banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 07:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 269  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: m:tel vijesti
PostPoslato: 16 Jun 2012, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
po nekom pravilu vi bi sada mogli raskinuti ugovor sa njima, bilo da su vam se uslovi poboljsali ili pogorsali...

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2012, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Treba sad uzeti proučiti ugovore pod kojim su uslovima potpisani.
A što se tiče prebacivanja sa starih tarifa na nove vjerovatno će, ukoliko se sam ne odlučiš, automatski te prebacivati na najsličnije. Npr ako si bio L prebaciće te na Mix 20.

edit: već zamišljam scene, prišaćš na fon i svaki momenat gledaš u displej ne bi li prekinuo na 0,59; 1,59... itd. Mislim nije isto taj kratki razgovor platiti 0,15 i 0,30 feninga + pdv.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2012, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
60+1 ...jel to znaci da posle prve minute obracunava po sekundama...ili ako npr pricam 1:01 minut..da ce mi skinuti 2 minuta?ja sam mislio da je ovi prvo..ali si me sad zbunio

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2012, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vjerovatno si u pravu, ja sam milsio da hoće da primijene foru kao sa pre paida
Citiraj:
Obračunski interval za tarife Zovi, Šalji, Surfaj i Kuliraj iznosi 60+60.

Vrh

Tema posta: Re: Re: m:tel vijesti
PostPoslato: 17 Jun 2012, 00:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Joj što pjenite bespotrebno... Kome se ne sviđa, ne mora koristiti telefon. U tržištu postoje usluzivac i korisnik, ako mu se ne sviđa ponuda ide kod drugog ili ni ne ide u tržište uopšte i ćao.

Meni se ta ponuda gore čini skroz ok.
Takođe, i MTS-ova ponuda za SGS3 je dobra. U USA nije još ni stigao...

Inače, kako sam trenutno u Srbiji na određeno vrijeme, skontao sam i ovdje tržište. Na prvu je bilo bez veze, dok nisam skontao Telenorovu ponudu - 300 min, 300 SMS, 50MB (potom 64 kbps flat), 7 dana - 200 din! :)
Ja ono... :O
(odmah se prebacio sa Vipa)

Danny ^_^ je napisao:
Čisto usporedbe radi:

U Švedskoj nova tarifa 6.99 eura = 3 GB interneta (nakon toga ograničen si na 100 kb/s), neograničene poruke, neograničeni pozivi u mreži, 100 minuta poziva za druge mreže + iPhone 4 16 GB (na početku dodatno sam nešto doplatio za njega)

U USA su planovi za mob užasni! Znaci, od prepaida ni price (postoji, ali ako uzmeš, plaćaš $1 dnevno samo za korištenje moba + redovne troškove). Plus što se plaća dolazni SMS i pozivi!

Za postpaid... Min $40+ na nekoj sucky mreži. Ja sam uspio skovati family plan, posto je to najpovoljnije, da nadjes 5 ljudi, pa opet plaćam $50+ mjesečno za unlimited calls/SMS unutar AT&T mreže, 700 zajedničkih minuta ka drugim i 200MB interneta. Taj sam net je $15, mada su ga sad ukinuli, pa ima 300MB - $20 i 3GB - $30 (to se naravno dodaje na osnovnu cijenu, a obavezan je data plan za sve smartphone-ove).

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 00:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
P. S. Tek sad vidim... Negdje c, negdje č... Eh, to kucanje sa telefona i autocorrect... :/

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Cuj sto pjenimo? :confused2: :confused2: :confused2: Nije normalno da su u Bosni, od svih Europskih zemalja, cijene poziva i poruka najskuplji, nije normalno da jedan telefon na Mtel-u moze biti skuplji i za 200km nego u prodavnici.

