banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jul 2012, 09:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jul 2012, 14:37
Slika

Evo vam.

I sta sad da radim?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
uzmi FX

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 10:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Athlon X3 moze samo da se uspjesno otkljuca u Athlon X4, nikako Phenom (iako ce ti ga bios tako prijavljivati)
glavna razlika izmedju Athlona i Phenoma je u nepostojanju L3 kesa kod Athlon serije (samim tim nema potrebe objasnjavati da to onda nece biti Phenom kako god da okrenes :D )

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
BSE je napisao:
Athlon X3 moze samo da se uspjesno otkljuca u Athlon X4, nikako Phenom (iako ce ti ga bios tako prijavljivati)
glavna razlika izmedju Athlona i Phenoma je u nepostojanju L3 kesa kod Athlon serije (samim tim nema potrebe objasnjavati da to onda nece biti Phenom kako god da okrenes :D )

Objasni to djukaresu kojem sam pokušao na to skrenuti pažnju :( . I to nažalost NAKON toga što se već zaletio i kupio :-P.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

goxon je napisao:
uzmi FX

Zapravo, tačan savjet glasi: Nađi ti sebi jarane Intel i kupi ga!

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 12:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2011, 08:49
planiram uzeti racunar u sledecem periodu, vjerovatno pred kraj avgusta, pogledao sam po forumima komentare, reviews i slicno. budzet mi je 2000km za racunar sa monitorom. gledao sam cijene kod nas, i stvarno su sramotne, pa sam odlucio da cu vjerovatno do Beograda otici po racunar (gigatron ili pcpractic najvjerovatnije).
molio bih vas vasa misljenja, komentare za dole navedene komponente (ili cak sugestije)

racunar ce biti koristen iskljucivo za zabavu (igre, filmovi, muzika i slicno)

procesor
i7 3770 ili i5 3570 (bez k) (razlika u cijeni je prilicna, samo ne znam da li imam potrebe za i7 s obzirom da ce racunar najvise biti koristen za igre )

maticna Gigabyte MB - SOCKET 1155 - GA-H77-D3H

graficka nvidia 560 ti, asus ili gigabyte , eventualno cu sacekati 660 ti da izadje (7850 takodje izgleda zanimljivo)

8 gb ram, 1600 mhz, kingstone

1 tb hdd 7200 rpm WD ili samsung vjerovatno

kuciste thermaltake v4 black (mozda bitfenix ili coolermaster ako mi se uklopi u budzet)

napajanje, bar 650w (mislim da je ovo dovoljno,)
LC POWER Silent Giant 650W LC6650GP3 V2.3

SAMSUNG LED TFT 23" SyncMaster S23B350H

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 13:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sto se tice konfiguracije, ne znam zasto pucati na i5 i i7 za zabavu, ali ako si vec zapeo onda bi ti moj prijedlog bio da uzmes plocu sa B75 chipsetom i i5-3450, a sto se tice napajanja uzmi si neki Seasonic da te ne boli glava
za monitor...jesi razmisljao o ips monitorima?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 13:26 
Početnik
Početnik

iskreno, zapeo mi je za oko ovaj samsung, pa nisam obracao paznju na IPS, ali bih rado cuo prijedloge za monitor.

a sto se tice procesora, hm, racunam da ce mi i5 omoguciti bar 3-4 godine da ne razmisljam o procesoru.

seasonic napajanje je odlicno, slazem se, ali mu je cijena oko 190 km.

razlika u cijeni seasonic i ovog LC je jednaka razlici izmedju i5 3570 i 3450, a procitao sam dobre komentare za ovo LC napajanje, pa ne znam da li mi se isplati uzeti slabiji procesor u zamjenu za "sigurnije" napajanje?

3450 procesor bih vjerovatno uzeo ukoliko izadje 660 ti (koja ce ocekivano biti manje gladna u pogledu napajanja)

hvala na sugestijama :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 14:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Samsung nema IPS monitore, oni koriste MVA panele. IPS (i MVA/PVA) monitori nisu baš za gaming pošto imaju slabiji odziv od TN matrica... po svim ostalim stavkama je drastično bolji (sem možda u kontrastu)...

