banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 17:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 113  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jul 2012, 09:27 
Citiraj:
Razlika je sto je nase "smece" frisko.

Jeste, jeste...kako da ne... 8) 8) 8)

Ja znam bar njih nekoliko sto su imali trovanje u cap-capu, ali nek' je ono frisko...

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 09:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2012, 09:57
tensSa je napisao:
Citiraj:
Razlika je sto je nase "smece" frisko.

Jeste, jeste...kako da ne... 8) 8) 8)

Ja znam bar njih nekoliko sto su imali trovanje u cap-capu, ali nek' je ono frisko...

Pa dobro to se svugdje desi, kod mene ovde u jednom italijanskom restoranu se isto desilo trovanje, a restoran boli glava.

Prosjecna pljeskavica je bolja nego jedan big mac iz mcDonaldsa, za to sam ubjedjen.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 10:08 
Ok, to je vec stvar ukusa, a o tome se ne raspravlja...

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Није ствар укуса него ствар здравља. Ако је некоме оно што се зове хамбургер и у коме би требало да буде месо, а што је у ствари бог те пит'о шта од бог те пит'о чега, здравије, боље и укусније од домаће пљескавице, онда... Па још кад тамо одведе своју дјецу...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 14:15 
Ako pod "domaca pljeskavica" mislis na meso koje kupis u mesnici i mesar pred tobom samelje onda ok, ali ako mislis da je pljeska u nekom objektu (cap-capu ili necemu slicnom) zdravija od big meka iz mekdonaldsa onda si u velikoj zabludi...

A opet ako na zdravlje mislis zbog zasicenih masti onda tek grijesis posto se tu ne razlikuje jedno od drugog, obadvoje je smece od hrane sto se tice zdravlja...

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 15:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je li ti misliš da roštiljnice same spremaju meso od kojeg prave pljeskavice i ostalo?

EDIT
To što se u raznim Cap Capovima truju ljudi nema veze sa kvalitetom mesa nego sa higijenskim uslovima držanja mesa i salata. Prilozi stoje na otvorenom, em svako može da pljucka po njima, em stoje na toplom....a stoka kao stoka ne može da odoli da ne stavi sve od priloga što ima...

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
tensSa je napisao:
Ako pod "domaca pljeskavica" mislis na meso koje kupis u mesnici i mesar pred tobom samelje onda ok, ali ako mislis da je pljeska u nekom objektu (cap-capu ili necemu slicnom) zdravija od big meka iz mekdonaldsa onda si u velikoj zabludi...

Ovo je poenta svega... Pitanje je da li bi higijenske i druge norme proslo meso iz nasih fast food-ova po zapadu... Najbolje da oni tamo melju meso od buta i prodaju 500g pljeskavicu za 4KM sa sve tonom priloga... Dok plati ugalj/struju, radnike, dobavljace, ne bi imao 10 feninga zarade po ljeskavici... Gazda fast fooda ode pred kraj radnog vremena mesnice, pokupi ostatke, sto kosti sto otpatke, ostruze, pomesa sa zacinima i lupi u pljesku... Kakav crni kvalitet u fast foodu :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 19:39 
Pripravnik
Pripravnik

_зока je napisao:
Je li ti misliš da roštiljnice same spremaju meso od kojeg prave pljeskavice i ostalo?

EDIT
To što se u raznim Cap Capovima truju ljudi nema veze sa kvalitetom mesa nego sa higijenskim uslovima držanja mesa i salata. Prilozi stoje na otvorenom, em svako može da pljucka po njima, em stoje na toplom....a stoka kao stoka ne može da odoli da ne stavi sve od priloga što ima...

Nenzam dali svi to spremaju, ali znam jednu rostiljnicu i znam ko im sprema, sigurno nije neka vele industrija koja zaposljava 500 radnika, vec mesnica.
Sad dal su sastojci "Kvalitetniji" ili ne to neznam, ali radije uzmem nesto sto znam da makar ima 60-70% mesa nego mcDonalds gdje mesni sadrzaj 40% u njihovim tako zvanim burgerima.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aMgsoAsLVWw&feature=related[/youtube]

Ja domace rostiljnice cesto uporedim sa ovima u svedskoj, jeli sluze slicnu hranu, radije bi uzeo burger kod neke rostiljnice privatne nego u mcDonaldsu.

