banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 03:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2012, 19:11 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Buffett, Rockefeller i Rothschild su vec odavno upetljani sa Balkanom..

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
spavac je napisao:
Buffett, Rockefeller i Rothschild su vec odavno upetljani sa Balkanom..

Nijedan od trojice nije najbogatiji čovjek na svijetu. Upteljani sa Balkanom, vjerovatno, pogotovo ova zadnja bratija ali ispod radara.

Čisto sumnjam da će neki američki recimo industrijalac, milijarder, doći i ovdje probati nešto da napravi.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 19:19 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
napravili su oni i dovoljno, sad samo muzu kravu..

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 02:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
jellyfish je napisao:
neizreverbiliziran je napisao:
Баби Папушка je napisao:
Narod priča jedno, a glasa za drugog.

Jest da je narod stoka, al mora postojati neki način kako ih pridobiti ali ne lopovskim metodama.

Najefikasniji, najjeftiniji i najoprobaniji nacin koji gotovo sve stranke koriste je igranje na nacionalizam. Naime, u trenutnom okruzenju ko god dodje na vlast tesko da bi nesto bitno mogao promijeniti na bolje jer "tesko je biti gazda u praznoj kuci".
Ono sto stranke koriste je nacionalizam i "patriotizam" koji je besplatan, a narod je lako zapaljiv na njega.
Dovoljno je reci narodu "oni tamo iz suprotnog plemena" su protiv nas i narod odmah glasa za njih. To ih nista ne kosta, a dobiju glasove.
Ko bi htio nesto da promijeni na bolje, trebao bi imati ogromna sredstva kao Bil Gejts ili slicno i biti spreman da ih ulozi u ovu vukojebinu koja je progutala vec milijarde bez ikakvog rezultata. A takav se trenutno nije rodio.
Znaci, pomiri se da mozes nesto promijeniti dok god je narod lijen i lako zapaljiv za "nacionalnu stvar".
Mozes im npr. obecati (slagati) nacionalizam i oni ce glasati za tebe, ali sta bi uradio i da dodjes na vlast. Jer iz prazne kese se kuca ne gradi. Tako i to. Svi koji nisu na vlasti misle da bi nesto promijenili da dodju na vlast preko noci su u zabludi.

Iako se slazem da bi kroz dugi niz godina moglo nesto da se promijeni, ali to bi trebalo bar par decenija cvrste ruke, kao Tito.
Za pocetak, iskorijeniti korupciju i nepotizam, to ne kosta mnogo, sprijeciti stranacko zaposljevanje, skolovanje i veze, suzbiti organizovani kriminal i nakon tog prvog koraka koji je temelj svega onda graditi zidove kuce, sto bi uzelo puno godina.
Ali dok god su zupcanici nepotizma i veza u vlasti, nema promjena. Naravno, i nakon suzbijanja ovog trebalo bi puno vremena ali narod je nestrpljiv. Evo Tadic je u Srbiji pokusao nesto, ali narod je nezadovoljan sto nije islo brze i skinuo ga s vlasti.
Tako i to, bez globalne promjene u svijetu ili bar Evropi na bolje, nema promjene ni kod nas ma ko da dodje na vlast. A svi mi mislimo da bi nesto promijenili da dodjemo na vlast, ali bez izvora ogromnih sredstava to je samo iluzija.

Da treba decenija, tu se slažem. Ali čvrsta ruka nije potrebna sada. Prvo treba urediti političku scenu, u stvari postaviti prave ljude u vlasti pa tek onda odstraniti organizovani kriminal, a korupcije svuda ima. Korupciju samo možeš umanjiti na tako reći razuman nivo.
Kesa se puni radom, a ne zaduživanjem da se plati dug. :)
A možda bi narod i zavolio one koji bi sve javno objavljivali, jer jbg njima i treba polagati račune. Narodu treba ispirati mozak sa ekonomskim pitanjima, a ne nacionalnim (nacionalizmom).

