banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 58  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Демофест
PostPoslato: 29 Jul 2012, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
necu dalje ulaziti u raspravu samo cu komentarisati ovo za ziri:

dodju dvije Brankice i iza zatvorenih vrata kazu ziriju: "taka' je i taka' stvar"... Ziri ne sjedi tamo za DZ. i naravno da ce uraditi kako gazdarice kazu.
Neuro karakterise prije svega Tikijev vojnicki stav - precizno, bez greske, i naravno bez ideje. To NIJE muzika.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 20:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
manitu uci da svira je napisao:
Luzeru to ti je vjecita borba generacija, moja je prosla a i tvoja zalazi samo tesko je leci na pod. :D Moj klinac svira gitaru vec drugu godinu i ima fantastican sluh, moze lijepo da pjeva i sve al...ja mu kazem de skini tu i tu, on odsvira ali ga ne drzi, samo ebeni drop, pet gitara po kuci, elektricnih i akusticnih, ni jedna u normalnom stimu. Ja mu kazem "sta slusas te drljavce qq" a on kaze "nemas ti pojma, slusaj ovo, slusaj ono itd.. " :D

Razmotri i varijantu da je mali možda u pravu. Na krilima tek otkrivenog dropa mi je procvjetala rifologija. Sve ima svojih čari.
Samo, u jednom griješiš...Upitaj ga sutra koja mu je omiljena gitara, samo tu ostavi, a sve ostale polupaj ko kobejn poslije rejp mi :lol: . Nek se pati malo inače nikad čoek od njega bit neće. Koji k---- pet gitara??? Ja sam imao jednu i ni ta nije radila. Najbolje ideje sam bilježio pomoću akustične "Melodije" iz 67-me i kineskog mikrofona. Sad imam malo boljeg Squiera i bubanj za sirotinju. Jedino mi pojačalo valja(Jazz Chorus 120) a i njega sam kupio polovnog prije 2-3 mjeseca. Jedino ako mali svira ko ćaća, onda bih razumio :lol: ...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Ma zezam, ne dam ja cackati po "mojim bebama" (je l da zvuci nenormalno :lol: ), drlja nekog "hetfield" washburna sa randall magnetima i akustaru quenca i hoce da mu kupim bolju akustaru posto je ova klasicna, debeli vratina

Ev beba, jedna je njegova :D
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 21:29 
Veteran
Veteran

Primjećujem njegovu u gornjem lijevom uglu. Mestr! Mestr!Mestr!Mestr! :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
nasmjeshiti luzer je napisao:
Spoiler:
[spoiler]
Popokatepetl je napisao:
Meni nije jasno zašto bi "tehnička prenapucanost" bila minus za bilo koji bend? Što je viši nivo tehnike, to se ideja bolje prenosi. Loše je jedino u slučaju kada se tehnika koristi kao kompenzacija za nedostatak svježine i ideja, ali to rezultira uglavnom dosadnom muzikom koja se lako prepozna.

[spoiler]Ilustracije radi, ja sam sinoć, dok je većina muškaraca bečila oči na manituovu pjevačicu, to isto radio, ali na gitaroša, no bez ikakvih gej pretenzija :D Ko kaže da pirotehnika nije impresivna kada nije sama sebi cilj, taj je pička.

Što se DF tiče, igrom slučaja ovo je prvi koji sam veoma malo gledao, tačnije samo prvu veče. Već tad sam primijetio dvije stvari: da su kvalitet i svježina značajno opali, i da Neuro zvuči za tri koplja profesionalnije od ostalih. Zato me nije iznenadilo kad je sinoć stigla vijest da su pobijedili. Na stranu ukusi, i kakve se pjesme kome sviđaju, kontam da je žiri, između ostalog, imao i sljedeće misli - bend koji je gotov proizvod, tehnički i tonski sjajan, sa odličnim ponašanjem na sceni, sa pjesmama koje su potencijalno hitične. Još su iz Banjaluke, a peti je, jubilarni Demofest, aj tink vi hev a viner.

