banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 58  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Демофест
PostPoslato: 29 Jul 2012, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Cekamo Tikija da se javi :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Javite se sa MTV-a.
Čestitke! :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 14:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Vjevoricinus je napisao:
skitnica je napisao:
nasmjeshiti luzer je napisao:
Ne mogu lagati, fino je što su ljudi iz Banjaluke uzeli lovu, jer je krajnje vrijeme bilo da se da malo para našem narodu, sve su to dobri i momci i svirači... U svakom slučaju, čestitam.

Slazem se u svemu.
Jos da dodam: odlican je naziv benda.

+1
Momci su zasluženo pobijedili. Ako je bila namještaljka - još bolje.

Ne prepravljaj mi rečenice.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Cestitke Neuru u svakom slucaju, od svih bendova su zvucali mozda i najbolje i jbg Oskar zaista ima energije i vrhunski je vokal tako da nema tu mnogo price.
Jos jednom sve cestitke ljudima.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 15:15 
Veteran
Veteran

I Arnold Schwarzenegger ima energije. Ova stvar mi je nešto bolja od one sa nevitalnim bogom.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jwyJoCMPI1A[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Freak on a leasH je napisao:
Drago mi je da je pobjedio neki bend iz BL....al ovo sto je manitu naveo ne pije vode.....to nije tezga bend gdje ljudi treba da sviraju mehanicki, precizno, prenapucano...treba da bude autorski bend koji vjeruje u to sto svira i onda da to prenese na publiku....od njih petorice samo Oskar vjeruje u to sto svira, al tekst je previse los da bi ta njegova uzivljenost imala smisla....osim njega eventualno Gala pokazuje znakove zivosti...Tiki i Bota su tehnicki prenapucani muzicari kojima kao da je dosadno to svirat....zbog Nenada mi je najvise drago jer sam svirao sa njim u bendu....

Misljenja se razlikuju i to je ok. Ako si mislio malo nize ubosti fali ti kila jer ne sviraju samo tezga bendovi napucano i precizno, btw vecini ih svira obrade ko qurac jer i ebe tehnika :D Ja Queensryche obozavam, ti ne volis, koga briga? Mada, lice mi na napucan tezgaroski bend sa onoliko tehnike. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Meni nije jasno zašto bi "tehnička prenapucanost" bila minus za bilo koji bend? Što je viši nivo tehnike, to se ideja bolje prenosi. Loše je jedino u slučaju kada se tehnika koristi kao kompenzacija za nedostatak svježine i ideja, ali to rezultira uglavnom dosadnom muzikom koja se lako prepozna.

Spoiler:
Ilustracije radi, ja sam sinoć, dok je većina muškaraca bečila oči na manituovu pjevačicu, to isto radio, ali na gitaroša, no bez ikakvih gej pretenzija :D Ko kaže da pirotehnika nije impresivna kada nije sama sebi cilj, taj je pička.

Što se DF tiče, igrom slučaja ovo je prvi koji sam veoma malo gledao, tačnije samo prvu veče. Već tad sam primijetio dvije stvari: da su kvalitet i svježina značajno opali, i da Neuro zvuči za tri koplja profesionalnije od ostalih. Zato me nije iznenadilo kad je sinoć stigla vijest da su pobijedili. Na stranu ukusi, i kakve se pjesme kome sviđaju, kontam da je žiri, između ostalog, imao i sljedeće misli - bend koji je gotov proizvod, tehnički i tonski sjajan, sa odličnim ponašanjem na sceni, sa pjesmama koje su potencijalno hitične. Još su iz Banjaluke, a peti je, jubilarni Demofest, aj tink vi hev a viner.

Bilo je zamjerki na tekst pjesme Neura, mada mi je i to sve klimavo. Ono, ja sam iz nekih privatnih razgovora načuo da Oskar piše neku ličniju liriku, pa sam možda više očekivao, ali mi tekst "Bože da l si živ" nije loš. Čak mi se sviđaju stihovi "Crna nam se kiša sprema,
/Sedlaj atove", moćno zvuče. Mislim, DF je imao pobjednika čiji je tekstualni lajtmotiv glasio "svako za sebe, a druge ko jebe", o čemu onda da raspravljamo?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Meni nije jasno zašto bi "tehnička prenapucanost" bila minus za bilo koji bend? Što je viši nivo tehnike, to se ideja bolje prenosi. Loše je jedino u slučaju kada se tehnika koristi kao kompenzacija za nedostatak svježine i ideja, ali to rezultira uglavnom dosadnom muzikom koja se lako prepozna.