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 15:49 
Početnik
Početnik

http://www.pik.ba/artikal/3706709/intel ... gamer-pro/

A da ja uzmem ovaj pa da budem miran par godina?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 19:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mladjoBL je napisao:
iskreno, zapeo mi je za oko ovaj samsung, pa nisam obracao paznju na IPS, ali bih rado cuo prijedloge za monitor.

a sto se tice procesora, hm, racunam da ce mi i5 omoguciti bar 3-4 godine da ne razmisljam o procesoru.

seasonic napajanje je odlicno, slazem se, ali mu je cijena oko 190 km.

razlika u cijeni seasonic i ovog LC je jednaka razlici izmedju i5 3570 i 3450, a procitao sam dobre komentare za ovo LC napajanje, pa ne znam da li mi se isplati uzeti slabiji procesor u zamjenu za "sigurnije" napajanje?

3450 procesor bih vjerovatno uzeo ukoliko izadje 660 ti (koja ce ocekivano biti manje gladna u pogledu napajanja)

hvala na sugestijama :)

lc power ti je budzet napajanje, sluzice te vjerovatno 2 godine,a nakon toga pitanje je (realno je pitanje je i tokom rada kakvo ce biti)
vjeruj mi bolje je uloziti u kvalitetno napajanje
razliku izmedju 3570 i 3450 neces ni osjetiti, dok bi posustajanje losijeg napajanja mogao osjetiti u otkazivanju komponenti ili nestabilnosti sistema
sto se tice monitora, dosta onih koji igraju FPS igre kazu da ne primjecuju ghosting na IPS monitorima i da su prezadovoljni, pa ti uzmi u obzir recimo Dell U2311HM (mozda ne bi bilo lose da ga isprobas, cisto da vidis kako ti se svidja)

nisam_dobar je napisao:
http://www.pik.ba/artikal/3706709/intel-core-i5-2500k-4x3-3-3-7ghz-gamer-pro/

A da ja uzmem ovaj pa da budem miran par godina?

da uzmes i konfu sa Pentium G8x0 ili i3 procesorom bices miran nekoliko godina

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
sto se tice procesora, bices miran kao sto kaze BSE. a sto se tice grafike, to ces morati mjenjati za jedno 2-2.5godine

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 21:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
BSE je napisao:
sto se tice monitora, dosta onih koji igraju FPS igre kazu da ne primjecuju ghosting na IPS monitorima i da su prezadovoljni, pa ti uzmi u obzir recimo Dell U2311HM (mozda ne bi bilo lose da ga isprobas, cisto da vidis kako ti se svidja)

Neki nikad ni ne primjete da je slika ipak drugačija na IPS monitoru ;) Nego, šta kažu pametni ljudi:
Citiraj:
Responsiveness: A little slow for FPS
We didn't notice any difference in terms of responsiveness between this model and its 22'' counterpart: rapid moving objects are smooth, but not quite as fluid as on the best gaming monitors. FPS fans will prefer the 2209WA, or better still, a 120 Hz display.

http://www.digitalversus.com/lcd-monito ... /test.html

Na poslu imam IPS monitor i prijemtim duhove iza pokretnih objekata... kontrast jeste malo tanji, ali nedostak dubine crne kompenzuje jako kancelarijsko osvjetljenje. A da je slika bolja - jeste...

