banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2012, 12:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Шајин je napisao:
скраћивање дворишта ме уопште не занима. то је за опште добро. уосталом биће свима исплаћено колико вриједи тих неколико метара земље и направљена нова ограда или како год да се већ договри...

Živiš u zgradi?

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
nasmjeshiti luzer je napisao:
Шајин je napisao:
скраћивање дворишта ме уопште не занима. то је за опште добро. уосталом биће свима исплаћено колико вриједи тих неколико метара земље и направљена нова ограда или како год да се већ договри...

Živiš u zgradi?
живим у згради, али већ сам писао о томе да имам кућу на Петрићевцу поред пута и по новом регулационом плану када се буде проширивао пут, пролази ми кроз двориште и треба да се руши нова скоро направљена ограда и да се осијече велика грабова живица која супер штити од прашине. а знаш шта је мој стари рекао на то? нема везе, нека руше, само нека направе нову ограду, и нема везе што ће пут сада бити још неколико метара ближе кући, макар ћемо имати прави широки пут, а не овај уски на којем се два аута једва мимоиђу.

уосталом то је од општег добра за све и ја не видим разлог да се сад нешто буни око таквих ствари. град постаје већи, морају се проширивати улице

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 12:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Jedina stvar koja meni smeta jesu 4 trake .... Msm da je to previse .. Mogli su sve dici, posjeci drvece (ako je vec bolesno) posaditi novo, presvuci novim asfaltom. Ipak tu su kuce i ovako blizu ulice a oni hoce da naprave 4 trake :S Tu nikad nije guzva pa da kazes neophodno je :S Ali o5 kazem drzavna zemlja nek prave sta hoce, ja sam sa tim vise manje ok samo da drvece bude na toj relaciji ..

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 12:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Шајин je napisao:
nasmjeshiti luzer je napisao:
Шајин je napisao:

Živiš u zgradi?
живим у згради, али већ сам писао о томе да имам кућу на Петрићевцу поред пута и по новом регулационом плану када се буде проширивао пут, пролази ми кроз двориште и треба да се руши нова скоро направљена ограда и да се осијече велика грабова живица која супер штити од прашине. а знаш шта је мој стари рекао на то? нема везе, нека руше, само нека направе нову ограду, и нема везе што ће пут сада бити још неколико метара ближе кући, макар ћемо имати прави широки пут, а не овај уски на којем се два аута једва мимоиђу.

уосталом то је од општег добра за све и ја не видим разлог да се сад нешто буни око таквих ствари. град постаје већи, морај усе проширивати улице

Vidjećeš za 30-40-50 godina kad budemo imali široke puteve i svi budemo živjeli u zgradama bez dvorišta koliko je to dobro. Sve sama zadovoljština.
Moj stari ne dozvoljava da pravim kuću gdje se ona fino može smjestiti jer će dvorište biti skoro potpuno uništeno. Zemljište 1/1 naše. Građevinska bi se mogla izganjati. Ali. čovjek je kategorički protiv. Kaže: Sine, ti ne znaš koliko je dvorište dobro.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 12:53 
_зока je napisao:
tensSa je napisao:
Nisam o procitao u tekstu...

Samo mi nije jasno gdje ce ih posaditi ako misle stavljati 4 trake, nece biti mjesta za posten trotoar, kamoli za drvece...sem ako ne misle saditi po dvoristima...

Nisi ti tekst ni pročitao, a? U'fatio se naslova i ni makac dalje. Popiše ti steroidi mozak :P
Piše fino da će se ući u dvorišta sa proširenjem ceste.

Zorane, pocecu opet piti zbog tebe... :lol: :lol: :lol:

Salu na stranu, ja stvarno nisam vidio da ima neke velike potrebe da se tu stavljaju cetiri trake, bar koliko sam prolazio puta tuda nikada nisam bio u nekoj vecoj guzvi, a prolazim vrlo, vrlo cesto tuda...