Spoiler:
Ilustracije radi, ja sam sinoć, dok je većina muškaraca bečila oči na manituovu pjevačicu, to isto radio, ali na gitaroša, no bez ikakvih gej pretenzija :D Ko kaže da pirotehnika nije impresivna kada nije sama sebi cilj, taj je pička.

Što se DF tiče, igrom slučaja ovo je prvi koji sam veoma malo gledao, tačnije samo prvu veče. Već tad sam primijetio dvije stvari: da su kvalitet i svježina značajno opali, i da Neuro zvuči za tri koplja profesionalnije od ostalih. Zato me nije iznenadilo kad je sinoć stigla vijest da su pobijedili. Na stranu ukusi, i kakve se pjesme kome sviđaju, kontam da je žiri, između ostalog, imao i sljedeće misli - bend koji je gotov proizvod, tehnički i tonski sjajan, sa odličnim ponašanjem na sceni, sa pjesmama koje su potencijalno hitične. Još su iz Banjaluke, a peti je, jubilarni Demofest, aj tink vi hev a viner.

Bilo je zamjerki na tekst pjesme Neura, mada mi je i to sve klimavo. Ono, ja sam iz nekih privatnih razgovora načuo da Oskar piše neku ličniju liriku, pa sam možda više očekivao, ali mi tekst "Bože da l si živ" nije loš. Čak mi se sviđaju stihovi "Crna nam se kiša sprema,
/Sedlaj atove", moćno zvuče. Mislim, DF je imao pobjednika čiji je tekstualni lajtmotiv glasio "svako za sebe, a druge ko jebe", o čemu onda da raspravljamo?

To nije lijepo, tako izdavati tajne 8)

Problem je sto ljudi u startu od demo benda ocekuju prosjecnost u pogledu poznavanja instrumenata a u isto vrijeme aranzmansku ili autorsku prosvijecenost. A bend je sve to skupa

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Znas kako...ja dobrim tezga bendom smatram onaj koji svira napucano i precizno, na neki nacin preiskusno....kad se spomene Neuro u pozitivnom smislu svi pricaju o nekoj preciznosti, tehnici, produkciji a kad se spomene u negativnom svi pricaju o losem tekstu i manjku ideje....ono prvo sto se velica je jako bitno za bilo kojeg sviraca, bio on autorski ili tezga....ono drugo (sto je kod neura cesto predmet negativne kritike) je ono sto dijeli autorski bend od tezga benda....ja tehniku sviranja ne umanjujem, niti sam kompetentan da kazem nekom da ne zna svirat, mislim da niko nije ni potezao pitanje tehnike....ali ta tehnika nije presudna za autorski bend (presudna je ako ljudi ne znaju drzat instrumente u rukama a hoce da sviraju, taj vid neznanja iskljucujem) a i ideja jeste....

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ima toga ali ja sam gledao i slusao x puta demo bendove na you tubeu koji imaju ideju. Medjutim, ispostavi se da su trake odsvirali neki drugi ili su lijepljene x puta jer uzivo zvuce shmrlj. Masa bendova na dfk uzivo zvuci ko q i to je isto cinjenica kao i ta primjedba na textove

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 16:47 
Veteran
Veteran

Popokatepetl je napisao:

Spoiler:

/Sedlaj atove", moćno zvuče
. Mislim, DF je imao pobjednika čiji je tekstualni lajtmotiv glasio "svako za sebe, a druge ko jebe", o čemu onda da raspravljamo?

prvi bold - tačno
drugi bold - tačno
treći bold - tačno

:thumbright: jedini problem je što voliš yingwie malmsteena, divlje jagode i kraljevski apartman pa svaka tvoja rečenica za mene dobija drugi smisao :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 17:00 
Veteran
Veteran

Manitu, vidi što su nesigurni, što gledaju u pragove, što im je ideja loša a aranžman sranje...A vidi šta im se dešava sa nastupom. Od 2:44 se bolje primjeti, pa ti meni reci jel to u redu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gC0HPEG7XxI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Trebali su ponoviti nastup i nisu oni trebali insistirati na tome vec organizator. Takve se stvari desavaju na festivalima, ja sam dozivljavao slicne i gore stvari ;)
I probajte izbaciti iz primjedbi vlastitu aksiologiju jer sam pisao gore uopsteno- ovaj bend je ok ali meni je Neuro bolji i sta sad? Ukusi ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 18:34 
Veteran
Veteran

