Znao sam da je onaj lijevi rack na bini previše visok. To je zapravo teleport

.
@Tiki, evo ja ću ti reći utiske direktno, uz opasnost da te naljutim, a to mi nije cilj, jer mislim da si dobar tip,a nije baš puno takvih ostalo ovdje.
1.) Neuro sam podržavao (čuo sam neke ranije Oskarove pjesme, imalo je šlifa, klasik rock, garaža ovo-ono) sve dok nisam čuo "Bože dal' si živ?". Ta pjesma je dobra ako voliš Viteški ples. Zašto? Jer ima mnogo pretenciozan tekst koji je napisan previše "na prvu", koristeći fraze, pa je skrenuo u banalnost. I onda na to još Oskar prenaglašava te banalne dijelove(što bi rekle filmadžije-šmira). Drugi problem su ti ukrasi na vokalnoj liniji koji zvuče rogobatno, kao u pjesmama Kraljevskog apartmana. Kažem opet, ako je cilj da to zvuči tako, onda je sve u redu i pjesma je dobra.
"Igra zla" je više manje dobra stvar, s tim da te ukorijenjene vokalne trilere opet treba izbjegavati, jer to je loš uticaj. Loš je samo zato jer je ponovljen 3 000 000 puta od vremena kad je počela ekspanzija hard rocka. I ponovo ću podržavati Neuro samo da čujem bolje pjesme, a vjerujem da to Oskar može.
2.)Nemoj reći da nije bilo navijanja jer možda smo ludi al' gluvi nismo. Slušam bendove prije Vanje i ne mogu razaznati doboš od ostatka seta, bas gitara u špicu nigdje dubine, kompresije na sve kao da nema, čak ni nivoi nisu usklađeni, o prostoru da ne govorimo, a lajt samo povremo neartikulisano prošvera. Onda izađe Vanja i odjednom je sve kao kristal, bas bubanj pomjera s mjesta, doboš oštar, lijep i jak, odjednom ne samo da su nivoi u redu, nego je paning postavljen smisleno, čak su i efekti odrađeni, decay reverba na bubnju traje tačno koliko treba da bi se uklopio u aranžman, kompresija sve izvukla do gornje granice. Odjednom lajt radi kao na evroviziji...Da bi ovo bilo slučajno, bend mora biti baš lude sreće. Nisam rekao da si ti taj jer ne znam ko je radio ton, ali neko za pultom sigurno jeste navijao.
I objasni mi molim te ono sa Zerostringom, jer to mi je bilo kao nož u moje željno srce

.