Na kraju ne bi se ljudi bunili da je to toliko dobra stvar...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Tamo prolazim skoro svaki dan. Drvored je stvarno jednom bio skoro uništen pokušajem podmlađivanja na silu, ali se oporavio. Ima bolesnih stabala koje su napale gljive, ali nikako nisu sva bolesna, mislim da je ta priča plasirana u ime opravdanja čitave ideje. Jedino što mi se lično nikad nije sviđalo u tom drvoredu je što je većina stabala američki javor (Acer negundo) koji nije baš najjljepše drvo, ali to nikako nije razlog da se ruši sve. Asfalt je sređivan prije nekoliko godina i sad je sasvim OK u odnosu na situaciju prije par godina. Po mom mišljenju, tamo treba srediti trotoare i posaditi nova stabla samo umjesto onih oboljelih i osušenih.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

зато ја никад не бих ни изградио кућу поред пута него бих је мало одмакнуо. Али ово је градио мој дједа још прије земљотреса. Људи тада нису размишљали о будућности. Мада код мене је и добро има неких 10 метара од пута. Гледам остале куће све и једна 2-3 метра од пута. Па мајку му што се морало толико уз пут градити када има земље иза?
Али право да кажем боли ме брига што су куће поред пута и моја и туђе. Што се није мало размишљало унапријед? и уосталом сад већина људи и ја, треба да се возимо на уском, веома прометном путу без тротоара само зато што је 50-100 људи направило куће уз пут, па им оде двориште ако се буде проширивало?!

Жао ми је, али у таквим ситуацијама сам увијек уз државу! Руши ограду и двориште и прошируј пут. Наравно платити одговарајуће обештећење за све! Наравно ово више говорим за примјер Петрићевца гдје нема стабала која се требају рушити, али је пут стварно преузак, а веома, веома прометан.

За Росуље стварно не знам да ли има потребе за ширим путем. Опет кажем једино ми се не допада рушење 120 стабала. ту ми је нешто сумњиво

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 13:04 
Sajin, ne mozes ti bas kucu praviti u dvoristu gdje ti prdne, ima tacno gdje ona (objekat) mora biti u dvoristu i prema tome se gradi.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

можеш, јер већина тих кућа нема грађевинску дозволу, него су градили гдје им се ћефне. па су онда у скорије вријеме изгањали грађевиснке када се то могло врло лако у управи града. и сада ће се вјероватно први бунити када се буде проширивао пут и узимало им се двориште

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
prije '74 cini mi se nije ni trebala dozvola, pa se moglo graditi kako hoces...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 13:23 
Onda ce nekima bukvalno pored prozora ljudi prolaziti ako naprave 4 trake...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Po zakonu je da niko ne može kupiti parcelu neposredno uz ulicu. Sa obje strane ulice, čini mi se pojas od dva metra se ne može prodavati, to je državno, baš zbog eventualnih proširenja ulice ili pravljenja nekog trotoara (a i zbog podzemnih kablova PTT ili nekih drugih taj pojas se ne dira), što obično nije slučaj nego se privatnik malo više proširi i npr iz dvorišta izlazi neposredno na ulicu.

Što se tiče sječe stabala ok je ako je stablo oboljelo i sklono lomljenju i padanju na okolne objekte te zamjenjivanju mlađim sadnicama. Ako stabla nisu oboljela onda je šteta u svakom pogledu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Moraće dignuti neke kuće.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 13:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Pa svi gledaju da smanje saobracaj motornih vozila i da vise uvode bicikle samo kod nas stoka radi onako kako treba, zato nam ljudi i umiru sa 30 godina i 120 kg.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 09:46 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
a šta ce cesta sa 4 treake
100 m od nje je tranzit
a 100 na drugu stranu sasvim zadaovoljkavajuća ulica m stojanovića

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 09:48 
Nema ni 50 metara razmaka izmedju te aleje i ceste pored parka MS...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 09:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
pa u pravu si

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 11:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Jun 2010, 19:08
Kad su krenuli protesti za picin park dosta ljudi je bilo protiv toga, nije to bio za njih park, vec ledina, ali jbga nisu ti protesti samo za picin park, to se i vidi iz prilozenog, Treba i park MS zabetonirati, kad je narod stoka pa samo gleda svoje interese, sve dok im ne dodju masine na 10m od kuce.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ona stabla definitivno nisu sva bolesna. I totalno je nebulozna sječa svih 120 stabala. A uostalom, šta će im 4 trake tu?! Zaboga, pa kuće će biti bukvalno nasađene na put!

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2012, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
I na kraju krajeva, sta ces sa 4 trake? Dokle s njima, ne mozes ih protjerati kroz centar, a ako ces suzavati tek onda sve gubi smisao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]