banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 09:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2012, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
old fashion men je napisao:
Pa naviknut ćeš se. Ni na crkvini nije bilo ono što je sad i oko je bilo naviknuto na ono što nije bilo, pa evo sada su se svi navikli na crkvinu kakva je sada.
Možda se na mjestu tog bunkera kada ga se počisti, nači možda se nešto izgradi, možda vladika Gligorije izgradi još jednu crkvu, možda vam neko izgradi opservatorij za posmatranje zvjezda, uglavnom treba ići naprjed, neka čovjek goni kamen, ponudite mu i neku cifru, a poslije skontajte šta bi tu moglo biti, možda neki lijepo uređeni vidikovac ili bilo što. No sada vam najmanje treba i ničemu ne služi ta gomila kamenja, a koja ako se već može u nešto korisno iskoristiti i neko se pojavi sa idejom kako da je iskoristi, pa dajte mu to, neka čovjek bar nešto od toga korisno napravi.

Da, lako se oko navikne na nešto novo i izgrađeno a teško na nešto što je unakaženo. Uzeće on cijeli kamen a šut će ostaviti, nije lud da to raščišćava.
Što se tiče novca o tome nema ni govora, jer je došao da uzme besplatno kamen, da je htio išta da plati dao bi klesarima da zarade.
Opet kažem, nisu samo kule na udaru nego lična imovina po selima.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
Ponavljam, u Hercegovini ima kamena, najviše u Bileći ima vrsnih klesara, pa zašto ljudima ne daju posao i da zarade koji dinar?
U gradu ima lokomotiva, konzervisana i stoji ispred stare željezničke stanice koju je takođe pravila Austrougarsa, jedva je Ćiro ostao da i on ne zapišti u Višegradu.
Ćiro je sinonim Trebinja i treba da ostane tamo gdje je.

Služio sam čitav vojni rok u hercegovini i znam za ljude koji su živjeli od klesanja kamena,veliki majstori i vrijedne zanatlije.Valjda više nikoga takve stvari ne interesuju nego svi hoće nešto što je gotovo i džaba.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Joj tebe, pa dao bi klesarima da nema već isklesanog i razbacanog kamena kojeg samo treba utovariti, i nema čovjek 100 godina vremena da čeka da mu ono jada klesara što je ostalo iskleše kamen, a to bi znatno poskupilo sve. Ajde dobro da taj kamen nečemu služi ili da vi u Trebinju imate neku ideju šta sa njim, već vam je jedina spika eto kao naviklo se oko, pa da je to neki argument zemlja bi i dan danas bila ko u doba Adama i Eve :roll:
Skontajte se dole u Trebinju pa pljunite neku cifru, međutim osim zavisti i nekih subjektivnih uskih pogleda, nemate niti jedan argument zašto to kamenje ne bi bilo iskorišteno u neku korisniju svrhu nego što je sada ima.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Vidjećemo šta će biti nakon vanredne sjednice i šta će inozemstvo da kaže, ako daju zeleno svjetlo, amin.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
i šta će inozemstvo da kaže

Ma ja i obavezno vidjeti slaže li se Bakir 60 minuta, e jadni li ste ako ćete čekati da se Sarajevo složi i ambasador jebene Austrije, pa Sarajevo je protiv svega što je za Srbe dobro i korisno, pa bolnicu da pravite ovi bi se bunili :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 13:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Sibir je napisao:
Kusturica je uradio na nasoj promociji u zadnjih 20 godina vise nego iko, Dobro imamo Djokovica zadnjih godina.
Dakle Kusta je mogao sjediti na Havajima i piti pivo sa Depom, ili sutati loptu sa Maradonom u Buenos Airesu, ali eto on ih je doveo kod nas i jos mnoge druge. A ovi sto ga nazivaju "mangupom" koji je zgrnuo pare, on je pare zaradio SVOJIM FILMOVIMA, koje je on uradio. Opet se vraca ono na ono o "uspjehu na Balkanu" odmah si "mangup" cim nesto stvoris.