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 10:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Samo mladi, bez dana radnog staza, pa nije to ni lose ako udjes u skupstinu, utlis se lopovima odnosno politicarima, malo vise se eksponiras brlbljas optuzujes itd. uglavnom ovi te primjete pa te odmah u nekoj stranci lansiraju na nivo dzedaja, i tako igras taj poker zvani poljitik. Nije to los nacin za uhljebljene, ja licno ne bih mogao jer mi je odvratno. A ako mislis iskreno nesto da mijenjas, da se boris protiv korupcije i ostalih peripetija, onda si definitivno lud, jer sa druge strane imas mafiju koja cete ubiti kao zeca, nas narod malo po kafanama prozbori koju i za par dana te zaboravi, kao i onaj pokojni Vukelic, covjek se pobunio i braca ga ubise, o tome vise niko i ne prica, raja zaboravila, jebiga.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Ja da osnivam stranku bavio bi se samo radnim mjestima i polozaju radnika u drzavi i nista vise nebi gledao znaci 2-3 tacke na koje ciljam i samo to gurat

mislim da bi to bila dobra stranka naravno bez stava o vanjskoj politici i bilo cemu sem ako se ne tice ekonomskog tj radnickog sektora koji bi zastupao...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2012, 20:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
apokalipto je napisao:
Ja da osnivam stranku bavio bi se samo radnim mjestima i polozaju radnika u drzavi i nista vise nebi gledao znaci 2-3 tacke na koje ciljam i samo to gurat

.

Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 03:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:

mislim da bi to bila dobra stranka naravno bez stava o vanjskoj politici i bilo cemu sem ako se ne tice ekonomskog tj radnickog sektora koji bi zastupao...

Što se tiče vanjske politike ja bih uveo standarde koji bi uticali pozitivno na spoljnotrgovinski bilans.
Kao što su Švajcarci uveli standarde za uvoz mlijeka koji govore da se ne može prometovati mlijeko na teritoriji Švajcarske koje ne vodi porijeklo sa preko 1000 m nadmorske visine. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 06:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
apokalipto je napisao:

.

Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku. :D

Dobro genije kakvu bi stranku ti osnovao :)

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moji politički pogledi su prilično utopijski i nisu za ovo svjetsko demokratsko uređenje.A genije nisam ja već Nele Karajlić koji je ovo davno rekao i može se tumačiti samo na jedan način.Ako do sad nisi shvatio da u politici vlada apsolutna hijerarhija i svi akteri polažu račune onima iznad sebe onda o politici možeš pričati samo sa društvom ispred seoske trgovine.
Oni koji su igrali za raju završili su kao Sadam,Gadafi itd.Ako hoćeš da završiš kao oni onda izvoli. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ovo za iskorjenjivanje korupcije - prije bi se desilo da korupcija iskorijeni tebe kao politicara, nego ti nju.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 12:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
ovo za iskorjenjivanje korupcije - prije bi se desilo da korupcija iskorijeni tebe kao politicara, nego ti nju.

Pa to je problem. Zato nje ima svuda, ne sam okod nas. Ne možeš je iskorijeniti, samo je možeš smanjiti.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Moji politički pogledi su prilično utopijski i nisu za ovo svjetsko demokratsko uređenje.A genije nisam ja već Nele Karajlić koji je ovo davno rekao i može se tumačiti samo na jedan način.Ako do sad nisi shvatio da u politici vlada apsolutna hijerarhija i svi akteri polažu račune onima iznad sebe onda o politici možeš pričati samo sa društvom ispred seoske trgovine.
Oni koji su igrali za raju završili su kao Sadam,Gadafi itd.Ako hoćeš da završiš kao oni onda izvoli. :D

nisi ti mene razumio uopste mjesas babe i zabe pola te nisam shvatio pogotovo sadam i gadafi

kazem stranka za radnike sta je tu cudno...objasni mi upotrebu te cuvene izreke ZB koju si citirao ?

