giometar je napisao:

To je to! Ubola je Maja u sred besmisla tinejdzerskog postojanja.
Za razliku od drugih filmova slicne tematike (Rane, Sisanje, Do Koske, i da ne nabrajam strane) koji pokazuju ono sto bi klinci voljeli da budu, ovaj pokazuje ono sto klinci jesu. Nema evolucije lika, kulminacije, preokreta, prosvjetljenja; likovi zive istim zivotom prije filma, za vrijeme radnje filma, i nastavljaju isto i poslije kraja, bez imalo odgovornosti za svoje postupke.
Nema britkih i pamtljivih replika, nema filozofiranja o smislu zivota, nema idealizacije,
samo gola camotinja tinejdzerskog zivota.
slažem se sa boldovanim. ovo je već postao trend. i to ne šok radi šoka, već napraviš šok-efekt i onda to podvališ pod realnost, kao-ovo se dešava oko nas , učinimo neštoo! slično kao onaj ldp-ovac filipović sa šišanjem koji podvaljuje skinhedse kao realnost. ili kad se pojavio srpski film bila je priča da se na svakom ćošku snimaju i ubijaju ljudi. koja jebena realnost. jel oni stvarno misle da smo svi mi senilni ili živimo u buretu. naravno da ono što film pokazuje postoji, i postoje neke budale koje se oduševljavaju hitlerom, ali to je toliko minorno da je nebitno pomena, uostalom postoje panduri i socijalni radnici koji se tim bave. o ovome bi se moglo raspravljati i kao ozbiljnoj političkoj podvali obzirom ko finansira ove filmove, iz kojih političkih struktura dolaze autori (u ovom slučaju autorka kojoj je jedina olakšavajuća okolnost to što je, ipak, žena) kome je interes da se snimaju. ali, to je druga tema, mada sam siguran da će se ozbiljni kritičari u budućnasti sprdati sa ovim “novim srpskim talasom” ili kako ga već zovu.
inače film je ripof jednog američkog kvazi-autora koji se zove leri klark i čiji su svi filmovi forsirali eksplicitan seks između maloljetnika…i on je to tako snimo dok mu nisu malo pročešljali po prošlosti i otkrili da je osuđivan zbog pedofilije.
mislim, sve je to viđeno, sve je to snimljeno, ali se našli pametni da prevedu na srpski i još nas šokiraju. zato su meni mnogo draži turci sa njihovim ripovima star warsa i slično, koji bar pokušavaju pošteno da zabave svoj narod za razliku od ovih nesretnika.
uostalom ozbiljan mislilac kao životinja bata se slaže sa mnom
http://camerapolitica.blogspot.com/2012 ... ogled.html