Moji starci su isto rekli da je Neuro najbolji. Baš došao s neke šljake prije početka takmičarskog dijela, sjeo i prebacio na prenos Df-a. Vamo-tamo, poče i Neuro. Beše ona"Bože dal' si živ?" Kažem ja kao za sebe:"C, joj Oskare brate...kud se dede Dža ili Bu?.." Kaže stari:" Šta se ti tu prenemažeš k'o neka tetkica i cvokćeš, vidiš da su najbolji. Oni drugi sve nešto kenjkaju, a ovi naši brate jasno i glasno, tak'a i tak'a stvar." Stari je isto tako drobio kako u životu nije čuo ništa gluplje od Plišanog mališana i pitao se naglas o čemu oni to koji k---- pjevaju. Ja sam mu polako "prevodio" svaki komadić teksta, diskutovali smo po malo o svakom stihu dok su ovi svirali, da bi on na kraju njihove svirke rekao: "Aha, a zbog tog on to tako radi, ahaaa, a ja sam mislio da je ovaj klempo neka bubala, vidiš da je k'o neki izgub. A ipak ima smisla to što on pjeva. Nije loše, nije loše, dobar je momak. Ne priča baš kao svi, ali stvara fine slike."
E otprilike, tako ti je to ovdje s publikom, imaš mene, mog starog i još 300 000 ćudi između.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nasmjeshiti luzer je napisao:
Moji starci su isto rekli da je Neuro najbolji. Baš došao s neke šljake prije početka takmičarskog dijela, sjeo i prebacio na prenos Df-a. Vamo-tamo, poče i Neuro. Beše ona"Bože dal' si živ?" Kažem ja kao za sebe:"C, joj Oskare brate...kud se dede Dža ili Bu?.." Kaže stari:" Šta se ti tu prenemažeš k'o neka tetkica i cvokćeš, vidiš da su najbolji. Oni drugi sve nešto kenjkaju, a ovi naši brate jasno i glasno, tak'a i tak'a stvar." Stari je isto tako drobio kako u životu nije čuo ništa gluplje od Plišanog mališana i pitao se naglas o čemu oni to koji k---- pjevaju. Ja sam mu polako "prevodio" svaki komadić teksta, diskutovali smo po malo o svakom stihu dok su ovi svirali, da bi on na kraju njihove svirke rekao: "Aha, a zbog tog on to tako radi, ahaaa, a ja sam mislio da je ovaj klempo neka bubala, vidiš da je k'o neki izgub. A ipak ima smisla to što on pjeva. Nije loše, nije loše, dobar je momak. Ne priča baš kao svi, ali stvara fine slike."
E otprilike, tako ti je to ovdje s publikom, imaš mene, mog starog i još 300 000 ćudi između.

Negativno utices na staroga, ne indoktriniraj ga klempavim upisankom uplisankom :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 18:46 
Veteran
Veteran

:D Odsad mu puštam samo natapirane kožnohlašče sa nabudženim međunožjem i šivaćom mašinom mjesto prstiju. :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 19:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
@freak
Nisam primjetio da je neko prebacivao Neuru nedostatak ideje nego samo "tanke" tekstove. Muzika je za klasu bolja. U suštini, u većini slučajeva meni je muzika i bitnija. Dobra muzika plus lošiji tekst može proći ali loša muzika čak i uz "prejeben" tekst kod mene ne budi emocije.
@popo
Izgleda da jedino manitua niko ne beči oči. Džaba mu i dobro tamburanje :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 20:22 
Veteran
Veteran

Kad ima ta manituova dobra, da dođem, napijem se i buljim u manitua iz protesta protiv nepravdnog ugnjetavanja gejeva te protiv poturanja seksa pod muziku :D .

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 20:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pravo kaza juče Vlatko Stefanovski, svako ko od muzičara pored plana A ima i plan B, neće uspjeti u muzici.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Luzeru to ti je vjecita borba generacija, moja je prosla a i tvoja zalazi samo tesko je leci na pod. :D Moj klinac svira gitaru vec drugu godinu i ima fantastican sluh, moze lijepo da pjeva i sve al...ja mu kazem de skini tu i tu, on odsvira ali ga ne drzi, samo ebeni drop, pet gitara po kuci, elektricnih i akusticnih, ni jedna u normalnom stimu. Ja mu kazem "sta slusas te drljavce qq" a on kaze "nemas ti pojma, slusaj ovo, slusaj ono itd.. " :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 58  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]