Bilo je zamjerki na tekst pjesme Neura, mada mi je i to sve klimavo. Ono, ja sam iz nekih privatnih razgovora načuo da Oskar piše neku ličniju liriku, pa sam možda više očekivao, ali mi tekst "Bože da l si živ" nije loš. Čak mi se sviđaju stihovi "Crna nam se kiša sprema,
/Sedlaj atove", moćno zvuče
. Mislim, DF je imao pobjednika čiji je tekstualni lajtmotiv glasio "svako za sebe, a druge ko jebe", o čemu onda da raspravljamo?

prvi bold - tačno
drugi bold - tačno
treći bold - tačno

:thumbright: jedini problem je što voliš yingwie malmsteena, divlje jagode i kraljevski apartman pa svaka tvoja rečenica za mene dobija drugi smisao :lol:

Ingviju ne nedostaje kreativnosti, on je dosadan jedino kada solira, tako da to i nije neki argument. A Jagode i Apartman, svjestan sam ja količine gluposti koje tu ima, ali opet volim hedbengovati na njihovim koncertima :D

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
necu dalje ulaziti u raspravu samo cu komentarisati ovo za ziri:

dodju dvije Brankice i iza zatvorenih vrata kazu ziriju: "taka' je i taka' stvar"... Ziri ne sjedi tamo za DZ. i naravno da ce uraditi kako gazdarice kazu.
Neuro karakterise prije svega Tikijev vojnicki stav - precizno, bez greske, i naravno bez ideje. To NIJE muzika.

Meni se baš čini da jeste. Možeš nekom bendu zamjerati da je manje ili više originalan, da je pretjerano derivativan, da je čudan, šta sve ne, ali to treba reći konkretno. Dosadašnja pljuvačina po Neuru je nekako neodređena, "oni su meni, eto, bezze, mada nemam pojma tačno zašto, eto malo im bezze tekst, koji nisam ni poslušao kako valja, i malo previše dobro sviraju pa su zato bezze". Oni su zvučali moćno, pet puta bolje nego na snimku, što je inače osobina dobrih bendova, jer je kod loših obrnut slučaj. Pjevač im vlada scenom, pored toga što dobro pjeva. Usvirani su, precizni. Onako kako bi trebalo da izgleda rok bend. To je ono što niko ne može poreći, ostalo se svodi na ukus. Ali neko ukus pokušava da nametne kao aksiom, čak ga ni ne obrazlažući valjano, i to je ono što malo nervira.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Boze da'l si ziv sam preslusao pre neko vece, gledajuci sta ima novo na 2akordi.net.
Slusati muziku na laptopu nije najbolja ideja, tako da mi sve zvucalo nekako suplje (nema basa). Ali, intro riff mi se uvukao u glavu, ko neka indirina pjesma kad zena gleda sta ima novo na fejsu, pa sam je preslusao ujutro jos par puta, na "prave" zvucnike.

Zvucalo je dosta bolje, ali mi je ostao utisak da nesto fali. Bend sa dvije gitare bi trebao zvucati punije. U svakom slucaju - pjesma je dobra, iako to nije vrsta muzike koju volim i slusam.

Momcima cestitke :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 23:58 
Veteran
Veteran

Šta mislite da li bi Demofest bio interesantan i kad ne bi bio takmičarskog karaktera? To sa rangiranjem uglavnom kvari atmosferu, čak i publiku dijeli u neke tabore. A nagrade bi se mogle izvlačiti na principu lutrije. Veliki Demofestovnji Bingo 8) . Sva ta muzička takmičenja su takva...svako bi nekog šestog na mjestu prvog. Bolje bi bilo da je riječ o bendovskim smotrama. A publika bi možda pažljivije i rasterećenije slušala mlade bendove.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 00:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Demofest treba organizovati na nekoliko takmičarskih dana.

Prvo veče metal bendovi, drugo veče rock, treće veče pank, četvrto veče hip hop.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 01:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Treba napraviti Entrance kao protutežu Exit-u. ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 01:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Popokatepetl je napisao:
pet puta bolje nego na snimku, što je inače osobina dobrih bendova, jer je kod loših obrnut slučaj. .

Netacno.
Zvucali su dobro jer im je ton radio tonac iz Zemlje Gruva (ako me sjecanje dobro sluzi), i imaju kvalitetne instrumente.
Dovedi par radnika sa susjedne trznice i daj im da udaraju po zicama i bubnjevima, ako je tonac odradio svoj posao, to ce da gruva pa makar bila i disharmonija.
Tu se postavlja jos jedno pitanje - ajd ne mozes ljudima ukinuti pravo da sviraju na vlastitom instrumentu, ali da jedan DEMO bend se pojavljuje sa svojim toncem... To vec zvuci nekako ne bas demo, bar meni.