A oni koji sumnjaju u njegove dobre namjere, ne vide siroko, nista cudno za nase podneblje.

Ти си вјероватно неки пророк па видиш 500 година унапријед, али не, ово што је урадио није легално и тачка, нека је не знам ко у питању.
Не можеш рећи да ако се неко не слаже са нелегеланим поступцима да је издајник. А што је најгоре то каже неко ко је јуче постао Србин, и сад србује и соли свима памет како је он Србин над Србима. Нека покаже легалним поступцима како се ради, а не да кабадахијски да рука како хоће. Проблем је у неправди !

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako je nelegalno, pa pitao može li goniti kamen, gradonačelnik mu rekao goni, a teka kad je on utovarao našli se neki pederi kojima to kao smeta i sad Kusturica uradio nešto nelegalno :roll:
To isto ti ko gazda kuće ispred kuće imaš gomilu smeća, ja te pitam mogu li goniti to smeće i ti kaeš goni, ja utovarim, a onda se pobune ostali ukućani, kao ostavi to smeće navikli smo na njega i ja ga ostavim, nači Kusturica nije uradio ništa nelegalno.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 13:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ja sumnjam u sveispravnost Emira iliti Nemanje iliti kakogodhocesdatezovemozvacemotenemafrke. Nije sve crno-bijelo.
Druzi se sa Milom, druzi se sa Grigorijem, druzio se sa Bregom, druzio se sa Slobom. Zasto?
Da li je Mile dobronamjeran? Sivo.
Da li je Grigorije dobaronamjeran? Sivo.
Da li je Brega dobronamjeran? Pitajte gradjane Beograda o njegovoj gradnji.
Da li je Slobo bio dobronamjeran? Sivo.
Dva kralja, pajac i crkveni izaslanik. Meni zvuci kao srednji vijek.

Da li je uspjesan - jeste.
Da li je dobar reditelj - jeste.
Da li je u ovom slucaju dobronamjeran? Sudeci po tonu kojim se sluzi kad razgovara o ovim stvarima - nije.
Da li je pametan i vidi vise od ostalih? Jeste i vidi. Mozda djelimicno i zato sto je trenutno na brdu iznad Trebinja, da ne kazem Trebinjcima na grbi.
Da li je mudar? Sivo. Cas se cini da jeste, cas da nije.
Da li se koristi sarajevskim klosarlukom - koristi se.
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
e boze pomozi svasta ce covjek procitati, umjesto da ljudi budu zadovoljni sto se desava bilo sta, a da nije "novogradnja", samo bezveze pljuju po covjekovoj ideji...

stvarno, boze sacuvaj i sakloni kakvih budala ovdje ima, a jos se usudjuju i da promisle o projektima od nacionalnog znacaja :lol:
pa ovo i jeste "novogradnja"
Ko odmah udari toljagom po narodu, cim se narod pobuni, znajte da zasluzuje da mu se toljaga vrati preko ledja. Bio on Mile, Brega, Slobo, Grigorije, Kusta, svetac, faraon ili bog otac.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 13:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2010, 05:30
Pa cekaj kakve veze ima sto je "dobar sa svima". Covjek umjetnik moze biti dobar i sresti se par puta sa svima, rukovati se s kim hoce i sve OK, kulturno.
Ako se jedan Dzoni Dep rukuje i popije kafu s Kusturicom, pa poslije par dana se sretne i rukuje s Obamom, pa sa Bonom i onda jos Dalaj Lamom, znaci li to da je Dzoni "mutan/dvolican/interesdzija tip". Dajte ljudi stvarno pretjerujete.