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 22:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

goxon je napisao:
sto se tice procesora, bices miran kao sto kaze BSE. a sto se tice grafike, to ces morati mjenjati za jedno 2-2.5godine

ako ne igra u rezolucijama za 2 ili 3 monitora, sluzice ta kartica dugo, dugo

<Enter_name> je napisao:
Neki nikad ni ne primjete da je slika ipak drugačija na IPS monitoru ;)

Na poslu imam IPS monitor i prijemtim duhove iza pokretnih objekata... kontrast jeste malo tanji, ali nedostak dubine crne kompenzuje jako kancelarijsko osvjetljenje. A da je slika bolja - jeste...

ne znam, gledao sam dosta testova za Dell U2312HM i U2412M, kao i reakcija kupaca, i uglavnom su svi komentari jako pozitivni, kao i da se boljke IPS-a na ovim monitorima slabije do nikako ne primjete

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 09:41 
Početnik
Početnik

Ne kontam sad kako je taj dual core i3 bolji od amd procesora sa 4 ili vise jezgra.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 10:11 
Početnik
Početnik

evo bas sam jutros nasao interesantan tool na itsvet.com

http://www.itsvet.com/komponente

iznenadio sam se kolika razlika u cijenama moze da bude....

da sumiram, za isti novac sledeca konfiguraciju:

CPU LGA1155 Intel® Core™ i5-3570K

MB LGA1155 Gigabyte GA-Z77-DS3H

HDD SATA2 7200 1TB Seagate Barracuda® HD103SJ

Memorija DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX

'DVD+/-RW Samsung SH-222BB/BEBE / SATA/ black

VGA GeForce GTX560-TI Asus DCII 1GB/DDR5

Kućište Cooler Master 690 II Advanced

Napajanje 650W Seasonic SS-650AM

Monitor 23.6" Asus VE247H LED 2ms odziv

(jaci procesor, skuplja mb, bolje kuciste, bolje napajanje, jedino sto je HDD sata 2 , a ne sata 3 (jer u emmi.rs nemaju bas neku ponudu hdd-ova))

mislim da je ovo dobar osnov i za buduci upgrade (dovoljno jako napajanje, procesor K, dobra maticna, tako da kad dodje vrijeme za upgrade, moci cu da uzmem npr bolju graficku, hladjenje za cpu, i da ga clockujem na 4,5 ghz ili vise)

ja bih uvijek pre uzeo i3 nego amd x4. (licno misljenje, mada mislim da su i testovi u korist i3)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 10:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

emmi je sasvim solidna firma, sa extra cijenama, mislim da ne bi trebao imati problema sa njima
nadam se samo da nisi koristio njihov konfigurator, koji ima nekih problema (ne prikazuje sve komponente koje imaju na stanju)
za konfiguraciju koju si sastavio mislim da bi ti i Seasonic SS-520GB bio vise nego dovoljan (ili GM model ako bas ganjas modularca)
sto se tice buduceg upgrade-a...on ce ti biti isti kao da si uzeo neku od starijih ploca - moci ces promjeniti graf. kartu i ostale zezancije, samo procesor ne, te u tom pogledu mislim da je B75 bolje ulaganje, ali pare su tvoje pa pucaj kako ti odgovara
btw tih 2ms na monitoru je samo suplja prica ;)

nisam_dobar je napisao:
Ne kontam sad kako je taj dual core i3 bolji od amd procesora sa 4 ili vise jezgra.

sve sto bih ti rekao vjerovatno ti ne bi nista znacilo, pa cu samo reci da je bolji :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nisam_dobar je napisao:

E moj sinko... Naučićeš...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 14:31 
Početnik
Početnik

Jel to fazon kao, 'vecina igrice ne treba cetiri jezgra, dovoljna su samo dva...blablablabla'?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nisam_dobar je napisao:
Jel to fazon kao, 'vecina igrice ne treba cetiri jezgra, dovoljna su samo dva...blablablabla'?

Dovoljno je samo jedno jezgro za igrice, ali to je tek mali dio brda od razloga. AMD je manji potrošač struje i jeftiniji je (kad bi poredili njegove procesore i Intelove za koje AMD tvrdi da su im pandan - a niđe veze) i to je otprilike to. Sve ostalo je na strani Intelovih procesora. Meni je bilo dovoljno i ono malo što sam ja testirao i upoređivao.
Pametan čovjek će otići na par site-ova i provjeriti uporedne testove CPU-ova rađenih od strane ljudi koji su plaćeni da to rade detaljno i kako treba.

Kao što rekoh: Naučićeš, polako...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]