banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Aritmija
PostPoslato: 14 Jun 2012, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Da li neko od vas ima problema sa aritmijama?
Kako se izboriti sa nasim doktorima, koji pojma nemaju?

Ja imam aritmiju vec neke tri-cetiri godine. Prvo me moj porodicni doktor nije htio uputiti kod interniste, kaze da ja to sve umisljam, i da je to od fakulteta... Potom sam isao kod jednog kardiologa, nista nije ustanovio, sve dok se nisam obratio dr Milanovicu koji je uspostavio dijagnozu.
Kod mene radi se o VES i SVES aritmijama. Nisu opasne, ali ipak mi smetaju...
Posto je Milanovic ima privatnu odrdinaciju, ne mogu da idem kod njega jer nemma toliko novca, pa sam prinudjen ici u Med. Elektroniku. Jedan dr sto radi kod njih je u penzioner, tako da sam skeptican sto se tice njega, ne uliva povjerenje....drugi je (dr Vujic) koji me prilikom ulaska u njegovu oridinaciju pitao "Ko je tebe poslao ovde?" Odradio je neki brzinski pregled, rekao mi da je to sve na psihickoj bazi i dovidjenja.....
Znam da uzroci aritmija mogu biti razni, dosta pregleda sam i obavio, sve je ok, ali kako doci do kvalitetnog doktora koji ce posvetiti pacijenu paznju?

Vrh

Tema posta: Re: Aritmija
PostPoslato: 14 Jun 2012, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
To se u tvojim godinama uglavnom javlja od krive kičme. Nije to ništa, polako samo. I provjeri kičmu.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam ni pomislio da moze biti od toga. Moracu provjeriti kicmu, hvala. :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Ma ništa, samo opušteno. Objasniće ti to neko stručan, a česta je pojava.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
kvalitetnog doktora koji ce posvetiti pacijenu paznju?

U drzavnoj ustanovi (kardiologa pogotovo, posto su se oni mahom razbjezali iz UKC) - tesko.
Ustedi novac, otidji kod privatnog ljekara koji ti je prvobitno pomogao i za kojeg znas da ce ti se posvetiti.
Cinjenica je da je privatna praksa skupa, ali zdravlje definitivno ne treba biti kategorija na kojoj se stedi :?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 11:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Lazarević je dobar kardiolog ali radi privatno.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

prof Lazarevic je odlican kardiolog :thumbup:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 11:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

osamstotinazena je napisao:
Ma ništa, samo opušteno. Objasniće ti to neko stručan, a česta je pojava.

Ja prvi put cujem da moze biti od kicme. Mada sam i sam googla-o. Ali trazicu uputnicu i pregledacemo i to.

V@nja je napisao:
U drzavnoj ustanovi (kardiologa pogotovo, posto su se oni mahom razbjezali iz UKC) - tesko.
Ustedi novac, otidji kod privatnog ljekara koji ti je prvobitno pomogao i za kojeg znas da ce ti se posvetiti.
Cinjenica je da je privatna praksa skupa, ali zdravlje definitivno ne treba biti kategorija na kojoj se stedi :?

Znas kako, da je to samo kardiolog, 40-50km bi skupio. Ali tu je niz drugih preglda koji prilicno kostaju (hormoni 30-40km, kompletna krvna slika 30-40, holter itd, itd.....) Problem je i taj sto ja ne radim, ali ajde...ocito cu morati poceti skupljati novac.

_зока je napisao:

Kod njega sam bio prije 3 godine, njegovo misljenje je bilo da ce to proci samo od sebe...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 11:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Što ne znači da neće...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 11:33 
Citiraj:
hormoni 30-40km

Samo testosteron je 50 km (privatno kada se ide), e sada ne znam koliko bi izaslo za te hormone koje ti trebas gledati...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa oko 40km su na Paprikovcu. Zavisi sve, koje hormone vadim. Radio sam ih vise puta, a trebao bi opet.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 11:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Znas kako, da je to samo kardiolog, 40-50km bi skupio. Ali tu je niz drugih preglda koji prilicno kostaju (hormoni 30-40km, kompletna krvna slika 30-40, holter itd, itd.....) Problem je i taj sto ja ne radim, ali ajde...ocito cu morati poceti skupljati novac.

S obzirom na to da je vecina (pogotovo onih koji bilo sta znaju) kardiologa koji rade privatno nekada radilo u UKC nece biti magarci i odbiti ti pretrage koje si "gore" uradio.
Uzmes, na uputnicu, bez velikog placanja uradis ono sto se moze uraditi u drzavnoj instituciji, a onda sa tim nalazima odes kod privatnog ljekara koji ti lijeci inicijalnu bolest.
Na taj nacin smanjis troskove, a opet dobijes paznju i posvecenost onog ljekara koji ti je potreban.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
siki2086 je napisao:

_зока je napisao:

Kod njega sam bio prije 3 godine, njegovo misljenje je bilo da ce to proci samo od sebe...

Ako nisi zadovoljan i želiš mijenjati ljekara (a ići kod privatnog), dr Krneta je odličan i iskusan kardiolog, čak mislim da je predsednik udruženja kardiologa. Samo ne znam tačno gdje sad radi, prije je bio u Intermediku, moraćeš da se raspitaš.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
tensSa je napisao:
Citiraj:
hormoni 30-40km

Samo testosteron je 50 km (privatno kada se ide), e sada ne znam koliko bi izaslo za te hormone koje ti trebas gledati...

Masala :-?

Ja sam mimo normalne KS radila test na vitamin D i morala doplatiti 30 Eura. S tim da cu morati raditi neke daljne pretrage, moracu odraditi ostale testove i to zadovoljstvo ce me kostati 60 Eu :-? Do srca jos nisam dosla a tek tu me ceka igranka.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
Problem je i taj sto ja ne radim, ali ajde...

Pa to je to.Popij Diazepam neki 5-10 mg...ne brini nece biti bradikardije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]