Izvini, ali nama to nije normalno i prihvatljivo.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 01:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

slazem se sa sikijem. nije normalno za telefone da budu skuplji a obavezujes se ugovorom. kod nas je generalno problem sto nema konkurencije, tj ima je na papiru al se u praksi pokazalo da nema

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 10:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
V@nja je napisao:
Meni ona opcija gdje platis 30KM pretplate + PDV za 60+250+1GB ne izgleda lose :oops:

Meni je bolja ova 100+100+ 500 za 25+ PDV, kontam da je to nesto kao ova sada Smart L, s tim sto bih 100 min uzeo za m:tel, poruke svakako slabo saljem jer koristim Viber

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 12:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
A jbt dal su ikako nepreglednije mogli napraviti ovu tabelu za mix......tacno su debili.....

Jos uvijek mi se cini da je smart pametniji izbor tarife nego ova mix cudesa, sigurno imaju vise sitnih slova u ugovoru od smarta, i da najveca kvaka je upravo u obracunavanju, smart obracunava 10+10, a mix 60+1, mislim da je smart daleko prihvatljiviji jer dobar dio korisnika vecinu svojih poziva smijesta unutar ili manje od 60s.....

I ima li traga od cijena One X i One S.....cini mi se da je za X bila cijena jedno vrijeme, pa sad ponovo nema.....

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

al jeftiniji je minut u mix tarifi...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 12:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koliko je jeftiniji, nisam uporedjivao... U svakom slucaju bolje je 10+10, jer ispadne jeftine... Ako obavljas kratke razgovore tebi za 10 sec toliko naplati dok u mix tarifi naplati celi poziv, tako da se istrosis brzo sa tim kratkim pozivima, jer je on obracunao kao celi minut

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 12:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
Da, ali za svaki uspostavljen poziv u mixu placas odmah kao za minut, a u smartu 10 po 10 sekundi......a ja nesto kontam da imam bas dosta poziva koji su kraci od 40 sekundi i 30 cak, i da bi se to samo kalemilo kao minute pa bi generalno bio veci trosak.....

Za razgovor od 29 sekundi, u mixu placas 0.15, a u smartu 0.09 KM....ili ja nesto ne kontam kako treba?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sirco je napisao:
Da, ali za svaki uspostavljen poziv u mixu placas odmah kao za minut, a u smartu 10 po 10 sekundi......a ja nesto kontam da imam bas dosta poziva koji su kraci od 40 sekundi i 30 cak, i da bi se to samo kalemilo kao minute pa bi generalno bio veci trosak.....

Za razgovor od 29 sekundi, u mixu placas 0.15, a u smartu 0.09 KM....ili ja nesto ne kontam kako treba?

Ovako nekako i ja razmisljam :-?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja sam nesto analizirao ,racunao...moji pozivi nisu kraci od 30sec..obicno je tu negde ..oko 30-60 ...znaci,ne udara me previse taj fazon 60+1..200 minuta mi je vise nego dovoljno za sve moje potrebe..100 poruka se uklapam...500mb takodje..

uglavnom..vrlo verovatno cu uzeti taj paket 35km+pdv...samo da budu jos jeftiniji telefoni u odnosu na smart L..to je to

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bio danas u Merkatoru, na brzinu pogledao u onom izlogu, vec su stavili cijene telefona za Mix. Uglavom je Mix 15 = M, Mix 20 = L itd...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A mix 35?...da nisi slucajno obratio paznju?

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jbg nisam, sitno ono piše a ja samo usput bacio pogled na ponudu telefona. Biće to sutra sigurno na sajtu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Ali zaboravljate na bonus. U ovom mix-u imaš faktički 60 poziva ako pričaš po minut. A u smartu ti računa po 10 sekundi i duže ti može trajati bonus, drugo je kad se prekorači bonus.

Što se tiče starih paketa, L, XL, XXL, kaže mi ova teta u poslovnici da neće dirati postojeće korisnike, tj. neće ih prebacivati niti se moraju prebaciti. Samo se ne može uzeti telefon, a bogami ga nisam ni planirao po onim cjenama.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

od telefona jedino EVO 3D dolazi u obzir ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 269  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]