeo sa nekim ko ih ima i ozbiljno popricao. Meni finansijski dio nije (previse) bitan, ali da jeste, ozbiljno bih razmotrio i njih.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
sto se tice norveskih radijatora ne znam, ali oni konvertori sto se sad masovno nude su dokazano gola voda. Mislim da rade na istom principu. Ni ruku ne mozes da ugrijes kad je stavis na njeega. Sad vise stvarno nisam pametan sta da radim.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 15:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dobio sam prvu ponudu za uvodjenje grijanja. Pa da podijelim detalje sa zainteresovanima.

Vailant el. kotao od 15kw, digitalni termostat, bakarne cijevi i ostale potrepstine - 2.9k KM. Ponuda je od firme a ne "samostalni majstori", 2 godine servisa i garancije u cijeni. Stan je od 86 kvm, tj. 79 kvm grejne povrsine

Uskoro ce i biti jos ponuda, pa cu detalje postati ovdje...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
sta je tacno uracunato u tih 2.9k KM?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2012, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja sam se ipak na kraju odlucio za mekove, najjeftinije mi je to ulaganje a bar se necu smrznuti sljedece zime.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2012, 23:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
sta je tacno uracunato u tih 2.9k KM?

Pa, ovo sto sam napisao. Dakle materijal, ugradnja (testiranje i puštanje u rad) i garancija na radove.

digitalija je napisao:
Vailant el. kotao od 15kw, digitalni termostat, bakarne cijevi i ostale potrepstine - 2.9k KM.....2 godine servisa i garancije u cijeni.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
dtkbl je napisao:
ja sam se ipak na kraju odlucio za mekove, najjeftinije mi je to ulaganje a bar se necu smrznuti sljedece zime.

Nakon što su moji skinuli sa Toplane prvo su stavljali te grijače. Vremenom počne da nervira zvuk šuštanja vode koja se zagrijava. Uhvati se kamenac na grijaču... Ja sam isprao koliko sam mogao radijatore. Nema čega nije bilo u njemu. Očistim i kamenac sa grijača, bude malo bolje ali opet šššššššššššuštiii Najbolje da možeš nasuti ulje u njega da ne kuva :) Ako imaš u blizini trafo stanicu.... a ako procuri biće veselo :D
Ne mogu se sjetiti da li sam pokušavao i sa destilovanom vodom.
Bez obzira na se, u odnosu na ono kako je bilo sa Toplanom, ugrijali smo se.
Što se mene tiče uljni radijator bolji.
Što se tiče isplativosti, koliko znam još nisu smislil efikasniji način pretvaranja električne u toplotnu energiju... jedino TA peć da se preko noći zagrije, pa iskoristiš jefinu struju
Ipak je najbitnije za uštedu su tri stvari: toplotna Izolacija, toplotna izolacija i toplotna izolacija :)

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

u pravu si za izolaciju to je nekih 30-40 % priče o grijanju. Ja ću mjenjati prozore prvom prilikom, ali mi je sad prvo grijanje da riješim. Što se tiče mekova, znam da nije idealno ali trenutno ne vidim ništa jeftinije i brže a da nije toplana. Kod mene u naselju ljudi su se davno pozdravili sa toplanom i ko je prešao bar na mek ugrijao se.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kod mojih tri strane stana su vanjski zidovi + komšije iznad preko zime nisu tu pa ne griju. Da nije sunčana strana zgrade bilo bi veselo...
Mislim da sam pročitao negdje da u Sarajevu ako isključiš stan sa gradskog grijanja, opet plaćaš jedan dio jer Toplana indirektno grije stan preko susjednih stanova.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 13:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
To je glupost, ako je tako...
nego mene zanima, zašto se, kad se odjavi grijanje, mora još dva mjeseca isto plaćati?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2012, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

čuo sam to za Sarajevo, a ovo za plaćanje još 2 mjeseca 1. put čujem.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2012, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Из „Топлане" - одобренo умањење цијене гријања за станаре појединих улица
С обзиром на то да је у појединим дијеловима града у претходној гријној сезони био нешто лошији квалитет гријања, из „Топлане" саопштавају да ће бити умањена цијена гријања за станаре појединих улица.

Како се наводи у саопштењу, због дотрајалости вреловодне мреже, највише потешкоћа у напајању топлотном енергијом имали су станари у улицама: Саве Љубоје, Рајка Боснића, Војислава Ђеде Кецмановића и Косовке дјевојке (врх Старчевице), затим Симе Матавуља и Драгољуба Драге Малића (насеље Симе Матавуља), те Анђе Кнежевић, Талијанског батаљона Матеоти, Симеуна Ђака, Ђуре Јакшића, Омладинска (дио насеља Кочићевог вијенца). Бонификација се односи на комплетну гријну сезону.

„У току редовног годишњег ремонта учинићемо максималне напоре, да у складу са својим финансијским могућностима, отклонимо уочене кварове како бисмо што спремнији дочекали сљедећу гријну сезону", закључили су у „Топлани".

Valjda je bilo sinoć na Tv-u da je 25% bonifikacija.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2012, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... topli.html

Vlada KS konačno izdala nalog: Stanovi od jutros ponovo topli

Nasa toplana ispustila vodu iz sistema i ko nas hebe sto nam je hladno. :confused3:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Da krenemo sa pripremama za zimu :D
Je l' neko skoro ugrađivao kalorimetar, neki kontakt, preporuka?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 19:51 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Jedini uslov je da kalorimetar mora biti ultrazvucni, investicija oko 600 KM...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Imaš naljepnice i letke po svim zgradama, čak i sad, a naročito kad bude trebala krenuti sezona. I uvijek je cijena 600 KM.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kolika je cena grejanja sada

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 09:13 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
http://www.bltoplana.com/index.php?opti ... 9&lang=Lat

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
znao sam da nisam napravio gresku kada sam glasao za gavru, sutra nam pustaju grijanje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]