A sto je najzanimljivije, ta kula do juce nikome nije ni za oko zapela, bukvalno propadala, a sad sve dusebriznici.
Bice zanimljivo sada posmatrati kojom brzinom ce se te kule oko Trebinja poceti sredjivati i koliko ce tih buntovnika izaci i povesti ljudi bar na akciju cupanja korova oko istih a kamo li vece obnove ili prezervacije.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 14:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Jarane, Dzoni Dep poslije slikanja i kojecega nece uzeti bager i ici okolo dekati kamen, zato sto mu je Obama rekao da moze, vec lepo po slovu zakona pa pita, pa dobije napismeno da li moze ili ne moze i koliko ce to kostati.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa po slavu zakona, uzmi i tuzi Kusturicu pa sretno ti, ako dobijes svaka cast, neka plati ako je prekrsio zakon, nemam nista protiv, boze sacuvaj
On se sa Slobom, Bregom, Milom... (zasta ga ti prozivas) sastajao davno prije ovog kamenja?!

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Daj ba šta pričaš, eno američki, engleski, francuski, njemački... muzeji puni opljačkanih eksponata iz Egipta, Kine, Južne Amerike, jesu li oni po slovu zakona pitali smiju li to otuđiti i tražili dopuštenje :roll: nego još sada se ne smije ni povući pitanje vraćanja toga, a neki pojedinac ako to i pomene grohotom mu se nasmiju.
A nama jebeni austrijanci nadžidžali kamenih bunkera, i nađu se seljoberi kojima je to kulturnoistorijski spomenik, pa kao još se zalažu kako treba austrija odobriti uklanjanje tog rugla sa čuka i pritom pederčine tužakaju svoje ljude ambasadi austrije :roll:
Nzm šta ti nije jasno, čovjek pitao gradonačelnika smije li gonit kamen, ovaj mu rekao goni i kraj priče, kakvi papiri kakva sranja za te pizdarije, pa ljudi su od tog kamena pravili uvjek kuće, štale i šta im je trebalo pa niko nije tražio papira.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
ocekujem prilog Nebojse Vukanovica iz Trebinja povodom ovog slucaja.zamislite zavrsnu rijec iz reportaze..sjasi Kusta da uzjase Murta.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 14:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma nema 'old fashion men', da nas nema valjalo bi nas izmisliti.

Nasem covjeku ugoditi.... sizifov posao.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 14:20 
Veteran
Veteran

Dzoni Dep stvarno bi bio negativac kad bi mu Obama finansirao film u zamjenu da se ovaj rukuje s njim u okviru reklamnih kampanja. Zar taj dio nije jasan?
Kakve kafe i trice, pa ljudi grade cijeli retro-grad covjece! Ko to finansira? Ko god placa porez. Pritom Trebinje od kod takodje moze da se napravi turisticka atrakcija (vjerovatno uz manje truda) propada, krade se obradjen kamen(citaj SKUP) s podrucja opstine i vozi u Visegrad za izgadnju privatno upravljanog zabavnog kompleksa.
A ja, ti i masa ostalih skeptika gledamo rtrs ili neke diskusuje u virtuelnom svijetu i divimo se Kustinom poduhvatu, a pritom jebamo mater zatucanim hercegovcima. Sutra ce jos ispasti kako Kusta covjek sam tamo kopa i crkava na vrucini, a mi ladimo jaja i jos ga blatimo. Prodaju nam upakovan vic o lijenim crnogorcima u ukviru ozbiljnih projekata koji se navodno ticu svih, a mi smo u stanju da to progutamo i jos stanemo na njihovu stranu. Ne kazem da ja ili ti ili svi zajedno odmah sutra treba da razbucamo svu tu bagru, jer vjerovano ne bi ni mogli, mali smo(narod kolektivno, u glavama) za takve stvari, al' bar mozemo biti svjesni da nas natezu.

Cuj mu izjave - Ja mislio da tamo ima viska kamena, a tamo ga zapravo fali. Sta je to? Kakav je to govor? Jel' mu ti ne bi jebo' mater da je tebi rekao nesto slicno ovim tonom. Ja bi mu slupao najmanje stolicu od ledja. Pritom vrijeda sve hercegovce kolektivno. Ovo je za mene cisto klosarsko podjebavanje slabijeg od sebe. Narodski receno - guzenje.