A drugo sto je u mcDonaldsu skupo ko djavo, meni treba 2 menija Big Maca da se najedem, a jedna pljeskavica mi taman dosta.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 21:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Čovjek bi rekao da će vas neko palicom tjerati da jedete u McDonaldsu. Pa neka otvore, zaposliće se nešto ljudi, plaćaće sigurno redovno obaveze državi i to je to. Kome se ne sviđa njihova hrana neće tamo jesti, kome se sviđa hoće. Stvarno ne vidim potrebu za tolikim hejtom.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 21:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Sudeći po ostalima u okruženju ima da im patišpanja bude dukat :-?

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2012, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
Čovjek bi rekao da će vas neko palicom tjerati da jedete u McDonaldsu. Pa neka otvore, zaposliće se nešto ljudi, plaćaće sigurno redovno obaveze državi i to je to. Kome se ne sviđa njihova hrana neće tamo jesti, kome se sviđa hoće. Stvarno ne vidim potrebu za tolikim hejtom.

Не рдаи се о "хејту" него о томе да има необавјештених који мисле да су састојци који се трпају у "храну"?!? у "Меку" квалитетнији него ови што се трпају у домаће производе истог ранга. Да су хигијнски исправнији - јесу сигурно, на синтетици не расту бактерије...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2012, 09:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Ispašće da branim McDonalds (u suštini mi je svejedno, samo ne volim poluistine), ali nemojte upoređivati sastojke koji se koriste u USA sa onima koji se koriste u Evropi. Jednostavno regulativa je drugačija, u Evropi nema GMO hrane (bar ne javno), način ishrane stoke koji je u USA normalan, u Evropi nije (velika upotreba antibiotika i hormona). A kada se uzme cijena transporta stvarno sumnjam da uvoze sastojke iz USA ukoliko se mogu nabaviti u zemlji ili okruženju.
Da bude jasno, ne mislim da upotrebljavaju prvoklasno meso, ali sigurno nisu puno gori od ostalih fast food ustanova kod nas.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2012, 09:25 
Citiraj:
Да су хигијнски исправнији - јесу сигурно, на синтетици не расту бактерије...

Puka nagadjanja, ni ja ni ti ne znamo ko sta stavlja u pljesku ili mek...

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2012, 16:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ја пар порука прије написах своје искуство у вези мухе у Мекдоналдсу. :) Мени сасвим доста за "оправдану сумњу". :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 08:56 
sinip je napisao:
Ја пар порука прије написах своје искуство у вези мухе у Мекдоналдсу. :) Мени сасвим доста за "оправдану сумњу". :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hNy468U6i18[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 09:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Slika

Evo ga napokon.
Još da zapale roštilj, pa može da se organizuje forumaški McRoštilj u centru Banjaluke!

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ako jedem smece, od dva smeca izabracu ono od kojeg mogu vise da se najedem :) (domaca pljeskavica)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 12:23 
Pripravnik
Pripravnik

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
ako jedem smece, od dva smeca izabracu ono od kojeg mogu vise da se najedem :) (domaca pljeskavica)

Napokon neko ko razumije.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Piroga je napisao:

al dobar je i mekdonalds kad su u pitanju npr. Frapei i cak sladoled.
Kod nas, bar koliko sam ja upratio, nema gdje da se uzme frape, a da valja...

Sve u svemu, ne samo zato sto su manje, nego sto su mi ukusom i ruznije njihove varijante "pljeskavica", ne znam kako bih to mogao jesti, a imam ukusnije smece veceg zalogaja u BL.
Jedino mozda McChicken... ali rijetko.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 12:44 
Pripravnik
Pripravnik

Piroga je napisao:

al dobar je i mekdonalds kad su u pitanju npr. Frapei i cak sladoled.
Kod nas, bar koliko sam ja upratio, nema gdje da se uzme frape, a da valja...

Sve u svemu, ne samo zato sto su manje, nego sto su mi ukusom i ruznije njihove varijante "pljeskavica", ne znam kako bih to mogao jesti, a imam ukusnije smece veceg zalogaja u BL.
Jedino mozda McChicken... ali rijetko.

Za poslastice, sladolede, kafe itd imam samo pohvale, ali za njihove burgere nemam sta dobro reci.

Meso nema nekog ukusa a i maleni su, recimo u prosjecnoj rostiljnici ovdje u svedskoj burgeri se krecu od 90g - 120g - 150g - 200g.

Big mac ti je fakticki 90g, a kosta ko jedan dobar hamburger od 200g. Znaci skupo.

A njihove "salate" nisu ni S od salate, vise secera i ugljenih hidrata nego jedan snickers.

Dole treba otvoriti Pizza Hut, Subway(Kakvi sendvici ajooj)

Poslednji put menjao Piroga dana 24 Jul 2012, 12:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 113  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]