U svakom slucaju, valjda je cilj bio da se bira kvalitetna pjesma, a ne kvalitetan zvuk, koji, kao sto vidimo, moze da se postigne, a da muzicar i nije bas virtuoz.
Dede Putra je jedan od dokaza tome - prvo vece su zvucali sasvim solidno, prakticno kao Neuro, kad govorimo o kvaliteti zvuka. U finalnoj veceri ni priblizno takav zvuk! Kako biste to objasnili?!? - a svirali su iste instrumente, ista pojacala, isti razglas... Tiki im je bio tonac.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 02:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Sad pogledah snimak i najbolji utisak na mene su ostavili Rolin Humes, tako se valjda zovu, iz Hrvatske su negdje.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 03:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Popokatepetl je napisao:
pet puta bolje nego na snimku, što je inače osobina dobrih bendova, jer je kod loših obrnut slučaj. .

Netacno.
Zvucali su dobro jer im je ton radio tonac iz Zemlje Gruva (ako me sjecanje dobro sluzi), i imaju kvalitetne instrumente.
Dovedi par radnika sa susjedne trznice i daj im da udaraju po zicama i bubnjevima, ako je tonac odradio svoj posao, to ce da gruva pa makar bila i disharmonija.
Tu se postavlja jos jedno pitanje - ajd ne mozes ljudima ukinuti pravo da sviraju na vlastitom instrumentu, ali da jedan DEMO bend se pojavljuje sa svojim toncem... To vec zvuci nekako ne bas demo, bar meni.

U svakom slucaju, valjda je cilj bio da se bira kvalitetna pjesma, a ne kvalitetan zvuk, koji, kao sto vidimo, moze da se postigne, a da muzicar i nije bas virtuoz.
Dede Putra je jedan od dokaza tome - prvo vece su zvucali sasvim solidno, prakticno kao Neuro, kad govorimo o kvaliteti zvuka. U finalnoj veceri ni priblizno takav zvuk! Kako biste to objasnili?!? - a svirali su iste instrumente, ista pojacala, isti razglas... Tiki im je bio tonac.

Opet ti o teorijama zavjere, a ni jedne riječi o tome zbog čega Neuru ne valja pjesma. Zaključili smo da je zvuk bio dobar, i da to nije jedini kriterijum zbog čega su pobijedili, mene interesuje i ovo drugo, šta to konkretno ne valja u vezi sa njihovom pjesmom? A to kako bi "radnici sa tržnice zvučali moćno ako je tonac odradio posao" je poprilična koještarija.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 09:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Prvo, hvala svima koji ste posjetili ovogodišnji DemoFest. Jako me raduje što je bilo toliko ljudi na Kastelu, jer zaista je sjajno svirati pred prepunim gledalištem.

Hvala ljudima koji podržavaju NEURO. Hvala i onima koji nas ne podržavaju. Siguran sam da smo i zbog jednih i zbog drugih iz dana u dan sve bolji.

Hvala svim bendovima koji su dijelili DF scenu protekla tri dana sa nama. Bilo je sjajno svirati sa takvim muzičarima. Čestitke Nemanji (naslutih ja), Vili, Dede Putra (čujemo se čim se vratim s mora), Kraj Programa... Veliko hvala mojoj ekipi jer je na tako opušten način iznijela svirku, zbog čega se desilo nešto na šta nismo ni pomišljali.

p.s. Teoretičare zavjere duboko žalim jer nisu ni svjesni kakve budalaštine valjaju. Ali ajde... valjda će i takve nekad onaj odozgo pogledati i pružiti im dovoljno zanimacije u sopstvenom životu.

@RSboljaPolovinaBiH
Znam da sam budala što ti se uopšte obraćam, ali na tvoju gnusnu insinuaciju kako sam ja sjebao zvuk benda Dede Putra (sa kojima sam u sjajnim odnosima btw.) moram da odreagujem...
Pogledaj snimak finalne večeri DemoFesta.
http://rtrs.tv/av/player.php?id=19808&x ... ce=message
Obrati pažnju na 76 minuta i nekoliko sekundi... a onda objasni ovim ovde ljudima kako je moguće da sam u isto vrijeme na bini i za mikserom???

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 10:37 
Veteran
Veteran

Znao sam da je onaj lijevi rack na bini previše visok. To je zapravo teleport :lol: .