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 19:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Kako bolan nisi skonto?

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 20:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:

Ovo si ti pitao.
A Gadafiju i Sadamu mogu dodati i Miloševića.
Kad kažeš stranku za radnike nameće mi se pitanje kako misliš ugoditi da bude dobro i radnicima i poslodavcima(tajkunima)?Kako uopšte misliš pobijediti na izborima ako iza leđa nemaš te iste biznismene koji bi te trebali finansirati.Nekoga moraš slagati i prevariti kad dođeš na vlast.U stvari za takvu stranku je i nemoguće naći sponzore jer niko nije lud da skače sam sebi u stomak.
I na kraju da te pitam ,na koje radnike si mislio.Kad je kod nas 70 posto administracije,imamo duplo više brokera nego zidara.
Pošteni građani se klone politike prijatelju. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2012, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
apokalipto je napisao:

Ovo si ti pitao.
A Gadafiju i Sadamu mogu dodati i Miloševića.
Kad kažeš stranku za radnike nameće mi se pitanje kako misliš ugoditi da bude dobro i radnicima i poslodavcima(tajkunima)?Kako uopšte misliš pobijediti na izborima ako iza leđa nemaš te iste biznismene koji bi te trebali finansirati.Nekoga moraš slagati i prevariti kad dođeš na vlast.U stvari za takvu stranku je i nemoguće naći sponzore jer niko nije lud da skače sam sebi u stomak.
I na kraju da te pitam ,na koje radnike si mislio.Kad je kod nas 70 posto administracije,imamo duplo više brokera nego zidara.
Pošteni građani se klone politike prijatelju. :D

Onaj proizvodni sektor bi podrzavao naravno i prodajni i turisticki ali ne i administraciju tj to se treba smanjivati i da im se plate rezu...ko kaze da trebaju velike finansije treba ideja ideja koja pogadja srz problema a onda okupljas istomisljenike oko sebe...naravno za stranku trebaju pare da se pokrene najradije bi koristio svoj novac kad bi imao...

i mislim da treba uvesti zakon da predsjednik,premijer i skupstina i svi ministri prije svega budu uspjesni poslovni ljudi i bogati i da imaju uredjen obiteljski zivot jer onaj ko ne moze ocuvati red i mir u svojoj porodici nemoze odrzati red ni u drzavi

i da bi svoje poslove trebali da obavljaju djaba tj bez plate jer se predsjednik.premijer,ministar,poslanik u skupstini ne postaje zbog plate nego zato sto zelis nesto uraditi za svoju drzavu i narod to je cast kad te narod izabere a mislim da nema te plate koja je visa od takve casti...et...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2012, 02:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To u vezi plate griješiš apokalipto. Ekonomski racionalna osoba nikada ne bi trošila vrijeme besplatno. Ima tu posla za predsjednika koji nije baš za volontiranje, ali plata treba biti razumna ili tim bolje sistem plate treba biti takav da motiviše.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2012, 03:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Ma nebi nikakav problem bile plate ovdašnjih političara, da oni mimo plate ne svrnu bar pet puta više, naravno na nelegalan način.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2012, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

neizreverbiliziran je napisao:
To u vezi plate griješiš apokalipto. Ekonomski racionalna osoba nikada ne bi trošila vrijeme besplatno. Ima tu posla za predsjednika koji nije baš za volontiranje, ali plata treba biti razumna ili tim bolje sistem plate treba biti takav da motiviše.

Cuo sam da u Svici niko u parlamentu ne prima platu ali zato moras biti bogat da bi se bavio politikom to je preduslov

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2012, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Švajcarac ima drugačiji mentalni sklop od našeg, a pogotovo švaba. Kod nas narod voli pare i pojeo bi znaš šta da bi dobio pare. :D
Ne znam ko bi kod nas ako je uspješan ganjao politiku ako ima dobar profit u trenutnoj djelatnosti i nema prepreka nerezonskih, jedino ako ima neki interes.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]