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 18 Jun 2012, 14:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nasmjeshiti luzer je napisao:
Pritom Trebinje od kod takodje moze da se napravi turisticka atrakcija (vjerovatno uz manje truda) propada, krade se obradjen kamen(citaj SKUP) s podrucja opstine i vozi u Visegrad za izgadnju privatno upravljanog zabavnog kompleksa.

Pa nek bude, neka naprave od Trebinja turističku atrakciju, neka realizuju neku ideju, a kamen niko ne krade, već je čovjek pitao da uzme ako im ne treba, a gradonačelnik rekao goni.
Msm neka kamen prodaju, neka lupe cifru, neka rade sa njim šta hoće, ali neka se ne lupaju glupostima o istorijskom naslijeđu i divnim pogledima :roll:
Čovjek došao sa idejom kako da iskoristi taj kamen koji je do tada i samim Trebinjcima bio bezvrijedan, pitao da ga uzme, gradonačelnik reko uzmi i u čemu je problem?, u Šoroševim pederima koji će ga zbog toga tužiti ambasadoru austrije ili u tome što se klix i federalna ne slažu sa tim da Kusturica goni kamenje?

Poslednji put menjao old fashion men dana 18 Jun 2012, 14:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
old fashion men je napisao:
Vjevoricinus je napisao:
Zašto je ko zadnji čoban ostavio mjesta da ga prozivamo

Pa ustvari njega prozivaju zadnji čobani, a naročito su ovi sa federalne, iz klixa i slična gamad zabrinuta za trebinjske gromile :roll:

E to je najgore od svega, najglasniji su federalni mediji i ovi gastarbajter iz dijaspore koji su prije 20 godina otišli iz Trebinja a sad se busaju "trebinjstvom" i pišu komentare tipa "ne damo naš grad", "Kusturica lopov, pljačkaš, ološ, fukara...". Jedva su dočekali da oblate čovjeka koji je dosta uradio za Srbe jer mu to što je preuzeo pravoslavlje nikad nisu i neće oprostiti. Zbog takvih bih maltene podržao Kusturicu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
ocekujem prilog Nebojse Vukanovica iz Trebinja povodom ovog slucaja.zamislite zavrsnu rijec iz reportaze..sjasi Kusta da uzjase Murta.

Nema od toga ništa, Vukanović je prestao da radi za BN onog momenta kad se kadidovao za načelnika opštine. Otpušten, šta li.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 14:31 
Veteran
Veteran

Pa vidis da nije lijepo pitao. Vidis da hoce da zakukulji, vidis da klosari okolo.
Cuj mu izjave - Ja mislio da tamo ima viska kamena, a tamo ga zapravo fali. Sta je to? Kakav je to govor? Jel' mu ti ne bi jebo' mater da je tebi rekao nesto slicno ovim tonom. Ja bi mu slupao najmanje stolicu od ledja. Pritom vrijeda sve hercegovce kolektivno. Ovo je za mene cisto klosarsko podjebavanje slabijeg od sebe. Narodski receno - guzenje.

A s druge strane, ovi sto se zale ambasadi okupatora su svarno nisko pali, mada znam da je to samo ocajnicka reakcija na ono sto se deslio prvo. U svakom slucaju to cak nije ni klosarski, to je pederski do jaja i to ne bih podrzao ni kad bih bio high on Vukoje :lol: .

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa dobro je pitao i pitanje se odnosilo na one koji su protiv toga da vozi kamenje koje u samom Trebinju nikom ne treba, očito im fali kamena, čuj prijavili ga ambasadoru Austrije? Pa čuveno Trebinje se u svojoj istorij nije više obrukalo nego sada, čuj imaju podršku od dijaspore iz Švedske, klixa, federalne, a i poslali su dopis ambasadi austrije, biva još je to austrija pa njih treba pitati :roll:

Pu koji kurcolizci, ali ne vjerujem da se neće javiti čestiti trebinjci i jebat im kevu i njima i ambasadoru Austrije.

Samo me Talija vele razočarala što podržava te pederikose :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]