@Tiki, evo ja ću ti reći utiske direktno, uz opasnost da te naljutim, a to mi nije cilj, jer mislim da si dobar tip,a nije baš puno takvih ostalo ovdje.
1.) Neuro sam podržavao (čuo sam neke ranije Oskarove pjesme, imalo je šlifa, klasik rock, garaža ovo-ono) sve dok nisam čuo "Bože dal' si živ?". Ta pjesma je dobra ako voliš Viteški ples. Zašto? Jer ima mnogo pretenciozan tekst koji je napisan previše "na prvu", koristeći fraze, pa je skrenuo u banalnost. I onda na to još Oskar prenaglašava te banalne dijelove(što bi rekle filmadžije-šmira). Drugi problem su ti ukrasi na vokalnoj liniji koji zvuče rogobatno, kao u pjesmama Kraljevskog apartmana. Kažem opet, ako je cilj da to zvuči tako, onda je sve u redu i pjesma je dobra.
"Igra zla" je više manje dobra stvar, s tim da te ukorijenjene vokalne trilere opet treba izbjegavati, jer to je loš uticaj. Loš je samo zato jer je ponovljen 3 000 000 puta od vremena kad je počela ekspanzija hard rocka. I ponovo ću podržavati Neuro samo da čujem bolje pjesme, a vjerujem da to Oskar može.
2.)Nemoj reći da nije bilo navijanja jer možda smo ludi al' gluvi nismo. Slušam bendove prije Vanje i ne mogu razaznati doboš od ostatka seta, bas gitara u špicu nigdje dubine, kompresije na sve kao da nema, čak ni nivoi nisu usklađeni, o prostoru da ne govorimo, a lajt samo povremo neartikulisano prošvera. Onda izađe Vanja i odjednom je sve kao kristal, bas bubanj pomjera s mjesta, doboš oštar, lijep i jak, odjednom ne samo da su nivoi u redu, nego je paning postavljen smisleno, čak su i efekti odrađeni, decay reverba na bubnju traje tačno koliko treba da bi se uklopio u aranžman, kompresija sve izvukla do gornje granice. Odjednom lajt radi kao na evroviziji...Da bi ovo bilo slučajno, bend mora biti baš lude sreće. Nisam rekao da si ti taj jer ne znam ko je radio ton, ali neko za pultom sigurno jeste navijao.

I objasni mi molim te ono sa Zerostringom, jer to mi je bilo kao nož u moje željno srce :) .

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 30 Jul 2012, 10:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 10:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nisam neki stručnjak ali mislim da kvalitet zvuka ima veze i sa tim koliko se tonac i muzičari poznaju, tj koliko su se puta već "uštivali".

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
nasmjeshiti luzer je napisao:
Šta mislite da li bi Demofest bio interesantan i kad ne bi bio takmičarskog karaktera? To sa rangiranjem uglavnom kvari atmosferu, čak i publiku dijeli u neke tabore. A nagrade bi se mogle izvlačiti na principu lutrije. Veliki Demofestovnji Bingo 8) . Sva ta muzička takmičenja su takva...svako bi nekog šestog na mjestu prvog. Bolje bi bilo da je riječ o bendovskim smotrama. A publika bi možda pažljivije i rasterećenije slušala mlade bendove.

Ako bi svaka godina bila mlaka kao ova, ne bi imalo nikakvog uticaja. :) Po meni najslabiji DF do sad, mislim na takmičarski program. Uopšte mi nije jasno kako su i zašto neki bendovi prošli, ne u finale, nego uopšte na takmičenje.
Vila Filozofina, wtf?!!! :confused2:
Iskreno, bilo mi je svejedno ko će pobijediti, uopšte nisam navijala za nekog kao što je to prije bilo.

U svakom slučaju čestitke Neuru. Ok, ok, ipak mi je maaaaalo drago što je nagrada ostala u Banjaluci. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
tanka nit je napisao:
Ok, ok, ipak mi je maaaaalo drago što je nagrada ostala u Banjaluci. :D

je l' ne zivi Oskar u Trnu? :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 11:18 
Cestitke Neuru, meni je licno "igra zla" fino sjela, ne zelim da ulazim u tehnicki dio price...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 11:20 
Veteran
Veteran

gnusni_snjesko je napisao:
tanka nit je napisao:

Ne glumi barabu kad piješ gejevsku pivu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
gnusni_snjesko je napisao:
tanka nit je napisao:

Hahahah, otkud znam gdje živi, moja greška. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 58  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]